• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۱۷۴۳۵
تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۲
بین الملل » تحلیلی

متن سخنرانی ظریف در اجلاس بنگلادش

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ متن سخنرانی محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در سومین نشست مجمع وزرای کشور‌های حاشیه اقیانوس هند درباره اقتصاد آبی در داکا پایتخت بنگلادش به شرح ذیل است.

در ابتدا و قبل از هر چیز اجازه می‌خواهم مراتب قدردانی و سپاس عمیق خودم را از نخست وزیر شیخ حسینه و مردم و دولت بنگلادش به خاطر میهمان نوازی گرم آن‌ها بیان کنم.

دوستان گرامی.
دریا‌ها و اقیانوس‌ها آینده ما هستند. حیات بیش از ۳ میلیارد نفر از مردم کره زمین به تنوع زیستی دریایی و ساحلی وابسته است. اقیانوس هند منابع سرشاری در دل خود جای داده است که باید برای تامین منافع جوامع ما اکتشاف و استخراج شود. اقتصاد آبی - به عنوان یک الگوی رشد مبتنی بر اقیانوس - رویکردی سیستماتیک و نظام‌مند به شمار می‌رود که با حمایت از پایداری زیست محیطی و در برگیری و شمول اجتماعی، با هدف تقویت رشد اقتصادی ابداع شده است.
مسائل مربوط به اقیانوس‌ها و ابعاد اجتماعی آن‌ها به وضوح مسائلی مرتبط و به هم پیوسته محسوب می‌شوند که باید در قالبی جامع و فراگیر مورد بررسی قرار گیرند. در این راستا رفاه بشر و زندگانی جوامع ساحلی - که تحت تاثیر مستقیم امنیت غذایی و امنیت دریایی قرار دارد - باید در اولویت نخست توجه ما قرار داشته باشد. همچنین مسائلی مانند گردشگری دریایی، مشارکت بخش خصوصی در زیرساخت‌های دریایی، شبکه‌های بنادر، بحث حمایت و تامین مالی و نیز خطر زباله‌های پلاستیکی دریا پایه باید مد نظر قرار بگیرد.
برای کشور‌های حاشیه اقیانوس هند IROA , اجرای اقتصاد آبی به منظور تسریع و محقق ساختن رشد اقتصادی مبتنی بر اقیانوس، با مقوله تهدیدات، چالش‌ها و فرصت‌ها در اقیانوس هند ارتباط مستقیم پیدا می‌کند. همانگونه که نخست وزیر شیخ حسینه به درستی اشاره کردند " اگر قرار باشد اقتصاد آبی هدایتگر اقتصاد‌های ما در آینده باشد، پس ما باید از دریا‌های خود برای ارتقا و ترویج دوستی و مهار تنش‌ها در منطقه بهره برداری کنیم، به اصل آزادی کشتیرانی احترام بگذاریم و در چارچوب مکانیسم مجمع وزرای کشور‌های حاشیه اقیانوس هند با یکدیگر به همکاری بپردازیم. "
منطقه اقیانوس هند با چالش‌های زیادی روبروست که از جمله آن‌ها می‌توان به راهزنی دریایی، قاچاق انسان، مواد مخدر، قاچاق تسلیحات و حیات وحش، صید غیر قانونی، آلودگی، و در نهایت بهره برداری غیرقانونی و سوء استفاده از منابع دریایی اشاره کرد. حفظ ثبات و امنیت اقیانوس هند برای همه ما از اهمیت حیاتی برخوردار است. ظهور هشدار دهنده یکجانبه گرایی افراطی، بی اعتنایی به حاکمیت قانون، ظهور مجدد دیپلماسی قایق‌های توپدار و اتخاذ تدابیر غیر قانونی و اجباری و قهر آمیز علیه جوامع غیرنظامی - مانند تروریسم اقتصادی - بزرگترین چالش‌های پیش روی نه تنها کشور‌های حاشیه اقیانوس هند، بلکه دستاورد‌های جمعی جهانی ما در طول چندین دهه گذشته به شمار می‌روند.
اجازه می‌خواهم سخنان خود را با این تاکید بر این موضوع به پایان ببرم که شکوفایی اقتصاد آبی در اقیانوس هند مستلزم امنیت وثبات " کل" منطقه است. جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که این امنیت و ثبات باید از درون منطقه - از طریق مشارکت و همکاری میان دولت‌های منطقه - نشات بگیرد و نمی‌تواند از خارج خریداری و تامین شود، چرا که این کار تنها به تشدید هر چه بیشتر حضور نظامی، رقابت و محرومیت منجر خواهد شد. ما برای همکاری در هر گونه ترتیبات جمعی و گروهی برای تحقق این هدف از آمادگی کامل برخورداریم.
از توجه شما سپاسگزاری می‌کنم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برپایی نمایشگاه کتاب در فرهنگسرای امام خمینی
پیام تبریک استاندار لرستان بمناسبت گرامیداشت روز پرستار 
اوقات شرعی اهواز، ۶ آبان ۱۴۰۴
قالیباف: «مثل آینده تصمیم بگیرید» همان تقدم ‎امر ملی بر امر جناحی است
تجلیل از پرستاران نمونه بیمارستان شهید محلاتی تبریز
کارزار حقوقی ایران در مقابله با جنایات صهیونیست‌ها
ضرورت تشکیل کمیته تدوین سند جامع اشتغال آذربایجان شرقی
قاری زنجانی در جمع برگزیدگان دوره ارتقای قاریان ممتاز
سلیمان زاده: نخستین بار در تاریخ بسکتبال سه نفره دختران به مدال رسیدیم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۶ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
پلمب کلینیک غیرمجاز دامپزشکی در تبریز
ارائه خدمات درمانی به بیماران با حضور ۸۳ پرستار در بیمارستان کیش
همایش توسعه بهداشت جمعی و احیای قلبی ریوی
اوسمار ویرا رسما سرمربی پرسپولیس شد
نواخته شدن زنگ پدافند غیرعامل در مدارس آذربایجان شرقی
صعود تیم ملی تنیس روی میز ایران به جمع ۸ تیم برتر مسابقات قزاقستان
پیش بینی وزش باد شدید در سمنان
ساماندهی سگ‌های بلاصاحب و کنترل آنها در سطح شهر
تساوی وباخت مسی‌های کرمان درلیگ یک فوتبال
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آلودگی هوای مشهد رو به افزایش است
پیروزی المپیاکوس در شب درخشش طارمی
چین به محدودیت‌های تجارت با ایران پاسخ مناسب می‌دهد
افزایش تعداد مصدومان تصادف دو اتوبوس در جاده مخصوص کرج به ۲۶ نفر
لحظه «تصمیم»؛ وقتی عقربه‌های ساعت بیمارستان بعثت از حرکت ایستاده بود
اعلام اسامی برترین‌های چهل و هشتمین دوره مسابقه های سراسری قرآن
تحقق ۶۰ درصد توسعه شبکه فیبر نوری تا پایان دولت چهاردهم
نتایج روز هشتم بازی‌های آسیایی جوانان؛ بحرین
کارگروه ویژه رسیدگی به مطالبات پرستاران تشکیل شد
سرقت مسلحانه از طلافروشی در رودان
فردا آخرین مهلت ثبت‌نام محصولات ایران‌خودرو
ریابکوف: روسیه شانه به شانه در کنار ایران ایستاده است
هدف‌گیری پایگاه العدید، دشمن را به آتش‌بس التماسی واداشت
کشتی آزاد زیر ۲۳ سال قهرمانی جهان؛ رحمانی به مدال برنز رسید
ظرفیت‌های جنوب شرق ایران می‌تواند جایگزین نفت باشد
فروش اینترنتی بلیت بازی فجر سپاسی و استقلال  (۱۴ نظر)
مرمت و احیای بنای تاریخی سه‌گوش اهواز  (۲ نظر)
غرب آسیا پس از سه‌هزار سال به صلح پایدار می‌رسد  (۱ نظر)
فرصت ثبت نام حج تمتع ۱۴۰۵ برای اولویت‌های جدید فراهم شد  (۱ نظر)
گلایه از پرداخت نشدن معوقات فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی  (۱ نظر)
حمله احتمالی دشمن ناکام‌تر از دفاع مقدس ۱۲ روزه خواهد بود  (۱ نظر)
زادگاه مبین عظیمی غرق در جشن و شادی  (۱ نظر)
چین به محدودیت‌های تجارت با ایران پاسخ مناسب می‌دهد  (۱ نظر)
ادامه روند کاهشی نرخ بیکاری  (۱ نظر)
اروپا می‌خواهد به هر قیمتی جنگ اوکراین را ادامه دهد  (۱ نظر)
آسفالت معابر شهرستان کهگیلویه در دستور کار  (۱ نظر)
سفر معاون ارشد امنیتی وزارت کشور افغانستان به تهران  (۱ نظر)
نماینده پارلمان اروپا: جهان نباید از کنار جنایات اسرائیل بگذرد  (۱ نظر)
انتشار اسناد جدیدی از لانه جاسوسی برای اولین بار  (۱ نظر)
هدف‌گیری پایگاه العدید، دشمن را به آتش‌بس التماسی واداشت  (۱ نظر)