کردستان قطب تولید انگور
برداشت انگور سیاه از ۱۷ هزار و ۶۰ هکتار از باغات استان کردستان آغاز شد و پیشبینی میشود ۱۱۷ هزار و ۶۰۰ تُن از این محصول برداشت شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان،
مدیر روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: این میزان نسبت به سال گذشته حدود ۲ درصد افزایش تولید دارد.
مهدی فتحی با بیان اینکه هم اکنون در این استان ۱۷ هزار و ۶۰ هکتار باغ انگور سیاه وجود دارد، اظهار داشت: با توجه به اینکه بیشتر باغات انگور این استان به صورت دیم کشت شده و این نوع کشت سهم ۱۲ هزار و ۲۵۰ هکتاری از این باغات دارد.
وی با بیان اینکه هشت هزار و ۴۸۰ هکتار از باغات دیم انگور این استان بارور است، افزود: میانگین تولید این باغات در هر هکتار هفت و نیم تُن بوده و پیش بینی تولید آن نیز ۶۱ هزار و ۵۰۰ تُن است.
فتحی سطح باغات آبی انگو آبی استان را چهار هزار و ۸۱۰ هکتار اعلام کرد و یادآور شد: از این میزان چهار هزار و ۵۲۵ هکتار بارور است که با متوسط عملکرد ۱۲.۵ تن در هکتار میزان پیش بینی تولید ۵۶ هزار و ۲۰۰ تن است.
مدیر روابط عمومی سازمان جهاد کشاوزی با بیان اینکه شهرستان مریوان با ۴۲ درصد، سروآباد با ۲۲ درصد و بانه با ۱۳ درصد بیشترین سهم انگور دیم را دارد، اضافه کرد: در انگور آبی نیز سنندج با ۳۳ درصد و بیجار با ۲۶ درصد بیشترین سطح باغات را دارند.
فتحی گفت: کردستان از لحاظ سطح و تولید انگور دیم بعد از استان فارس در جایگاه دوم کشوری قرار دارد و از لحاظ انگور آبی نیز در این شاخص در جایگاه ۱۵ کشوری قرار دارد.
کردستان ۴۷ هزار هکتار باغ دارد و پیش بینی میشود امسال بیش از ۳۵۰ هزار تُن انواع محصولات باغی در آنها تولید شود.
کردستان با داشتن بیش از یک میلیون و ۱۱۰ هزار هکتار زمین قابل کشت مرغوب و مستعد یکی از قطبهای تولید محصولات کشاورزی است بطوریکه باغداران استان با تولید سالانه بیش از ۴۵ هزار تُن انگور دیم رتبه دوم کشوری را به خود اختصاص داده اند و سیب، گلابی، زردآلو، هلو، شلیل، بادام، گیلاس، آلبالو، آلو و گردو از دیگر محصولات باغی کردستان است.