• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۲۰۱۹۸
تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۸
بین الملل » اروپا
روایت الجزیره از بازی بروکسل در وقت اضافه

آخرین تلاش اروپا برای نجات برجام

اروپایی‌ها به آخرین تلاش‌های خود برای نجات توافقنامه هسته‌ای ایران (برجام) ادامه می‌دهند

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما‎؛ مجری الجزیره گفت: کشور‌های اروپایی خود را بین آمریکا و ایران، در شرایط سختی می‌بینند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
اتحادیه اروپا نمی‌خواهد اختلاف بین دو طرف درباره پرونده هسته‌ای ایران به مرحله بدون بازگشت، برسد. اروپایی‌ها همچنین به تحریم‌های آمریکا توجه دارند که روابط آن‌ها با جمهوری اسلامی را هم شامل می‌شود. اتحادیه اروپا برای موفقیت طرح پاریس که امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه آن را در اجلاس سران گروه هفت مطرح کرد، مبارزه می‌کند. اما او سپس با تهدیدات آمریکا درباره تشدید تحریم‌ها علیه ایران روبرو شد. این در حالی است که تهران هم اروپایی‌ها را متهم می‌کند که به تعهدات شان عمل نمی‌کنند. 
ضیاء محمد گزارشگر شبکه الجزیره گفت: فاصله بین اروپایی‌ها و ایران بیشتر می‌شود و این کشور لحن انتقادات خود از آن‌ها را درباره عمل کردن به تعهدات شان در چارچوب توافقنامه هسته ای، تندتر کرده است. علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران پس از دیدار با مدیر کل موقت آژانس بین المللی انرژی اتمی تأکید کرد این کشور به تنهایی به پایبندی یکجانبه به توافقنامه هسته‌ای ادامه نخواهد داد. این موضع گیری ایران پس از برداشتن گام سوم سیاست کاهش پایبندی به توافقنامه هسته ای، اتخاذ شد. این گام شامل برداشتن محدودیت‌های مربوط به اورانیوم غنی سازی شده و استفاده از دستگاه‌های پیشرفته سانتریفوژ از نسل ۶ و ۴ است. به عبارت دیگر، از نظر ایران همه چیز به شرایط پیش از توافقنامه هسته‌ای نزدیک شده است.
در ادامه این گزارش آمده است: ایران از هشتم ماه مه امسال این سیاست را در پیش گرفت و به طور خاص این سیاست را در برابر اروپایی‌ها اجرا می‌کند که معتقدند است آن‌ها هنوز به وعده هایشان عمل نکرده اند. اما پاریس که در صدر تلاش‌ها در وقت اضافه برای نجات توافقنامه هسته‌ای قرار دارد، همچنان معتقد است راه گفتگو با ایران باز است. ژان ایو لودریان وزیر امور خارجه فرانسه با وجود انتقاد از گام اخیر ایران در کاهش تعهدات هسته‌ای این کشور، تأکید کرد تهران می‌تواند از این اقدام عقب نشینی کند. لودریان تأکید کرد پیش از اعلام رسمی مرگ توافقنامه هسته ای، گفتگو می‌تواند این توافقنامه را نجات دهد.
گزارشگر این شبکه خاطر نشان کرد: در برابر تلاش‌های اتحادیه اروپا، آمریکا همچنان به تنش آفرینی علیه تهران ادامه می‌دهد. جان بولتون مشاور امنیت ملی رئیس جمهور آمریکا با انتشار یک توئیت، درباره آنچه مواد و فعالیت‌های هسته‌ای که احتمالا ایران آن‌ها را پنهان می‌کند، خواند، هشدار داد و خواستار انتشار گزارش آژانس در این باره شد. آمریکا که گاهی به تنش آفرینی و گاهی به مذاکره با ایران اشاره می‌کند، دغدغه ایرانی‌ها را درباره تعامل با پرونده هسته‌ای این کشور بر می‌انگیزد. ایرانی‌ها معتقدند هدف واشنگتن آن است که آن‌ها را وادار به تسلیم شدن کند و به دنبال گفتگویی نیست که بتوان در آن به نتیجه‌ای مانند توافقنامه هسته‌ای دست پیدا کرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کارگاه شعر مکتب گمنامی در زنجان به روایت تصویر
آغاز پویش ملی چله دعای عهد از امروز جمعه ۵ دی‌ماه
پیام تسلیت استاندار آذربایجان شرقی به مناسبت درگذشت پیشکسوت فرش
ایستگاه پایانی بیست‌وهفتمین جشنواره قصه‌گویی آذربایجان شرقی
کسب رتبه نخست رادیو آبادان در بین مراکز صدای کشور
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۵ دی ۱۴۰۴
اوقات شرعی اهواز، ۵ دی ماه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۵ دی ۱۴۰۴ به افق قم
شناسایی ۳۵۸ ملک مازاد برای مولدسازی در آذربایجان شرقی
پرتاب سه ماهواره ایرانی، نماد بلوغ علمی ایران
فراخوان پویش مدار اقتدار در چهارمحال و بختیاری
پایان رقابت دسته ۹۴ کیلوگرم لیگ برتر وزنه‌برداری در اهواز
قرآن و نهج‌البلاغه بهترین سلاح برای مقابله با هجمه دشمن
آشنایی کودکان با نحوه حفاظت از محیط‌زیست در شهرستان کیار
پایان هفته سمنان با آسمانی غبارآلود
ضرورت توسعه مسکن و اشتغال در گیلان با بهره‌گیری از اراضی بلا استفاده
کنترل و پایش واحد‌های صنعتی تولید کننده گرد و غبار در چهارمحال و بختیاری
رسیدگی به پرونده تخلف ۷۵۹ واحد نانوایی‌ در استان زنجان
شب لیلةالرغائب؛ شبی پر فضیلت برای رسیدن به آرزوها و پاک کردن دل از غفلت ها
تشکیل هیئت اجرایی گنبکی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تخریب بیش از ۱۰۰ مورد ساخت‌وساز غیرمجاز در منطقه کرشت پردیس
رهبر انقلاب: آیت‌الله میلانی واقعاً احیاگر حوزه علمیه مشهد بود
رقابت‌های فینال و رده بندی پنج وزن نخست امشب برگزار می‌شود
امروز؛ اختتامیه جشنواره تئاتر شهر
پیش بینی بارش باران در نوار شمالی؛ آلودگی هوا در برخی شهر‌ها
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۴ دی
نقش‌آفرینی مجریان رسانه ملی در صیانت از زبان فارسی
ساپینتو: از پیروزی مقابل المحرق و صعود خیلی خوشحالم
آغاز عرضه بنزین سوپر وارداتی در تهران
فردا، آخرین مهلت پذیرش بدون آزمون دانشجو در دانشگاه تهران
مظفری‌زاده: پیگیری حق و حقوق باشگاه از طریق کمیته استیناف هستیم
تاکید بر ضرورت کار کارشناسی و دقت نظر در بررسی لایحه بودجه
معرفی اعضای هیئت مدیره جدید خانه موسیقی
محمد جمالو؛ رئیس سازمان ثبت احوال کشور شد
افزایش قیمت کاغذ و کاهش سرانه مطالعه
قالیباف: ریشه بحران آب در ضعف حکمرانی مصرف است  (۱ نظر)
انسداد چاه‌های غیر مجاز آب در کوچه باغ‌های دشت ورامین  (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
مدارس آذربایجان‌غربی روز چهارشنبه ۳ دی ماه تعطیل شد  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)
این بار سلاح سرما علیه مردم غزه  (۱ نظر)