• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۲۳۰۰۵
تاریخ انتشار: ۲۳ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۰
فارس » علمی و فرهنگی
امیدی تازه برای درمان بیماری‌های خونی

روش جدید درمان بیماری‌های خونی در شیراز

سرطان و بیماری‌های خونی مانند تالاسمی با استفاده از روش PGD HLA typing ،برای نخستین بار در ایران درمان می‌شود

سرپرست آزمایشگاه ژنتیک پزشکی قانونی استان فارس در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، گفت: این روش علمی برای نخستین بار در کشور برای درمان بیماری‌های خونی با استفاده از خون بند ناف نوزاد خواهر یا برادر در شیراز امکان پذیر شد.
دکتر رضا پژومند اظهار داشت: در این روش پیشرفته ژنتیکی که پس از سه سال تلاشِ متخصصانِ شیرازی فراهم شده برای یک خانواده ناقل تالاسمی و دارای یک فرزند مبتلا به تالاسمی، جنینی به رحم مادر انتقال پیدا می کند که نه تنها سالم است بلکه می توان از خون بند ناف نوزاد تازه متولد شده برای درمان تالاسمی فرزند بیمار نیز استفاده کرد.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
سرپرست آزمایشگاه ژنتیک پزشکی قانونی استان فارس گفت: پس از آزمایشات ژنتیکی روی والدین و فرزند بیمار ، جنین‌های حاصل از تخمک و اسپرم والدین از لحاظ ژنتیکی بررسی شدند و جنین پسر سالم و دارای “فاکتور سازگاری بافتی دقیقاً همانند فرزند بیمار مبتلا به تالاسمی” به رحم مادر انتقال پیدا کرد و هم اکنون مادر در حال سپری کردن هفته‌های پایانی بارداری و فرزند بیمار در انتظار درمان نهایی است.
این پزشک متخصص ژنتیک بیان کرد: از این روش ژنتیکی نه تنها برای بیماران مبتلا به تالاسمی استفاده می‌شود، بلکه برای درمان بیماران مبتلا به سرطان خون نیز می‌تواند کاربرد داشته باشد.
دکتر پژومند افزود: این روش علمی  برای بیماران مبتلا به سرطان‌های خون و بیماری‌هایی که با پیوند مغز استخوان درمان می‌شوند، می‌تواند به عنوان تنها روش درمانی استفاده شود.
سرپرست بخش ژنتیک آزمایشگاه پزشکی قانونی استان فارس تصریح کرد: در این روش که به آن PGD HLA matching گفته می شود به جای برداشت از مغز استخوان فرد دهنده که همراه با جراحی و عوارض جانبی برای فرد دهنده است از خون بند ناف فرزند متولد شده برای درمان فرزند بیمار استفاده می‌شود و هیچ اثر جانبی برای دهنده وجود ندارد.
مسئول فنی آزمایشگاه ژنتیک پزشکی مرکز درمان ناباروری شیراز افزود: روش تشخیصی ژنتیکی قبل از لانه گزینی (PGD) فرآیندی است که با آن می‌توان از تولد بیماران مبتلا به بیماری‌های ژنتیکی جلوگیری کرد تا فرزندی  سالم متولد شود.
دکتر پژومند ادامه داد: در پنج سال گذشته در آزمایشگاه ژنتیک پزشکی مرکز ناباوری شیراز بیش از هزار مورد پی‌جی‌دی  به منظور بررسی ژنتیکی جنین قبل از کاشت در رحم مادر با موفقیت صورت گرفته است.
این عضو سازمان نظام پزشکی شیراز با تشریح بیشتر در خصوص کاربرد این روش علمی افزود: به زبان ساده روش درمان از راه پی جی دی انقلابی در کاربرد ژنتیک و کمک به زوجین برای فرزند آوری سالم ایجاد کرده است، زیرا بدون استفاده از این روش دانش ژنتیک تنها برای تشخیص بیماری‌ها در فرزند و جنین کاربرد داشت.
پژومند تصریح کرد: با روش  پی‌جی‌دی می‌توان جنین ۳ تا ۵ روزه که با لقاح آزمایشگاهی ایجاد شده، بررسی کرد و تنها جنین‌های سالم را به بدن مادر انتقال داد که  این روش در انتخاب جنسیت نیز  کاربرد دارد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پُرشدن سبد تولید زیتون کشور با بیش از ۱۴ هزارتن محصول باغ‌های رودبار تاکنون
وداع مردم جاجرم با یک قهرمان
بیانیه دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی در محکومیت تجاوزات رژیم صهیونیستی به لبنان
کشف پنج تن زعفران تقلبی
گیلان، معطر به عطرِ خوشِ لاله‌های فاطمی
هفتمین دوره مسابقات تولید محتوای دیجیتال بسیج در چرداول
برگزاری مراسم نوگلان فاطمی در دورود
محفل بین‌المللی قرآنی در اسلام‌آباد با پیام ایستادگی امت اسلامی
تاکید سفیر ایران بر اهمیت راهبردی سفر لاریجانی به پاکستان
برگزاری یادواره شهدای بخش سلفچگان قم
توقیف و ابطال معاینه فنی در انتظار خودرو‌های آلاینده
فردا مدارس و ادارات سمنان دایر است
پاسخ قاطع کاراکاس به توطئه جدید واشنگتن
تجلیل از حماسه سازان صنفی گیلان در دفاع مقدس ۱۲ روزه
جوی آرام و پایدار برای آسمان لرستان
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا
ایران رئیس کمیته پروتکل ریشه کنی تجارت غیر قانونی محصولات دخانی
افتتاح نمایشگاه علمی ثریا در آرادان
آخرین خبر از آتش سوزی در جنگل‌های شمال کشور
تایوان و اوکراین محور گفتگوی روسای جمهور چین و آمریکا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
افتتاح واحد تولیدکارتن‌ در ارومیه
راه‌اندازی بازارچه‌های میوه و تره بار درون شهری در همدان
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه
۹ صندوق سرمایه‌گذاری سود سهامداران را مکانیزه واریز کردند
مدارس استان البرز غیر حضوری شد
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش
فرار رئال از شکست
وزیر ورزش و جوانان به عیادت دختر موتور سوار رفت
خط و نشان رئیس کل بانک مرکزی برای ملاکی بانک‌ها
جهان می‌تواند بدون آمریکا به کار خود ادامه دهد
چندین شهید و زخمی در حمله رژیم‌صهیونیستی به ضاحیه بیروت
آخرین وضعیت کیفیت هوای شهر‌های آذربایجان غربی؛ ۳ آذر ۱۴۰۴
تشکیل کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران
ایست به اتلاف انرژی
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)