• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۲۳۰۲۸
تاریخ انتشار: ۲۳ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۸
اجتماعی » جامعه و شهری
یکپارچه سازی ساختمان‌های شهر تهران

کمیته نمای ساختمان در ۲۲ منطقه

مدیرکل معماری و ساختمان شهرداری تهران: قانونی درباره اینکه چه مصالحی در نمای ساختمان استفاده شود، وجود ندارد

آقای مهدی صالحی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: سنگ در نما‌های ساختمانی کاربرد‌های بسیاری دارد، زیرا در فرایند بهره برداری و نگهداری ساختمان کیفیت بهتری دارد و راحت‌تر از دیگر مصالح ساختمانی شستشو می‌شود و خراب هم نمی‌شود.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
وی افزود: توانایی مالی سازندگان هم بهتر شده است و با توجه به منابع سنگی متنوعی که در کشور وجود دارد، استفاده از سنگ گسترش یافته است.
آقای صالحی گفت: در تهران تا قبل از سال ۹۲ مالکان در ساخت نما‌های ساختمانی کاملا آزاد بودند و هر نمایی با هر کیفیت و مصالحی می‌ساختند و فقط موظف بودند مقررات ملی ساختمان را اجرا کنند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
وی افزود: از سال ۹۲ با تذکری که مقام معظم رهبری به شهرداری و شورای شهر دادند و اوضاع نما‌ها و سیمای شهر را مطلوب ندانستند؛ کمیته‌های نما در مناطق تشکیل شد تا از اغتشاش بصری و نما‌هایی که با فرهنگ و معماری ما تناسب ندارد، جلوگیری شود.
آقای صالحی افزود: از آن سال تا سال ۹۷ کمیته نما‌ها به فعالیت خود ادامه داد و در سال ۹۷ هم شورای اسلامی شهر تهران بحث کمیته‌های نما و الزامات آن را به عنوان یک مصوبه قانونی ابلاغ کرد.
وی اظهار کرد: هم اکنون ۲۲ منطقه شهرداری تهران کمیته نما دارد تا پشتوانه محکمتر و جدی تری در این عرصه به وجود آید و کنترل‌ها دقیق‌تر در حال انجام است.
آقای صالحی گفت: کمیته ها، نما‌های ساختمانی را قبل از اجرا بررسی می‌کنند تا هم از نظر مصالح و کیفیت و هم از جهت تطابق با فرهنگ ایرانی اسلامی نظارت‌های دقیق تری انجام شود و ضعف‌هایی هم وجود دارد، اما روند اجرایی آن قابل قبول است.
وی افزود: یکی از کار‌هایی که با جدیت در دستور کار قرار گرفته این است که برای هر منطقه و هر محله یک سند بالادست به عنوان سند هدایت تهیه شود و زیردست کمیته‌ها قرار بگیرد تا بتوانیم پیش بینی‌های لازم را در خصوص آینده ظاهری شهر انجام دهیم.
آقای صالحی گفت: درست است که نما جزئی از ساختمان و متعلق به مالکان است، اما چون مردم با آن سروکار دارند باید به عنوان حق شهروندی محسوب شود و همان طور که به حقوق مالکان احترام می‌گذاریم برای حقوق شهروندان هم احترام قائل شویم تا اگر این موضوع بین حقوق ساکنان و شهروندان قرار گرفت حقوق شهروندان اولویت داشته باشد.
مدیر کل معماری و ساختمان شهرداری تهران در خصوص یکپارچه سازی ساختمان‌های شهر افزود: یکپارچه سازی تمام ساختمان‌ها یک تئوری است. شهر ما هویتی دارد که یکپارچه سازی آن الزاما مثبت نیست، اینکه بتوانیم در شهر نظم ایجاد کنیم کار مطلوبی است، اما این نظم هم به منزله یکسان سازی نیست.

نژادبهرام، عضو شورای شهر تهران
 نمای ساختمان‌ها جزء حقوق شهروندی است 
عضو شورای شهر تهران گفت: رویکرد شورای شهر به بنای ساختمان‌ها، هویتی است و باید حقوق شهروندی در نما‌ها لحاظ شود.
خانم زهرا نژادبهرام در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما افزود: ساماندهی نمای ساختمان‌های پایتخت، دغدغه شورای شهر است و بر اساس مصوبه نما در سال ۹۲، کمیته‌های نما در همه مناطق به طور جدی در حال فعالیت هستند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
وی گفت: پیش از این همکاران ما در شهرداری در این کمیته‌ها فعال بودند، اما حالا با حضور متخصصان، استادان دانشگاه و نمایندگان شورای شهر، کار می‌کنند.
عضو شورای شهر گفت: زیبایی شهری را آرامش بخش و هویتی می‌بینیم و قرار است نما در حوزه شهروندی ارائه شود. درست است که ساختمان‌ها ملک خصوصی است، اما لایه بیرونی جزو حقوق شهروندی است و بخش عمومی شهر محسوب می‌شود و باید حقوق شهروندی لحاظ شود.
خانم نژادبهرام افزود: آشفتگی‌های زیادی در بنا‌ها و نما‌ها داریم، نما‌های مختلفی در مناطق مختلف شهر ساخته شده است که سنخیتی با محدوده و محله یا شاخص‌های مربوط به آن منطقه ندارد.
وی با بیان اینکه مهم‌ترین بخش کار کمیته‌ها تمرکز بر مواد سازنده نما و ارائه توصیه‌هایی به سازندگان است، گفت: موضوع نما، دو بخشی است. یک بخش به مدیریت شهری و بخش دیگر به شهروندان اعم از معماران، طراحان و سازندگان مربوط می‌شود. شهروندان باید به این باور برسند که هر نمایی را نمی‌توان در هر محدوده یا محله‌ای استفاده کرد و باید تمایل داشته باشند که از ظرفیت‌هایی که مدیریت شهری برایشان ایجاد کرده است، استفاده کنند.
خانم نژادبهرام افزود: نما یک اثر هنری در شهر است و جزو فضای عمومی محسوب می‌شود. شاید یک اثر هنری پست مدرن در محدوده سنتی استفاده شود، اما سنخیتی با آن نخواهد داشت و نمی‌توان بین آن دو اتصال برقرار کرد، اگر اثر هنری منطبق بر ساختار‌های محله‌ای باشد، بهتر و بیشتر می‌تواند پاسخگو باشد و زیباشناسی محله‌ای و انسانی هم در پی خواهد داشت.
وی گفت: نمایندگان شورا با این رویکرد در کمیته‌های نما حضور دارند و با کمک استادان به طور مداوم دیدگاه‌های شورا را در محدوده‌های مختلف شهر ارائه می‌دهند. برای نما‌های شاخص شاید بتوان یک اثر هنری ارائه داد که در شهر دیده شود، اما اعضای کمیته نما در محلات با ارائه طرح‌های پیشنهادی مسیر طراحی نما را برای سازندگان و طراحان تبیین می‌کنند.
خانم نژادبهرام افزود: برخی مناطق مثل ۹ و ۱۱ طرح‌های پیشنهادی داشته اند و بعضی از کمیته‌ها هم ۸ مدل به طراحان پیشنهاد کرده اند، باید دست طراحان را باز گذاشت، چون با محدود کردن دست طراحان اثر هنری محدود می‌شود. ظاهر شهر در طول ۱۵۰ سال گذشته ساخته شده است، اما معماران و طراحان توجه زیادی به ظاهر شهر نکرده اند.
وی گفت: در گذشته به سبک معماری ساختمان‌ها توجه بیشتری می‌شد، اما در چند سال گذشته معماران به این موضوع توجهی نداشته اند. از رسانه ملی و رسانه‌های خبری می‌خواهم هنر را به منزله یک ابزار برای اطلاع رسانی قرار دهند. هنر زبان گویای هنرمند است و همه نما‌های ساختمانی هم اثری هنری است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ضرورت رعایت ایمنی وسایل گرمایشی در فصل سرما
تداوم پیروزی‌ها و صدرنشینی نساجی در لیگ یک فوتبال
بررسی نحوه توزیع اعتبارات طرح‌های مسئولیت‌های اجتماعی در قم
جایزه صلح نوبل را به حامی جنایات رژیم صهیونیستی دادند
زلزله جیرنده را لرزاند
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
تخصیص ۱۲۷ میلیارد تومان تسهیلات برای مکانیزاسیون در چهارمحال وبختیاری
خاک‌خواه در جودو از کسب نشان بازماند
برگزاری نشست شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا
مداح اهل بیت یاری رسان بیماران نیازمند به پیوند عضو
افشای حمله موشکی ایران به منطقه‌ای سری در سرزمین‌های اشغالی در جنگ ۱۲ روزه
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ پیروزی قاطع ملی‌پوشان تنیس روی میز ایران برابر قطر
برگزاری همایش «نه به تصادف، دنیایی ایمن‌تر بسازیم» در کنگاور
آراد مهدی‌زاده فینالیست ماده ۱۰۰ متر قورباغه شد
محرومیت مشوقین باشگاه پرسپولیس در کمیته انضباطی
آغاز اجرای طرح رایگان دوگانه سوز شدن خودرو‌های شخصی
پیروزی صنعت نفت آبادان مقابل پارس جنوبی جم
افزایش قیمت برخی از داروهای بیماران خاص
برداشت انار از غرب استان سمنان
مطالبات مردمی ۱۷ آبان ۱۴۰۴
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رد قاطع مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)
تشییع و خاکسپاری مادر شهید محمد سلیمانی در شهر ورزنه  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)