• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۲۵۷۴۹
تاریخ انتشار: ۲۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۲
آذربایجان غربی » اجتماعی
گزارش مکتوب

ضرورت ایمن‌سازی مدارس حاشیه جاده‌ها

بیش از ۳۰۲ باب مدرسه در حاشیه راه‌ها آذربایجان غربی واقع شده است که هرنوع بی توجهی به ایمن سازی و آشکار سازی جان نزدیک به ۵ هزار آینده ساز کشور در این استان در معرض خطر مرگ قرار می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان غربی، در آستانه بازگشایی مدارس ،طرح ایمن سازی ضرورت ایمن‌سازی مدارس حاشیه جاده‌هامسیر مدارس جاده ای یکی از دغدغه‌های مهم خانواده ها و نهاد های مربوطه است.
 
دانش آموزان به علت سن کم و نداشتن آشنایی کافی با مقررات عبور ومرور در جاده‌ها قشر آسیب پذیر جامعه هستند بطوریکه دانش‌آموزان برخی مدارس که درحاشیه راه‌ها و جاده‌های اصلی قرار گرفته‌اند در عبور و مرور نسبت به سایران در معرض آسیب و خطرات جاده‌ای قرار می‌گیرند.
 
طبق اعلام دفتر ایمنی و ترافیک سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور، حدود ۷ هزار و ۵۰۰ باب مدرسه روستایی در حاشیه جاده‌های کشور باید ایمنسازی شود.

برنامه ایمن سازی مدارس روستایی حاشیه جاده در کشور از سال ۷۹ آغاز شده است و سالانه حدود یک هزار مدرسه تحت پوشش برنامه ها‌ی ایمن سازی قرار میگیرند به طوری که ایمنسازی مدارس حاشیه جاده‌ها نیمی از اعتبارات ایمنی ترافیک و حمل و نقل را به خود اختصاص داده است و سالانه حدود ۱۰۰ میلیارد ریال در این زمینه اختصاص می یابد.
 
اما هر ساله با اقدامات انجام شده، شمار تلفات دانش آموزان عبوری از جاد و تصادفات بشدت کاهش یافته و در برخی استان‌ها به صفر رسیده است.
 
کمبود اعتبار مهمترین مشکل در زمینه ایمن سازی مدارس جاده‌ای در کشور به ویژه در استان آذربایجان غربی است.
 
هم اکنون ۳۰۲ باب مدرسه در حاشیه راه‌ها آذربایجان غربی واقع شده است که هرنوع بی توجهی به ایمن سازی و آشکار سازی جان نزدیک به ۴۵ هزار ۹۱۹ هزار آینده ساز کشور در این استان در معرض خطر مرگ قرار می‌دهد.
 
اقای عزتی از اهالی روستای نازلو ارومیه که فرزندش در یکی از مدارسی که در حاشیه جاده قرار گرفته است درس می‌خواند، می‌گوید: هر روز که فرزندم به مدرسه می‌رود، اضطراب دارم که مبادا هنگام عبور از جاده با ماشین تصادف نکند.
 
یکی دیگر از اهالی روستای نازلو که فرزندش چندسال گذشته هنگام بازگشت از مدرسه به خانه جانش را در تصاف از دست داد، می‌گوید: چند سال گذشته در کنار مدرسه نه زیرگذر وجود داشت و و نه پل هوایی.
 
با این حال به نظر می‌رسد مسئولان به تعلیم و تربیت دانش آموزان به روش‌های گوناگون توجه دارند و هدف را بر ارتقای آموزش‌ها متمرکز کرده اند درصورتیکه ایمن سازی مدارس هم باید در اولویت قرار گیرد.
 
ضرورت  ایمن‌سازی مدارس حاشیه جاده‌ها
 
او گفت:امسال نیز ۱۵ باب از مدارس حاشیه راه‌های استان با نصب تابلو، چراغ چشمک‌زن، خط نوشته مدرسه و خطوط عرضی در سطح جاده، چشم گربه‌ای و نصب کاهنده سرعت جهت ایمنی عبور و مرور دانش آموزان ایمن‌سازی فیزیکی شد.
 
رئیس اداره ایمنی و ترافیک اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای می‌گوید: ۵۳ باب مدرسه واقع در حاشیه راه‌های استان ایمن سازی شده است، ولی همچنان اکثرا این مدرسه‌های واقع در این مناطق نیازمند اجرای طرح‌های ایمن سازی و طرح‌های فرهنگی و آشنایی با روش‌های تردد ایمن هستند.
 
 
هوشیار افزود: فرهنگ سازی در خصوص بهبود وضعیت ایمنی عبور و مرور دانش آموزان این مدارس، لزوم بازآموزی دانش آموزان و احیای محیط پیرامون این مدارس برای متمایز ساختن آن‌ها نیز از مهمترین اهداف این طرح است.
 
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان غربی می‌گوید: در ایمن سازی علاوه بر آموزش، آماده سازی محیط اطراف مدارس هم مطرح است که این آماده سازی شامل خط کشی محل، نصب بازتابنده‌ها، نصب علایم راهنمایی، چراغ چشمک زن و سرعت گیر مقابل مدارس و تابلو‌های تذکر و احتیاط است.
 
ارسلان شکری ادامه داد:سال گذشته بیش از ۴۹۰ میلیون تومان برای ایمن سازی مدارس حاشیه‌ی جاده‌ها در بخش فرهنگی و فیزیکی هزینه شده است که از این میزان ش از ۴۰۰ میلیون مربوط به اقدامات فیزیکی شامل خط کشی و نصب تابلو‌ها و چراغ‌های چشمک زن است.
 
سرهنگ عباس فرمانی رئیس راهنمایی و رانندگی استان می‌گوید: میزان تردد دانش آموزان از عرض راه، موقعیت مدرسه، فاصله از جاده، تعداد دانش آموزان، موقعیت تقاطع غیرهمسطح، پل زیرگذر و تعداد حوادثی را که تاکنون رخ داده است را از اولویت‌ها برای ایمن سازی مدارس است در هماهنگی‌هایی که با آموزش و پرورش انجام می‌شود، مدارس اولویت دار شناسایی و معرفی و پس از کار کارشناسی با تلاش حمل و نقل ایمن سازی می‌شود.
 
ضرورت  ایمن‌سازی مدارس حاشیه جاده‌ها
 
رییس ایمنی و ترافیک اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان غربی همچنین می‌گوید: با بهره گیری از طرح‌های گرافیکی شاد و رنگ‌های جذاب و قابل تشخیص از فواصل دور به روی دیوار‌های مدرسه و استفاده از استند و چراغ‌های هشدار دهنده در هنگام خروج دانش آموزان از مدرسه، بافت محیط آموزشی از فضای پیرامون آن جدا می‌شود که این اقدامات، ایمنی دانش آموزان در ساعات خروجی را افزایش می‌دهد.
 
وی می‌گوید: با صرف هزینه‌ای کم در مقایسه با سایر طرح‌های ترافیکی می‏تواند تاثیر بسزای در کاهش تلفات جاده‌ای در بین دانش آموزان مدارس حاشیه راه‌ها داشته باشد و عمده مسئولیت پیگیری و کنترل برای افزایش ایمنی در این ارتباط را متوجه مردم می‌کند.
 
هوشیار با اشاره به اقدامات فرهنگی گفت:در سال تحصیلی گذشته آموزش‌های فرهنگی در بیش از ۳۸۰ مدرسه حاشیه جاده‌ها صورت گرفته است که این آموزش‌ها بیش از ۴ هزار دانش آموز را شامل می‌شود.
 
به اعتقاد کارشناسان ارتقای ایمنی عبور و مرور دانش آموزان و جلوگیری از بروز تلفات جانی در زمان تعطیلی مدارس و همچنین فرهنگ سازی با استفاده از تجهیزات سمعی و بصری، وسایل کمک آموزشی و اعزام مربیان و کارشناسان به مدارس در طرح ایمن‌سازی مدارس حاشیه راه‌های استان مثمر ثمر خواهد بود.
 
به هرحال وضع مدارس حاشیه راه‌های کشور به خصوص آذربایجان غربی باید بگونه‌ای باشد که تنها دغدغه خانواده‌ها و مسئولان، تحصیل و پیشرفت علمی آن‌ها باشد؛ در این راستا افزایش ایمنی فضای آموزشی استان و استانداردسازی آن موجب می‌شود دغدغه‌های پرورشی و تربیتی به حداقل برسد که برنامه ریزی و حضـور جدی دستگاه‌های اجرایی مربوط در این عرصه می‌تواند افق‌های روشنی را در توسعه آموزش و پرورش استان بگشاید.
 
نویسنده نداموسی زاده 
 
ضرورت ایمن‌سازی مدارس حاشیه جاده‌ها ضرورت ایمن‌سازی مدارس حاشیه جاده‌ها ضرورت ایمن‌سازی مدارس حاشیه جاده‌ها ضرورت ایمن‌سازی مدارس حاشیه جاده‌ها ضرورت ایمن‌سازی مدارس حاشیه جاده‌ها ضرورت ایمن‌سازی مدارس حاشیه جاده‌ها ضرورت ایمن‌سازی مدارس حاشیه جاده‌ها
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اولویت‌بخشی به سیاست‌های ضدتورم، کلید گره‌گشایی از زندگی مردم است
مقاله پژوهشگران توزیع برق زنجان در مجله نیچر چاپ شد
نشت‌یابی بیش از ۷ هزار و ۸۴۴ کیلومتر شبکه گاز در استان زنجان
ورود وزیر امور خارجه کشورمان به مسقط
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۷ بهمن ۱۴۰۴
برگزاری دوره مربیگری درجه ۳ جودو بانوان در زنجان
توسعه بومگردی در روستا‌های استان زنجان
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۷ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
شمار میراث ملی استان زنجان به ۹۶۱ رسید
نقش برجسته آذربایجان‌غربی در صیانت از امنیت و ارزش‌های انقلاب اسلامی
هجدهمین یادواره سرداران و ۲۰۷ شهید سرافراز ایل شوهان در ایلام
استمرار فعالیت سامانه بارشی در سمنان
افتتاح نمایشگاه هنری برای ایران در اسکو
شکست شهرداری گرگان مقابل الوحده سوریه در سوپر لیگ بسکتبال غرب آسیا
روایتگری حاج حسین یکتا در شب‌های بله‌برون شلمچه؛ از دفاع مقدس دیروز تا جنگ تحمیلی امروز
نایب‌قهرمانی کشتی آزاد ایران در جام اوپن زاگرب
تساوی تیمهای تبریزی در لیگ برتر فوتبال نونهالان کشور
بهره‌برداری از ۱۴ طرح مخابراتی در شهرستان باروق
صعود شاهین سبزی به نیمه‌نهایی اسنوکر کمتر از ۲۱ سال آسیا
تأکید بر جهاد تبیین و انتقال دستاورد‌ها و ارزش‌های انقلاب به نسل جوان در همایش یاوران انقلاب در سردشت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جنگ با آمریکا، بعید است، اما اگر رخ دهد، ما نمی‌ترسیم
ایران در آستانه کسب نشان طلای فوتسال جام ملت‌های آسیا
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان
باران و برف در نوار ساحلی خزر، شمال شرق و شرق کشور
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
ساخت ۸۰ واحد مسکونی برای مددجویان کمیته امداد
اعطای ۱۰ روز مرخصی به مناسبت دهه فجر به مددجویان زندان نقده
تسریع در ترخیص کالا‌های فاسدشدنی و رسوبی در انبار‌های گمرکات کردستان
افتتاح و توسعه مراکز انتظامی گامی مؤثر در ارتقاء خدمات رسانی به مردم
ایران قدرت بازدارندگی خود را تقویت کرده است
استرداد متهم کلاهبردار به کشور
توسعه خدمات الکترونیک قضائی در زمینه خدمت‌رسانی به مردم
کشف کالای قاچاق در مرز‌های سیستان و بلوچستان
تکذیب ادعای نیویورک تایمز درباره محور مذاکرات ایران و آمریکا
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۵۴ روستای خراسان رضوی از راه آسفالت بهره‌مند شدند  (۱ نظر)