• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۲۵۹۴۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۳
بین الملل » تحلیلی
روزنامه عربی الخلیج آنلاین

سرنوشت خطرناکی در انتظار عربستان است

تارنمای روزنامه الخلیج آنلاین در یادداشتی نوشت : اقتصاد این کشور در معرض نابودی است

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ، روزنامه عربی با اشاره به اینکه روزگاری نفت سلاح اعمال فشار عربستان به غرب بود، اما امروز سیاست‌های این کشور در راستای تقویت روابط با تل آویو و غرب و برافروختن آتش جنگ و اختلاف با کشور‌های عربی پیش می‌رود، تاکید کرد: سرنوشت خطرناکی در انتظار عربستان است و اقتصاد این کشور در معرض نابودی است.
تارنمای روزنامه الخلیج آنلاین در یادداشتی نوشت: نفت، تنها سلاح فیصل بن عبد العزیز آل سعود، پادشاه اسبق عربستان برای رهایی از اسرائیل و آزادسازی قدس بود و شریان اصلی اقتصاد جهانی به شمار می‌آمد. وی در سال ۱۹۷۳ تهدید کرد در صورت کمک کشور‌های غربی به اسرائیل عرضه نفت را متوقف خواهد کرد و این دقیقا همان کاری بود که وی، هنگام ارسال کمک‌های تسلیحاتی واشنگتن به اسرائیل، انجام داد.
آن زمان ملک فیصل به خواسته سران کشور‌های غربی در خصوص از سر گیری عرضه نفت پاسخی نداد و همین امر موجب افزایش بهای نفت شد.
اما اکنون با گذشت ۴۰ سال از درگذشت ملک فیصل بن عبد العزیز، سیاست‌های عربستان در راستای تقویت روابط این کشور با اسرائیل و غرب و برافروختن آتش جنگ و اختلاف با کشور‌های عربی پیش می‌رود و فاصله زیادی با سیاست‌های ملک فیصل دارد.
محمد بن سلمان ولیعهد عربستان در پشت پرده سیاست کنونی عربستان قرار دارد و به گفته کسانی که از خاندان حاکم عربستان جدا شده اند، این اوست که عملا سیاست گذاری می‌کند نه پدرش ملک سلمان.
روند وقایع عربستان نشان می‌دهد سلاح عربستان (نفت) که ۴۰ سال پیش به کشور‌های غربی شوک وارد کرد، اکنون صرف خرید مقادیر قابل توجهی سلاح می‌شود که برای جنگ یمن بکار گرفته می‌شود.
الخلیج آنلاین در ادامه با اشاره به هزینه‌هایی که عربستان در جنگ با یمن متحمل شده است و تبعات مالی سنگین خرید سلاح از کشور‌های غربی برای اقتصاد عربستان نوشت: این سلاح‌ها برای جنگ با اسرائیلی‌ها به کار گرفته نشده و هزینه آن صرف حمایت از مسلمانان مظلوم در دیگر کشور‌ها یا عرب‌های مهاجری که در برخی کشور‌ها در چادر زندگی می‌کنند، نشده است و همین نشان می‌دهد عربستان از نقشی که در دوران حکومت فیصل بن عبد العزیز در جهان عرب و اسلام ایفا می‌کرد، شانه خالی کرده است.
اما تنها همین نیست، با تحریم نفت ایران، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به عربستان توصیه کرد استخراج نفت خود را افزایش دهد و ریاض به سرعت به این خواسته وی عمل کرد، اما این اقدام نتیجه‌ای برای عربستان در بر نداشته است.
این روزنامه با اشاره به تاکید ترامپ بر لزوم پرداخت هزینه حمایت آمریکا از حکومت عربستان و خطر حملات انصار الله یمن به تاسیسات نفتی عربستان برای مهمترین سلاح این کشور یعنی "نفت" نوشت: طبق اطلاعاتی که منابع خبری منتشر کرده اند، سرنوشت خطرناکی در انتظار عربستان است و اقتصاد این کشور در معرض نابودی است، صندوق بین المللی پول نیز پیش بینی کرده است کسری بودجه این کشور در مقایسه با سال گذشته از ۵.۹ درصد در سال گذشته به ۶.۵ درصد در سال ۲۰۱۹ افزایش یابد.
اما این پیش بینی متعلق به چند روز پیش از حملاتی بود که تولید روزانه نفت عربستان را به نصف رساند و پیش بینی می‌شود این روال تا ۶ ماه دیگر ادامه داشته باشد، البته در صورتی که تاسیسات نفتی عربستان در معرض حملات مشابه قرار نگیرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
نابودی السعود نزدیک است بیاری حق یمنی ها حق نگهداتان باد
نظر شما
آخرین اخبار
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۲ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
وجود ۱۲۰ اندیشکده برای براندازی نظام و رخنه در بنیان خانواده 
ضرورت حفظ اتحاد و انسجام ملی
تسریع تکمیل مدرسه فاطمه‌الزهرا با مشارکت مردم در طرح مالیاتی
قرار گرفتن نام علامه طباطبایی در فهرست جهانی بزرگداشت‌های یونسکو
هشدار پلیس فتا لرستان درباره پیامک ها و لینک های جعلی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲ آذر ۱۴۰۴
چاقوی زنجان؛ تلفیق مهارت، هنر و تاریخ ۱۷۰۰ ساله
مختومه شدن بیش از ۶ هزار پرونده مسن در لرستان
پیشرفت طرح‌های کلان قم با جدیت دنبال می‌شود
ضرورت نظارت بر کیفیت نان در نانوایی‌های لرستان
استاندار گیلان خبر داد: مهار کامل آتش‌سوزی در ارتفاعات لوندویل آستارا
نقش کلیدی بسیج در مدیریت ناترازی انرژی در استان قم
مدارس نوبت صبح هویزه غیرحضوری شد
کاهش کیفیت هوا در سمنان
اطلاعیه قطعی گاز در شهرستان بویراحمد
افتتاح نمایشگاه بزرگ آبی و خاکی بسیجیان فاطمی در اهواز
اختتامیه نمایشگاه استانی پایگاههای اسوه در خرم آباد
مهار آتش در دو جبهه از جنگل‌های الیت
گفتگوی تلفنی مسئولان استان قم با مردم درمرکزسامد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ذخیره سازی ۴۰۰ هزار تن پیاز در انبار‌های فلاورجان
تعطیلی مدارس و ادارات در برخی شهرستان‌های آذربایجان‌غربی به دلیل آلودگی هوا فردا یکشنبه ۲ آذر
کارشناسی ارشد، یکساله و دکتری سه ساله می‌شود
تعطیلی مراکز آموزشی و ادارات برخی مناطق آذربایجان شرقی
تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و تأخیر در شروع کار ادارات در شهرستان‌های آذربایجان‌غربی
ضرورت توجه مسئولان به فراهم شدن زمینه بروز استعدادها
مسیرهای که هموار می شوند؛اجرای ۳۰ طرح راه‌سازی روستایی در زنجان
یک کشته و ۱۶ مصدوم در تصادف بزرگراه بستان آباد _ تبریز
دستور پیگیری کیفری سهامدار اصلی بانک آینده صادر شد
تداوم وضعیت قرمزی هوای کلانشهر تبریز
غیر حضوری شدن مدارس در سه شهر و برخی روستاهای استان مرکزی
غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌ها در روز‌های سه شنبه و چهار شنبه
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
نخبه زنجانی؛ از سکوی قهرمانی ورزشی تا صدرنشینی در کنکور دکتری
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱ آذر ۱۴۰۴
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
رقابت دانش آموزان رودباری در مسابقات قرآنی «آلا»  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)