• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۳۳۹۵۳
تاریخ انتشار: ۰۵ مهر ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۸

چرا نتانیاهو بار دیگر مامور تشکیل کابینه شد؟

معرفی دوباره نتانیاهو برای نخست وزیری رژیم صهیونیستی حاکی از رویکرد تبعیض آمیز حاکمیت صهیونیستی در برابر اعراب ساکن اراضی 1948 و به منظور جلوگیری از راهیابی فهرست مشترک عربی به کابینه این رژیم است.

با وجود اینکه ائتلاف انتخاباتی موسوم به آبی- سفید به ریاست بنی گانتس ژنرال بازنشسته ارتش در انتخابات روز سه شنبه 26 شهریور برابر با 17 سپتامبر توانست با کسب 33 کرسی از 120 کرسی کنست( پارلمان) در صدر 31 فهرست انتخاباتی شرکت کننده قرارگیرد اما روبی ریولین رئیس 80 ساله رژیم صهیونیستی نتانیاهو را بار دیگر مامور تشکیل کابینه کرد حال آنکه حزب متبوع وی یعنی لیکود نه تنها یک کرسی کمتر از حزب رقیب کسب کرد بلکه در مقایسه با انتخابات زودهنگام فروردین ماه نیز با ریزش آرا و کرسی مواجه بود.
علاوه بر این به دلیل اینکه نتانیاهو در سال های گذشته برای چندمین بار متوالی عهده دار نخست وزیری و تشکیل دولت شده لذا در مظان این اتهام نیز قرار دارد که نقاب دموکراسی را از چهره این رژیم برداشته و آن را به سمت تک صدایی و انحصار قدرت سوق داده است. حال سوال این است که چرا رئیس رژیم صهیونیستی با وجود این ملاحظات بار دیگر نتانیاهو را مامور تشکیل کابینه کرد؟
دلیل اعلامی این است در مشاوره های ریولین با اعضای کنست 55 تن از نمایندگان از نخست وزیری نتانیاهو و 54 تن از نخست وزیری بنی گانتس حمایت کرده اند (و لیبرمن نیز با دارا بودن 9 کرسی اعلام بی طرفی کرده بود) اما به نظر می رسد در ورای دلیل اعلامی دلایل غیر اعلامی دیگری نیز در این ماجرا تاثیرگذار بوده است که به نوعی از بده و بستان میان ریولین و نتانیاهو و برخورد جانبدارانه ریولین از نتانیاهو در برابر بنی گانتس و همچنین از رویکرد تبعیض آمیز حاکم بر جامعه و حاکمیت صهیونیستی در برابر اعراب ساکن در اراضی سال 1948 حکایت می کند.
به عبارت دیگر ریولین با معرفی مجدد نتانیاهو برای تشکیل دولت به نوعی خواسته است مصونیت نخست وزیری نتانیاهو را استمرار بخشد تا وی بتواند از پیگیری قضایی پیش رو رهایی یابد. جلسه پیش-دادگاه نتانیاهو قرار است دو هفته دیگر برگزار شود و بعد از این جلسه، این احتمال وجود دارد که نتانیاهو با اتهاماتی مانند اخذ رشوه، فریبکاری و نقض عهد روبرو شود.
از دیگر اهداف و دلایل این است که از راهیابی فهرست مشترک عربی به کابینه جلوگیری شود. این فهرست در انتخابات اخیر با کسب 15 کرسی از 120 کرسی در موقعیت سوم قرار گرفت و این احتمال وجود داشت که اگر چنانچه بنی گانتس برای تشکیل کابینه معرفی می شد از این فهرست هم برای تشکیل دولت دعوت می کرد. به نظر می رسد یکی از اهداف طرح تشکیل کابینه وحدت ملی که از حمایت رئیس رژیم صهیونیستی و حتی لیبرمن( البته با قید شروطی) برخوردار است اینکه از راهیابی فهرست مشترک عربی به کابینه جدید جلوگیری شود ضمن اینکه نباید از این واقعیت غافل شد که طرح این مسئله بیانگر عمق و گستره چالش هایی است که رژیم صهیونیستی در داخل و خارج با آن مواجه است و تلاش می شود در سایه تشکیل چنین دولتی برای برون رفت از این چالش ها و بحران ها چاره اندیشی شود اما هنوز افق روشنی برای آن دیده نمی شود چراکه بنی گانتس با صدور بیانیه ای از مشارکت در کابینه نتانیاهو خودداری کرد و این نشان می دهد که برای ناکامی نتانیاهو لحظه شماری می کند و منتظر است رئیس رژیم صهیونیستی بعد از سپری شدن مهلت قانونی نتانیاهو برای تشکیل کابینه وی را برای تشکیل دولت معرفی کند که اگر وی نیز نتواند در این امر موفق شود در این صورت برگزاری مجدد انتخابات برای سومین بار اجتناب ناپذیر خواهد بود.
----------------------
احمد کاظم زاده
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آموزش پیشرفته زنبورداری بهینه و کاربردی در نجف آباد
آغاز رزمایش پیشگیری از دیابت در استان
تحقق هدف ۴۰ درصدی بودجه غیرشهریه‌ای دانشگاه آزاد
مستند‌های «بیستا برمه» و «شیر‌های دریایی گالاپاگوس»، از قاب تلویزیون
محموله سیگار و تنباکوی قاچاق به مقصد نرسید
صدور مجوز جذب ۶ هزار نیرو در قوه قضاییه
مشخص شدن داوران دیدار ذوب‌آهن - چادرملو و سپاهان - فجرسپاسی
کشاورزی حفاظتی راهکار حفظ خاک
کسب ۳ نشان برنز توسط ووشو کاران کردستانی
بررسی مشکلات ناشی از تعلیق کارت‌های بازرگانی و ارائه راهکار‌های لازم
امضاء تفاهم‌نامه همکاری شرکت گاز و پارک علم و فناوری استان
وزیر رفاه: اقدامات برای اجرای پرداخت کالابرگ انجام شده است
دستگیری سارقین حرفه‌ای در مرودشت
رئیس جمهور از رئیس آتش‌نشانی کاشان تجلیل کرد
تکواندو زیر ۲۱ سال جهان؛ زندی طلایی شد
برگزاری دوره تربیت مدرس جوانی جمعیت در قم
اشتغالزایی ۸۰ درصدی مددجویان زندان گلپایگان
پارکینگ نیایش طرحی که هر سال قرار است افتتاح شود
هرمزگان میزبان دو رویداد بین‌المللی در حوزه کشاورزی و اقتصاد دریایی
آغاز بارش برف پاییزی در فیروزکوه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
شاخص هوای شیراز امروز ۱۱ آذر ۱۴۰۴
سقف کیفری مهریه مشخص شد
دانش‌ قرارگاه‌خاتم‌الانبیا به‌بخش‌های دولتی‌وخصوصی منتقل‌شود
مدارس و مراکز آموزشی غیر حضوری شد؛اداره ها دور کار
بارش باران در غرب، شمال غرب و شمال کشور
کالابرگ الکترونیک؛ تضمین قیمت ثابت برای دهک‌های هدف
مدارس و دانشگاه‌های تهران فردا ۱۲ آذر حضوری شدند
۱۰۰ هزار میلیارد تومان کالابرگ پرداخت شد
آمریکا در ونزوئلا دنبال چیست؟!
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است
استان یزد فردا بارانی می شود
نامه ایران، روسیه و چین درباره پایان قطعنامه ۲۲۳۱
کشف باند توزیع شیشه در فیروزکوه با شگرد پنهان‌سازی در لوازم آرایشی
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۶ نظر)
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۶ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
طرح ملی نشت‌یابی هوشمند آب با فناوری ماهواره‌ای  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
تخلف در تبدیل رایگان خودرو‌های بنزینی به دوگانه سوز  (۱ نظر)