• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۳۶۸۵۲
تاریخ انتشار: ۰۸ مهر ۱۳۹۸ - ۱۸:۵۱
اقتصادی » صنعت
برنامه «زخم کهنه»

بررسی وضعیت هپکو اراک در دانشگاه شریف

وضعیت کارخانه هپکو اراک در دانشگاه صنعتی شریف مورد بررسی قرار گرفت

بررسی وضعیت هپکو اراک در دانشگاه شریفبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در برنامه‌ای به عنوان "زخم کهنه" که مربوط به روند خصوصی سازی در ایران به ویژه کارخانه معروف هپکو اراک بود به همت بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف در تالار مرکزی این دانشگاه به ابعاد مختلف تبعات ناشی از اجرای غیر اصولی خصوصی سازی به ویژه هپکو اراک پرداخته شد.
در این مراسم سه نفر از کارگران با سابقه شرکت هپکو اراک از وضعیت فعلی این کارخانه ابراز نارضایتی کرده و آن را حاصل اقدامات قانون شکن‌های قانوندان دانستند.
سید امیر میر ناصری که کمتر از دو سال به بازنشستگی اش باقی مانده است، گفت: در دوره جنگ تحمیلی مهندسان و نخبگان این کارخانه پس از غنیمت یک دستگاه «نی کوب» که در جبهه‌ها صورت گرفت توانستند آن را مهندسی معکوس کرده و طی دو هفته ۵۰ دستگاه از آن را تولید و به خطوط مقدم منتقل کنند، اما تصور نمی‌کردیم که پس از سال‌ها فعالیت درخشان، این کارخانه به وضع نامناسبی برسد.
وی افزود: بسیاری از ماشین آلات سنگین راه سازی که در دنیا ساخته می‌شود در هپکو نیز طراحی و تولید شده است و با جرأت می‌شود گفت که بسیاری از این دستگاه‌ها با مشابه خارجی در سطح اروپا رقابت می‌کند.
وی گفت: وضعیت کارخانه هپکو اراک تا سال ۸۶ خوب و رو به رشد بود، اما پس از واگذاری نامناسب و بدون کار کارشناسی دقیق و مطالبه همه جانبه، آن را در مسیر واگذاری غیر اصولی قرار دادند.
این فعال کارگری کارخانه هپکو اراک افزود: اگر برخی تصور می‌کنند که کارگران هپکو فقط به دلیل حقوق ماهانه خود اعتراض کردند سخت در اشتباهند چرا که آن‌ها وجود و فعالیت هپکو را باعث افتخار ایران می‌دانستند و می‌خواستند در جنگ اقتصادی تحمیلی از آن محافظت کرده و چاره‌ای نداشتند آن را در اعتراضات بیان کنند چرا که درعمل به خواسته آن‌ها توجهی نمی‌شد.
وی گفت: هپکو اراک اگر چه شرایط مناسبی ندارد، اما نباید نا امید شد بلکه با اقدامات مناسب و تدبیری دور اندیشانه می‌توان دوباره آن را به روز‌های اوج رساند.
میرناصری خاطر نشان کرد: حتی در دوران جنگ تحمیلی که رژیم بعث رانندگان لودر‌ها و بلدوزر‌ها را در شرایط احداث خاکریز و دیگر مسائل جنگی هدف قرار می‌داد از متخصصان این کارخانه درخواست تولید لودر‌های با ارتفاع پایین شد که در زمان کوتاهی که در دنیا سابقه نداشت لودر‌هایی با ارتقاع ۱/۵ متر طراحی، تولید و به جبهه منتقل شد، بنابراین تجربه گذشته نشان می‌دهد باید هپکو را به جایگاه اصلی صنعتی به ویژه در دوره جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران رساند.
وی همچنین با انتقاد از احکام سنگین صادر شده برای برخی از کارگران معترض در این کارخانه گفت: برای ۶۰ نفر از همکاران ما احکامی بریده شده که ناعادلانه است از ۷۴ ضربه شلاق گرفته تا چند سال زندان.
در این برنامه مستند نان گزیده‌ها که به وضعیت خصوصی سازی در ایران به ویژه هپکو اراک می‌پردازد هم اکران شد.
کارگردان این مستند بعد از اکران آن خطاب به حاضران گفت: نان گزیده‌ها دیشب از شبکه افق پخش شد، اما بخش‌هایی از آن را حذف کردند.
محمدرضا حاج محمد حسینی افزود: این مستند ۴۶ دقیقه است، اما شب گذشته بخش‌های زیادی از آن را حذف و یا سانسور کردن و به ۲۲ دقیقه کاهش دادند که از این بابت از رسانه ملی گله دارم.
وی خاطر نشان کرد: اجرای اصلی ۴۴ به ویژه بند جیم آن برای افزایش درآمد، سهیم کردن مردم در شرکت‌های مشمول واگذاری، افزایش اشتغال و همچنین بالا بردن پس انداز مردم و البته کوچک سازی دولت بود، اما در عمل هیچ کدام محقق نشده و فقط باری از دوش دولت برداشته شده است.
کارگردان مستند نان گزیده‌ها گفت: اگر همه دستگاه‌های ناظر در زمینه واگذاری‌ها سکوت کرده اند دانشجویان نباید از کنار آن عبور کنند چرا که پیگیری وضعیت خصوصی سازی در برخی از شرکت‌ها مثل نیشکر هفت تپه از سوی دانشجویان مطالبه گر و عدالتخواه به نتیجه رسید.
وی گفت: مشکل خصوصی سازی صرفاً با اصلاح خصوصی سازی صورت می‌گیرد و این مهم بستگی به نظارت صفر تا ۱۰۰ واگذاری از قبل و حتی چند سال پس از آن دارد.
همچنین علیرضا صالح، رئیس سازمان خصوصی سازی نیز به این مراسم دعوت شده، اما حضور نیافته بود.
مجری برنامه هم اعلام کرد: که ما قول حضور رئیس سازمان خصوصی را گرفته بودیم، اما متاسفانه در برنامه حضور نیافت.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری محفل شعرخوانی «چکامه کتاب» در ارومیه
نصف جهان، دروازه بلاروس به خلیج فارس
برخورد جدی با دور دور و حرکات مخاطره آمیز در منطقه صفاییه و بافت تاریخی یزد
پیروزی ماخاچ قلعه در یک چهارم در حضور حسین نژاد
معرفی سرپرست جدید اداره کل غله و خدمات بازرگانی مازندران
دمای هوا تغییرات محسوسی ندارد
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
واژگونی خودرو در محور خوشاب به قوچان با ۳ مصدوم
تشدید سرکوب مهاجران در آمریکا
ارزش چهار میلیون و ۵۰۰ هزار دلاری صادرات محصولات فناورانه استان قزوین 
بازدید نماینده رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور از رامهرمز
دو مسمومیت ناشی از گاز گرفتگی در انار
تنفس هوای نا سالم در تهران
خطر آلودگی‌های میکروبی و شیمیایی در مصرف‌کنندگان آبمیوه‌های دودزا
قطعی فیبر در مسیر تهران-شیراز علت افزایش پینگ بازی‌ها
برگزاری مسابقات آمادگی جسمانی ویژه دانش‌آموزان غیر ایرانی در قم
جلوگیری از هدر رفت بیش از ۴۷ هزار متر مکعب آب در اشکذر
تهرانِ معنوی در مسیر جهانی شدن با محوریت گردشگری مساجد
ضرورت تامین ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تجهیزات بیمارستان ولایت 
درخشش قرارگاه منطقه‌ای کربلا در مسابقات قرآن و عترت خانواده کارکنان سپاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)