• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۳۷۵۵۱
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۲
گیلان » اجتماعی
گيلان

گردهمایی اساتید دانشگاههای پنج کشور حاشیه خزر + گزارش

نخستین همایش بین المللی محیط زیست دریای خزر و توسعه پایدار امروز با اساتید دانشگاههای پنج کشور حاشیه خزر در دانشگاه گیلان برگزار شد.

گردهمایی اساتید دانشگاههای پنج کشور حاشیه خزربه گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز گیلان ؛ در بیست و دومین اجلاس اتحادیه دانشگاههای دولتی حاشیه دریای خزر و نخستین همایش بین المللی محیط زیست دریای خزر و توسعه پایدار اساتید دانشگاه های ایران ، آذربایجان ، روسیه ، ترکمنستان و قزاقستان حضور دارند.
محسن محمدی دبیر اجرائی همایش بین المللی زیست دریای خزر و توسعه پایدار گفت : این اجلاس 2 روزه با هدف تقویت روابط میان دانشگاه های عضو اتحادیه و توسعه فعالیت های بین دانشگاهی درخصوص سلامت زیست محیطی دریای خزر درحال برگزاری است.
در این اجلاس روسا و معاونان بیش از 30 عضو اتحادیه از کشورهای فدراسیون روسیه ، قزاقستان ، جمهوری آذربایجان ، ترکمنستان و ایران حضور دارند.
استاندار گیلان در این اجلاس دیپلماسی علمی را مقدمه‌ای برای دیپلماسی سیاسی ، اقتصادی و اجتماعی دانست و گفت : متخصصان و اندیشمندان استان‌های ساحلی دریای ‌کاسپین علاوه بر برقراری ارتباطات علمی می‌توانند زمینه لازم برای برقراری ارتباط بین سازمان‌ها و نهاد‌های اجرایی استان‌های ساحلی کشورهایشان را فراهم کنند.
ارسلان زارع دریای کاسپین را دریای صلح و دوستی عنوان کرد و افزود : کشورهای حاشیه دریای خزر دارای اشتراکات فرهنگی بسیاری هستند و بیگانگان در آن راهی ندارند.
وی گفت : اگر چه دریای کاسپین به عنوان یکی از موهبت های الهی موجب نزدیکی ملت‌ها شده اما اکوسیستم شکننده این دریا با فعالیت‌های انسانی کنترل نشده ، تحت فشار قرار دارد.
استاندار گیلان گفت : کلید حل مشکلات این دریا در دست دانشمندان و محققان کشورهای حاشیه آن است و وقت آن رسیده تا کمیته‌های علمی برای حل مشکلات اکوسیستم دریای کاسپین شکل گیرد.
ارسلان زارع افزود : استان گیلان از نظر استراتژیک امکان برقراری ارتباط با 4 کشور و استان‌های ساحلی‌ آنها را دارد و بنادر شمال ایران و به خصوص منطقه آزاد انزلی ، فرصتی طلایی برای برقراری ارتباط با کشورهای شمالی را فراهم آورده است.
وی وجود دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی متعدد در گیلان و تحصیل بیش از 100 هزار دانشجو در این استان را پشتوانه مناسبی برای توسعه ارتباطات علمی منطقه‌ای عنوان کرد.
استاندار گیلان با بیان اینکه جنبش علمی و فرهنگی جدیدی در جمهوری اسلامی ایران در حال شکل‌گیری است گفت : ما در حال رقم زدن فصل جدیدی از حیات تاریخی ایران هستیم ؛ دوره‌ای که با وجود همه تنگناها و مشکلات متعدد نشان‌دهندۀ شکوفایی و رشد ایران بخصوص در عرصه‌های مختلف علمی و دانشگاهی است.
قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل هم در این اجلاس با بیان اینکه وزارت علوم به دنبال سه هدف جاری کردن علم در جامعه، ارائه راه حل برای مشکلات و بین المللی کردن علوم است گفت: کشور ایران توانایی تولید 2 درصد از علم دنیا را دارد.
حسین سالار آملی با اشاره به اینکه تا پارسال 53 هزار و 340 مقاله آی اس آی (ISI) از ایران به چاپ رسیده است افزود: نتایج پژوهش ها باید در جامعه مورد استفاده قرار گیرد .
وی گفت: زنده ماندن دریای خزر بستگی به عملی شدن فکر و اندیشه دانشگاهیان و اساتید دانشگاهها است.
احمد رضی رئیس دانشگاه گیلان هم گزارشی از فعالیتهای علمی و بین المللی دانشگاه گیلان ارائه داد و گفت: از اولویت های این دانشگاه توسعه همکاری های علمی با دانشگاه های دیگر کشورهاست.
از میان دانشگاه های خارجی شرکت کننده در این اجلاس نیز می توان به دانشگاه های دولتی آستراخان، دانشگاه دولتی داغستان، دانشگاه علوم پزشکی آستراخان، دانشگاه معماری و مهندسی عمران آستراخان، دانشگاه دولتی کالمیک و دانشگاه فنی آستراخان از فدراسیون روسیه، دانشگاه های آکتائو و نفت و گاز آتیرائواز کشور قزاقستان و دانشگاه دولتی باکو از کشور آذربایجان اشاره کرد.
اتحادیه دانشگاه های دولتی حاشیه دریای خزر شامل 57 عضو است که 7 دانشگاه از کشورآذربایجان، 12 دانشگاه، 2 پارک علم و فناوری و 13 مرکز تحقیقاتی از ایران، 11 دانشگاه و 5 موسسه تحقیقاتی از فدراسیون روسیه شامل داغستان و کالمیک، 4 دانشگاه و 2 موسسه تحقیقاتی از کشور قزاقستان و یک دانشگاه از کشور ترکمنستان حضور دارند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
تلف شدن ببر در الیمالات
درخواست پارلمان روسیه برای محکومیت حضور نظامی آمریکا در کارائیب
اجرای هزار و ۹۸۰ اردوی جهادی از ابتدای سال تاکنون در خراسان جنوبی
مهلت معرفی نامزد‌های جایزه مصطفی (ص) تا اول اسفند۱۴۰۴
اجرای پویش مردمی مهرگردون و تأمین اقلام توان‌بخشی ویژه افراد توان‌خواه در خراسان شمالی 
تصویب ۳۳ میلیارد تومان اعتبار برای حفظ میراث آبی کهن خراسان شمالی
ضرورت بازنگری در رشته‌های دانشگاهی و نیاز بازار کار
معدوم‌سازی بیش از سه‌هزار لیتر آبلیموی فاقد مشخصات بهداشتی در مهریز
بحران پنهان شمار فزاینده افراد گم شده در انگلیس
استمرار آلودگی هوا در جنوب غرب خوزستان
حماس: سلاح مقاومت پیش از تشکیل کشور فلسطین قابل مذاکره نیست
اجرای حکم قصاص نفس قاتل پزشک یاسوجی
هشدار آلودگی سطح زرد در استان یزد
اوقات شرعی سه شنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۴ به افق یزد
مردی که جانش را فدای استقلال ایران کرد
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان ( بیستم آبان ۱۴۰۴)
تقویم روز و اوقات شرعی بیستم آبان به افق آبادان و خرمشهر
الحاق ایران به موافقتنامه‌های وین و استراسبورگ در حوزه مالکیت معنوی
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر
بازدید سرلشگر موسوی از ساختمان شیشه‌ای صدا و سیما
خبر‌های خوش از پرداخت مطالبات دارو
استقلال ملی، مسیر رسیدن به پیروزی و اقتدار
قدردانی مردم انگلیس از مرد مسلمانی که جان چندین نفر را نجات داد
کلاهبرداری به بهانه حمل بار و اثاثیه
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۰ آبان ۱۴۰۴
اخبار کوتاه از مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد
زنجان؛ واحدهای فرآوری کلید توسعه صادرات کشاورزی
مصوبات کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران اعلام شد
چمن ورزشگاه یادگار امام (ره) آسیب دیده است
واکنش رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به ماجرای سفر ۵۰ میلیاردی برزیل
توسعه گام‌های صنعتی با تولید شمش فولاد در خراسان جنوبی
استخدام در سازمان صداوسیما  (۱ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
بررسی پیشرفت طرح‌های نهضت ملی مسکن در شهر‌های جدید پرند، فولادشهر و بینالود  (۱ نظر)