• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۴۱۷۹۷
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۸ - ۱۷:۲۶
بین الملل » آمریکا
با وجود گذشت بیش از ۱۸ سال

افشای دخالت سعودی‌ها در حوادث ۱۱ سپتامبر

تصمیم دولت ترامپ برای خارج کردن نام یکی از مقامات سعودی از طبقه بندی محرمانه حوادث ۱۱ سپتامبر فصلی تازه بر این ماجرا گشود

ترامپ مدرک جدیدی دال بر نقش سعودی‌ها در ۱۱ سپتامبر ارائه کرد

  به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما‏، موسسه ران پل در گزارشی نوشت: حملات ۱۱ سپتامبر و اینکه چه کسی ممکن است عامل آن بوده باشد، همچنان ذهن بسیاری از ناظران را در جهان به خود مشغول کرده است. این نگرانی بسیار به جایی است که کمیسیون مسئول بررسی این حوادث، در سرپوش گذاشتن بر این ماجرا دست داشته است، اقدامی که یا برای توجیه شکست فضاحت بار تشکیلات امنیت ملی آمریکا یا برای پنهان کردن تبانی نهاد‌های فدرال در آن حمله یا موضوع مشارکت احتمالی دولت‌های خارجی صورت گرفته است.

ارتباط عربستان سعودی، رژیم صهیونیستی و پاکستان با حملات ۱۱ سپتامبر
با وجود این واقعیت که سعودی‌ها، رژیم صهیونیستی و پاکستان ارتباط آشکار با عوامل حملات ۱۱ سپتامبر داشتند هرگز درباره نقش دولت‌ها و نهاد‌های امنیتی آن‌ها به قدر کافی تحقیق نشده است. فراتر از آن، اسرائیل شماری عوامل اطلاعاتی داشت که به نظر می‌رسد از سقوط برج‌های دوقلو خوشحال بودند، اما نهاد‌های مجری قانون آمریکا که نمی‌خواستند موجب آزردگی خاطر اسرائیلی‌ها شوند، هرگز دست داشتن احتمالی آن‌ها را در این ماجرا به طور جامع بررسی نکردند.  

با این حال دست یافتن به نام این فرد که در پرونده تحقیق پلیس فدرال آمریکا (اف بی آی) ذکر شده، صرفاً یک پیروزی نسبی برای گروه ”خانواده‌ها و بازماندگان است. انتشار اسناد دیگر مربوط به نقش عربستان سعودی، احتمالاً به خاطر پافشاری کاخ سفید ترامپ بر حفظ حسن روابط با عربستان و به ویژه با محمد بن سلمان، ولیعهد، بلاتکلیف است، اما شاکیان از خود می‌پرسند چطور ممکن است اطلاعات درباره این حمله با وجود گذشت بیش از ۱۸ سال از آن ماجرا هنوز باید محرمانه باشد. با وجود این، نام این مقام، مهم و حتی یک ”اولویت اصلی“ است، چرا که گمان می‌رود او یکی از مقامات بلندپایه اطلاعاتی است که با دو نفری دیدار کرده بود که احتمالاً به هواپیماربایان کمک کرده بودند. اف بی آی حتی از نام این فرد به عنوان ”بخش اصلی اطلاعاتی“ نام برد که شاکیان حوادث ۱۱ سپتامبر در شکایت خود درخواست کرده اند.

سکوت سفارت عربستان در واشنگتن و وزارت دادگستری آمریکا
سفارت عربستان در واشنگتن درباره این گزارش اظهارنظر نکرده و کاخ سفید هر گونه پاسخ به سؤالات در این باره را به وزارت دادگستری ارجاع داده است. وزارت دادگستری هم از هر گونه اظهارنظر خودداری و فقط اعلام کرد این تصمیمی در سطح بلندپایه بوده است که از امتیاز مربوط به ”اطلاعات محرمانه دولتی“ برای محرمانه نگه داشتن اطلاعات استفاده نشود.

افشای قبلی درباره نقش احتمالی عربستان در حوادث ۱۱ سپتامبر، ۱۵ ژوئیه ۲۰۱۶ با انتشار ۲۸ صفحه قلم خورده (سانسور شده) از گزارش مربوط به حوادث ۱۱ سپتامبر صورت گرفت. قطعاً برای حفظ اسامی افراد و منابع، بخش‌های زیادی از این ۲۸ صفحه قلم خورده بود، اما سندی که کاخ سفید منتشر کرد، در زمان گزارش، به طور عمده کامل بود. جان برنان، مدیر وقت سیا قبل از انتشار گزارش با بیان سخنانی تا حدی تلاش کرد پیامد‌های منفی آن را کنترل کند. وی گفت: بخش عمده اطلاعاتی که قلم خورده، شامل اطلاعات خام و تایید نشده است. این سخنان حاکی از آن بود که شاید آن اطلاعات کاملاً معتبر نباشد، در حالی که برخی از افرادی که سند کامل را دیده بودند، فاش کردند در این گزارش هیچ مدرکی که دست داشتن مستقیم عربستان سعودی را در حملات ۱۱ سپتامبر ثابت کند، وجود ندارد.
انتشار این سند تب و تاب موقتی در رسانه‌ها ایجاد کرد، اما شاید به طور عمد، این گزارش میان انبوه گزارش‌های سیاسی، در آن تابستان ناپدید شد. انبوه جدیدی از اطلاعات وجود داشت، هر چند که بیشتر آن‌ها به تایید یا تکمیل گزارش‌های قبلی کمک می‌کرد.
ارتباطی مستقیم بین بعضی از هواپیما ربایان حوادث ۱۱ سپتامبر و عاملان ظاهری دولت عربستان سعودی وجود دارد، اما آن ۲۸ صفحه هیچ مدرک قانع کننده‌ای که تبانی را ثابت کند، ارائه نکرد. در واقع، آن اطلاعات بیشتر حاکی از آن بود که سعودی‌ها به احتمال زیاد بعضی از اتباع خود را زیر نظر داشته اند، اتباعی که شاید به آن‌ها مظنون بوده و آنان را تهدیدی برای امنیت ملی خود می‌دانسته اند. اشاراتی در این گزارش وجود دارد که سعودی‌ها عملیات خاص خود را علیه سعودی‌های مقیم خارج کاملاً تهاجمی اجرا می‌کردند. بار‌ها نیز در این گزارش اشاره شده است که آن‌ها قبل از حملات ۱۱ سپتامبر در همکاری کامل با ماموران تحقیق ضدتروریسم آمریکا قصور کرده اند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دستگیری شکارچیان غیرمجاز در چاراویماق
طنین کلام وحی قاریان محفل در پارک ماهیگیر کیش
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
برگزاری هشتمین سالگرد شهید مدافع حرم در تبریز
آغاز رقابت برای بهترین های سال فیفا
احیای زمین‌های بایر پس از ۴ دهه رکود
برگزاری آزمون کارآموزی وکالت، پس از تصویب قانون مجوز‌های کسب و کار
بیروت‌ بدون مقاومت ، شهر بی‌دفاع می‌شود
برنامه شهیدانه در پهندر دودانگه
آغاز روند افزایشی دمای هوا در سمنان
تأکید رئیس جمهور بر اهمیت مسئولیت‌پذیری و اصلاح رفتار مدیریتی
یک طلا، دو نقره و یک برنز در کوراش به ایران رسید
مرسون: ایران از فرصت‌هایش به‌خوبی استفاده کرد
به‌کارگیری فناوری نوین راهکار کاهش چالش‌های تولید 
شعبان‌خمسه: استرالیا نسبت به بازی‌های قبل بهتر ظاهر شد
اقامه نماز جمعه در مصلای امام خمینی (ره) شهر ایلام
حمایت از بنگاه‌های خرد ایلام با طرح «طاها»
چاپ مقاله (ISI) سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در مجله معتبر علمی
قطع گاز ویلا‌های خالی از آذرماه
تلف شدن یک قلاده خرس قهوه ای در تنگه مرصاد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
تقابل گفتمان‌ها؛ از آپارتاید علمی غرب تا زکات‌العلم انقلاب اسلامی
هم‌اندیشی طلاب و بانوان زنجانی با محوریت بصیرت فاطمی
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
نخستین دوره آموزشی هفتمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی در زنجان
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
ساپینتو: از تساوی ناامید هستم؛ کارمان به اما و اگر کشیده
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۵ آبان ۱۴۰۴
امنیت جامعه خط قرمز پلیس
فردا ، آخرین مهلت ثبت نام در آزمون دکتری است
حملات رژیم صهیونیستی به مواضع حزب الله در جنوب لبنان
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)