• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۴۲۹۶۸
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۸ - ۲۲:۳۳
آذربایجان غربی » اقتصادی
گزارش مکتوب

معادن زرخیز آذربایجان غربی، کلید طلایی صنعت کشور

آذربایجان غربی در زمینه ذخایر و تولید عنصر ارزشمند طلا جز رتبه برتر کشور است و نام استان زرخیز را در کنار تولید محصولات با کیفیت کشاورزی و صنایع تبدیلی به یدک می‌کشد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکزآذربایجان غربی، آذربایجان غربی استانی با موقعیت خاص جغرافیایی، مرز‌های مشترک به استان‌های صنعتی و کشور‌های همسایه، منابع داخلی و زیرزمینی سرشار و نیروی انسانی توانمند و تلاشگر و علاقه‌مند به تولید و نوگرایی، از توانمندی‌های بالایی برخوردار است.

این استان از لحاظ تنوع و غنای مواد معدنی، رتبه سوم کشوری را به خود اختصاص داده و ۵۲ نوع از ۶۸ ماده معدنی شناسایی شده در کشور در این استان شناسایی شده که ۲۰ نوع آن در مرحله اکتشاف و ۳۱ نوع در مرحله بهره برداری است.

آذربایجان غربی همچنین در زمینه ذخایر و تولید عنصر ارزشمند طلا جز رتبه برتر کشور قرار گرفته و نام استان زرخیز را در کنار تولید محصولات با کیفیت کشاورزی و صنایع تبدیلی به یدک می‌کشد بطوریکه تنها در سال ۹۷ بیش ۹۶۷.۷۰۲ هزار تن کانسنگ طلا از معادن این استان استحصال شده است.

بابایی رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت آذربایجان غربی می‌گوید:ظرفیت اسمی استخراج از معادن طلای استان بیش ازیک میلیون و ۷۵ هزار تن است، که علاوه بر این، بیش از ۶۰۰ کیلوگرم نقره و ۳۰۰۰ کیلوگرم جیوه نیز همزمان از این معادن استحصال می‌شود.

هم اکنون در آذربایجان غربی طبق گفته مسئولان سازمان صنعت، معدن و تجارت ۴۷۳ معدن وجود دارد که شامل ۵۱ تنوع معدنی است که مهمترین آن‌ها طلا، تیتان، کان سنگ باریت، فلدسپات، میکا، کان سنگ نقره و انواع سنگ‌های تزیینی مانند گرانیت، دولومیت، تراورتن، مرمر، گنگلومرا و بازالت است.
 
پریسا عابدپور معاون امور معدن و اکتشافات معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی می‌گوید: معدن طلای اق دره تکاب که یکی از معادن بزرگ طلای خاورمیانه محسوب می‌شود بیش از ۵ میلیون تن ذخیره قطعی دارد که در واحد استحصال و فرآوری این ۷۰۰ کیلوگرم طلا با عیار ۹۹۹.۹ گرم در تن تولید می‌شود.

عابدپور می‌افزاید: معدن طلای زره شوران تکاب هم ۲۷.۵ میلیون تن ذخیره کانسنگ طلا با عیار ۴ و ۲/۱ گرم در تن دارد.

طبق گفته مسئولان، معدن باریکای ربط سردشت هم دارای ۷۶۳ هزار تن کان سنگ طلا با عیار طلای ۸/۱ گرم است که این معادن با اندیس‌های معدنی قابل توجه موقعیت استان به لحاظ تولید فلزات گرانقیمت را به نحو چشمگیر تقویت می‌کند.
وضعیت معدن طلا و نقره خرابه پیرانشهر نیز مشابه این معدن است.

علاوه بر این معادن، در شهرستان‌های ماکو، سلماس، شاهین دژ و محدوده‌های دیگری از شهرستان تکاب رگه‌های معدنی طلا و نقره یافت شده که در صورت بهره برداری از این معادن، آذربایجان غربی به رتبه‌های جهانی در تولید طلا و نقره دست می‌یابد.

وجود این استعداد، موجب شده تا از آذربایجان غربی به عنوان استان طلایی نام برده شود، اگرچه در حوزه‌های دیگر هم این استان دارای استعداد‌های کم نظیری است.

بابایی می‌افزاید: آذربایجان غربی جزء استان‌های برتر در عرصه معدن است و از این رو ایجاد کارگاه‌های تبدیلی و زیور آلات، توجه به زیرساخت‌های لازم جهت توسعه معادن و ایجاد بستر‌های لازم به منظور صادرات، تجارت، ترانزیت، حمل و نقل و کارگاه‌های تبدیلی در منطقه باعث می‌شود در آینده نزدیک شاهد فضایی گسترده در عرصه تولید، مصرف و اشتغالزایی در استان باشیم.

تولید شمش طلا در خوی آغاز شد
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی با اشاره به احداث کارخانه تولید شمش طلا در خوی گفت: این کارخانه ظرفیت تولید ۳۰۰ کیلوگرم طلا و ۳۰۰ کیلوگرم نقره در سال را دارد که با افتتاح رسمی آن، صنعت پایین دستی طلا و نقره در شمال استان پررونق و تقویت می‌شود.

او با اشاره به اینکه یک شرکت ایرانی با مشارکت سرمایه گذار چینی به ایجاد این واحد فرآوری طلا و نقره در شهرستان اقدام کرده است گفت: میزان سرمایه گذاری برای احداث این واحد تولید طلا ۳ میلیون دلار می‌باشد.

بابایی تصریح کرد: همه مراحل ساخت خط تولید کارخانه استحصال شمش طلا در ناحیه صنعتی ایواوغلی خوی انجام شده است که در آینده نزدیک با حضور مقامات کشوری و وزارتی به بهره برداری می‌رسد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی افزود:این کارخانه تولید شمش طلا برای ۷۸ نفر شغل ایجاد می‌کند که از این تعداد ۶۰ نفر نیروی انسانی ایرانی و ۱۸ نفر نیروی انسانی خارجی هستند.

او با اشاره به منبع تامین مواد این واحد گفت:خاک طلای مصرفی از معادن ورزقان و کک مورد نیاز از شهر طبس تامین می‌گردد.

معدن طلای زرشوران بزرگترین معدن طلای ایران
واحد معدنی طلای زرشوران تکاب به عنوان بزرگترین معدن طلای خاورمیانه با ظرفیت تولید ۶ تن طلا در سال و طلای آق دره این شهرستان فرصتی را ایجاد کرده است تا حلقه‌های اول تولید این محصول گرانبها در جنوب استان شکل گیرد که می‌تواند جهشی عظیم در حوزه طلای آذربایجان غربی باشد.

فرماندار تکاب می‌گوید:کارخانه استحصال طلای زره شوران در حال فعالیت می‌باشد و فاز توسعه آن نیز که در آینده راه اندازی می‌شود، علاوه بر توسعه اقتصادی منطقه زمینه اشتغال برای ۹۶۳ نفر را در بخش تولید و استحصال فراهم می‌کند.

زمانی با اشاره به حجم سرمایه گذاری در کارخانه زره شوران می‌افزاید:بیش از ۱۷.۵ میلیون یورو معادل ۹۶۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری برای راه انداری کارخانه زره شوران هزینه شده است.

فرماندار تکاب افزود: این کارخانه در فاز نخست، سالانه ۲ تن طلا از معدن طلای زره شوران استحصال و تولید می‌شود که اگر فاز توسعه آن راه اندازی این میزان به ۳ تن در سال افزایش خواهد یافت.

با بهره برداری از معادن طلا و نقره، آذربایجان غربی به قطب تولید و فرآوری صنایع جنبی این رشته از قبیل ساخت طلای تجارتی پلی متال تبدیل می‌شود.

کارشناسان اقتصادی هم معتقدند که به‌دلیل قدیمی بودن تکنولوژی و دستگاه‌های تبدیلی در معادن استان آذربایجان غربی، بازدهی در معادن استان پایین است و این امر باید با حضور و ورود دانشگاهیان مراکز فنی و افزایش دانش فنی تولید و تجهیز کارگاه‌ها و واحد‌های تولیدی و فراوری به دستگاه‌های پیشرفته بهبود یابد.

سجاد حقیر چهره قانی استاد دانشگاه در ارومیه هم می‌گوید: رقابتی کردن بازار درعرصه صنعت و معدن و به‌ویژه در بخش طلا در استان نیاز اصلی برای زمینه سازی صادرات و تجارت با کشور‌های همسایه است.

او می‌افزاید: نگاه نو در عرصه بین المللی به سمت استفاده از مواد اولیه در پهنه‌ای جدید و کالای صنعتی است و امید می‌رود با ایجاد زیر ساخت‌های لازم از جمله جاده و راه، ایجاد بازارچه‌های عرضه مستقیم و کارگاه‌های مجتمع فنی و تخصصی در استان این نیاز به حد بهینه ارتقا یابد.

نویسنده: نداموسی زاده
 
معادن زرخیز آذربایجان غربی، کلید طلایی صنعت کشور معادن زرخیز آذربایجان غربی، کلید طلایی صنعت کشور معادن زرخیز آذربایجان غربی، کلید طلایی صنعت کشور معادن زرخیز آذربایجان غربی، کلید طلایی صنعت کشور معادن زرخیز آذربایجان غربی، کلید طلایی صنعت کشور معادن زرخیز آذربایجان غربی، کلید طلایی صنعت کشور معادن زرخیز آذربایجان غربی، کلید طلایی صنعت کشور معادن زرخیز آذربایجان غربی، کلید طلایی صنعت کشور
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
نه خیر ما تحریمیم وهیچ کاری نمیتونیم بکنیم واقعا" خائنین به خون شهدا چه بهانه هایی برای تنبلی ومفت خوری در این کشور درست کرده اند با اینهمه منابع این ماهستیم که با بستن شیرهای نفت وگاز دنیا را تحریم وامریکارا به زانو واطاعت از ملت ایران در میاریم ...
بااین مقدار برداشت طلا ایا جبران 60 تن طلابربادرفته دولت قبلی میشه؟
نظر شما
آخرین اخبار
دعوت سه فوتبالیست چهارمحال و بختیاری به اردوی تیم ملی
دستاورد‌های انقلاب اسلامی ایران در فجر ۴۷
پیش بینی افزایش تولید دانه های روغنی با حذف ارز ترجیحی
جمع‌آوری ۲۴ معتاد متجاهر در الیگودرز
دستگیری ۷ حفار غیرمجاز در دامغان
رونمایی کمپرسور جدید نماد همکاری موفق برای ارتقای توان فنی کشور
سرویس‌دهی رایگان اتوبوسرانی و قطار شهری مشهد در نیمه شعبان
سه‌شنبه‌های مردمی ملاقات چهره به چهره با مسئولان در کرج
برگزاری اختتامیه جشنواره شعر مهدوی اقوام ایرانی در یاسوج
افتتاح طرح ملی سلام محله در خراسان جنوبی
رویداد ملی «سلام محله» در ۷۴ کانون استان اردبیل آغاز شد
تصویب مزایده ۱۳ پلاک املاک مازاد دستگاه های اجرایی در سمنان
افتتاح و آغاز عملیات اجرایی ۲۰ طرح صنعت برق در فارس و بوشهر
استاد محمد علی سادات درگذشت
قم آماده اعزام به مسابقات کشتی فرنگی قهرمانی کشور
جشنواره شعر فجر در ایستگاه آخر
افتتاح ۴۲۳ طرح با ۸ همت اعتبار در فردیس به مناسبت دهه مبارک فجر
تجدید میثاق رئیس، مدیران و کارکنان بنیاد شهید با آرمان‌های امام راحل
آغاز به کار رشته المپیکی لاکراس
دستگیری ۱۳۸ نفر از اغتشاشگران در رودسر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جشنواره تئاتر فجر به ایستگاه پایانی رسید
سامانه بارشی جدید در راه است
تجدید میثاق رئیس قوه قضائیه با آرمان‌های امام و شهدا
اعلام جرم علیه مدیر وقت شبکه افق و عوامل برنامه توهین‌آمیز
تشدید سامانه بارشی در ۲۵ استان
حل مسائل و مشکلات مردم اولویت اصلی دستگاه قضا است
قوانین حوزه رمزارز تخصصی نیست
صدور سند برای بیش از ۸۰۰ هزار هکتار از تالاب‌های ایران
دریافت ۵ هزار تومان از خریداران کالابرگ، کارمزد نیست
آماده‌باش کامل در همه استان‌ها از ۱۴ تا ۱۶ بهمن
کشف مواد مخدر و داروی قاچاق در مرز‌های سیستان و بلوچستان
ثبت ترافیک سنگین برای ۳ آزادراه کشور
شهرداری‌ها، حقوق اشخاص را در اجرای طرح‌های عمرانی رعایت کنند
رفع تصرف بیش از ۱۰۰ قطعه از اراضی شورکاب
آغاز برنامه‌های مردمی شعبان و دهه فجر در تهران
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات  (۲ نظر)
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود  (۲ نظر)
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
ایران قوی و مستقل مانع اصلی برنامه‌های استکباری است  (۱ نظر)
بیانیه جامعه ورزش در حمایت از مقام معظم رهبری  (۱ نظر)
مروری بر ابعاد فکری امام خمینی (ره)، بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
بهینه‌سازی از راهکارهای اصلی کاهش مصرف انرژی کشور است  (۱ نظر)
۷۰ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
حملات رژیم اسرائیل به لبنان مصداق بارز جنایت جنگی است  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)