• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۴۳۵۸۴
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۸
علمی و فرهنگی » آموزش عالی، دانشگاه
پیش‌کسوت خوشنویسی:

«خط شکسته» را با راه و نگاه معاصر پیوند زده‌ایم

راهی پرنشاط، شاداب و پر امید پیش روی هنر خوشنویسی، به ویژه خط شکسته می‌بینم

«خط شکسته» را با راه و نگاه معاصر پیوند زده‌ایمبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی فرهنگستان هنر، این چهره صاحب‌نام خوشنویسی معاصر، موقعیت و جایگاه کنونی خط شکسته را ممتاز و در اوج شکوفایی توصیف کرد و گفت: خط شکسته ما امروز راه به افق‌های جهانی برده است؛ زیرا با وجود چهره‌های جوان، جستجوگر، خلاق و نوآور، راه و مسیری جز این نباید و نمی‌توان برای خوشنویسی و خط شکسته متصور بود.
وی با اشاره به قابلیت‌های درونی و ذاتی خط شکسته و سیر تحول آن، موقعیت و جایگاه کنونی این هنر را این‌گونه ارزیابی کرد: ما این حرکت را که رفته‌رفته شکل یک «فرایند گسترده ملی» به خود گرفته، در نمایشگاهی که ۲ سال پیش در برج میلاد برگزار شد در آثار ۱۴۱ هنرمند تجربه کردیم.
وی ادامه داد: آخرین ارائه گروهی و عمومی این هنر، چندی پیش در مرکز فرهنگی هنری آسمان فرهنگستان هنر بود که به یقین معدل خوبی از وضع فعلی خط شکسته را عرضه کرد و نشان داد که قابلیت‌های خط شکسته به چه درجه‌ای از اوج و شکوفایی رسیده و چه جایگاهی را برای آن تثبیت کرده است.
استاد کابلی با اشاره به دومین نمایشگاه آثار بزرگان و هنرمندان خط شکسته در مؤسسه صبا گفت: عمده فعالیت من به شکل اختصاصی، با یاری خدا روز ۱۸ مهر، در مؤسسه فرهنگی هنری صبا دیده خواهد شد که مجموعه‌ای است از آثار خودم و شاگردانم که هرکدام در نوع خود از استادان صاحب‌نام و صاحب‌عیار معاصر هستند. در واقع با این نمایشگاه، مروری می‌توان داشت بر دو نسل از شاگردان من که آثارشان، نمایش شکوهمندی از قابلیت و ظرفیت وسیع خط شکسته معاصر را برای مشتاقان این هنر وزین، نفیس و فاخر ملی، رونمایی خواهد کرد.
این پیش‌کسوت هنری در پاسخ به این پرسش که سهم نوآوری و نگاه جدید در این نمایشگاه چقدر است خاطرنشان کرد:
قطعا خواهید دید که وجه مشترک آثار این مجموعه همان نگاه نو به «میراث خط شکسته» است. وقتی با هنرمندانی جوان، جستجوگر و پویا که با شور و باور و انگیزه‌های مثبتی که در جان و دلشان بیدار شده، روبرو هستیم؛ بی‌گمان باید گفت: راهی شاداب، پرنشاط و پر امید پیش روی این هنر است.
وی درباره ارائه آثار خود در این نمایشگاه گفت: بخشی از آثاری که در این نمایشگاه ارائه داده‌ام مروری است بر تمامی دوره‌های کاری من، طی این ۵۰ سال و بخشی نیز متعلق به همین امسال است که برای نخستین بار به نمایش گذاشته خواهد شد.
وی در پایان سخنان خود درباره اهداف این نمایشگاه عنوان کرد: تأکید اصلی ما بر تشویق، انگیزه‌بخشی و امکان دیده شدن هرچه بیشتر جوان‌هاست. ما در این نمایشگاه تلاش کردیم فرصت و فضایی برای معرفی چهره‌های جوان، مستعد و خلاق که هرکدامشان حرف تازه‌ای در این هنر دارند ایجاد کنیم. هنرمندانی که مسیر تکاملی شیوه خط شکسته معاصر را ارتقاء می‌دهند و در سیر تحول در گستره فرهنگ و تمدن ایرانی نقش دارند.
نمایشگاه «سماع شکسته»، که در بردارنده تازه‌ترین آثار «استاد یدالله کابلی» پیش‌کسوت خوشنویسی معاصر و شاگردان ایشان است، عصر پنج‌شنبه ۱۸ مهر، در آیین ویژه‌ای با حضور استادان و اهالی هنر و فرهنگ و عموم مشتاقان در فرهنگستان هنر و مؤسسه فرهنگی هنری صبا، گشایش خواهد یافت. این نمایشگاه از ۲۰ مهر تا ۲ آبان همه روزه، به جز ایام تعطیل، از ساعت ۱۰ تا ۱۸ به نشانی خیابان ولیعصر، خیابان طالقانی، خیابان شهید برادران مظفر، پلاک ۱۲۵ میزبان هنردوستان خواهد بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
خبر‌هایی ازمناطق مختلف گیلان ۱۴ دی ۱۴۰۴
حضور ناظر چهارمحال و بختیاری در لیگ دسته یک والیبال مردان کشور
زیرساخت های پیاده روی اربعین تقویت شود
­معرفی کادر فنی تیم ملی کبدی ایران در بازی‌های آسیایی ۲۰۲۶
گرامیداشت یاد شهید مداح در شهرستان بافت
رفع مشکلات مسکن گیلان با هم افزایی ظرفیت‌های دولتی و خصوصی
آسمانی شدن پدر شهید حمزه علی سلخوری در لوشان
پنجمین جشنواره غذای گیله خوراک در گیلان
رئیس جمهور صربستان: در جهان قانون زور حاکم است
تشکیل ۲۰ هزار پرونده مربوط به حملات رژیم صهیونی به ایران
پایان مسابقات فوتسال خردسالان شهرستان فارسان
پناهجویان ونزوئلایی نگران آینده خود در آمریکا هستند
پایان مرحله دوم لیگ شنا با صدرنشینی نفت تهران
ارائه بیش از ۲۶ هزار مشاوره فرزندآوری به زوج‌های مراغه‌ای
تصمیم‌گیری درباره فاز دوم پل سه راه جویبار بر اساس ترافیک
شکست تیم شاهوی مهاباد مقابل میهمان خود
اعتکاف، فرصتی سه روزه برای خلوتی خاص از سوی عبد برابر معبود
برگزاری مسابقات مچ اندازی در شهرضا
تجلیل از مداحان اهل بیت (ع) شهرستان تالش
اعطای اختیارات به استانداران در اجرای طرح حمایت معیشتی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر
کالابرگ ۴ میلیونی به چه کسانی اختصاص می‌یابد؟
قطع جریان گاز فردا در بخشی از خیابان‌های شهر اصفهان
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر
کاهش دما در استان کرمان
با معترض حرف می‌زنیم؛ اغتشاش‌گر را باید سر جایش نشاند
تجهیز و غرفه بندی روستابازار پارک شهر در اراک
هوای خراسان رضوی سردتر می‌ شود
سرمای شدید و یخبندان در زنجان
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال 
حضور پزشکیان در مجتمع بهزیستی «خانه دختران ایران»
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۱۶ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۷ نظر)
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۷ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
افتتاح شهربازی در جنوب شهر شیراز  (۲ نظر)
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
مردم ایران دشمنانی به مراتب کارکشته‌تر را ناامید کرده‌اند  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
ایران در نبرد ۱۲ روزه از موشک‌های استراتژیک استفاده نکرد  (۱ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۱ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
لاریجانی: مردم آمریکا مراقب سربازانشان باشند  (۱ نظر)
تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت شهادت مرزبان دلیر ایران  (۱ نظر)