• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۴۵۸۳۸
تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۲
سیاسی » عمومی
در خطبه‌های نماز جمعه تهران مطرح شد؛

ترکیه به دام آمریکا نیفتد

امام جمعه موقت تهران: به دولت ترکیه نصیحت می‌کنیم مراقب دام آمریکا باشد و باتلاق جدیدی برای خود درست نکند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آیت الله سید احمد خاتمی در خطبه دوم نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به لشکرکشی ترکیه به شمال سوریه با عنوان عملیات چشمه صلح افزود: این کار ترکیه تجاوز به کشوری مستقل است.

وی گفت: موضع ما در این خصوص ناصحانه است و توقف فوری حملات و خروج نظامیان از خاک سوریه را درخواست می‌کنیم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

آیت الله خاتمی افزود: یک نصیحت به دولت ترکیه می‌کنیم و آن اینکه عربستان به عنوان نوکر آمریکا، حرف آمریکا را شنید و در باتلاق افتاد و می‌خواست یک هفته‌ای کار یمن را تمام کند، اما پس از ۵ سال همچنان رزمندگان یمنی حرف اول را می‌زنند و ما از دولت ترکیه می‌خواهیم که به دام آمریکا نیفتد.

وی گفت: بلافاصله پس از اینکه آمریکا نیروهایش را از شمال سوریه می‌برد، ترکیه جای آمریکایی‌ها را پر می‌کند و درخواستمان از دولت ترکیه این است که مراقب باشند باتلاق جدیدی برای خودشان درست نکنند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

امام جمعه موقت تهران درباره اغتشاشات هفته‌های گذشته عراق هم افزود: بنا به گفته سخنگوی وزارت کشور عراق، بیش از ۱۰۰ نفر در این اغتشاشات کشته و بیش از ۶ هزار نفر مجروح شدند که خیلی ناراحت کننده است برای کشوری که دیر زمانی نیست از شر مستبد خلاص شد و این بلا‌ها بخواهد بر سرش بیاید.

وی گفت: به تعبیر مسئولان عراقی و نخست وزیر این کشور خواسته معترضان به حق بود، زیرا خواستار اصلاح ارایه خدمات اداری شده بودند و از بیکاری، قطعی مکرر برق و​ آب غیربهداشتی اعتراض داشتند که مسئولان هم قول دادند در برنامه‌های کوتاه مدت و بلند مدت آن را حل کنند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی افزود: البته اصل این اعتراضات ریشه در جایی دیگر داشت و بی تردید دشمنان مردم عراق بر این موج سوار شدند، اما اینکه چرا اکنون اتفاق افتاد مهمترین علتش تحت الشعاع قراردادن راهپیمایی اربعین بود تا مردم از حضور در راهپیمایی بترسند، اما به فضل خدا ناکام ماندند و هم اکنون از جای جای دنیا به سوی کربلا می‌روند و در ایران هم ۴ برابر پارسال در سامانه سماح ثبت نام کرده اند و تاکنون یک و نیم میلیون نفر رفته اند و قرار است یک و نیم میلیون نفر دیگر هم بروند.

آیت الله خاتمی ایجاد تفرقه میان دولت ایران و عراق را هم از دیگر اهداف این اغتشاشات خواند و گفت: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند این توطئه آن‌ها نیز اثری نخواهد داشت.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی افزود: دشمن از پیوند خوردن ملت عراق با محور مقاومت نگران بود و دست به این توطئه زد و هدف دیگر دشمنان از ایجاد این اغتشاشات به نوعی انتقام از برخی مسئولان عراقی بود که قاطعانه در مقابل رژیم اشغالگر صهیونیستی و خواسته‌های نامشروع آمریکا ایستادند.

امام جمعه موقت تهران گفت: آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی سه ضلع اساسی این اغتشاشات بودند و رژیم صهیونیستی معترضان را جزو انقلابیون عراق خواند و رژیم‌های مرتجع عرب به خصوص عربستان هم ۷۹ درصد پیام‌های توئیتری را صادر کرده بود.

وی افزود: متأسفانه عربستان بنای بر آدم شدن ندارد و می‌خواهد در همه جای دنیا بلوا و آشوب بپا کند و در کشور خودش هم مانند مرغ نجاست خوار، لذتشان کشتن مردم مظلوم یمن شده است.

وی گفت: یکی دیگر از صحنه گردان‌های این اغتشاشات پسمانده‌های حزب بعث و فعالیت برخی خبرگزاری‌ها مانند العربیه بود که باید نام این خبرگزاری را العبریه خواند که کار صهیونیست‌ها را می‌کند.

امام جمعه موقت تهران افزود: البته بی بی سی، سی ان ان و برخی خبرگزاری‌ها و فضای مجازی آلوده هم این آتش را برافروخته اند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

 انتقاد از دوقطبی کردن جامعه در آستانه انتخابات 

امام جمعه موقت تهران گفت: به وضوح می‌شنوم و می‌بینم که برخی اظهارات، اقدامات و ابلاغ‌ها بوی دوقطبی کردن جامعه را در آستانه انتخابات می‌دهد و این را به وقتش افشا می‌کنیم.

آیت الله خاتمی با اشاره به مناسبت‌های پیش رو افزود: ۲۲ مهر سالگرد شهادت پنجمین شهید محراب امام جمعه کرمانشاه، آیت الله عطاء الله اشرفی اصفهانی است که مجاهد قبل از انقلاب بود و زندان‌های طاغوت را دید و رزمنده پس از انقلاب بود که حضورش در جبهه‌ها مایه تقویت رزمندگان اسلام بود که به دست منافقان کوردل به آرزوی دیرینه خود رسید.

وی همچنین سالگرد تأسیس عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی را در سال ۵۸ گرامیداشت و گفت: به حق این نهاد مبارکی است که برکات زیادی داشته است.

آیت الله خاتمی در بخش دیگری از سخنانش در تحلیل مسایل داخلی به انتخابات ۵ اسفند امسال اشاره کرد و افزود: انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و نخستین انتخابات میان دوره‌ای دوره پنجم مجلس خبرگان رهبری در این روز برگزار می‌شود و طبیعی است که حال و هوای انتخابات و شور و نشاط انتخاباتی آغاز شده باشد.

وی انتخابات را جشن سیاسی خواند و گفت: ۴۰ سال پیش طاغوتی‌ها و قبل از آن هم اجازه نمی‌دادند مردم در سرنوشت کشورشان شرکت کنند و خودشان را همه کاره می‌دانستند و به گفته خودشان ساواک آن‌هایی را که قرار بود نماینده مجلس باشند در فهرستی تهیه می‌کرد و به نخست وزیر می‌داد و آن‌ها هم به شاه می‌دادند و شاه هر کسی را نمی‌خواست خط می‌کشید و هر که در این فهرست باقی مانده بود چه مردم می‌آمدند و چه نمی‌آمدند وارد مجلس می‌شد و برای مردم ارزشی قایل نبودند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

امام جمعه موقت تهران افزود: به برکت پیروزی انقلاب اسلامی این جشن اتفاق افتاد و در این ۴۰ سال نزدیک ۴۰ بار مردم به عرصه انتخابات آمدند و سرنوشت خودشان را رقم زدند.

آیت الله خاتمی گفت: هر کسی که دلداده انقلاب است باید برای حضور باشکوه مردم پای صندوق‌های رأی تلاش کند و اینجا جای اهداف جناحی و حزبی نیست و جای عزت و آبروی نظام است.

وی با اشاره به اینکه برای برپایی انتخابات باشکوه هم مردم و هم مجریان و نامزد‌ها باید قانون مدار باشند، افزود: قانون شکنی و تحقیر قانون در شأن هیچ کس و هیچ مسئولی نیست.

آیت الله خاتمی گفت: ما نه نخستین کشور و نه آخرین کشوری هستیم که انتخابات در آن برگزار می‌شود و در همه جای دنیا اینگونه نیست که هر کسی از راه برسد اسمش را بنویسند و برای نام نویسی نامزد‌ها ضابطه و شرایطی وجود دارد و مردم سالاری این نیست که بی حساب و کتاب اسم بنویسند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی افزود: براساس اصل ۹۹ قانون اساسی شورای نگهبان ناظر انتخابات است و براساس اصل ۹۸ قانون اساسی، تفسیر قانون اساسی به عهده شورای نگهبان است و شورای نگهبان نظارت بر انتخابات را نظارت استصوابی است و اینکه بگوییم مردم خوب می‌فهمند و بگذارید رأی دهند به این معنا نباید باشد که نظارتی صورت نگیرد و هر کسی از راه رسید بگوییم بفرما.

امام جمعه موقت تهران گفت: نظارت استصوابی هم چیز جدیدی نیست و در زمان امام هم این نظارت به هیئتی واگذار شد و همان هیئت مسعود رجوی خبیث را رد کرد و اکنون قانون این نظارت را به شورای نگهبان محول کرده است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

آیت الله خاتمی افزود: برخی‌ها با رفتار ناپسند خود در آستانه انتخابات به دنبال دوقطبی کردن جامعه هستند که از آن طریق بخواهند رأی بیاورند و من به وضوح می‌شنوم و می‌بینم که برخی اظهارات، اقدام‌ها و ابلاغ‌ها بوی دوقطبی کردن جامعه را می‌دهد و همه این را می‌فهمند و به وقتش افشا می‌کنیم.

وی گفت: اگر مصلحت کشور را می‌خواهند این کار را نکنند، زیرا دو قطبی کردن جامعه به مصلحت اتحاد جامعه اسلامی نیست.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

 راهپیمایی اربعین، راهپیمایی جهان اسلام است 

آیت الله خاتمی در خطبه اول نماز جمعه با توصیه خود و نمازگزاران به رعایت تقوای الهی با اشاره به آغاز راهپیمایی اربعین با حضور گسترده عاشقان اباعبدالله حسین (ع) گفت: راهپیمایی اربعین این روز‌ها جهان اسلام را زنده و عطر حسین بن علی (ع) را در سراسر جهان پراکنده کرد و این از مصادیق نشانه‌های الهی است.

خطیب موقت نماز جمعه تهران با اشاره به اینکه آن‌هایی که در این راهپیمایی حضور می‌یابند قلب شان به عشق خدای حسین (ع) می‌تپد، افزود: این راهپیمایی یک راهپیمایی بی نظیر در جهان است که بیش از ۲۰ میلیون نفر مسیر حدود ۸۰ کیلومتری نجف تا کربلا را با مدیریت مردمی و با شعار لبیک یا حسین (ع) طی می‌کنند و این حرکت از مصادیق بارز تعظیم شعائر است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی همچنین در توصیف ویژگی‌های این راهپیمایی، گفت: بیعت با امام حسین (ع) و عشق، ارادت و دوست داشتن امام حسین (ع) از عناوین قرآنی راهپیمایی اربعین است که هیچ چیزی نمی‌تواند آن را ترسیم کند.

خطیب جمعه تهران افزود: حرکت میلیونی عاشقان امام حسین (ع) در راهپیمایی اربعین دشمنان را به خشم می‌آورد و آن‌ها توطئه‌های بزرگی را در درون و بیرون عراق به کار می‌گیرند که این راهپیمایی بزرگ تحقق نیابد.

وی گفت: اگر از آسمان سنگ هم ببارد خیل عاشقان اربعین امام حسین (ع) در این راهپیمایی حضور گسترده پیدا می‌کنند که این از عناوین قرآنی راهپیمایی اربعین است.

خطیب جمعه تهران همچنین راهپیمایی اربعین را مصداق تولا یعنی (دوست داشتن اولیاء) و تبری (دشمن داشتن دشمنان خدا) دانست و افزود: این تولا و تبری و همچنین اعتصام به حبل الله از دیگر عناوین قرآنی راهپیمایی اربعین است، زیرا این راهپیمایی فقط راهپیمایی شیعیان نیست بلکه این راهپیمایی، راهپیمایی جهان اسلام است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

امام جمعه موقت تهران راهپیمایی اربعین را محل تجمع خداپرستان عالم دانست و گفت: محور وحدت ما، محور سالار شهیدان است و در سبک زندگی مؤمنان تعظیم شعائر حساب ویژه‌ای دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجرای سرود دختران سلیمانی در پاسارگاد
میهمانی لاله‌ها
برگزاری مسابقات رباتیک دانش آموزی شمال فارس در آباده
شهادت ۲۷ فلسطینی در ۲۴ ساعت گذشته در نوار غزه
مهدیه اسفراین میعادگاهی برای عاشقان امام زمان عج
بهره برداری از پارک ۴ هکتاری شهر چرام
توانمندسازی جوانان زیر پوشش کمیته امداد امام خمینی در آذربایجان غربی
گلباران مزار شهدا در سراسر گیلان
میهمانی لاله‌ها در خراسان‌شمالی و تجدید میثاق با شهدای انقلاب اسلامی
ترکیب استقلال برای دیدار مقابل شمس آذر
افتتاح و آغاز ۷۳ طرح عمرانی و اقتصادی در شهرستان چرام
تلاش برای ثبت جهانی مسجد جامع اشترجان
صادرات ۲ و نیم میلیون کیلوگرم ماهی از مازندران
افتتاح بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی استان یزد با حضور وزیر صمت
کشف چهار هزار لیتر سوخت فاقد مجوز در نی ریز
صعود شاهین سبزی به جمع هشت نفر برتر اسنوکر کمتر از ۲۱ سال آسیا
کمینه و بیشینه دمای شانزدهم بهمن ماه در سمنان
بارش ۳۵ سانتی متری برف در ارتفاعات چالوس
کتابی با موضوع حفظ وطن
شور و هیجان خرید و فروش در پنجشنبه بازار آق قلا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور/ افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
جشن ازدواج آسان در دانشگاه افسری امام علی (ع)
آیین بزرگداشت منوچهر محمدی در جشنواره فیلم فجر برگزار شد
جنگ با آمریکا، بعید است، اما اگر رخ دهد، ما نمی‌ترسیم
اجرای «کارت امید مادران» از فروردین ۱۴۰۵
استمرار بارش‌ها در بیشتر مناطق کشور
بارش برف و باران همچنان ادامه دارد
ترافیک پرحجم در محور هراز
عیادت معاون قوه قضائیه از جانبازان حملات تروریستی اخیر
عبداللهی: صیانت از نیرو‌های مسلح خط قرمز قوه قضائیه است
تصمیم‌گیری خارج از چارچوب، بازار خودرو را متلاطم کرد
اعطای مرخصی به ۲۲۰ زندانی در دزفول
سه جانباخته در انفجار گاز در بندرعباس
کشف محموله ۱۴ تنی تجهیزات قابل استفاده در اغتشاشات
کاشت بیش از ۲۰ هزار اصله نهال در بوستانی جنگلی چیتگر
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۵۴ روستای خراسان رضوی از راه آسفالت بهره‌مند شدند  (۱ نظر)