• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۵۴۹۹۰
تاریخ انتشار: ۰۱ آبان ۱۳۹۸ - ۱۶:۱۵
گیلان » اقتصادی
گیلان

گلایه رئیس سازمان چای از کاهش تعرفه واردات چای خشک

رئیس سازمان چای کشور گفت : با کاهش تعرفه واردات چای خشک توان رقابت چای داخلی با چای خشک وارداتی کمتر شده است.

گلایه رئیس سازمان چای از کاهش تعرفه واردات چای خشکبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز گیلان ؛ رئیس سازمان چای کشور در گفتگوی ویژه خبر ساعت 20 شبکه باران گفت : با کاهش تعرفه واردات چای خشک خارجی از 20 درصد به 5 درصد ، قدرت رقابت چای خشک ایرانی کمتر شده که این امر به ضرر تولید کنندگان و به نفع وارد کنندگان شده است.
حبیب جهانساز افزود : بر اساس ماده 16 قانون مبنی بر افزایش بهره وری محصولات داخلی ، قانون گذار باید تعرفه های موثری که سبب حمایت ار تولیدات داخلی شود وضع کند و برای این امر ابتدا باید با تولید کنندگان چای کشور هماهنگ شود تا توان رقابت با کالای وارداتی را داشته باشد. 
وی از تعیین تعرفه واردات کالا در کشورها بر اساس تناسب  با عوامل داخلی سخن     گفت و اضافه کرد : این تعرفه باید بر اساس هزینه های تولید ، دستمزد کارگران ، نرخ برابری پول داخلی و ارز ، سطح زندگی و معیشت مردم به ویژه تولید کنندگان تعیین شود .
رئیس سازمان چای کشور گفت : حتی اقلیم کشورها و مناطق در میزان این تعرفه تاثیر گذار است بطوریکه در گیلان حداکثر 4 بار می توان در سال برگ سبز چای برداشت کرد اما  در هند ، کنیا و سریلانکا ، چایکاران تمام طول سال می توانند از باغات خود چای برداشت کنند.
حبیب جهانساز با اشاره به  ارائه طرح ساماندهی و توسعه پایدار زنجیره ارزش محصول چای به کمسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در  سال گذشته افزود : این طرح با 5 رویکرد بهباغی ، بهزراعی ، مکانیزاسیون ، سامانه آبیاری تحت فشار و حمایت از صنایع تبدیلی و با هدف ارتقاء کیفیت برگ سبز چای و رشد تراز تجاری این محصول با استفاده از برنامه های تحقیقاتی ارائه شد. 
وی اضافه کرد : برای تامین منابع مالی این طرح ها ارز دولتی 4 هزار و 200 تومانی برای واردات چای حذف شد و مابه تفاوت آن ، به میزان 10 میلیارد تومان برای خرید برگ سبز چای از چایکاران شمال کشور هزینه شد.
رئیس سازمان چای کشور با بیان اینکه سرمایه صندوق توسعه چای که هم اکنون 168 میلیارد تومان است  که از دیگر منابع مالی اجرای این طرح است گفت : پارسال از این صندوق تسهیلات ارزان قیمت برای مدیریت باغ ها ، زنجیره باغ – کارخانه و زنجیره های ارزش به باغداران برای اصلاح و بهزراعی باغات چای و به کارخانه داران برای بهسازی و بهداشتی کردن کارخانجات شان پرداخت شد.
حبیب جهانساز با اشاره به اینکه پس از دریافت مطالبات از دولت و برگرداندن سرمایه به صندوق توسعه صنعت چای ، ذخیره آن را ثابت نگه می داریم افزود : این صندوق در بانک های توسعه تعاون و مهر ایران سرمایه گذاری کرده است که برای اجرای طرح ها به صورت تسهیلات در اختیار چایکاران و متولیان صنعت چای قرار می دهیم.
وی با بیان اینکه صندوق توسعه صنعت چای از سال 94 با 6 میلیارد تومان آورده تاسیس شد اضافه کرد : از 4 سال گذشته تاکنون 100 میلیارد تومان تسهیلات در اختیار چایکاران و کارخانه داران قرار گرفته است. 
رئیس سازمان چای کشور گفت : 75 درصد سهام این صندوق به حدود 48 هزار چایکار و 20 درصد نیز به کارخانجات شمال کشور تعلق دارد و 5 درصد نیز سهم بازار است.
حبیب جهانساز افزود : امسال همانند پارسال هزینه عملیات بهزراعی ، تکمیل سامانه های آبیاری تحت فشار ، مکانیزاسیون ، خرید ماشین آلات ، بهزراعی باغ ، کف بری ، احیای باغات رها شده ، هرس ، بهسازی و بهداشتی کردن کارخانجات و برند سازی با وام صندوق با بهره 4 درصد تامین می شود. 
حبیب جهانساز با بیان اینکه گیلان به رغم بهره مندی از هزار میلیمتر بارش سالانه برای آبیاری باغات خود مشکل دارد افزود : این بارش در زمان و مکان مناسب رخ نمی دهد که باید از روش های نوین آبیاری نظیر سامانه آبیاری تحت فشار برای باغات چای استفاده کرد تا برداشت از باغات چای را از 6 یا 7 تن در هر هکتار به حدود 22 تن افزایش یابد.
وی با اشاره به اختصاص بخشی از منابع مالی وزارت جهاد کشاورزی به اجرای این سامانه آبیاری افزود : امسال این وزارتخانه حدود 30 میلیارد تومان اعتبار برای اجرای سامانه آبیاری تحت فشار باغات چای به چایکاران پرداخت کرد که 25 میلیارد تومان معادل 85 درصد آن به صورت بلاعوض ، به شرط اخذ  پروانه بهره برداری از منابع آبی پرداخت شد.  
رئیس سازمان چای کشور گفت : تنها آفتی که  باغات چای کشور به آن مبتلا هستند ، نماتد زخم ریشه و کنه است که هنگام خشکسالی شیوع بیشتری دارد.
حبیب جهانساز افزود : دلیل ابتلای باغات به این 2 آفت ، نحوه مدیریت باغ نظیر نحوه کود دهی ، شخم و هرس باغات است.
وی از  اجرای طرح تحقیقاتی مشترک سازمان چای با پژوهشکده چای کشور خبر داد و اضافه کرد : در این تحقیق که از پارسال شروع شد ، با استفاده از نقشه حاصلخیزی خاک ، مصرف کود مدیریت می شود زیرا استفاده بیش از حد از کود موجب تشدید ابتلای باغات چای به این آفات می شود.
نماینده لنگرود در مجلس شورای اسلامی هم در تماس تلفنی با گفتگوی خبری ساعت 20 شبکه باران در خصوص نقش منفی کاهش تعرفه واردات چای بر بازار فروش چای ایرانی گفت : باید روشی اتخاذ شود تا تولید کننده داخلی تقویت شود و محصول چای ایرانی جایگاه واقعی خود را بدست آورد.
مهرداد لاهوتی افزود : متاسفانه یک عده افرادی که در دستگاه های دولتی منافع خود را به منافع ملی ترجیح می دهند این تعرفه را کم کرده اند.
وی گفت : تا چند وقت پیش چای خارجی را با ارز 4 هزار و 200 تومانی وارد می کردند و از چای مالیات بر ارزش افزوده می گرفتند که برای تقویت تولید داخلی هزینه می شد و وقتی این موضوع حذف شد من به رئیس جمهور ، وزرای جهاد کشاورزی و صمت تذکر دادم.
نماینده لنگرود در مجلس شورای اسلامی افزود : با وجود اینکه امسال صنعت چای وضعیت خوبی دارد و مبلغ بیشتری هم به کارخانجات پرداخت شد ، تعرفه چای وارداتی کاهش پیدا کرد.
مهرداد لاهوتی اضافه کرد : نمایندگان مجلس شوری اسلامی با استفاده از ابزار نظارتی از وزیر صمت خواستند در خصوص کاهش تعرفه پاسخگو باشد و تلاش کردیم این تعرفه را به وضعیت قبلی برگردانیم که البته ایشان متقاعد شدند و مانیز پیگیر هستیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افزایش ۱۷۰ درصدی ترانزیت کالا در بندرانزلی
۳ فوتی بر اثر مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در سملقان 
بهسازی و آسفالت جاده روستای دمه در بخش سرفاریاب
ادامه جستجوی مفقودان در ارتفاعات دهملای شاهرود
پوشش شهرآورد ۱۰۶ با ۱۶ دوربین
واژگونی مرگبار سمند در میامی
هوای بسیار ناسالم در کرج؛ ادامه آلودگی در شهرهای صنعتی
یک منطقه و دوشهر در وضعیت قرمز
نیکخواه در تیم فوتبال بانوان سپاهان
مازندران پیشرو در آموزش زبان بومی در مدارس و دانشگاه‌ها
تساوی نمایندگان فارس و خراسان رضوی در لیگ دسته دوم فوتبال ایران
۱۵ اتوبوس برقی وارد ناوگان حمل‌ونقل اصفهان شد
بازگشت تیم ملی پاراکاراته به کشور
واگذاری زمین برای ساخت نیروگاه خورشیدی تسریع شود
بارش باران در برخی از مناطق کشور
صیانت از وحدت ملی لازمه موفقیت کشور در برابر شرارت است
استادان دانشگاه مراغه در فهرست پژوهشگران یک درصد برتر جهان
ایستگاه پایانی جشنواره جهانی فیلم فجر با معرفی برگزیدگان
زبان معیار (تریبون‌ها و میکروفن‌ها)
زمان‌بندی مسابقات کاراته قهرمانی ایران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است
شاخص هوای شیراز امروز ۱۱ آذر ۱۴۰۴
مدارس و مراکز آموزشی غیر حضوری شد؛اداره ها دور کار
دانش‌ قرارگاه‌خاتم‌الانبیا به‌بخش‌های دولتی‌وخصوصی منتقل‌شود
بارش باران در غرب، شمال غرب و شمال کشور
کالابرگ الکترونیک؛ تضمین قیمت ثابت برای دهک‌های هدف
مدارس و دانشگاه‌های تهران فردا ۱۲ آذر حضوری شدند
۱۰۰ هزار میلیارد تومان کالابرگ پرداخت شد
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
آمریکا در ونزوئلا دنبال چیست؟!
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۱۱
کشف باند توزیع شیشه در فیروزکوه با شگرد پنهان‌سازی در لوازم آرایشی
نامه ایران، روسیه و چین درباره پایان قطعنامه ۲۲۳۱
استان یزد فردا بارانی می شود
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۵ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۲ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ساخت مسابقه «عائله اَل اَله» در رادیو چی چست  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
پایان عملیات تعریض پل و آماده‌سازی کامل زیرگذر فیجان  (۱ نظر)