• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۵۹۰۸۶
تاریخ انتشار: ۰۷ آبان ۱۳۹۸ - ۲۳:۳۰
بین الملل » تحلیلی
آقای ظریف در نشست خبری وزرای خارجه فرایند مذاکرات آستانه

به راه حلی سیاسی برای بحران سوریه نیاز داریم

وزیرخارجه ایران: ما به راه حلی سیاسی برای بحران سوریه نیاز داریم و راه حل نظامی برای این بحران وجود ندارد

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما‎ از وین؛ نشست سه جانبه وزرای خارجه فرایند مذاکرات آستانه (ایران، روسیه و ترکیه) در مقر سازمان ملل در ژنو برگزار شد. در این نشست سه جانبه، آخرین روند تشکیل کمیته قانون اساسی سوریه که قرار است روز چهارشنبه در ژنو افتتاح شود بررسی شد.
 
بیانیه مشترک وزرای امور خارجه ایران، روسیه و ترکیه درباره سوریه
بیانیه مشترک وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران، فدراسیون روسیه و ترکیه به عنوان کشور‌های ضامن مذاکرات آستانه بعد از نشست سه جانبه و مشورت با "گیئر پدرسون" نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه منتشر شد.
متن بیانیه به این شرح است:
وزرای امور خارجه:
۱- بر تعهد ضامنان آستانه نسبت به حاکمیت، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه تصریح و تاکید کردند که این اصول باید مورد احترام همه طرف‌ها باشد. اهتمام برای مبارزه با تروریسم در همه اشکال و مظاهر و مقابله با دستور کار‌های تجزیه طلبانه در سرزمین سوریه از تعهدات ماست.
۲- از تشکیل کمیته قانون اساسی و آغاز بکار آن در ژنو در ۳۰ اکتبر ۲۰۱۹ بعنوان نتیجه کمک موثر ضامنین آستانه و اجرای تصمیمات کنگره گفتگوی ملی سوریه در سوچی استقبال کردند و در این خصوص از تلاش‌های نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در سوریه تقدیر کردند.
۳- ضمن ابراز این اعتقاد که آغاز به کار کمیته قانون اساسی تایید می‌کند که راه حل نظامی برای منازعه سوریه وجود ندارد، بر تعهد خویش مبنی بر پیشرفت فرایند سیاسی سوری- سوری پایدار و مداوم با تسهیل سازمان ملل در راستای قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل مجددا تصریح کردند.
۴- اهتمام در حمایت از کار کمیته قانون اساسی از طریق تعامل مستمر با طرف‌های سوری و نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در سوریه به منظور اطمینان از کار موثر و پایدار آن را مورد تایید مجدد قرار دادند.
۵- این دیدگاه را بیان کردند که کار کمیته قانون اساسی باید با احساس مصالحه و تعامل سازنده، بدون دخالت خارجی و تحمیل جدول‌های زمانبندی خارجی، با هدف رسیدن به توافق کلی اعضای آن که نتیجه کار بتواند گسترده‌ترین حمایت ممکن مردم سوریه را کسب نماید، اداره شود.
۶- بر اهمیت فرایند حل و فصل گسترده‌تر در پیشبرد افزایش کمک‌های انساندوستانه برای همه سوری‌ها در سراسر کشور بدون پیش شرط و تبعیض، تسهیل بازگشت امن و داوطلبانه آوارگان و اشخاص بی خانمان داخلی به مناطق اصلی زندگی شان در سوریه و همچنین اطمینان و اعتماد سازی میان طرف‌های سوری تاکید کردند.
 
نشست خبری وزرای امور خارجه ایران، روسیه و ترکیه
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در نشست خبری مشترک با سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه و مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه در ژنو پیش از آغاز فعالیت کمیته قانون اساسی سوریه بر اهمیت بازگشت آوارگان به صورت داوطلبانه و به شکل امن به کشورشان تاکید کرد.
ظریف افزود: ما به راه حلی سیاسی برای بحران سوریه نیاز داریم و راه حل نظامی برای این بحران وجود ندارد.
وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد: روسیه و ایران به درخواست دولت سوریه در این کشور حضور دارند.
ظریف تصریح کرد: ایران و روسیه با دعوت دولت سوریه آنجا هستند و ما قصد داریم تا زمانی که دولت و مردم سوریه از ما بخواهند در آنجا بمانیم.
وی گفت: به نظر می‌رسد که آمریکا برای محافظت از نفت (در سوریه) باقی می‌ماند؛ و حداقل رئیس جمهور ترامپ در مورد اینکه قصد آمریکا چیست صادق است.
 
لاوروف: تاکید بیانیه روسیه ترکیه و ایران، بر یکپارچگی سوریه
وزیر امور خارجه روسیه نیز در این نشست خبری گفت: فعالیت این کمیته، پیروزی بزرگ برای نظام سوریه و مخالفان است.
وی افزود: بیانیه روسیه ، ترکیه و ایران بر یکپارچگی سوریه تاکید می کند.
لاوروف خاطرنشان کرد: هیچ گونه ضرب الاجلی در کار کمیته قانون اساسی سوریه پذیرفته نیست. ما ابراز امیدواری می‌کنیم که اعضای کمیته قانون اساسی سوریه به واسطه تلاش‌ها برای مصالحه و سازش هدایت شوند و به صورتی سازنده با یکدیگر همکاری کنند و تحت فشار از سوی خارج قرار نگیرند. هیچ گونه ضرب الاجل رسمی نباید بر فعالیت‌های کمیته قانون اساسی سوریه اعمال شود و اعضای این کمیته باید به صورتی سازنده با یکدیگر همکاری کنند و این کمیته باید به سوی گسترده‌ترین توافق هدایت شود.
سرگئی لاوروف گفت: حضور روسیه در سوریه را نمی توان با حضور غیرقانونی ائتلاف بین المللی مقایسه کرد.
وزیر خارجه روسیه خاطرنشان کرد: بازگشت نیرو‌های آمریکایی به سوریه پس از انتقال آن‌ها به عراق «با بهانه محافظت از میادین نفتی از دست گروه تروریستی داعش بود».
وی افزود: هرگونه سوء استفاده غیرقانونی از ذخایر طبیعی یک کشور مستقل بدون رضایت آن کشور غیرقانونی است و این دیدگاهی است که ما در قبال آن داریم.
لاوروف تاکید کرد: همکاران آمریکایی ما درباره موضعمان آگاه هستند و ما از آن موضع دفاع می‌کنیم.
وزیر خارجه روسیه گفت: حضور آمریکا و دیگر اعضای ائتلاف تحت فرمان آمریکا در سوریه غیرقانونی است و اقدامات آنها در تقابل با قوانین بین المللی است. زمانی که موضوع اقدامات آمریکا در سوریه مطرح می‌شود البته این اقدامات برخلاف قوانین بین المللی هستند. آمریکا و اعضای ائتلاف تحت فرمان آن به شکل غیرقانونی در سوریه مستقر شده اند و حضور آن‌ها در سوریه در تقابل با موضع حکومت مشروع این کشور است.
وزیر امور خارجه روسیه افزود: محافظت از چاه‌های نفتی سوریه در برابر گروه تروریستی داعش توجیهی برای استقرار آمریکا در سوریه است.
وی گفت: کارشناسان در آمریکا مباحثی را درباره روند تحولات در سوریه شروع کرده اند و ما با دیدگاه آنها مبنی بر اینکه باید درخصوص سوریه به قوانین دادگاه‌های بین المللی استناد بشود کاملا موافق هستیم. براساس این قوانین هر نوع استفاده از منابع طبیعی یک کشور مستقل بدون مجوز دولت آن کشور غیرقانونی است.
وزیر امور خارجه روسیه در بخش دیگری از سخنان خود گفت: حضور نظامی روسیه، ایران و ترکیه در سوریه با مجوز و تائید دولت سوریه است.
وی گفت: توافقات سوچی درباره ادلب و موضوع مرز‌های ترکیه و سوریه از سوی دولت دمشق و شخص بشار اسد رئیس جمهور و کُرد‌های این کشور تایید شده اند. من به یاد ندارم که چنین توافقی درباره اقدامات آمریکا در مرز‌های سوریه وجود داشته باشد.
لاوروف همچنین گفت: حضور غیرقانونی نظامیان آمریکا در سوریه با حضور نظامی روسیه، ایران و ترکیه در این کشور کاملا متفاوت است. اگر بیانیه‌ها و مواضع دولت آمریکا را درخصوص محافظت از منابع نفتی سوریه بررسی کنیم متوجه می‌شویم که این بیانیه‌ها و مواضع در اصل به معنای جلوگیری از دسترسی جمهوری عربی سوریه به این منابع هستند.
 
چاووش اوغلو: اهمیت بازگشت آوارگان به صورت داوطلبانه و به شکل امن به سوریه
مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه همچنین در این نشست خبری مشترک با همتایان روسی و ایران خود، بر اهمیت بازگشت آوارگان به صورت داوطلبانه و به شکل امن به کشورشان با احترام به قوانین بین المللی تاکید کرد.
وی افزود: به محض اینکه تروریستها از مناطق مرزی پاکسازی شوند، همه مناطق به سوریه بازگردانده خواهد شد و ما به یکپارچگی سوریه پایبندیم.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
تلف شدن ببر در الیمالات
درخواست پارلمان روسیه برای محکومیت حضور نظامی آمریکا در کارائیب
اجرای هزار و ۹۸۰ اردوی جهادی از ابتدای سال تاکنون در خراسان جنوبی
مهلت معرفی نامزد‌های جایزه مصطفی (ص) تا اول اسفند۱۴۰۴
اجرای پویش مردمی مهرگردون و تأمین اقلام توان‌بخشی ویژه افراد توان‌خواه در خراسان شمالی 
تصویب ۳۳ میلیارد تومان اعتبار برای حفظ میراث آبی کهن خراسان شمالی
ضرورت بازنگری در رشته‌های دانشگاهی و نیاز بازار کار
معدوم‌سازی بیش از سه‌هزار لیتر آبلیموی فاقد مشخصات بهداشتی در مهریز
بحران پنهان شمار فزاینده افراد گم شده در انگلیس
استمرار آلودگی هوا در جنوب غرب خوزستان
حماس: سلاح مقاومت پیش از تشکیل کشور فلسطین قابل مذاکره نیست
اجرای حکم قصاص نفس قاتل پزشک یاسوجی
هشدار آلودگی سطح زرد در استان یزد
اوقات شرعی سه شنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۴ به افق یزد
مردی که جانش را فدای استقلال ایران کرد
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان ( بیستم آبان ۱۴۰۴)
تقویم روز و اوقات شرعی بیستم آبان به افق آبادان و خرمشهر
الحاق ایران به موافقتنامه‌های وین و استراسبورگ در حوزه مالکیت معنوی
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر
بازدید سرلشگر موسوی از ساختمان شیشه‌ای صدا و سیما
خبر‌های خوش از پرداخت مطالبات دارو
استقلال ملی، مسیر رسیدن به پیروزی و اقتدار
قدردانی مردم انگلیس از مرد مسلمانی که جان چندین نفر را نجات داد
کلاهبرداری به بهانه حمل بار و اثاثیه
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۰ آبان ۱۴۰۴
اخبار کوتاه از مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد
زنجان؛ واحدهای فرآوری کلید توسعه صادرات کشاورزی
مصوبات کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران اعلام شد
چمن ورزشگاه یادگار امام (ره) آسیب دیده است
واکنش رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به ماجرای سفر ۵۰ میلیاردی برزیل
توسعه گام‌های صنعتی با تولید شمش فولاد در خراسان جنوبی
استخدام در سازمان صداوسیما  (۱ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
بررسی پیشرفت طرح‌های نهضت ملی مسکن در شهر‌های جدید پرند، فولادشهر و بینالود  (۱ نظر)