• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۸۲۰۸۰
تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۲

آیا سعودی ها حرفه ای شده اند؟

سعودی ها از حملات انتحاری در عراق وسوریه, بمباران مردم یمن, تهدید به کشاندن جنگ به داخل ایران و دیگر اقدامات پر هزینه و بدنام کننده, به تقلید از شیوه جدید امریکایی مداخله روی آورده اند.

آیا سعودی ها حرفه ای شده اند؟

سعودی ها تا دیروز با حملات انتحاری در عراق و سوریه, تهاجم نظامی و شدیدترین بمباران های هوایی به یمن و تهدید به کشاندن جنگ به داخل ایران منبع تهدید بودند اما امروز تغییر روش داده اند و این تغییر روش یا نشان از این داره که اونها حرفه ای شده اند و شاید دیگه نیروی انتحاری ندارند یا شاید از اینکه این روش در همه جهان با محکومیت روبرو می شود یا اینکه چنین وسیله ای ممکن است گریبان خودشان رو بگیرد به ابتکار جدیدی روی آورده اند که از چند جنبه به نفع شان است یکی از جنبه هزینه های جانی که کمتر نیروی انسانی رو از دست می دهند و دوم از نظر مالی که هزینه نسبتا کمتری رو برایشان در بردارد. نمی دونم آیا این هوشنمندی رو سعودی ها در گذر زمان دریافته اند یا اینکه امریکا به اونها آموخته است؟
سیاست های گذشته امریکا رو در منطقه ببینید دو لشکرکشی به افغانستان وعراق و صرف هزینه های چند تریلیون دلاری و از دست دادن هزاران نیروی انسانی بدون دستیابی به دستاوردی . اما از اواخر دوره اوباما و در دوره ترامپ این رویکرد تغییر کرده دیگه امریکا از تجربه گذشته آموخته که بدون اینکه هزینه مالی وجانی زیادی بپردازه وجز بدنامی چیزی عایدش نشه با 400 تا 500 نیرو و به صورت نمادی در منطقه حضور داشته باشه و منافع خود رو از طریق هزینه های جانی ومالی همین کشورهای منطقه تامین کنه بدون اینکه دیگه کسی از لشکر کشی و جنایت و کشتار و.. امثال این موارد از امریکا انتقاد کنه.
اینجاست که به نظر می رسه سعودی ها رفتار جدید رو از امریکا یاد گرفته باشند یا اینکه امریکا این روش رو به اونها دیکته کرده چرا که بعید به نظر می رسه اونا به این هوشمندی رسیده باشند که به شیوه امریکا در مورد عراق و لبنان و یمن وحتی ایران مواجه بشوند.
به عنوان مثال در مورد امریکا ببینید این کشور ادعا می کنه که دیگه به دنبال لشکرکشی و اعزام نیرو به منطقه نیست اما با 400 تا 500 نظامی و استفاده ابزاری از کردهای سوری نمی گذاره که روند تعمیم حاکمیت دمشق به سراسر خاک سوریه اتفاق بیفته و روند سیاسی در این کشور از طریق مسالمت آمیز تکمیل بشه.
سعودی ها هم از امریکا این درس رو گرفته اند که از حملات انتحاری در عراق و سوریه یا بمباران شدید یمن فقط بدنامی وهزینه و شکست عائدشون می شه به ویژه پس از اینکه آرامکو هدف قرار گرفت . حالا اونها به تاکتیک مذاکره و وقت کشی در یمن روی آورده اند و سعی می کنند از این طرق هم نام شون رو از پرونده سیاه کودک کشی خارج کنند هم اینکه از ظرفیت های داخلی یمن مثل گروههای جدایی طلب در جنوب و مزدورانشان در دولت مستعفی و فراری منصور هادی در تحت فشار قرار دادن حوثی ها استفاده کنند.
در عراق هم این تغییر روش کاملا دیده می شود سعودی ها که تا همین یکی دوسال پیش طراح همه حملات انتحاری در عراق بودند و به قول منابع امنیتی عراق از زیر هر بوته ای یک سعودی انتحاری در میاد حالا روش عوض شده است با مسوولان عراقی دیدار می کنند سفارت خودشون رو در بغداد باز کرده اند و.دربرخی شهرها به دنبال باز کردن کنسولگری هستند و از قضا این تغییر روش از اینجا آشکار میشه که بعد از همین اقدامات دیپلماتیک, شیعیان در استان های جنوبی به جان هم افتاده اند و از تجمع های اعتراضی آنها در برخی مناطق صداهایی شنیده می شود که از رسانه های سعودی العربیه, الحدث, اسکای نیوز و دهها رسانه دیگه سعودی به گوش می رسه که جای خرابکاری های عربستان درعراق رو با ایران عوض کرده و در تلاش است که عراقی ها رو علیه ایران تحریک کنه. گویا این ایران بوده که داعش رو تا سقوط اربیل وبغداد کمک کرده واین عربستان بوده که داعش رو شکست داده و اربیل و بغداد رو نجات داده است...
در لبنان هم وضعیت به همین منواله, در این کشور که اکثریت از مقاومت حزب الله طرفداری می کنند و به هیچوجه وضعیتی بدون حزب الله ممکن نیست حالا رسانه های سعودی به فکر ایجاد شکاف در صفوف شیعیان این کشور هم افتاده اند و هر روز یک آیت الله از زیر عبای جادویی شان در می آورند تا در رسانه هایشان علیه حزب الله موضع گیری کنه و مشکلات این کشور را به این جنبش مقاومت ربط بده.
در ایران هم ظاهرا این وضعیت در حال تجربه است تا همین چند وقت پیش محمد بن سلمان ولیعهد عربستان گفته بود که به هیچوجه با تهران گفتگو نمی کنه و جنگ رو به داخل خاک ایران می کشاند اماپس از گذشت یکی دوسال از این حرف گنده تر از قدو قواره آل سعود, به یکباره او از امکان گفتگو با تهران سخن می گه اما در همین یکی دو هفته گذشته تمام امکانات رسانه ای و مزدورانش رو بسیج می کنه تا جنگ داخلی در کشور به راه بیفته . تبلیغات 24 ساعته ضد ایرانی شبکه سعودی ایران اینترنشنال و دعوت این شبکه از مرد م برا ی به آتش کشیدن کشور نمونه بازرز این تغییر تاکتیک سعودی هاست.
آیا سعودی ها دایه مهربانتر از مادر شده اند؟ آیا ما سوری ها, یمنی ها, لبنانی ها, عراقی ها و ایرانی ها که زخم خورده جنگ افروزی های سعودی ها هستیم فریب خواهیم خورد؟


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز عملیات اجرایی جمع آوری و انتقال فاضلاب بروجرد
خدمت رسانی رایگان کاروان سلامت در آباده
برگزاری یادواره شهدای روستای توکهور شهرستان میناب
ساماندهی کودکان کار و متکدیان کرمانی
رطوبت ۱۰۰ درصدی هوا در جنوب غرب خوزستان
کاروانسرای شاه عباسی ماهیدشت، فرصتی برای توسعه گردشگری
رفع موانع تولید از اولویت‌های دستگاه قضا
اطلاعیه قطع گاز در کلاته رودبار
تقویم روز و اوقات شرعی هجدهم آبان به افق آبادان و خرمشهر
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق استان سمنان
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (هجدهم آبان ۱۴۰۴)
آزادی اشتباهی ۳۷۷ زندانی در انگلیس
جوی پایدار و افزایش آلودگی هوا در کلان‌شهر‌ها
گلایه اهالی روستای قپچاق چهاربرج از نبود روشنایی
ملاقات سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین و رئیس خبرگزاری شینهوا
ویژه برنامه «شب خاطره» برگزار می‌شود
کشف محموله شکار غیر مجاز قوچ ، بره، گرگ و بز وحشی در مناطق حفاظت شده دنا
آغاز مسابقات والیبال قهرمانی کارگران کشور از امروز
آمار فروش و تماشاگران نمایش‌های در حال اجرا
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۸ آبان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
افشای حمله موشکی ایران به منطقه‌ای سری در سرزمین‌های اشغالی در جنگ ۱۲ روزه
پایان اسکان آسیب‌دیدگان دفاع مقدس ۱۲ روزه در هتل‌ها
افزایش قیمت برخی از داروهای بیماران خاص
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
فرآیند حذف چهار صفر از پول ملی آغاز شد
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
اعمال محدودیت آبی شبانه در تهران برای پر شدن مخازن
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
جایزه صلح نوبل را به حامی جنایات رژیم صهیونیستی دادند
دخالت‌های خارجی و امید به اتحاد، چالش‌های انتخابات عراق
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
تشییع و خاکسپاری مادر شهید محمد سلیمانی در شهر ورزنه  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)