• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۸۴۷۹۳
تاریخ انتشار: ۰۹ آذر ۱۳۹۸ - ۲۲:۴۲
بین الملل » آمریکا
روزنامه ایندیپندنت نوشت

بن بست میان کاخ سفید و سنا بر سر «بیلینگسلیا»

مناقشه بر سر نامزدی مارشال بیلینگسلیا مسئول شکنجه زندانیان گوانتانامو برای سمت ارشد حقوق بشر وزارت خارجه آمریکا همچنان ادامه دارد

بن بست میان کاخ سفید و مجلس سنابه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، روزنامه ایندیپندنت در مقاله ای نوشت: تصمیم دونالد ترامپ مبنی بر نامزد کردن مارشال بیلینگسلیا از افرادی که در استفاده از شیوه‌های خشن بازجویی پنتاگون پس از حملات یازده سپتامبر مشارکت داشته به عنوان معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور امنیت، دموکراسی و حقوق بشر، باعث ایجاد یک بن بست میان کاخ سفید و مجلس سنا شده است، بن بستی که باعث شده این پست کلیدی دیپلماتیک به مدت سه سال خالی باقی بماند.
دونالد ترامپ در ماه فوریه مارشال بیلینگسلیا را به عنوان معاون وزیر امور خارجه در امور امنیت، دموکراسی و حقوق بشر نامزد کرد، ولی این تصمیم بلافاصله هشدار فعالان حقوق بشر و مقامات سابق دولت را به دنبال داشت که معتقدند تأیید او پیامی ناخوشایند در مورد تعهد آمریکا به حقوق بشر به خارج ارسال می‌کند. بسیاری از مقامات آمریکایی بیلینگسلیا را به کوچک نمایی نقشش در بحث بازجویی‌ها در دولت جرج دبلیو بوش متهم می‌کنند.
بیلینگسلیا از سال ۲۰۰۲ تا سال ۲۰۰۳ به عنوان مسئول بازداشت شدگان نظامی در زندان گوانتانامو و تحت نظارت دونالد رامسفلد وزیر دفاع وقت آمریکا خدمت کرده است. بر اساس گزارش سال ۲۰۰۸ مجلس سنا، وی در این جایگاه، در زمینه شیوه‌های بازجویی که کنگره بعداً آن‌ها را شکنجه نامید نقش داشته است. از جمله این روش‌ها می‌توان به محرومیت از خواب، ایستادن به مدت طولانی، چشم بند زدن، استفاده از کلاه سرپوش، تراشیدن ریش، عریان کردن و استفاده از سگ‌های نظامی به منظور تهدید و ارعاب زندانیان اشاره کرد.
توماس رومیگ، از ژنرال‌های بازنشسته آمریکایی در مورد نامزدی بیلینگسلیا برای این پست گفت: «اگر بخواهیم ساده بگویم، من معتقدم که آقای بیلینگسلیا یکی از بدترین نامزد‌های ممکن برای نقش مهم و حیاتی نظارت بر سیاست حقوق بشری وزارت امور خارجه است.»
دولت ترامپ و چهره‌های شاخص جمهوریخواه کنگره از این نامزدی به شدت حمایت می‌کنند و می‌گویند نقش بیلینگسلیا در تأیید شیوه‌های شکنجه بزرگ نمایی شده است و او یکی از افراد مؤثر و قاطع در جایگاه کنونی اش به عنوان دستیار معاون وزیر خزانه داری در امور حمایت مالی تروریسم بوده است. یکی از حامیان بیلینگسلیا، خوان گوایدو، رهبر اپوزیسیون ونزوئلا است که در نامه‌ای در ماه سپتامبر به سنای آمریکا از تلاش‌های او به علت هدایت تلاش‌های آمریکا در زمینه تحریم دولت ونزوئلا تمجید کرد.
اما سرنوشت این نامزدی در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. به دنبال جلسه استماع ۱۹ سپتامبر که در آن بیلینگسلیا با سوالات تندی در مورد سابقه اش روبرو شد و مدام نقشش در شکنجه را رد کرد، سناتور رابرت منندز او را به سوءبازنمایی نقشش در سیاست بازجویی متهم کرد و از پنتاگون خواست سوابق مربوط به سمت او به عنوان دستیار معاون وزیر را از حالت محرمانه درآورد. جایگاه معاون وزیر امور خارجه در امور امنیت، دموکراسی و حقوق بشر از زمان روی کار آمدن ترامپ خالی مانده است.
گفتنی است؛ «مارشال بیلینگسلیا» معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا در امور مقابله با تأمین مالی تروریسم و جرایم مالی است. وی از نهم تیرماه ۹۷ (۳۰ ژوئن ۲۰۱۸) به مدت یک سال (تا ۳۰ ژوئن ۲۰۱۹) به عنوان رئیس دوره‌ای اف ای تی اف (FATF) فعایت می کرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مسابقه عکاسی «هایکو کتاب» در ارومیه برگزار می‌شود
جان گرفتن دریاچه فصلی خنج پس از ۴ سال
هم‌افزایی دستگاه‌ها برای جان‌بخشی به محلات فرسوده
انتشار کتاب «ریشه در خاک» به قلم شاعر و نویسنده ارومیه‌ای
الزامی شدن رعایت ویرایش پنجم مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان
موانع حقوقی سالن چند منظوره کاله آمل رفع شده است
تأکید رئیس جمهور بر ارتقاء همگرایی ایران و گرجستان
بسته بودن راه ۳۵ روستای بشاگرد
آغاز تحقیق و تفحص مجلس از شرکت عمران پردیس
درآمد‌های مردم باید واقعی شود
اعطای حکم و نشان قهرمانی زنده‌یاد مهدی عمیدی برای اهدا به موزه آستان قدس رضوی
خبر های کوتاه استان گلستان ،دوشنبه اول دی
توزیع بیش از ۱۵۰۰ بسته یلدایی در بخش رضویه مشهد
برگزاری دور برگشت لیگ هندبال آیندگان نوجوانان کشور در سبزوار
تاکید شرکت گاز لرستان بر استفاده بهینه مردم
نائب قهرمانی سمنان در مسابقات بوچیای بانوان کشور
­رونمایی از نماد رویداد جهانی اکسپو‌ی ۲۰۲۷ بلگراد در تهران
نشست استاندار تهران با شهرداران شهرستان‌های استان
تغییر ساعت یک دیدار در هفته یازدهم لیگ برتر بسکتبال بانوان
کولاک شدید در گردنه شریف آبادمحور نیشابور - باغچه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
داور تاجیکی بازی استقلال- المحرق را سوت می‌زند
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد
فردا ادارات و مدارس با تأخیر آغاز به کار می‌کنند
پایان مهلت ثبت‌نام یازدهمین مرحله فروش محصولات ایران‌خودرو
فارسی ها فردا با ۱.۵ ساعت تأخیر سرکار می روند
سردار وحیدی: همه تحولات منطقه‌ای را زیر نظر داریم
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است
۳۰۰۰ اتوبوس جدید تا سال آینده وارد ناوگان کشور می‌شود
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین
قالیباف: اولویت با ترمیم کابینه توسط دولت است
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۳۰ آذر
یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران باردار واریز شد
بارش باران در شمال شرق کشور، امروز ۳۰ آذر
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۲ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
اعلام سامانه ثبت اطلاعات منازل خسارت دیده از سیل در روستا‌های هرمزگان  (۱ نظر)
زنگ خطر همه گیری آنفلوانزا در فارس  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)