• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۸۵۴۳۰
تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۸ - ۱۵:۳۰
خراسان رضوی » سیاسی
حجت‌الاسلام پناهیان؛

راه برون‌رفت از مشکلات کشور؛ اعتماد به ظرفیت جوانان

حجت‌الاسلام پناهیان: اعتماد به ظرفیت جوانان، راه برون‌رفت از مشکلات است.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مشاور رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دردانشگاه‌ها در همایش راه برون‌رفت از مشکلات کشور؛ اعتماد به ظرفیت جوانانحکمرانی جوانان با موضوع جوان انقلابی با بیان اینکه اعتماد به ظرفیت جوانان، راه برون‌رفت از مشکلات است گفت:مشکلات سر راه جوانان در حکمرانی اسلامی این است که جامعه ما دارای سبک زندگی ضد جوان است که ناشی از اعتماد نداشتن به جوانان است.

حجت‌الاسلام علیرضا پناهیان افزود: مشکلات سر راه این نقش‌آفرینی متعدد است، یکی از این مشکلات این است که اساسا جامعه ما دارای رویه و سبک زندگی ضد جوانان است، در حالی‌که در روایات داریم که امام صادق(ع) فرمودند انسان در ۱۸سالگی به کمال رسیده است، یعنی فردی که ۱۸سال دارد، تمام کمالات را دریافت کرده است.

پناهیان با اشاره به وضعیت آموزش‌وپرورش اضافه کرد: وقتی فراغت جوانان ۱۵ساله فراغت بالایی است، به این خاطر است که بی‌تعهدی و بی‌مسئولیتی را به‌صورت سازمانی در آموزش‌وپرورش رواج می‌دهیم، پس نباید انتظار داشت جوانان پویایی را داشته باشیم.

مشاور رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها بازداری والدین از ازدواج جوانان دانشجو را شکلی دیگر از رفتارهای ضد جوانی برشمرد و افزود: این رفتارها سبب می‌شود جامعه جوانگرایی نداشته باشیم، همچنین رفتارهایی که در سیاست با جوانان می‌شود، نشان می‌دهد جامعه ما، جامعه‌ای نیست که به جوانان خودباوری بدهد، پس نیازمند آن است که بزرگان این انقلاب همیشه این مهم را بیان کنند، همان‌طور که می‌بینیم مقام معظم رهبری بارها بر این مهم تاکید می‌کنند.

وی نبود اعتماد بین جوانان را مهم‌ترین مشکل اکنون جامعه برشمرد و افزود: دانشجویان و طلبه‌های ۲۰ساله هنوز به یکدیگر نگاه می‌کنند تا یکی تعیین تکلیف کند، در حالی‌که در زمان انقلاب و در زمان جنگ اعتماد به نفس جوانان بالا بود.

پناهیان با اشاره به تهدیدات دشمنان در گذشته، اظهار کرد: در زمان انقلاب و جنگ تحمیلی ما جوانانی با اعتماد به نفس بالا داشتیم، جوانان خودشان فکر می‌کردند و با مشورت و همفکری یکدیگر تصمیم درست را می‌گرفتند، اما اکنون جوانان ما منتظر دستور بزرگترها هستند و در انجام امور به یکدیگر نگاه می‌کنند.

مشاور رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها دومین مانع نقش‌آفرینی جوانان در حکمرانی اسلامی را مصلحت‌اندیشی عنوان کرد و گفت: مصلحت‌اندیشی مانع بزرگی بر سر راه ورود و حضور جوانان است، در حالی‌که امام علی(ع) همیشه اول با جوانان مشورت می‌کردند و بر خلاقیت و نشاط فکری جوانان تاکید داشتند.

وی متذکر شد: از یک طرف به جوانان بی‌اعتمادی داده شده و از آن طرف بزرگترها جوانان را مرعوب‌ کرده‌اند، در حالی‌که باید به جوانان میدان داد‌‌، متاسفانه این مسئله به‌صورت معزل‌ بزرگی در حال شکل‌گیری است.

پناهیان خاطرنشان کرد: در مدارس علمیه نیز به جوانان اجازه بحث نمی‌دهند، به آنها گفته می‌شود شما ساکت باشید و فقط گوش کنید، و شکل قوی طلبگی در حوزه نمی‌بینیم، در حالی‌که در دانشگاه‌ها شاهد فعالیت تشکل‌های جوانان هستیم، جوانان دانشجوی ما بیانیه سیاسی می‌نویسند در حالی‌که جوانان طلبه ما تنها درس و  تحصیل را پیشه کرده‌اند‌ درحالی که جوانان طلبه درس‌های دینی را بیشتر خوانده‌اند.

این استاد حوزه و دانشگاه تاکید کرد: بزرگترها نباید جوانان را مرعوب کنند، چرا که این مانع خودباوری جوانان انقلابی می‌شود، در حالی‌که مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب بر ضرورت توجه به جوانان تاکید دارند و ۴۰مرتبه نام جوانان را به زبان می‌آورند.

وی سومین عامل و مانع رشد جوانان انقلابی را خود جوانان برشمرد و افزود: جوانان ما از نظر دانش و مهارت برای یک فعالیت خود را فربه نمی‌کنند، نه مطالعه دارند و کتاب می‌خوانند و نه قدرت بیان دارند، جوان ۲۴ساله‌ای که هیچ مهارتی ندارد، معلوم است که کسی به او بهاء نمی‌دهد، بسیج، مساجد و امامان جماعات چه می‌کنند؟ جوانان ما فقط در حال تحصیل هستند، حال آنکه جوان انقلابی باید فعال باشد.

پناهیان با اشاره به فعالیت‌های شهید دیالمه، اظهار کرد: جوانان مشهدی الگویی مانند شهید دیالمه دارند، این شهید از برجسته‌ترین شخصیت‌های سیاسی زمان خود بود که ۳۹سال بعد را پیش‌بینی کرد، باید محتوای حرف‌های این شهید بزرگوار را درک کرد.

مشاور رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها تصریح کرد: جوانان ما باید مؤثر باشند و ببینند بزرگان ما در چه سنی چه کتاب‌هایی خوانده‌اند، یقینا جوان‌های مذهبی و انقلابی در این زمینه کم‌کاری کرده‌اند که افراد ضعیف و مزخرف در عرصه سیاست جولان می‌دهند، در این فشار و هجمه‌ها جوانان باید فعال باشند، نمی‌شود انسان فقط علاقمند باشد.

وی با بیان اینکه مشکل سوم ما دانش و مهارت‌های خود جوانان است اضافه کرد: جوان انقلابی می‌گوید ما را به‌کار بگیرید اما در چه زمینه‌ای مهارت دارید؟ شهید دیالمه در چندین موضوع تسلط کافی داشت.

پناهیان به شعارهای تبلیغاتی نامزدهای انتخاباتی اشاره کرد و افزود: آنهایی که دم از کنسرت و موسیقی و آزادی می‌زنند و رأی جمع می‌کنند، دشمنان سعادت این ملت هستند، متاسفانه برخی جوانان کاری کرده‌اند که این افراد وجاهت پیدا کنند.

مشاور رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها تصریح کرد: متأسفانه بدی این بینش این است که اگر یک نفر به‌واسطه این شعارها رأی بیاورد و پست بالایی بگیرد چندین نفر دیگر نیز می‌توانند به واسطه پیروی از این فرد به مجلس راه پیدا کنند، باید دقت کرد.

وی راه‌حل مقابله با سه مانع فعالیت انقلابی جوانان را این‌طور بیان کرد: باید مرعوب‌ مصلحت‌اندیشی نابه‌جای بزرگترها نشویم، مرعوب‌ اسارت‌ فرهنگی که به جوانان انقلابی می‌دهند، نشویم و دانش خود را افزایش دهیم، باید عنصر تشکیلاتی شویم، اهل کار گروهی، سازماندهی شدن و سازماندهی کردن باشیم.

پناهیان اضافه کرد: از یارکشی‌های کودکانه پرهیز کنیم و در جلساتی که برگزار می‌کنیم باید تمام اقشار جامعه حضور داشته باشند، این یارکشی‌ها مختص جوانان انقلابی نیست، باید شبکه‌سازی کرد و از تمام اقشار جامعه در شبکه خود دعوت کرد.

این استاد حوزه و دانشگاه گفت: برای فعالیت انقلابی باید تشکیلاتی باشیم، سازمانی باشیم و سازماندهی کنیم، برای این مهم باید وقت بگذاریم، اگر وقت نگذاریم هیچ تشکیلاتی شکل نمی‌گیرد، برای فعالیت انقلابی باید با هم تعامل داشته باشیم و همدیگر را تحمل کنیم، باید سطح انعطاف‌پذیری‌مان را بالا ببریم.

وی تصریح کرد: ما از شبکه‌های اجتماعی به‌عنوان بمب‌های تبلیغاتی استفاده می‌کنیم، این‌ها زندگی غربی است، ما خودمان را در تبلیغات شبکه‌های اجتماعی غرق کرده‌ایم در حالی‌که دشمنان از همین شبکه‌ها برای تشویق جوانان ما برای شرکت در تجمعات و اغتشاشات استفاده می‌کند.

پناهیان ادامه داد: تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی بد نیست، اما ما هم باید استفاده درستی از این شبکه‌ها داشته باشیم، باید شبکه‌ بزرگی برای فعالیت جوانان انقلابی شکل بگیرد.

مشاور رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها تصریح کرد: در طول انقلاب هرچه ضربه خوردیم، تنها ناشی از ناتوانی در مدیریت بوده و همچنان نیز ادامه دارد، چرا که به جوانان اعتماد نداریم.

وی با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب گفت: بیانیه گام دوم انقلاب به حضور جوانان متعهد، انقلابی و متخصص در عرصه مدیریت کلان کشور اشاره دارد و رهبر معظم انقلاب به نیروهای جوان و تازه نفس باایده‌های نو و فکرهای جدید برای اداره کشور و بر جوان‌گرایی و اعتماد به آنها تاکید می‌کنند.

پناهیان افزود: همان‌طور که به جوانان در دهه60 در جنگ و فکر آنها اعتماد کردیم، اکنون نیز اگر بخواهیم از بن‌بست‌ها و چالش‌های پیش روی کشور خارج شویم، باید به این ظرفیت‌ها اعتماد کنیم و از جوانان متعهد استفاده کنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حضور نماینده کاراته قم با نام استقلال در سوپرلیگ کاراته کشور
فرصت‌ها و چالش‌های روابط تجاری ایران و چین
تقویت جایگاه حماس در غزه و کرانه باختری
«میکی ۱۷»، «خانواده باراتان» و «جست‌و‌جو در هیرکانی»، در راه سیما
جلوه‌ای از حضور دانش آموزان دیروز و امروز در راهپیمایی ۱۳ آبان
امضای قرارداد حسن یزدانی با باشگاه استقلال
پیام تسلیت رئیس جمهور در پی درگذشت ۴ پاکبان زحمتکش
جشنواره ای برای صرفه جویی در مصرف آب در شهرستان آباده
برگزاری مجمع انتخاباتی هیئت کونگفو و هنر‌های رزمی استان
برپایی نمایشگاه اسوه در ملایر
جلوگیری از ادامه تخریب خانه مرحوم نمازی در شیراز
رسانه، میدان و دیپلماسی سه ضلع مکمل قدرت ملی هستند
تاکید ایران و پاکستان بر گسترش همکاری ها
ابلاغ آیین‌نامه ارتقای کیفیت خودرو‌های داخلی
درخشش فعالان رسانه‌ای ایلام در جشنواره هگمتانه
انتشار فراخوان جشنواره فیلم فجر ۴۴
هشداری برای خانواده‌ها درباره دسترسی کودکان و سالمندان به دارو‌ها
جزئیات واردات خودرو‌های پلاک منطقه آزاد به مازندران
تجلیل از مدال آوران و قهرمانان ورزشی نهاوند
افزایش غلظت آلاینده‌ها در جنوب غرب خوزستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
استعفا در شرایط حساس
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۱ نظر)