• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۸۸۸۸۷
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۸ - ۱۵:۳۸
بین الملل » تحلیلی
مقاله رای الیوم

ردپای آمریکا در همه بحران‌های منطقه و جهان

آمریکایی‌ها این احساس را دارند که ماندنشان بر فراز قله جهان، از سوی قدرت‌های بزرگی مثل چین، روسیه، ایران، هند و برزیل تهدید می‌شود

ردپای آمریکا در همه بحران‌های منطقه و جهان   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ روزنامه اینترنتی رای الیوم نوشت: با نگاهی به بی ثباتی‌های جهانی در زمینه‌های اقتصادی، مادی، نظامی و سیاسی، در می‌یابیم که آمریکا در همه بخش‌ها و جزئیات این اوضاع حاضر است و لحظه‌ای دست از دخالت مستقیم و غیرمستقیم در امور داخلی کشور‌ها و روابط بین کشور‌ها و روابط بین دولت‌ها و ملت هایشان نمی‌کشد.
روزنامه اینترنتی رای الیوم که از لندن به روز می‌شود، در مقاله‌ای به قلم عبدالستار قاسم نوشت: آنچه به روشنی دیده می‌شود، این است که مداخلات آمریکا برای حل مشکلات یا جمع کردن طرف‌های مختلف بر سر میز دوستی و محبت نیست، بلکه آن‌ها را بر سر میز بغض و کینه و نفرت و تشدید خصومت‌ها، جمع می‌کند.
 
در مروری سریع بر فتنه‌هایی که آمریکا آن‌ها را شعله ور کرد یا آتش آن را تشدید کرد، به مسائل زیر برمی خوریم:
- آمریکا به جنگی تجاری با چین روی آورده و باعث بروز بی ثباتی اقتصادی در سطح جهان شده است و تلاش می‌کند چین را به عقب بازگرداند، به روز‌های فقر و گرسنگی و ناتوانی. (برای آمریکا) رسیدن به اهدافش بسیار سخت است، اما هیچ اهمیتی به خسارت‌هایی که این جنگ باعث آن شده است، نمی‌دهد. آمریکا همچنین در هنگ کنگ دخالت می‌کند و برای عصبانی کردن چین، اقدام به تشدید اوضاع می‌کند.
 
- جنگی علیه فلسطینیان و به طور کلی عرب‌ها به راه انداخته است. سفارت خود را به قدس انتقال داد و حمایت خود را از آنروا، قطع و سازمان آزادیبخش فلسطین و دولت فلسطین را مجازات کرد. همچنین شهرک سازی را مخالف قوانین بین المللی به حساب نیاورد و از طرف دیگر حق صهیونیست‌ها در الحاق بلندی‌های جولان سوریه را به رسمیت شناخت.
 
- آمریکا از دخالت نظامی در سوریه و غارت ثروت‌های آن بخصوص نفت دست نمی‌کشد. همواره برای طولانی‌تر شدن مدت زمان جنگ در سوریه تلاش می‌کند تا این کشور نتواند به بازسازی خود بپردازد.
 
- آمریکا کشوری است که به کمک رژیم صهیونیستی و برخی از کشور‌های عربی مانند عربستان سعودی و امارات، همه انواع حمایت‌ها از تروریسم را در سطح جهانی ارائه کرد و این حمایت‌ها همچنان بر سوی تروریست‌ها سرازیر می‌شود و از آن‌ها برای تخریب کشور‌ها و ملت‌ها استفاده می‌شود.
 
- آمریکا از معاهده آب و هوایی پاریس و توافق هسته‌ای با ایران و همچنین پیمان منع گسترش موشک‌های میانبرد خارج شد و با مستقر کردن موشک‌های خود در شرق اروپا، همواره به دنبال تحریک کردن روسیه و تهدید امنیت این کشور و امنیت جهان به طور کلی است.
 
- آمریکا به هر شکل ممکنی از رژیم صهیونیستی حمایت می‌کند، رژیمی که حضورش اجازه نداده است منطقه از سال ۱۹۴۸ تا به امروز، رنگ آرامش به خود ببیند. این یک رژیم متجاوز، غاصب و جنگ طلب و فتنه برانگیز است و با ماهیت متجاوزانه و تروریستی آمریکا همخوانی دارد.
 
- آمریکا بر اتحادیه اروپا فشار می‌آورد تا مانع همکاری آن با ایران در اجرای توافق هسته‌ای شود و با این اقدام خود، باعث ایجاد ناآرامی بیشتر در منطقه عربی اسلامی می‌شود؛ امری که در نهایت، به جنگی ویرانگر برای همه طرف‌ها منجر خواهد شد.
 
- آمریکا تحریم‌های اقتصادی علیه روسیه اعمال کرده است، در حالی که روسیه یکی از ابرقدرت‌های جهان است که می‌تواند از خود در برابر همه جهان دفاع کند.
 
- آمریکا تحریم‌هایی را علیه شماری از کشور‌های جهان و در راس آن‌ها ایران اعمال کرده است. واشنگتن به دنبال فقیر کردن ملت ایران و برگرداندن آن به ده‌ها سال عقب‌تر است. همچنین تحریم‌هایی را علیه سوریه، کوبا، ترکیه، سودان، یمن، ونزوئلا و دیگر کشور‌ها اعمال کرده است. آمریکا کشوری توانمند در زمینه نظامی و اقتصادی است و می‌تواند به هرکس که با او مخالفت کند و در برابرش بایستد، ضرر برساند.
 
- آمریکا، عراق را نابود کرد و در هر مسئله کوچک و بزرگی در سوریه دخالت می‌کند و نفت این کشور را می‌دزدد.
 
- آمریکا از ائتلاف سعودی - اماراتی علیه یمن حمایت می‌کند و سلاح و اطلاعات در اختیارش قرار می‌دهد و هیچ ارزشی برای درد‌ها و مشکلات مردم یمن و ویرانی‌های ایجاد شده در این کشور قائل نیست.
 
- آمریکا همچنین لحظه‌ای از فتنه انگیزی و راه اندازی کودتا در آمریکای لاتین دست برنداشته است و در این باره می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
 
- واشنگتن تصمیم به ساخت دیواری بین خود و مکزیک گرفت و با وقاحت تمام، از مکزیک خواست هزینه‌های ساخت این دیوار را تامین کند. مکزیک در برابر این زیاده خواهی ایستاد و به خواسته آمریکایی‌ها تن در نداد.
 
- ناآرامی‌هایی را در ونزوئلا به وجود آورد و آشکارا در امور داخلی آن دخالت کرد و تاثیرات منفی بر اوضاع اقتصادی در ونزوئلا و زندگی مردم این کشور داشت. چرخه تولید در این کشور را تا حد زیادی متوقف کرد و برای بدون برق ماندن این کشور توطئه‌ها کرد.
 
- آمریکا در پاشیدن بذر فتنه در بولیوی لحظه‌ای درنگ نکرد و از کودتای نظامی در این کشور حمایت کرد و نظام سیاسی این کشور را تغییر داد. آمریکا به گونه‌ای با آمریکای لاتین تعامل می‌کند که گویی مزرعه اش است.
 
- علیه برزیل توطئه کرد و از انتخابات به عنوان وسیله‌ای برای تغییر سیاسی استفاده کرد و از طرف دیگر برای محدود کردن فعالیت‌های گروه بریکس که برزیل یکی از ارکان آن است، تلاش کرد. از آینده کشور‌های عضو گروه بریکس نگران بود و از این رو آن‌ها را به حال خودشان رها نکرد.
 
- آمریکا در لیبی نیز دخالت و برای تداوم جنگ داخلی در لیبی و متوقف شدن چرخه زندگی و معیشت در این کشور، از برخی طرف‌ها حمایت کرد. در سودان نیز دخالت کرد و اکنون نیز در الجزایر دخالت می‌کند.
 
- آمریکا در تظاهرات عراق و لبنان نیز دخالت می‌کند و همه هدفش از این اقدامات، تاثیر گذاشتن بر محور مقاومت و مشغول کردن آن در مشکلات داخلی به جای مقابله با رژیم صهیونیستی است.
 
- آمریکا با وجود ناکامی آشکارش در تاثیر گذاشتن بر اراده محکم کوبایی ها، همچنان تحریم‌هایی را علیه کوبا اعمال کرده است.
 
نتیجه گیری:
جنگ‌های آمریکا در منطقه عربی اسلامی و در آمریکای لاتین، از دیدگاه واشنگتن در تقویت رژیم غاصب و تروریسم صهیونیستی جدا نیست و همه مشکلاتی که آمریکا در منطقه خلق می‌کند، برای آن است که صهیونیست‌ها کنترل را در دست داشته باشند؛ بنابراین نباید انتظار داشته باشیم که آمریکا به داخل کشور خود توجه کند، مادامی که منافع صهیونیست‌ها نیازمند فتنه‌ها و جنگ‌های داخلی بیشتری در کشور‌های عربی است. از طرف دیگر باید انتظار داشته باشیم که هر بار یکی از فتنه‌های آمریکا برای شکستن کمر مقاومت به ویژه در لبنان با ناکامی روبرو شود، دست به فتنه‌ای جدید بزند.
 
آمریکایی‌ها این احساس را دارند که ماندنشان بر فراز قله جهان به عنوان قطب مسلط، از سوی قدرت‌های بزرگی مثل چین، روسیه، ایران، هند و برزیل تهدید می‌شود و از این رو به دنبال افروختن آتش جنگ و فتنه آفرینی هستند تا قدرت رقیبانشان را بشکنند، اگرچه تاکنون به این خواسته خود نرسیده اند. جهان به سمت چند قطبی شدن در حال حرکت است و به نظر نمی‌رسد آمریکا قادر به متوقف کردن چرخ آزادی خواهی جهانی باشد.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
برپایی کاروان سلامت در مایان 
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
دستگیری شکارچیان غیرمجاز در چاراویماق
طنین کلام وحی قاریان محفل در پارک ماهیگیر کیش
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
برگزاری هشتمین سالگرد شهید مدافع حرم در تبریز
آغاز رقابت برای بهترین های سال فیفا
احیای زمین‌های بایر پس از ۴ دهه رکود
برگزاری آزمون کارآموزی وکالت، پس از تصویب قانون مجوز‌های کسب و کار
بیروت‌ بدون مقاومت ، شهر بی‌دفاع می‌شود
برنامه شهیدانه در پهندر دودانگه
آغاز روند افزایشی دمای هوا در سمنان
تأکید رئیس جمهور بر اهمیت مسئولیت‌پذیری و اصلاح رفتار مدیریتی
یک طلا، دو نقره و یک برنز در کوراش به ایران رسید
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
تقابل گفتمان‌ها؛ از آپارتاید علمی غرب تا زکات‌العلم انقلاب اسلامی
هم‌اندیشی طلاب و بانوان زنجانی با محوریت بصیرت فاطمی
نخستین دوره آموزشی هفتمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی در زنجان
حملات رژیم صهیونیستی به مواضع حزب الله در جنوب لبنان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
ساپینتو: از تساوی ناامید هستم؛ کارمان به اما و اگر کشیده
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)