• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۸۹۲۶۷
تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۱
آذربایجان غربی » علمی فرهنگی
برای نخستین بار در تکاب؛

اکران مستند «اسرار دریاچه»

فیلم مستند «اسرار دریاچه» برای نخستین بار در تکاب اکران شد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان غربی، امیر مطلوبی مدیر پایگاه میراث جهانی تخت سلیمان گفت: مستند اسرار دریاچه به کارگردانی، نویسندگی و تهیه‌کنندگی «آرمین ایثاریان» به مدت ۷۰ دقیقه با هدف معرفی منطقه باستانی تخت سلیمان و مراحل اکتشافی دریاچه آن و رسیدن به عمق آن برای اولین بار در سال ۱۳۹۷ تولید شده است.

امیر مطلوبی با بیان اینکه این فیلم برنده سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر شده و در جشنواره‌های مختلف خارجی نیز خوش درخشیده است افزود: این فیلم به طور علمی، اکتشافی و پژوهشی به بررسی اسرار و زوایای پنهان دریاچه سحرآمیز و رازآلود تخت سلیمان تکاب و ویژگی‌های منحصر بفرد زمین‌شناسی آن به عنوان چشمه‌ای سه هزار ساله می‌پردازد.

وی با بیان اینکه عمق این دریاچه و اسرار داخل آن هنوز ناشناخته مانده و تنها تا عمق ۱۲۰ متری آن غواصی شده است اظهارداشت: در این فیلم مستند همچنین اسطوره‌شناسی و باورهای عمومی منطقه پیرامون دریاچه تخت سلیمان و کوه میان تهی «زندان سلیمان» و گودال‌های اسرارآمیز اطراف این منطقه بررسی شده است.

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت سلیمان تکاب ادامه داد: فیلم مستند اسرار دریاچه تخت سلیمان به معرفی و ابعاد مختلف تاریخی، تمدنی و طبیعی دریاچه وسط مجموعه تخت سلیمان، کوه زندان سلیمان، گودال طبیعی «برنجه» و چمن متحرک «چملی گول» پرداخته و نتایج پژوهش‌های باستان‌شناسی، زمین‌شناسی و ارتباط تمدنی این مجموعه‌ها را به تصویر کشیده است.

«مطلوبی»، گفت: براساس پژوهش‌های منتشر شده در فیلم مستند اسرار دریاچه، مجموعه میراث جهانی تخت سلیمان به عنوان یک ارگ عظیم در دوران پارت‌ها بنا شده است.

وی با بیان اینکه دریاچه تخت سلیمان در وسط مجموعه‌ای از آثار باستانی دوره‌های تاریخی هخامنشیان، ساسانیان، اشکانیان و دوره‌های اسلامی سلجوقیان و ایلخانان قرار گرفته است افزود: بنابر باورهای محلی و برخی روایت‌های تاریخی، مجموعه تخت سلیمان محل تولد پیامبر زرتشت و محل حکمرانی حضرت سلیمان بوده و آب دریاچه تخت سلیمان به دلیل وجود موادی مانند آرسنیک و فلزات سنگین غیرقابل شرب و برای آبزیان غیرقابل زیست است.

فیلم مستند اسرار دریاچه که امروز در جشنواره تخت سلیمان برای فعالان گردشگری و مسافرانی از استان‌های شمال غرب کشور در تکاب پخش شد، هم اینک در سینماهای کشور درحال اکران است و اکران آن به مدت یک هفته در سینما تخت سلیمان تکاب ادامه خواهد یافت.

جشنواره منطقه‌ای ۲ روزه تخت سلیمان تکاب از صبح امروز با حضور چهار استان شمال غرب کشور از جمله آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان و گیلان آغاز شده و همچنان ادامه دارد.

اکران فیلم اسرار دریاچه و افتتاح نمایشگاه صنایع دستی استان شمال غرب کشور از دیگر بخش‌های این جشنواره در روز نخست برگزاری آن بود.

فردا/جمعه/ در روز دوم جشنواره تخت سلیمان، تور گردشگری با حضور فعالان این حوزه و مسافرانی از چهار استان در محور تاریخی تخت سلیمان تکاب برگزار خواهد شد.

علاوه بر مجموعه میراث جهانی تخت سلیمان، شهرستان تکاب، بیش از ۱۷۰ اثر تاریخی و طبیعی ثبت ملی را در خود جای داده و یکی از قطب‌های گردشگری منطقه به شمار می‌رود.

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت سلیمان مستند اسرار دریاچه به کارگردانی، نویسندگی و تهیه‌کنندگی «آرمین ایثاریان» به مدت ۷۰ دقیقه با هدف معرفی منطقه باستانی تخت سلیمان و مراحل اکتشافی دریاچه آن و رسیدن به عمق آن برای اولین بار در سال ۱۳۹۷ تولید شده است.

امیر مطلوبی با بیان اینکه این فیلم برنده سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر شده و در جشنواره‌های مختلف خارجی نیز خوش درخشیده است افزود: این فیلم به طور علمی، اکتشافی و پژوهشی به بررسی اسرار و زوایای پنهان دریاچه سحرآمیز و رازآلود تخت سلیمان تکاب و ویژگی‌های منحصر بفرد زمین‌شناسی آن به عنوان چشمه‌ای سه هزار ساله می‌پردازد.

وی با بیان اینکه عمق این دریاچه و اسرار داخل آن هنوز ناشناخته مانده و تنها تا عمق ۱۲۰ متری آن غواصی شده است اظهارداشت: در این فیلم مستند همچنین اسطوره‌شناسی و باور‌های عمومی منطقه پیرامون دریاچه تخت سلیمان و کوه میان تهی «زندان سلیمان» و گودال‌های اسرارآمیز اطراف این منطقه بررسی شده است.

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت سلیمان تکاب ادامه داد: فیلم مستند اسرار دریاچه تخت سلیمان به معرفی و ابعاد مختلف تاریخی، تمدنی و طبیعی دریاچه وسط مجموعه تخت سلیمان، کوه زندان سلیمان، گودال طبیعی «برنجه» و چمن متحرک «چملی گول» پرداخته و نتایج پژوهش‌های باستان‌شناسی، زمین‌شناسی و ارتباط تمدنی این مجموعه‌ها را به تصویر کشیده است.

«مطلوبی»، گفت: براساس پژوهش‌های منتشر شده در فیلم مستند اسرار دریاچه، مجموعه میراث جهانی تخت سلیمان به عنوان یک ارگ عظیم در دوران پارت‌ها بنا شده است.

وی با بیان اینکه دریاچه تخت سلیمان در وسط مجموعه‌ای از آثار باستانی دوره‌های تاریخی هخامنشیان، ساسانیان، اشکانیان و دوره‌های اسلامی سلجوقیان و ایلخانان قرار گرفته است افزود: بنابر باور‌های محلی و برخی روایت‌های تاریخی، مجموعه تخت سلیمان محل تولد پیامبر زرتشت و محل حکمرانی حضرت سلیمان بوده و آب دریاچه تخت سلیمان به دلیل وجود موادی مانند آرسنیک و فلزات سنگین غیرقابل شرب و برای آبزیان غیرقابل زیست است.

فیلم مستند اسرار دریاچه که امروز در جشنواره تخت سلیمان برای فعالان گردشگری و مسافرانی از استان‌های شمال غرب کشور در تکاب پخش شد، هم اینک در سینما‌های کشور درحال اکران است و اکران آن به مدت یک هفته در سینما تخت سلیمان تکاب ادامه خواهد یافت.



بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بانوان بوکسور در رینگ کشوری
سرمایه گذاری ۲۰۰ همتی دولت در صنعت آب و برق گلستان
توسعه فضا‌های آموزشی در دزپارت استان خوزستان
دوره تخصصی «نهج‌البلاغه‌پژوهی» برگزار می‌شود
زلزله ۳.۵ ریشتری در حوالی چلگرد
پیشرفت چشمگیر کتابخانه مرکزی مازندران پس از ۱۸ سال
افتتاح فاز یک پروژه پرورش گوسفند داشتی پرتولید در شهرستان مهریز 
دانه‌های برف در همدان، باز هم زینت بخش زمین شد
نقش کلیدی تغذیه و فعالیت بدنی در پیشگیری از تحلیل عضلانی
پرداخت هزار و ۵۷ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال و کارآفرینی در خراسان جنوبی
دوومیدانی داخل سالن قهرمانی آسیا؛ صدرنشینی میزبان در روز دوم
دهدشت پر بارشترین منطقه استان در بارشهای امروز
عشایر، موتور محرک تولید در استان قزوین 
خوزستان، نائب قهرمان مسابقات کشتی فرنگی نوجوانان کشور
افتتاح طرحهای تقویت پست برق خراسان رضوی با ۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار
روزشمار انقلاب اسلامی در اردبیل
حل مسئله محور؛ رویکرد اصلی جایزه ملی «تا ثریا»
واگذاری۱۰ هزار سند بنیاد علوی در کشور
امدادرسانی به ۵۹۵ حادثه دیده برف وکولاک در استان
یک باند کلاهبرداری در شاهرود متلاشی شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پایان دور جدید مذاکرات مسقط
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امشب
دیدگاه وزیر خارجه عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا
حضور دو قلاده پلنگ در منطقه حفاظت شده البرز جنوبی
پایان دور اول مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران
عراقچی: مذاکرات امروز شروع خوبی بود
هشدار نارنجی هواشناسی در ۱۲ استان
افزودنی‌های شیمیایی جایگزین مناسب سیمان در تولید بتن
شکارچیان متخلف در دام قانون
استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای کاهش جمعیت کیفری
بدون تعارف با فرمانده دانشگاه هوایی شهید ستاری
هوای بیشتر شهر‌های بزرگ در وضعیت سالم
بازدید معاون دادستان کل کشور از زندان مرکزی قزوین
وقتی خبر، ترس شلیک می‌کند
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۲ نظر)
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)