تولید کمپلکس معلقکننده ذرات در نوشیدنیها در خراسان رضوی
کمپلکس معلقکننده ذرات در نوشیدنیها در جهاد دانشگاهی خراسان رضوی تولید شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، عضو هیأت علمی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی
خراسان رضوی در این خصوص گفت: ما در گروه افزودنیهای غذایی بر روی محصولاتی کار کردیم که یک نمونه از آن، کمپلکس معلق کننده ذرات در نوشیدنیهاست. شاید اخیرا بیشتر با این نوع نوشیدنیها مواجه شدیم مانند نوشیدنی آلوئهورا که پالپهای آن به صورت شناور است.
حامد صابریان افزود: وقتی نوشیدنیهایی مانند خاکشیر، تخم شربتی و حتی زعفران را تهیه میکنیم مواد آن به سرعت رسوب میکنند و شاید برای مصرفکننده خیلی خوشایند نباشد و اگر شناور باشد حس بهتری به فرد القا و در بازار به جذابیت محصول اضافه میکند. یکی از درخواستهایی که برای شربت زعفران وجود داشت و بیشتر هم از کشورهای عربی بود، میخواستند کُلاله زعفران در نوشیدنی شناور باشد. به این دلیل ما روی این طرح کار کردیم و موفق شدیم آن را با چند فرمول تولید کنیم تا وابستگیمان تنها به یک و یا دو نوع ماده اولیه نباشد.
وی ادامه داد: این کمپلکس شامل ترکیب و یا مخلوطی از بعضی مواد اولیه غذایی است که تقریبا همه آنها گیاهی هستند و ماده سنتزی هم در آنها به کار نرفته است. ویژگیای که این کمپلکس به این نوشیدنی میبخشد این است که در عین اینکه نوشیدنی روانی را دارد، باعث شناور شدن یکنواخت ذرات نیز میشود.
صابریان در خصوص ایده اولیه این طرح، خاطرنشان کرد: زمینه اصلی گروه، افزودنیهای طبیعی غذایی است که با رنگهای طبیعی خوراکی کار خود را آغاز و بر روی افزودنیهای دیگر ادامه دادیم. البته من هم چند سالی است که در زمینه تولید آلوئهورا فعال بودم اما چیزی که باعث شد در جهاد دانشگاهی این محصول را تولید کنیم سفارش و درخواستی بود که از طرف یکی از شرکتهای تولیدکننده شربت زعفران از ما شد و میخواستند که ما این زعفران را در شربت برای آنها شناور کنیم.
وی ادامه داد: در نهایت ما به سراغ تولید این محصول رفتیم و اکنون هم در حال انعقاد قرارداد برای فروش کمپلکسمان هستیم و سعی میکنیم با شرکتهای دیگر این رایزنی را داشته باشیم که این محصولات به ویژه زعفران را به فروش برسانیم. ما محصول را در سطح تجاری تولید کردیم اما در حال گرفتن مجوزها هستیم و از نظر تولید مشکلی وجود نداریم.
صابریان در خصوص ایدههای دیگری که در مجموعه جهاد دانشگاهی دارند، عنوان کرد: در زمینههای مختلف فعالیتهای گوناگونی داریم. ما بر روی رنگهای طبیعی خوراکی مانند سبز، زرد، قرمز و نارنجی کار کردیم که همه اینها از منابع گیاهی استخراج شدند. مشکلی که رنگ قرمز دارد، پایدار بودن آن است که وقتی این رنگ به حرارت میرسد، به شدت بیرنگ میشود و ما در حال انجام اقداماتی بر روی این امر هستیم تا پایداری آن را حفظ کنیم و این طرحی است که در دستور کار قرار داده ایم.