• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۹۸۲۷۳
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۰
البرز » اجتماعی
البرز :

غاری که بلور‌های یخی، در تب بی‌مهری آب می‌شوند

غار یخ مراد، با قندیل های یخی و زیبایش ، زمستانی شگفت انگیز می سازد به شرطی که مسئولان هم با مهر مسئولانه خود شگفتی ساز شوند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز البرز، غار یخ مراد در جاده چالوس ، نقطه‌ای است که با زیبایی‌های دلنواز ویخ‌های شگفتی سازش همه ساله گردشگران زیادی را به اعماق زمین فرا می‌خواند ، گردشگرانی که برای دیدن قندیل‌های یخی بی تاب آمدن به غار می‌شوند و برای کشف زیبایی‌های سحر انگیز برنامه ریزی می‌کنند.
غار یخ مراد در ۶۵ کیلومتری جاده کرج _چالوس و در بخش آسارا در ۴ کیلومتری جنوب گچسر واقع شده است ، کافی است کوله بار سفر را ببندید و ۷۰ کیلومتر از کرج فاصله بگیرید، روستای کهنه ده  ، شما را به میزبانی غاری می‌برد که در اعماقش جلوه‌ای دیگر از عظمت خداوندی را شاهد خواهید بود.
غاری که بلور‌های یخی و زیبایش در تب بی‌مهری آب می‌شوند
کریستال‌های شفاف از زمین سر بیرون آورده، ره آورد یک سفر شگفت انگیز

صادق کمالی بخشدار آسارا گفت: غار زیبای یخ مراد دارای یخ‌های بلورین است که همانند کریستال‌های شفاف از زمین سر بیرون آورده اند ومناظر بسیار زیبایی را برای گردشگران ایجاد کرده اند.

وی افزود: ارتفاع این غار زیبا از سطح دریا حدود ۲۶۴۰ متر است و برخی از صاحبنظران قدمت آن را بین ۵۰ تا ۲۳۰ میلیون سال قبل تخمین زده اند.
وی می‌گوید: بنا به باور‌های روستای کهنه ده ، در گذشته بیماران با خوردن یخی که در هیچ فصل از سال ذوب نمی‌شود ، بهبود یافته و به همین دلیل به غار یخ مراد شهرت یافته است.
محمد جوادی از غارنوردان یخ مراد گفت : یخبندان غار از اسفند ماه آغاز و تا اواسط بهار سال بعد ادامه دارد و سپس در طول تابستان وپاییز به علت خشکی هوا و جریان نداشتن آب ، یخ‌ها شروع به ذوب شدن کرده و کم می‌شوند.
وی می‌گوید: این غار در تمام فصول سال سرد ویخ زده است ، علت این سرما که غار یخ مراد را از دیگر غار‌های کشور متمایز کرده وجود حفره‌هایی است که مانند هواکش عمل کرده و به طور مرتب موجب جریان باد سرد درون غار می‌شود.
جوادی اضافه کرد: دلیل اصلی که هر گردشگری را به سمت این غار زیبا می‌کشاند همین ستون‌ها وقندیل‌های یخی هستند که منظره شگفت انگیزی را پدید می‌آورند.
غاری که بلور‌های یخی و زیبایش در تب بی‌مهری آب می‌شوند
غار یخ مراد در آغوش بی مهری گردشگران و مسئولان
اما غار یخ مراد با همه زیبایی هایش این روز‌ها مورد بی مهری گردشگران ومسئولان است ، به سمت دهانه این غار زیبا که می‌روید سنگ هاى ریز و درشتى که در مسیر غار ریخته شده توجه شما را جلب می‌کند ، تخته سنگ هایى که هر لحظه ممکن است با خالى شدن رسوبات به سمت جاده فرو بریزند.
در بدو ورود به غار خبری از آن زیبایی خیره کننده نیست ، وارد دهانه غار که می‌شوید اسم و فامیل‌های حک شده روی دیواره هاى غار شما را یاد اداره ثبت احوال خواهد انداخت.

غاری که بلور‌های یخی و زیبایش در تب بی‌مهری آب می‌شوند
غار یخ مراد در انتظار ثبت اثر ملی و طبیعی
حمید رضا لشکرى، معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان البرز گفت: این غار قرار است در سازمان محیط زیست کشور به عنوان اثر ملی طبیعی ثبت شود ، که مشخصات آن برای بررسی ارسال شده است.
لشکری گفت: این غار‌ها جزو ذخایر گران بهای کشور است ، اما نوشته‌های روی دیواره‌های غار ، فضای بیرونی ودرونی آن را زشت جلوه داده است که مردم باید از این میراث گران بها به نحو بهتری مواظبت کنند.
فردین حکیمی، مدیرکل حفاظت محیط زیست البرز نیز گفت: غار یخ مراد از غار‌های ثبت شده ملی طبیعی کشور نیست، اما این دلیلی نمی‌شود که اجازه تخریب غار را به کسی بدهیم.
وی گفت:آبشار هفت چشمه و درخت ارس و غار یخ مراد از جمله آثاری هستند که تصمیم داریم جزو آثار ملی طبیعی به ثبت برسانیم ، اما ثبت این آثار زمان می‌برد و اگر ثبت شود به عنوان یک جایگاه حفاظتی می‌توانیم بودجه واعتبار و پاسگاه حفاظتی برای نگهداشت آن تخصیص دهیم.
غاری که بلور‌های یخی و زیبایش در تب بی‌مهری آب می‌شوند
یخ مراد ، غار بلور‌های یخی در تب بی مهری
علیرضا رحیمى یکى از غارنوردان و کوهنوردان البرزى نیز گفت: هفته اى یک بار با دوستانم از کرج براى غارنوردى به غاریخ مراد می‌آییم ، اما تخته سنگ‌ها یى بزرگ و کوچک اطراف این غار است که هر لحظه احتمال ریزش دارد.
وی می‌گوید: این غار یکى از شگفتى هاى روستاى کهنه ده است که مورد بی مهرى قرار گرفته و هیچ توجه اى نسبت به آن توسط مسئولان مربوطه نمی‌شود و این مسئله باعث شده تا گردشگران این غار به خاطر نبود تدابیر ایمنی در غار ، ماه به ماه کمتر می شوند.
همچنین حجت الاسلام فخرالدین صالحی، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان البرز گفت : رسیدگی به غار در دست بررسی میراث فرهنگی و گردشگری استان است و باید از این داشته‌های استان به خوبی نگهداری و حفاظت شود.
با همه این تفاسیر به نظر می‌رسد ، کمی باید از حرف به مرحله عمل رسید تا ذخایر گران بهای استان که از آن می‌توان در جذب گردشگر داخلی و خارجی و حتی در جهت ایجاد اشتغال جوانان این مرزو بوم بهره برد به فراموشی سپرده نشود و چراغ حیات آن رو به خاموشی نرود.

غار یخ مراد مربوط به دوران پیش از تاریخ ایران باستان است که در تاریخ ۱۰ دی ۱۳۸۱ با شمارهٔ ثبت ۶۵۷۳ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۷ اسفند ۱۴۰۴
دعای هر روز و روز هشتم ماه مبارک رمضان
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
رفع تصرف اراضی ملی در سیاهکل
آغاز پویش خانه‌تکانی با مصرف بهینه آب در بندر ماهشهر 
کشت گیاه علوفه‌ای ماشک در مزارع الوار گرمسیری اندیمشک
۳ کشته و مصدوم در حادثه رانندگی محور یامچی - مرند
مجازی شدن کلاس‌های نظری دانشگاه آزاد خوزستان تا پایان امسال
مهر و موم کردن مرکز زیبایی غیرمجاز در لنگرود
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
محرومیت روستای دره اشکفت بخش مرغای ایذه از جاده آسفالت+فیلم
تجلیل از برگزیدگان جشنواره مالک اشتر سپاه و بسیج در کهگیلویه و بویراحمد
تجلیل از برگزیدگان جشنواره مالک اشتر سپاه و بسیج در استان
دیدار استاندار خراسان شمالی با رییس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) 
هماهنگی‌های بزرگداشت سردار سرافراز، شهید حسین املاکی در لنگرود
حقوق اسفندماه رانندگان سرویس مدارس دزفول پرداخت می‌شود
یک برد و یک شکست سهم نمایندگان استان در لیگ برتر هندبال مردان
اوقات شرعی اهواز، ۷ اسفند ۱۴۰۴
کمک میلیونی اهالی گوراب زرمیخ با پرداخت زکات مستحبی
صادرات کالا به ارزش بیش از ۲۱ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار از استان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا
ترکیه ادعای برنامه‌ریزی برای حمله به ایران در صورت اقدام آمریکا را رد کرد
ایرانیان کارکرد رُعب‌افکنی آمریکایی‌ها را مختل کرده‌اند
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد
قالیباف خطاب به آمریکایی‌ها: همه گزینه‌ها روی میز است
آغاز فیلمبرداری کوچه ۶ متری در البرز
تخلفات رانندگی در سفر‌های نوروزی پر هزینه‌تر شد
کشتی آزاد رده بندی اتحادیه جهانی؛ معرفی حریفان نمایندگان ایران
ترامپ ترجیح می‌دهد بحران با ایران از راه دیپلماتیک حل‌ شود
ضرورت راه اندازی کرسی‌های آزاد اندیشی در دانشگاه‌ها
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز
دادگاه کورش کمپانی در ایستگاه پایانی
نخستین نشست کارگروه ساماندهی مد و لباس استان کرمان برگزار شد
اعلام جرم علیه دهیاران متخلف در مازندران  (۳ نظر)
ثریا آقایی به کشور بازگشت  (۱ نظر)
واگذاری قطعات زمین در کرمان  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
اعلام محل‌های مجاز تخلیه نخاله در ارومیه  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
دعوت مربی چهارمحال و بختیاری با بوکسور‌های نونهال به اردوی تیم ملی  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های صنعت برق در ۳ استان کشور  (۱ نظر)
حضور ۲۱۲ تولیدکننده پوشاک در نمایشگاه هدی  (۱ نظر)
تأکید اژه ای بر تسریع رسیدگی به پرونده‌های اغتشاشات  (۱ نظر)