• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۰۱۱۲۰
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۸ - ۱۹:۵۳
بین الملل » تحلیلی
در مصاحبه اختصاصی با شبکه تلویزیونی الجزیره

انتقاد ماهاتیر محمد از عملکرد سازمان همکاری اسلامی

نخست وزیر مالزی، از ناتوانی و ضعف سازمان همکاری اسلامی برای حل مشکلات مسلمانان در جهان انتقاد کرد

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره، نخست وزیر مالزی، از ناتوانی و ضعف سازمان همکاری اسلامی برای حل مشکلات مسلمانان در جهان انتقاد کرد.
 
باید دلایل این چالش‌ها را که مسلمانان با آن‌ها روبرو هستند، بفهمیم
ماهاتیر محمد در مصاحبه اختصاصی با شبکه تلویزیونی الجزیره، در پاسخ به سوالی درباره هدف اجلاس پنج جانبه کوالالامپور گفت: آنچه مسلمانان در سراسر جهان اسلام با آن روبرو هستند، بر کسی پوشیده نیست. این شرایط آن‌ها را به ترک کشورهایشان و مهاجرت به دیگر کشور‌ها وادار می‌کند. علاوه بر این‌ها بعضی از شهر‌ها در جنگ‌هایی که در سوریه و یمن رخ می‌دهد، به طور کامل ویران شدند. باید دلایل این چالش‌ها را که مسلمانان با آن‌ها روبرو هستند، بفهمیم و شاید به راه حل‌هایی بیندیشیم که مانع تکرار آن شود.
 
تنها چیزی که به دنبال آن هستیم تفاهم بین کشور‌های اسلامی است
ماهاتیر محمد در پاسخ به این سوال که چرا فقط مالزی، اندونزی، پاکستان، قطر و ترکیه به این اجلاس دعوت شده اند؟ افزود: تصمیم گرفتیم برگزاری کنفرانس را به این پنج کشور محدود کنیم، زیرا افزایش تعداد کشور‌های شرکت کننده در کنفرانس مانع تمرکز بر بعضی مسایل خواهد شد. علاوه بر این‌ها می‌خواستیم به درک معقولی درباره چالش‌ها برسیم که بتوانیم با آن‌ها تعامل داشته باشیم. به همین علت، تصمیم گرفتیم ابتدا فقط پنج کشور در این کنفرانس مشارکت کنند. اما به طور طبیعی در نهایت، راه برای حضور دیگر کشور‌ها در آینده باز خواهد بود. البته در صورتی که تلاش‌های ما به نتیجه معقولی برسد. همانطور که گفتم هدف اصلی از مشخص کردن تعداد کشور‌های شرکت کننده در این کنفرانس، تمرکز بر بعضی مسایل است. در ابتدا تصور می‌کردیم مشارکت سه کشور کافی خواهد بود، اما دیدیم بعضی افراد و دولت‌های دیگر، رویکرد‌ها و اندیشه‌های مشترک با ما دارند و به همین علت تصمیم گرفتیم، تعداد کشور‌های شرکت کننده در کنفرانس را افزایش دهیم. ما می‌توانستیم تعداد کشور‌های شرکت کننده در این کنفرانس را افزایش دهیم، اما این کنفرانس گام مقدماتی در مسیر طولانی است. این پنج کشور باید مشکلات موجود را بررسی کنند تا بتوانیم با این مشکلات تعامل داشته باشیم. این پنج کشور با وجود بعضی دشواری‌هایی که دارند از ثبات زیادی برخوردارند. دغدغه ما یافتن کشور‌های باثبات بود. زیرا بررسی هر نوع مسئله‌ای با کشور‌هایی که از بحران‌ها یا بی ثباتی رنج می‌برند، هیچ نتیجه‌ای نخواهد داشت. دشوار است که کشور‌های دیگری را پیدا کنیم که رویکرد و موضع مشابه ما در برابر آنچه جهان اسلام با آن روبروست، داشته باشند. ما به دنبال توسل به نیروی نظامی یا حتی اقتصادی نیستیم، تنها چیزی که به دنبال آن هستیم تفاهم بین کشور‌های اسلامی است که از ثبات نسبی برخوردار هستند و دیدگاه و دغدغه‌های مشترکی در برابر جهان اسلام دارند.
 
دعوت از ایران و عربستان
نخست وزير مالزی در پاسخ به سوالی درباره دعوت از ایران و عربستان خاطر نشان کرد: ما این دو کشور را دعوت کرده بودیم، اما برای آنکه این کنفرانس، پایه‌های محکمی داشته باشد، پنج کشور را در ابتدا در هسته اصلی قرار داریم. ما از ایران و عربستان و بسیاری از دیگر کشور‌ها از جمله مسلمانان روسیه دعوت کردیم، زیرا می‌خواستیم دیدگاه‌های مختلف را بشنویم. اما در نهایت پنج کشور مسئول تصمیم گیری هستند. این کنفرانس ارتباطی به سازمان همکاری اسلامی ندارد. درست است که پنج کشور شرکت کننده در آن، اعضای این سازمان هستند. اما می‌خواستیم کنفرانسی با مشارکت همه کشور‌های عضو این سازمان برگزار کنیم، همه آن‌ها را دعوت می‌کردیم.
 
وی خاطر نشان کرد اما برگزاری چنین کنفرانس تمرکز بر هر نوع مسئله‌ای را غیرممکن می‌کند. هر کشوری مشکلات خاص خود را دارد که می‌خواهد آن‌ها را مطرح کند. اما در این کنفرانس پنج جانبه، باید تصمیمات محدودی اتخاذ شود. ما می‌توانیم بر نکات محدودی تمرکز کنیم، به این امید که بتوانیم به ایده‌های مناسب برای تعامل با آن‌ها دست پیدا کنیم. بر اساس تجربیات گذشته، اگر برای کنفرانس بزرگی دعوت می‌کردیم، هر طرفی درگیر سخن گفتن درباره مسایل مختلف می‌شد و نمی‌توانستیم در این صورت، به نتیجه مشخصی دست پیدا کنیم. حتی نمی‌توانستیم این حجم زیاد از مسایل را درک کنیم. مطالبات زیاد به نوبه خود یک مشکل است. ما در درجه اول باید مشکلات اصلی را درک کنیم. اگر به توافق ارزشمندی بین پنج کشور دست پیدا کنیم و بقیه علاقمند باشند می‌توانند بعدا به ما بپیوندند. ولی ما به دنبال حل نهایی و ریشه‌ای همه مشکلات نیستیم. این کنفرانس، فقط مقدمه‌ای برای درک مشکلاتی است که در امت اسلامی در آن قرار دارد. این نخستین کنفرانس است و باید بار دیگر برای بررسی نتایج این کنفرانس و مصوبات آن، تشکیل جلسه دهیم.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
وضع مسلمانان اویغور در چین و مسلمانان روهینگیا در میانمار
ماهاتیرمحمد همچنین در پاسخ به سوالی درباره وضع مسلمانان اویغور در چین و مسلمانان روهینگیا در میانمار خاطر نشان کرد: واقعیت آن است که تلاش‌های زیادی برای مشخص کردن عوامل مشکلاتی که اویغور‌ها و روهینگیا با آن روبرو هستند، صورت نگرفته است. تنها چیزی که می‌دانیم مربوط به گزارش‌های رسانه‌ای است. اما همچنان به درک عوامل اصلی که منجر به این مشکلات شد، نیاز داریم. 
وی افزود مشکلات مسلمانان روهینگیا و اویغور با مشکلاتی که فرزندان امت اسلامی در اماکن دیگر با آن روبرو هستند متفاوت است، به همین علت هر مسئله‌ای را باید به طور عمیق درک کرد تا بتوانیم ظلم در حق این ملت‌ها را مهار کنیم یا آن را کاهش دهیم. مسلمانان عرب‌ و غیر عرب باید به مسئولیت خود عمل کنند. همه ما یک امت هستیم و وضع برادران ما اهمیت دارد. پیامبر (ص) می  فرماید:«همه مسلمانان با هم برادرند.»
 
 
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پیش‌بینی تردد سه میلیون و ۷۰۰ هزار زائر از مرز‌های زمینی در ایام اربعین
تاکید بر رعایت الزامات زیست‌محیطی در آبگیری سد ژاوه
برنامه خاموشی برق در یزد کاملاً فنی و بر اساس ضوابط تدوین شده است
محرومیت یک ساله داور وی‌ای آر فینال جام حذفی فوتبال کشور
زائرسرای امام رضا (ع) در ریمدان ساخته می‌شود
 برپایی ۱۰ غرفه صنایع‌دستی در اسلام آباد غرب
پیش بینی برداشت ۱۵۰ تن فلفل در اصلاندوز
بازدید هنرمندان از ساختمان شیشه‌ای خبر
برداشت زغال اخته از باغات خداآفرین
دستگیری کلاهبردار حرفه ای در مریوان
آلودگی هوا در خرمشهر
ترکیب تیم‌ملی تنیس روی میز مردان ایران مشخص شد
قطع برق بیش از ۱۰۰ اداره پرمصرف در کلانشهر تهران
جوان مرگ مغزی به ۷ بیمار زندگی دوباره بخشید
مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها تهدیدی برای سلامت عمومی
اقدامات صندوق نوآوری برای رفع تنگنا‌های مالی دانش‌بنیان‌ها
لزوم صرفه جویی در مصرف برق در روز‌های گرم تابستان
خرمدره میزبان مسابقات تکواندو خردسالان در استان زنجان
استراحت دو هفته‌ای پیاتزا به ملی‌پوشان والیبال
کلید سوالات آزمون سراسری فعال شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان؛ ۲۷ مرداد
ایران در جمع ۷ کشور دارای دانش فنی ساخت پوشش نانویی مقره‌های برق درجهان
رئیس جمهور واحد گازی ۱۸۳ مگاواتی نیروگاه نکا را افتتاح کرد
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
خلع سلاح یمن غیرممکن است  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)
حمله پلیس کانادا به تظاهرات کنندگان حامی فلسطین در شهر تورنتو  (۱ نظر)