• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۰۱۹۵۳
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۸ - ۲۳:۵۷
خوزستان » اجتماعی
گزارش مکتوب...

مدیریت؛ حلقه مفقوده مساله فاضلاب اهواز + فیلم

انگار کسی خود را مسئول و متولی مساله فاضلاب در اهواز نمی داند.

به گزارش خبر گزاری صداوسیمای مرکز خوزستان؛پنج روز پس از باران، آبگرفتگی در برخی مناطق اهواز هنوز برطرف نشده است و آبگرفتگی در برخی مناطق کلانشهر اهواز به معابر عمومی محدود نشده و در مناطقی مثل شهرک دانشگاه، بهارستان و کوت عبدالله آب باران به همراه فاضلاب به منازل مردم نفوذ کرده و زندگی آنان را مختل کرده است.

آقای نیسی یک شهروند در منطقه کمپلو می گوید: چند روز است نمی توانم برای گرفتن نان از خانه خارج شوم علت آن هم اینست که دریای فاضلاب و آب ناشی از بارندگی منزلم را محاصره کرده است.

مدیریت؛ حلقه مفقوده مساله فاضلاب اهواز

مناطق دیگر شهر هم بهتر از کمپلو نیست. در کوی معین زاده، شهرک دانشگاه، بهارستان، شهرک اکباتان، عین دو و پردیس مناطقی هستند که همچنان درگیر بارندگی چند روز گذشته هستند.

تقریبا برآیند سخنان مسئولان استانداری، شهرداری و آبفای استان و اهواز اینست که گره کار بودجه است که به اندازه کافی نیست اما به نظر می رسد مدیریت نکردن اعتبارات در این مساله از خود بودجه مهمتر است.

به گفته بهنام مریدی مدیرعامل آبفای اهواز ، 322 پمپ مکنده و واتر جت در اهواز کار مکش آبهای سطحی - که با فاضلاب شهر ترکیب شده - را مکش می کنند و 22 پمپ هم از استانهای ایلام، لرستان، مرکزی و تهران به کمک آمده اند.

مدیریت؛ حلقه مفقوده مساله فاضلاب اهواز

حمیدرضا هلاکویی عضو هیئت علمی دانشگاه و کارشناس حوزه مدیریت شهری در رابطه با معضل فاضلاب‌ و مشکلات مردم پس از باران می گوید: کاملا طبیعی است که شبکه فاضلاب اهواز مشکل داشته باشد؛ با توجه به توسعه شهری که اتفاق افتاده است و همچنین افزایش آپارتمان‌ها، این شبکه فاضلاب پیش‌بینی شده، گنجایش این ظرفیت و حجم انبوه فاضلاب را نداشته در نتیجه این مشکلات بروز کرده است.

به دنبال سیل سهمگین فروردین ماه و جولان فاضلاب در مناطق مختلف شهر اهواز، 22 مردادماه رهبر معظم انقلاب در دستوری از رئیس جمهور خواست حل مساله فاضلاب کلانشهر اهواز را پیگیری کند،  که بلافاصله شرکت آبفای اهواز طرحی برای سر و سامان دادن به وضعیت سیستم فاضلاب این شهر آغاز کرد.

مجری پروژه‌های شرکت آبفای اهواز می گوید: بعد از فروکش کردن سیل اوایل امسال، با انجام اقدامات کارشناسی، قرار داد  اصلاح ۷۵ کیلومتر از شبکه فاضلاب اهواز که امکان ریزش داشت بسته شد و بلافاصله کار‌های اجرایی آغاز شد.

حمید سبزعلی با بیان اینکه  تاکنون حدود چهل کیلومتر از این میزان انجام شده است، ادامه داد: ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای این طرح در نظر گرفته شده که تاکنون هیچ اعتباری به پیمانکاران پرداخت نشده است.

مدیریت؛ حلقه مفقوده مساله فاضلاب اهواز

با توجه به اینکه کلانشهر اهواز فاقد شبکه جمع آوری آب‌های سطحی است  و به گفته مسوولان شهرداری اهواز  به دلیل هزینه سنگین برای اجرای این شبکه، شهرداری تاکنون آن را اجرا نکرده است. از سوی دیگر طرح جامع فاضلاب اهواز نیز به دلیل آنچه مسوولان شرکت آبفا  کمبود اعتبار عنوان می کنند،  اجرایی نشده است.

استاندار خوزستان در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما گفت: شبکه جمع آوری آب‌های سطحی وظیفه شهرداری اهواز است اما  به علت هزینه ۶ تا ۷ هزار میلیارد تومانی، شهرداری توان اجرای این طرح را ندارد.

غلامرضا شریعتی افزود: اگر منابع مالی ساخت ایستگاه‌های پمپاژ و کلکتور‌های اصلی شبکه فاضلاب اهواز تأمین شود ۷۰ درصد مشکل آب‌های سطحی این شهر حل خواهد شد.

مدیریت؛ حلقه مفقوده مساله فاضلاب اهواز

معاون وزیر نیرو در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما گفت: شبکه فاضلاب اهواز ۲ هزار و ۴۰۰ کیلومتر طول دارد که هزار و ۱۵۰ کیلومتر آن لوله بتنی و مربوط به ۵۰ سال پیش است که قابل استفاده نیست.

قاسم تقی زاده افزود: در سال ۷۳ شبکه جامع فاضلاب اهواز طراحی شد و قرار بود تسهیلات بانکی به این طرح اختصاص یابد، اما به دلیل تأمین نشدن منابع مالی، اجرای این طرح تاکنون تمام نشده است.

معاون آب و آبفای وزارت نیرو افزود: شبکه فاضلاب اهواز ۲ هزار و ۴۰۰ کیلومتر طول دارد که یکهزار و ۱۵۰ کیلومتر آن دارای لوله بتنی و مربوط به ۵۰ سال پیش است که قابل استفاده نیست.

او گفت: اجرای طرح جامع جمع آوری آب‌های سطحی بر عهده شهرداری‌ها و وزارت کشور است.

وی افزود: با توجه به اینکه شبکه فاضلاب اهواز برای هدایت فاضلاب طراحی شده است اگر بخواهیم آب‌های سطحی را نیز به این شبکه هدایت کنیم مشکل ایجاد خواهد شد و شبکه جمع آوری فاضلاب پاسخگوی آب‌های سطحی نیست.

مدیریت؛ حلقه مفقوده مساله فاضلاب اهواز

با نگاهی به عملکرد مدیران استانی در بحرانهایی مثل سیل، زمین لرزه مسجدسلیمان و بارندگی سیل آسای 25 آبان ماه، می بینیم که مسئولان در دل بحران با مردم همراهی می کنند اما زمانی که باید از وقوع این بحرانها جلوگیری کنند و در پستهای مدیریتی هستند اقدام موثری در این زمینه انجام نمی دهند. مسلما انتظاری که مردم از یک مدیر ارشد استانی دارند این نیست که تا کمر در سیل برود تا همراهی خود با مردم را نشان دهد، بلکه انتظار اینست که با مدیریت و پیگیری اعتبارات از مرکز و نهادهای مربوطه، بر نحوه هزینه کرد صحیح اعتبارات نظارت کنند.

لذا به نظر می رسد راه حل پایان دادن به مساله فاضلاب در اهواز تنها به تخصیص اعتبارات مربوط نمی شود و شاید مهمتر از آن کنترل هزینه کرد این اعتبار و نحوه مدیریت و نیز گزارش شفاف به مردم است که می تواند این مشکل را سر و سامان دهد.

شاید تراژدی نحوه اجرای پروژه قطار شهری اهواز یک مصداق عینی در تائید این ادعا باشد که علی رغم دریافت اعتبارات لازم اما همچنان بلاتکلیف به حال خود رها شده است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

* خیر ا... شایان

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
باعرض سلام نمیگویم خسته نباشید چون واقعا هیچ کار برای منطقه شهرک اکباتان نمیکنید چرا ما باید از نعمت گاز محروم باشیم چرا تمام شهرک پر شده از لوله های آب غیر قانونی ک ۲۴ ساعت آب انها سرازیر هست بدلیل نبودن فاضلاب خونه های ما نشست کردند چون چاه زود پر میشود و تمام کوچه ها پراز آب چاه شده واقعا دیگه خسته شدیم حتی بچه هامون تو کوچه هم نمیتونن بازی کنن چون ن اصفالت هست آشغالا تمام کوچه هار برداشته بو فاضلاب ک تموم منطقه رو برداشته باید باهزار بدبختی بریم دنبال گاز ک برا خونه بیاریم فقط ی غذا بتونیم درست کنیم واقعا واقعا دیگه خسته شدیم ولی مجبوریم چون دیگه توان خونه اجاره ای ک در جاهای بهتر نداریم توروخداااااا رسیدگی کنید
نظر شما
آخرین اخبار
تردد بیش از ۲ میلیون خودروی غیر بومی در محور‌های برون شهری خراسان شمالی
هوای قم بدون کاهش دمای قابل توجه
سفر وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به تبریز
اعزام کاروان راهیان نور شهرستان دنا به مناطق عملیاتی
کاهش ۴۰ درصد بارندگی، سهم آب کشاورزی را به ۵۱ میلیارد رساند
پروژه انتقال آب از سد طالقان تا ضیاءآباد؛ گامی راهبردی برای تأمین آب شرب غرب استان قزوین
تاکید ایران و مصر بر گسترش همکاری‌های فنی و تخصصی حسابرسی
بررسی اجرای طرح «کلید به کلید» از گرمدره تا جوادآباد
«جامعه پرداز» از کتابخانه عمومی تا خانواده
موفقیت متخصصان کشور در تولید داربست نخاعی
یک هفته با باغ کتاب
لزوم ترویج هر چه بیشتر فرهنگ فاطمی در جامعه
هفته نوجوان و یاد شهدای دانش آموز
گردهمایی پیشکسوتان و مدیران هیات مذهبی تهران
مهمترین عناوین روزنامه‌های جهان ۹ آبان ۱۴۰۴
درخشش بدمینتون‌بازان قمی در رقابت‌های رنکینگ کشوری بوشهر
بازدید اعضاء کمیسیون امنیت ملی مجلس از محل جنایت رژیم صهیونیستی در قصرشیرین
کشف ۱۸ دستگاه ماینر غیرمجاز در رضوانشهر
اسرائیل منابع کافی برای مقابله با موشک‌های ایرانی را نداشت
برپایی اردو‌های هویتی و مهارتی دانش‌آموزان چهارمحال و بختیاری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
چهارمی ایران در پایان روز دهم بازی‌های آسیایی جوانان بحرین
پخش زنده فینال فوتسال و پخش زنده بسکتبال از شبکه ورزش
مردی که با خرس و پلنگ حرف می زند
باران امید در مازندران
تکواندو قهرمانی جهان؛ نعمت زاده و بختیاری با پیروزی آغاز کردند
اجرای قانون عفاف و حجاب فرادستگاهی است
پایان هفته هفتم لیگ برتر بسکتبال
جابه‌جایی بیش از ۹۲ میلیون مسافر با ناوگان حمل‌ونقل عمومی در هفت ماه
آتش‌بس غزه شکننده است
عهد شکن از روز اول، روایتی از یک تجربه
رؤسای جمهور آمریکا و چین پس از ۶ سال با یکدیگر دیدار کردند
رقابت ۱۲ هزار نفر در آزمون دکتری تخصصی علوم پزشکی
سودجویی برخی از رستوران‌ها به بهانه عرضه غذای ارزان
نبرد ۱۲ روزه نشان داد پدافند غیرعامل ضروری و تکلیف‌ملی است
روایتی کوتاه از کنگره بزرگداشت آیت‌الله ملک‌حسینی (ره)
آغاز فرایند اخذ گواهینامه‌های پروازی هواپیمای سیمرغ  (۳ نظر)
کالابرگ به شیوۀ جدید عرضه می شود  (۱ نظر)
قدردانی لاریجانی از طراحی هنرمندانه ایستگاه متروی مریم مقدس (س)  (۱ نظر)
بزرگداشت آیت الله دهکردی با پیام آیت الله مظاهری  (۱ نظر)
توان دفاعی ایران با قابلیت‌های بیشتر به‌روز می‌شود  (۱ نظر)
قهرمانی بلند قامتان ایران در والیبال بازی‌های آسیایی جوانان  (۱ نظر)
افتتاح‌ زمین چمن مصنوعی در جغتای  (۱ نظر)
نخستین جشنواره حجاب بانوی ایرانی  (۱ نظر)