• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۰۲۲۷۴
تاریخ انتشار: ۰۱ دی ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۹
سیاسی » مجلس
فرصت ۱۰ روزه برای بررسی لایحه بودجه

اعضای کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۹۹ مشخص شدند

اعضای کمیسیون‌های تخصصی مجلس برای حضور در کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۹۹ مشخص شدند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، لایحه بودجه سال ۹۹ به عنوان سند دخل و خرج دولت و کشور، امسال ۱۷ آذر ماه از سوی رئیس جمهور به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد.

بر اساس آیین نامه داخلی مجلس، دولت ۱۵ آذر هر سال موظف به ارائه لایحه بودجه است، امسال دولت طبق همین قرار قانون لایحه را ارسال کرد. نکته قابل توجه در این رابطه، تلاش دولت برای اصلاح ساختار بودجه سال ۹۹ براساس تاکیدات و فرمایشات مقام معظم رهبری بود. تلاشی که باید دید آیا به ثمر رسیده یا دولت در دست یابی به آن ناکام مانده است؟

پس از تحویل لایحه بودجه سال ۹۹ به دستگاه قانون‌گذاری، کمیسیون‌های تخصصی اعضای کمیسیون تلفیق بودجه سال ۹۸ را انتخاب کردند که اسامی آن‌ها به این شرح است:

قاسم احمدی لاشکی، جبار کوچکی‌نژاد، محمد بیرانوندی به عنوان اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری، رضا شیران خراسان، عباس گودرزی، حسن لطفی به عنوان اعضای کمیسیون اجتماعی، رحیم زارع، محمدحسین حسین‌زاده بحرینی، سیده فاطمه حسینی به عنوان اعضای کمیسیون اقتصادی و محمدمهدی برومندی، محمدابراهیم رضایی، ابوالفضل حسن‌بیگی به عنوان اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۹۹ در مجلس شورای اسلامی تعیین شدند.

همچنین سیدعلی ادیانی، حسین امیری خامکانی، جلال میرزایی به عنوان اعضای کمیسیون انرژی، غلامرضا تاجگردون، هادی قوامی، محمد خدابخشی، علی قربانی، حسن سلیمانی، غلامرضا حیدری، محسن بیگلری، شهباز حسن پور بیگلری، حسینعلی حاجی دلیگانی اعضای کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات و حمد نعیم امینی‌فرد، بهروز بنیادی، محسن علیجانی زمانی به عنوان اعضای بهداشت و درمان نیز در کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۹۹ در مجلس شورای اسلامی تعیین شدند.

علی‌اصغر یوسف‌نژاد، قاسم میرزایی نیکو، احمد امیرآبادی فراهانی به عنوان اعضای کمیسیون امور داخلی و شوراها، حمیدرضا فولادگر، محسن کوهکن، نادر قاضی‌پور به عنوان اعضای کمیسیون صنایع و معادن، محمدرضا رضایی کوچی، شادمهر کاظم‌زاده، محمدرضا ملکشاهی به عنوان اعضای کمیسیون عمران، محمداسماعیل سعیدی، غلامرضا کاتب، نصرالله پژمانفر به عنوان اعضای کمیسیون فرهنگی در کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۹۹ در مجلس شورای اسلامی مشخص شدند.

حسین رضازاده، محمد کاظمی، محمدعلی پورمختار به عنوان اعضای کمیسیون قضایی و حقوقی و عباس پاپی‌زاده بالنگان، علی اکبری، محمد تربتی‌نژاد به عنوان اعضای کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست نیز در کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۹۹ در مجلس شورای اسلامی تعیین شدند.

براساس این گزارش، پس از تحویل سند مالی کشور، طبق آیین نامه داخلی مجلس، کمیسیون‌های تخصصی مجلس، اعضای کمیسیون تلفیق بودجه را با رای گیری مشخص کردند. بر همین اساس کمیسیون‌های تخصصی به جز کمیسیون اصل ۹۰، سه نفر از اعضای کمیسیون خود را برای بررسی تخصصی بودجه به کمیسیون تلفیق معرفی می‌کنند.

از آنجایی که ستون اصلی کمیسیون تلفیق بودجه با اعضای کمیسیون برنامه، بودجه ومحاسبات بسته می‌شود، این کمیسیون ۹ عضو در کمیسیون تلفیق بودجه دارد.

بر اساس آیین نامه داخلی مجلس، با تقدیم لایحه بودجه از جانب رییس جمهور همراه با پیوست‌ها و ضمائم لایحه در گام نخست، نمایندگان مجلس از زمان چاپ و توزیع لایحه بودجه سالانه کل کشور و پیوست‌های آن، ۱۰ روز مهلت دارند تا لایحه را بررسی و پیشنهاد‌های خود را به کمیسیون‌های تخصصی مجلس تقدیم کنند.

در گام دوم، کمیسیون‌های تخصصی موظفند حداکثر تا ۱۵ روز پس از چاپ و توزیع لایحه، گزارش خود را به کمیسیون تلفیق تقدیم کنند.

کمیسیون تلفیق موظف است حداکثر ظرف ۱۵ روز پس از پایان مهلت گزارش کمیسیون‌های تخصصی، ضمن رسیدگی به گزارش کمیسیون‌های تخصصی، گزارش نهایی خود را تنظیم و به مجلس شورای اسلامی تقدیم کند. البته کمیسیون تلفیق این اختیار را دارد که با موافقت هیئت رئیسه مجلس مهلت تقدیم گزارش نهایی خود را تا ۱۵ روز تمدید کند.

بر اساس رویه‌ای که آیین نامه داخلی مجلس برای بررسی لایحه بودجه در نظر گرفته است، رسیدگی به کلیات، پیشنهاد‌های مربوط به درآمد‌ها و سایر منابع تأمین اعتبار بودجه عمومی و تصویب سقف و رسیدگی به پیشنهاد‌های مربوط به تبصره‌ها و ردیف‌ها در صحن علنی مجلس انجام می‌شود.

پیشنهاد‌های چاپی نمایندگان که با بودجه در صحن مورد بررسی قرار می‌گیرد باید در زمان مقرر دریافت شده، منبع مالی مشخص داشته، مازاد بر سرجمع نباشد با تعیین ردیف مشخص جایگزین طرح شده و مغایرت با برنامه نداشته باشد.

کار کمیسیون تلفیق بودجه با ارائه لایحه به صحن علنی به اتمام نمی‌رسد بلکه پس از اتمام بررسی و تصویب در مجلس در صورتی که شورای نگهبان ایراداتی شرعی و مغایرت‌هایی با قوانین بالادستی به مصوبه مجلس بگیرد این کمیسیون مجددا برای بررسی و اصلاح موارد اعاده شده از شورای نگهبان تشکیل شده و موارد را بررسی و اصلاح می‌کند.

صحن علنی مجلس نیز هم، چون کمیسیون تلفیق در صورت تشخیص شورای نگهبان و طرح ایراد نسبت به برخی موارد لایحه بودجه باید موارد اصلاحی لایحه را مجددا بعد از اعاده شورای نگهبان مورد بررسی و اصلاح قرار دهد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تیم کاترینا قهرمان مسابقات فوتسال جام فجر در سراب
پایان اولین دوره مسابقات قهرمانی روستایی ویژه جانبازان و توان‌یابان گیلان در سنگر
آمادگی کامل منطقه اهواز برای تأمین سوخت نوروزی 
چهار خطه شدن مسیر پل مقاومت شهدا تا هریس
تمدید مهلت نام‌نویسی انتخابات شورا‌های اسلامی روستا درقم
تمدید بخشودگی ۷۰۰ میلیون تومانی جرایم مالیاتی تا ۱۴ اسفند
تامین حدود ۶۷۰ تن میوه و خرمای تنظیم بازار در آذربایجان شرقی
آغاز سرمایه‌گذاری‌های صنعتی در منطقه ویژه جازموریان در آینده نزدیک
آتش در تالاب انزلی فروکش کرد
بازدید معاون رئیس‌جمهور از سردخانه محصولات کشاورزی جیرفت
آزاد‌سازی اراضی ملی در لاهیجان
پیش بینی بارش های پراکنده در ارتفاعات سمنان
تلاش‌ها برای مهار آتش سوزی تالاب انزلی
صعود چهار نماینده آذربایجان شرقی به مرحله دوم لیگ فوتبال مناطق کشور
احداث سومین شهرک صنعتی در ملکان
دومین رویداد ۲۴ ساعته «طنین» ویژه بانوان رسانه‌ای در یاسوج
جریمه میلیاردی فرجام مشاور املاک متخلف در رشت
حریق در تالاب انزلی
رمضان ماه خدا بخشش و رحمت آمد
رهاسازی ۶ بهله پرنده شکاری تیمارشده در طبیعت استان البرز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سرمایه گذاری روسیه در میادین نفتی ایران
دعای هر روز و روز اول ماه مبارک رمضان
اوقات شرعی اهواز، ۳۰ بهمن ۱۴۰۴
تمدید مهلت ثبت‌نام انتخابات شورا‌های روستایی تا فردا شب ساعت ۲۲
آغاز عملیات اجرایی بزرگ‌ترین طرح راهسازی کهگیلویه و بویراحمد
تمرین آزادسازی کشتی ربوده شده در رزمایش ایران و روسیه
آذربایجان غربی سردتر می‌شود
بازداشت ۳۴ اغتشاشگر و تروریست خیابانی
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
گفتگوی تلفنی وزیران امور خارجه ایران و عربستان سعودی 
لغو سهمیه ۲۰ روز تردد رایگان در محدوده کاهش آلودگی هوای تهران
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۳۰ بهمن ۱۴۰۴
پایان موفق رزمایش مرکب دریایی ایران و روسیه در جنوب ایران
روسیه: حمله مجدد به ایران بازی با آتش است
پیش بینی رگبار باران در برخی مناطق
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف  (۳ نظر)
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است  (۱ نظر)
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود  (۱ نظر)
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم  (۱ نظر)
افزایش سه برابری یارانه فرزندان خانواده‌های دارای حداقل سه فرزند در دهک‌های ۱ تا ۴  (۱ نظر)
دستورالعمل فعالیت صنوف و اماکن عمومی در ماه رمضان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند  (۱ نظر)
افزایش قیمت نان و بنزین در سال آینده صحت ندارد  (۱ نظر)
انتشار آثار جدید از شاعر مشروطه  (۱ نظر)
اطلاعیه استخدام نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
دعوت از ورزشکار مراغه‌ای به اردوی تیم ملی والیبال ساحلی نوجوانان  (۱ نظر)
خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی گیلان روی میز هیئت دولت  (۱ نظر)