• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۰۸۸۶۸
تاریخ انتشار: ۰۹ دی ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۴
سیاسی » دولت
معاون اول رئیس جمهور

احیای دریاچه ارومیه ضرورتی انکار ناپذیر است

معاون اول رئیس جمهور احیای دریاچه ارومیه را مسئولیتی ملی و ضرورتی انکار ناپذیر برای کشور دانست.

احیای دریاچه ارومیه ضرورتی انکار ناپذیر استبه گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رئیس جمهور، سیزدهمین جلسه کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه پیش از ظهر امروز (دوشنبه) به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار شد.
اسحاق جهانگیری در این جلسه با اشاره به سفر اخیر خود به استان آذربایجان غربی و بازدید از دریاچه ارومیه گفت: خوشبختانه وضعیت دریاچه ارومیه امیدوار کننده است که نشان می‌دهد مجموعه اقدامات انجام شده و تلاش‌های سال‌های اخیر اثرگذار بوده است.
معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: احیای دریاچه ارومیه مسئولیتی ملی و ضرورتی انکار ناپذیر برای کشور است و طرح احیای این دریاچه بعنوان یکی از شاخص‌ترین طرح‌های ملی خواست عموم ملت ایران است که باید با جدّیت تا احیای کامل این دریاچه ادامه یابد.
وی با اشاره به گزارش‌های ارائه شده در جلسه در خصوص آخرین وضعیت و پیشرفت عملیات اجرایی نقشه راه احیای دریاچه ارومیه، بر لزوم تامین اعتبارات مورد نیاز و اجرای پروژه‌های مرتبط با طرح ملی نجات دریاچه ارومیه تاکید کرد.
رئیس کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه همچنین با قدردانی از همراهی و تلاش‌های قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء در اجرای تونل ۳۵ کیلومتری رودخانه زاب برای انتقال آب به دریاچه ارومیه، از سازمان برنامه و بودجه و دبیرخانه کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه خواست اعتبارات مورد نیاز طرح احیای دریاچه ارومیه را تامین کنند تا هم سرعت اجرای پروژه‌ها کند نشود و هم کارگران فعال در این پروژه‌ها دغدغه‌ای برای حقوق و مزایای خود نداشته باشند.
آقای جهانگیری از تدوین و اجرای طرح افزایش بهره وری و کاهش مصرف آب کشاورزی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه (بهکاشت) قدردانی کرد و با اشاره به گزارش ارائه شده از سوی سرپرست وزارت جهاد کشاورزی درخصوص این طرح، خاطر نشان کرد: کاهش مصرف آب و بهره وری بیشتر در بخش کشاورزی در کنار افزایش اشتغالزایی و تولید محصول، اتفاقی مهم است که باید از آن قدردانی شود.
معاون اول رئیس جمهور افزود: لازم است این طرح علاوه بر حوضه آبریز دریاچه ارومیه، در سراسر کشور نیز به عنوان الگوی کشت موفق مدنظر قرار گیرد تا با اجرای روش‌های نوین آبیاری و ترویج کشت گلخانه‌ای شاهد بهره وری هر چه بیشتر در مصرف آب کشاورزی و افزایش تولید محصول باشیم.
آقای کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه نیز در این جلسه با قدردانی از بازدید معاون اول رئیس جمهور از دریاچه ارومیه خاطر نشان کرد: همه دستگاه‌های اجرایی و بخش‌های مرتبط در تلاش هستند تا نقشه راه احیای دریاچه ارومیه به خوبی اجرا شود که در همین راستا تا پایان سال ۹۹ عملیات ساخت و ساز و تمامی طرح‌های سخت افزاری و سازه‌ای احیای دریاچه ارومیه به اتمام خواهد رسید و پس از آن اجرای برنامه‌های نرم افزاری دنبال خواهد شد.
در این جلسه مهندس کشاورز سرپرست وزارت جهاد کشاورزی نیز گزارشی از روند اجرای طرح بهکاشت در حوضه آبریز دریاچه ارومیه ارائه کرد و گفت: در این طرح با کاهش ۴۰ درصدی مصرف آب کشاورزی و افزایش ۶۰ درصدی بهره وری، نه تنها شاهد کاهش تولید نبوده ایم بلکه میزان تولید محصولات زراعی و باغی نیز افزایش پیدا کرده است.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء نیز در این نشست با تاکید بر اینکه قرارگاه بعنوان پیمانکار تمام توان خود را برای اجرای پروژه ملی نجات دریاچه ارومیه به کار گرفته است، گفت: با وجود برخی محدودیت‌ها در منابع مالی، اجرای پروژه‌های دردست اجرای قرارگاه طبق زمانبندی انجام خواهد شد.
در این جلسه استانداران آذربایجان غربی و شرقی و کردستان نیز هر کدام در سخنانی گزارشی از اقدامات صورت گرفته و برنامه‌های در دست اجرای مرتبط با طرح ملی نجات دریاچه ارومیه ارائه کردند و به بیان دیدگاه‌ها و پیشنهادات خود در این زمینه پرداختند.
در این جلسه نماینده دبیرخانه کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه گزارشی از آخرین وضعیت و پیشرفت عملیات اجرایی نقشه راه احیای دریاچه ارومیه، آخرین وضعیت بارش حوضه آبریز تا تاریخ ۸ دیماه ۱۳۹۸ و تغییرات ۱۰ ساله تراز دریاچه ارومیه ارائه کرد و گفت: براساس برنامه زمانبندی، پروژه‌های سازه‌ای احیای دریاچه ارومیه تا آذر ماه سال ۱۳۹۹ به اتمام خواهد رسید.
وی با اشاره به موفقیت در فاز تثبیت دریاچه ارومیه، افزود: در حال حاضر ۲ سال است که فاز احیای دریاچه ارومیه آغاز شده و این برنامه تا احیای کامل دریاچه ارومیه تا سال ۱۴۰۶ استمرار خواهد یافت.
تجریشی همچنین گزارشی از پیشرفت فیزیکی و تامین مالی طرح انتقال آب زاب به دریاچه ارومیه ارائه کرد و گفت: حفاری تونل انتقال آب زاب به دریاچه ارومیه از ۸۴ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است و از ۳۵۶۶۸ متر حفاری برای این تونل، ۵۱۸۴ متر باقی مانده است.
نماینده سازمان برنامه و بودجه هم در این جلسه گزارشی از اقدامات صورت گرفته برای تامین اعتبارات اجرای پروژه‌های طرح ملی نجات دریاچه ارومیه ارائه کرد و گفت: برای اجرای این پروژه‌ها در سال ۹۸ حدود ۳۱۶ میلیارد تومان پیش بینی شده که تاکنون ۱۴۹ میلیارد تومان از این اعتبارات تخصیص یافته است.
در ادامه این جلسه اعضای کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه در خصوص گزارش‌های ارائه شده بحث و تبادل نظر کردند و پس از آن پیشنهادات و درخواست‌های دبیرخانه کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه به تصویب رسید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حضور نماینده کاراته قم با نام استقلال در سوپرلیگ کاراته کشور
فرصت‌ها و چالش‌های روابط تجاری ایران و چین
تقویت جایگاه حماس در غزه و کرانه باختری
«میکی ۱۷»، «خانواده باراتان» و «جست‌و‌جو در هیرکانی»، در راه سیما
جلوه‌ای از حضور دانش آموزان دیروز و امروز در راهپیمایی ۱۳ آبان
امضای قرارداد حسن یزدانی با باشگاه استقلال
پیام تسلیت رئیس جمهور در پی درگذشت ۴ پاکبان زحمتکش
جشنواره ای برای صرفه جویی در مصرف آب در شهرستان آباده
برگزاری مجمع انتخاباتی هیئت کونگفو و هنر‌های رزمی استان
برپایی نمایشگاه اسوه در ملایر
جلوگیری از ادامه تخریب خانه مرحوم نمازی در شیراز
رسانه، میدان و دیپلماسی سه ضلع مکمل قدرت ملی هستند
تاکید ایران و پاکستان بر گسترش همکاری ها
ابلاغ آیین‌نامه ارتقای کیفیت خودرو‌های داخلی
درخشش فعالان رسانه‌ای ایلام در جشنواره هگمتانه
انتشار فراخوان جشنواره فیلم فجر ۴۴
هشداری برای خانواده‌ها درباره دسترسی کودکان و سالمندان به دارو‌ها
جزئیات واردات خودرو‌های پلاک منطقه آزاد به مازندران
تجلیل از مدال آوران و قهرمانان ورزشی نهاوند
افزایش غلظت آلاینده‌ها در جنوب غرب خوزستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
استعفا در شرایط حساس
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۱ نظر)