پخش زنده
امروز: -
رئیس جمهور: در این ایام ریشه همه غمها به آمریکا برمی گردد، چراکه آمریکا جو را ملتهب و شرایط را غیر عادی کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما آقای روحانی رئیس جمهور در مراسم سی و چهارمین دوره انتخاب و معرفی نمونههای ملی بخش کشاورزی در سخنانی غم این ایام که مصادف شد با شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی، جان باختن تعدادی از مردم در کرمان در مراسم تشییع و حادثه سقوط هواپیمای مسافربری اوکراینی را به ملت ایران تسلیت گفت.
رئیس جمهور تصریح کرد: غم از دست دادن سردار شجاع و فداکار در میدان امنیت کشور و منطقه، غم از دست دادن عزیزانی که در کرمان در مراسم تشییع پیکر سردار حاج قاسم سلیمانی و غم بسیار بزرگ و سهمگین هواپیمای مسافربری اوکراینی که ۱۷۶ نفر در این حادثه بسیار فاجعه آمیز جان خود را از دست دادند را به ملت بزرگ ایران تسلیت میگویم.
آقای روحانی افزود: من از لحظهای که احتمال دادم سقوط هواپیما به صورت طبیعی و عادی نباشد تلاش فراوان کردم که زمان بررسی و تحقیق کوتاه شود.
رئیس جمهور گفت: ما برای اینکه بدانیم این هواپیما چگونه سقوط کرده همکاریهای خوبی از طرف نیروهای مسلح که تنها مسیر ما برای یافتن حقیقت این بخش بود انجام گرفت.
آقای روحانی تصریح کرد: بلافاصله بعد از آن که برای من مشخص شد یک خطای بسیار دردناک و نابخشودنی انجام گرفته، من به مسئولان اعلام کردم به مردم اطلاع دهند.
رئیس جمهور گفت: این حادثه، حادثه تلخی بود و تحمل آن برای مردم بسیار سنگین است.
آقای روحانی با اشاره به اینکه حتی اگر به خاطر نقص فنی، هواپیما سقوط کرده بود باز هم غم بزرگی بود، اما بعد از مشخص شدن خطای انسانی غم مردم را چندین برابر کرد.
رئیس جمهور افزود: من در اینجا به تمام خانوادههای جان باختگان در ایران و در سایر کشورها، همان طوری که با رهبران و مسئولان آن کشورها هم تلفنی صحبت کردم، قول میدهم دولت با تمام توان و امکاناتش پیگیر این مسئله باشد.
آقای روحانی با اشاره به اینکه این مسئله بسیار مهمی است، گفت: قوه قضائیه باید یک دادگاه ویژه و با یک قاضی عالی رتبه و دهها کارشناس تشکیل دهد، چرا که این یک پرونده عادی و معمولی نیست و تمام دنیا به این دادگاه نگاه خواهند کرد.
رئیس جمهور افزود: به دولت توصیه میکنم در کنار این خانوادههای عزیز باشند و پیگیر مشکل و مسائل آنها باشند و از مردم عزیز ایران میخواهم در کنار این عزیزان همدردی ارزشمندی را انجام دهند.
آقای روحانی گفت: وزیر راه، مسئولان دولتی، استاندارها و همه در کنار این خانوادهها قرار گیرند.
رئیس جمهور تصریح کرد: من به عنوان یک پدر احساس میکنم که غم از دست دادن یک جوان نخبه تحصیل کرده سطح بالا که سرمایه برای کشور و مردم بود تا چه حد سخت و مشکل است.
آقای روحانی همچنین گفت: اینکه نیروهای مسلح ما با صراحت لهجه خطای خود را اعلام و از مردم عذرخواهی کردند گام اول خوبی بود که در این راستا برداشته شد و همه گامهای بعدی باید برداشته شود.
رئیس جمهور افزود: من به دلیل کم و بیش آشنایی که با مسئله پدافند هوایی دارم عرض میکنم در این داستان نمیتواند فقط یک فرد مقصر باشد، نه این که یک نفر دکمه را فشار داده مقصر بوده، دیگرانی هم هستند و من میخواهم این مسئله با صداقت برای مردم بیان شود.
آقای روحانی گفت: مردم ما میدانند این حادثه از روی اشتباه و سهو صورت گرفته، اما چه کسانی دخیل بودند و چه شرایطی پیش آمد که این سهو انجام شد؟
رئیس جمهور با اشاره به اینکه درست است که در این ایام ریشه همه غمها به آمریکا برمی گردد، تصریح کرد: آمریکا بود که جو را ملتهب کرد، آمریکا بود که شرایط را غیر عادی کرد، آمریکا بود که تهدید کرد، آمریکا بود که عزیز ما را از ما گرفت، اینها همه درست است، اما این دلیل بر آن نمیشود که ما در این حادثه به تمام ریشههای مسئله نپردازیم.
باید از روشهای نوین کشاورزی استفاده کرد
رئیس جمهور تاکید کرد: زمان استفاده از روشهای کشاورزی سنتی به اتمام رسیده است و باید در مسیر استفاده از روشهای نوین کشاورزی حرکت کرد.
آقای روحانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: با توجه به اینکه سالانه در وضعیت فعلی بیش از یک میلیون نفر به جمعیت کشور اضافه میشود و نیز با در نظر گرفتن این نکته که زمین محدود است و چیزی به زمین اضافه نمیشود، باید در مسیر روشهای نوین کشاورزی حرکت کرد.
رئیس جمهور افزود: درست است که آبیاری مدرن و نوین در کشور انجام شده، اما بهره گیری از علم و تکنولوژی برای کشور بسیار ضروری است.
آقای روحانی جلوگیری از ضایعات در بحث کشاورزی را یک موضوع مهم دانست و افزود: اگر جلوی ضایعات در این بخش به خوبی و با استفاده از روشهای نوین گرفته شود، همانند آن است که ما توانسته ایم میلیاردها متر مکعب آب را صرفه جویی کنیم.
رئیس جمهور تصریح کرد: توجه به شرکتهای دانش بنیان در این زمینه از دیگر موضوعاتی است که میتواند در توسعه بخش کشاورزی راه گشا باشد.
وی افزود: با علم و دانش میتوان از یک زمین ۵ تن گندم برداشت کرد و یا ۲۰ تن، پس ما میتوانیم با بهره گیری از علم و دانش، شیر و محصولات باغی را اضافه کنیم و آنها را در برابر سرما، گرما و آفات مقاوم سازی کنیم.
رئیس جمهور همچنین با اشاره به وجود چهارصد هزار دانش آموخته و دانشجو در بخش کشاورزی و همچنین ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار نیرو در بخش کشاورزی، گفت: همه اینها باید در کنار هم با مدیریت خوب و تلاش و ایثار مردم و ملاحظات فرهنگی سعی کنند، کشور را به نقطه خودکفایی و استقلال و نیز امنیت غذایی کامل برساند.
باید از آب و خاک کشور حفاظت و حراست کنیم
رئیس جمهور گفت: حفاظت از خاک کشور برای ما مهم است چرا که آب و خاک دو سرمایه بزرگی است که خداوند به ما داده و باید از آن حفاظت و حراست کنیم.
آقای روحانی افزود: آنچه که ما در بخش زمین و آب در حال انجام هستیم، مرتبط به دولتهای دهم و یازدهم نیست، بلکه آثارش در سالهای آینده نیز باقی خواهند ماند.
وی افزود: اقدامات ما کار بلند مدت است در این زمینه در ماههای اولیه دولت یازدهم و با مسئولان و مقامات جهاد کشاورزی گفتگو داشتیم، برنامهای ۵ و ۶ ساله تنظیم شد که در چه محصولاتی به خودکفایی تا پایان دولت خواهیم رسید و در چه محصولاتی قدمهای خوبی خواهیم برداشت.
رئیس جمهور ادامه داد: در بخش گندم قدمهای بسیار خوبی برداشته شد و همچنان ادامه دارد در برنج، شکر و چغندر قند و دانههای روغنی اقدامات خوبی شده است.
آقای روحانی همچنین گفت: در محصولات گلخانهای و تجهیزات گلخانهای کار بسیار بزرگی صورت گرفته است و تمام گلخانههای ما در اوایل دولت یازدهم یعنی سال ۹۲ هشت هزار و هشتصد بوده است و امروز تقریبا به ۲ برابر و به ۱۷ هزار و ۴۰۰ رسیده است.
رئیس جمهور تصریح کرد: محصول ما از یک میلیون و چهارصد هزار تن به دو میلیون و چهارصد هزار تن رسیده است و در بخش پرورش ماهی در دریا نیز گامهای مثبتی را برداشته ایم.
وی افزود: یکی از آرزوهای من این بود که به وزیر جهاد کشاورزی نیز اعلام کردم، زراعت در بخش چوب بود که یکی از زراعتهای مفید و ضروری برای کشور است.
روحانی گفت: زراعت چوب برای محصولات مختلف صنعتی، کاغذ بسیار برای ما اهمیت دارد و درآمد از سایر محصولات نیز بیشتر است.
رئیس جمهور یادآور شد: نهالها و چوبهایی که سریع به ثمر مینشیند و میتوان آنها را برداشت کرد میتواند درآمدزایی مطلوبی برای ما داشته باشد.
آقای روحانی خاطر نشان کرد: در برخی از گفتگوها به مهندس حجتی وزیر جهاد کشاورزی وقت اعلام کردم به جای کاشت برنج به تولید چوب در منطقه شمال بپردازیم که زراعت چوب درآمدش با برنج و حتی بالاتر از آن خواهد بود.
رئیس جمهور همچنین گفت: مردم و افراد عادی که در بخش کشاورزی تخصص ندارند تصور میکنند در این بخش آب دارای اهمیت فراوانی است، در حالی که زمین در همه جا هست، اما خاک به اندازه آب اهمیت دارد و آب در این بخش زمانی مفید است که خاک مفید وجود داشته باشد.
آقای روحانی ادامه داد: مقدار محصولی که ما اعلام میکنیم به بذر و خاک و نوع نگهداری، سم، ماشین آلات بستگی دارد، مهم است که خاک کشور را حفظ کنیم، چرا که آب و خاک دو سرمایه بزرگی است که خداوند به ما داده و باید از آن حفاظت و حراست کنیم.
نقش موثر کشاورزان در مقابله با فشار بدخواهان
رئیس جمهور گفت: در دولتهای یازدهم و دوازدهم، ۲۸ میلیون تُن به تولید محصولات کشاورزی در کشور افزوده شد و میزان کل تولیدات از ۹۷ میلیون تن به ۱۲۵ میلیون تن رسید.
آقای روحانی در ادامه سی و چهارمین همایش معرفی کشاورزان برتر اظهار داشت: در شرایط بسیار سخت کشورمان که بدخواهان میخواهند به ملت فشار بیاورند و زندگی و معیشت آنان را در تنگنا قرار دهند، کشاورزان ما سهم بزرگی در رفاه مردم داشته و دارند.
وی گفت: اینکه میبینید مردم بدون مشکل از نانواییها نان تهیه میکنند یا میوه، سبزیجات، برنج، روغن، گوشت، حبوبات، لبنیات و دیگر محصولات مورد نیازشان را- باوجود آنکه قیمتش مقداری گران است- به وفور تهیه میکنند، ناشی از دسترنج کشاورزان ماست.
رئیس جمهور خطاب به کشاورزان نمونه گفت: این شما هستید که رفاه امروز را برای مردم ایجاد کرده اید، روزی ناچار بودیم میلیونها تُن گندم وارد کنیم، اما سالهاست که در این حوزه به خودکفایی رسیده ایم و سال آینده نیز خودکفا خواهیم بود، البته امسال مقداری کمی مشکل داشتیم، اما از آن عبور خواهیم کرد.
آقای روحانی گفت: در تولید برنج نیز تقریبا محصولات در سطح بالایی به اندازه نیازِ مصرف کنندگان تولید شده است، اما در تولید شکر یا روغن مقداری عقب هستیم که در این زمینه هم حرکت خوبی صورت گرفت، لذا مجموع این دستاوردها در سایه فعالیت و ایثار کشاورزان است.
وی با قدردانی از مدیریت آقای مهندس حجتی وزیر سابق جهاد کشاورزی و نیز از آقای مهندس کشاورز سرپرست کنونی این وزارتخانه افزود: در دولت یازدهم و دوازدهم تلاش ما فقط تامین نیاز روزمره مردم و حرکت به سمت خودکفایی نبود، بلکه کار بزرگ تر؛ تجهیز و آبادانی زمینهای کشاورزی بود.
رئیس جمهور گفت: اینکه میبینید در استان خوزستان ۹۶۰ هزار تن شلتوک و بیش از ۵۰۰ هزار تن برنج برداشت شده است اگر چه ناشی از بارش رحمت الهی است و ما همواره باید در درگاه خداوند تبارک و تعالی شاکر باشیم، اما دولت یازدهم و دوازدهم تصمیم گرفت ۵۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی را در خوزستان و ایلام تجهیز و آباد کند.
آقای روحانی افزود: بر همین اساس بسیاری از زمینههای کشاورزی در این دو استان کانال کشی و زه کشی شده و این طرح در ۳۰۰ هزار هکتار از زمینهای ایلام و خوزستان انجام شد.
وی گفت: در استان خوزستان چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای اجرای این طرح هزینه کردیم که فقط ارزش برنج تولیدی در این استان پنج هزار میلیارد تومان یعنی معادل کل بودجهای است که هزینه کردیم.
رئیس جمهور بهره برداری از ۳۷ سد، کانال کشی، زه کشی، تجهیز زمین، تامین وسایل کشاورزی، پژوهش درباره بذر، آبزیان و ایجاد تحول در بخشهای مختلف این حوزه را از دیگر دستاوردهای دولت یازدهم و دوازدهم برشمرد که تاثیر بسیاری در افزایش تولید محصول کشاورزی داشته است.
آقای روحانی با اشاره به افزایش میزان تولیدات کشاورزی از ۹۷ میلیون تن به ۱۲۵ میلیون تن در دولت یازدهم و دوازدهم افزود: در این مدت سالانه به طور متوسط پنج هزار تن به تولیدات کشاورزی افزوده شده است.
وی گفت: آنچه در دولت یازدهم و دوازدهم در حوزه کشاورزی انجام شد فقط مربوط به این دولت نیست و آثارش سالها در کشور باقی خواهد ماند، زیرا کاری بلند مدت در عرصه کشاورزی انجام شده است.
لزوم بازنگری در دستورالعملهای هوایی کشور
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید جزئیات حادثه سقوط هواپیمای مسافربری اوکراینی برای مردم توضیح داده شود، گفت: باید در دستورالعملهای هوایی بازنگری صورت گیرد.
آقای روحانی در ادامه با اشاره به حادثه سقوط هواپیمای مسافربری اوکراینی گفت: باید روشن شود از زمان وقوع حادثه تا اعلام خبر، زمان طولانی بوده یعنی یک یا دو روز طول کشیده یا فقط چند ساعت بوده است؟ این را من از مسئولین میخواهم برای مردم توضیح بدهند.
وی با تاکید بر اینکه تمام این پروسه باید برای مردم توضیح داده شود، اظهار داشت: از صبح چهارشنبه که حادثه پیش آمده تا جمعه شب که جلسه اضطراری شورای عالی امنیت ملی تشکیل شد، باید برای مردم توضیح داده شود.
آقای روحانی ادامه داد: مردم ما همه در این غم سهیم هستند، اما میخواهند بفهمند آیا مسئولان آنها طبق قاعده و در چارچوب اصول اخلاقی به درستی رفتار کرده اند؟ من بعنوان نماینده ملت ایران و رئیس جمهور این مسئله را دنبال خواهم کرد و در مراحل بعدی به هر نتیجهای برسیم، به مردم خبر خواهم داد.
رئیس جمهور با بیان اینکه این حادثه، حادثهای کوچک نیست تاکید کرد: مسئله امنیت فضای ایران است، فقط بحث ۱۷۶ نفر نیست؛ آنها خیلی عزیز بودند که از دست ما رفتند، اما امنیت فضای (آسمان) ایران برای ما و دنیا بسیار اهمیت دارد.
آقای روحانی ادامه داد: برای ما مهم است هرکس به هر مقدار که در این حادثه مقصر بوده، معرفی شود؛ و در صورت لزوم هم مجازات شود. دولت خود را در قبال مردم عزیز ایران و دیگر جانباختگان این حادثه از اتباع سایر کشورها، مسئول میداند و به همه وظایف حقوقی و قانونی خود عمل خواهد کرد.
رئیس جمهور تاکید کرد: مهمترین موضوع این است که مردم از عدم تکرار این قبیل حوادث مطمئن شوند؛ غیرقابل تکرار بودنِ این حادثه برای افکار عمومی جهان، هوانوردی و امنیت آسمان ایران نیز اهمیت بسیاری دارد؛ و این موضوع به بازنگری در آیین نامه ها، شیوه نامه ها، دستورالعملها و مقررات نیاز دارد.
آقای روحانی با تاکید بر بازنگری عمومی در بررسی علل وقوع این حادثه، گفت:این رویداد در تاریخ کشور ما بی نظیر بود؛ زیرا هیچگاه رخ نداده که یک مسئول پدافندی ما، نسبت به هواپیمای مسافربری، آن هم در پایتخت و در کنار فرودگاه بین المللی چنین خطایی را مرتکب شده باشد.
رئیس جمهور با تاکید بر ادامه بررسی عوامل دخیل در وقوع این سانحه گفت: من ضمن ابراز همدردی با همه خانوادههای مصیبت دیده در این سانحه بزرگ، به آنان اعلام میکنم ما مسیر کشف همه جوانب امر و مجازات مقصران حادثه را دنبال میکنیم و در نهایت به مردم اطمینان میدهیم که چنین حادثهای تکرار نخواهد شد.
بازدید رئیس جمهور از نمایشگاه دستاوردهای فناورانه کشاورزی
رئیس جمهور مراسم تقدیر از ۱۶۶ تولید کننده برتر بخش کشاورزی از نمایشگاه دستاوردهای فناورانه و توانمندی های وزارت جهاد کشاورزی بازدید کرد.
حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی صبح سه شنبه با حضور در غرفههای مختلف نمایشگاه دستاوردهای فن آورانه و توانمندیهای وزارت جهاد کشاورزی از جدیدترین دستاوردهای حوزه تحقیقاتی، پژوهشی و تولیدات سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی این وزارتخانه بازدید کرد.
در این نمایشگاه که در حاشیه مراسم سی و چهارمین دوره انتخاب و معرفی نمونههای ملی بخش کشاورزی برگزار شد، ۲۰ موسسه تحقیقاتی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی این وزارتخانه جدیدترین دستاوردهای خود را در زمینه پژوهشی و فناوری به منظور اثربخشی رونق تولید و امنیت غذایی کشور ارائه کردند.
پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، موسسه علوم شیلاتی کشور، موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، موسسه تحقیقات پنبه، موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور، موسسه تحقیقات خاک و آب و موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع از جمله موسساتی هستند که محصولات، دستاوردها و پژوهشهای علمی و تحقیقاتی خود را معرفی کردند.
همچنین سامانه پیام رسان آموزش و ترویج کشاورزی (پات) که به منظور انتقال با سرعت و به موقع پیامهای آموزشی، ترویجی و اطلاع رسانی فنی ده هزار نفر از مروجین و کارشناسان کشاورزی سراسر کشور راه اندازی شده است، با حضور دکتر روحانی آغاز به کار کرد.
بانک اطلاعات ۴ میلیون بهره بردار کشاورزی در حال جمع آوری و اتصال به این سامانه است.
آقای روحانی در پیامی برای آغاز به کار این سامانه خطاب به کشاورزان، مروجان، کارشناسان و پژوهشگران وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: تلاش و مسئولیت پذیری همه شما عزیزان در تامین امنیت غذایی کشور در سال رونق تولید شایسته تقدیر است
آغاز مراسم تقدیر از ۱۶۶ تولید کننده برتر بخش کشاورزی
مراسم تقدیر از ۱۶۶ تولید کننده برتر و فعال بخش کشاورزی دقایقی پیش با حضور رئیس جمهور آغاز شد.
فعالان و بهره برداران پیشرو بخش کشاورزی در حوزه های زراعت، باغبانی، دام وطیور، شیلات و آبزیان، آب و خاک، امور بازرگانی صنایع تبدیلی و تکمیلی، منافع طبیعی و آبخیزداری، تشکل های بخش کشاورزی و ترویج و آموزش کشاورزی انتخاب شده اند.
تولید کمی و کیفی برپایه مدیریت مناسب از منابع و تولید پایدار از جمله معیارهای انتخاب تولید کنندگان برتر است.
الگوسازی کشاورزان پیش رو با تبدیل واحدهای تولیدی این بهره برداران به کانون های یادگیری دیگر کشاورزان، با هدف انتقال تجارب موفق کشاورزان پیش رو، مهمترین هدف برگزاری مراسم سالانه معرفی کشاورزان نمونه است که امسال سی و چهارمین دوره آن با حضور رئیس جمهور برگزار می شود.
در این مراسم پس از سخنرانی سرپرست وزارت جهاد کشاورزی و تعدادی از تشکلهای تولیدی، آقای روحانی ضمن بیان دیدگاه ها و انتظارات خود از بخش کشاورزی، برنامه های دولت در این بخش را تشریح خواهد کرد.