• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۲۵۹۲۲
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۸
کرمانشاه » اقتصادی
گزارش مکتوب

نقش رکود بر تارو پود تولید پوشاک در کرمانشاه

حمایت و توجه به صنعت پوشاک کلیدواژ‌ها ایی اند که علاوه بررونق تولید و فروش احیای واحد‌های صنعتی را نیز به همراه دارند.

مردم کرمانشاه از کودکی تا به امروز از بازار کرمانشاه خاطره‌ها دارند خاطره‌های زیاد و نوستالوژیکنقش رکود بر تارو پود تولید پوشاک در کرمانشاه
ابتدای خیابان نواب صفوی آغاز تحرک و آمد و رفت مردم برای خرید هایشان است تا میدانی که مصدق نام گرفته است.
بیشتر مغازه‌ها د راین مسیر پر از پوشاک است و مغازه داران هریک به گونه‌ای اجناس خود را پشت ویترین مغازه برای جذب مشتری‌ها چیده اند.
بعد از ظهریک روز زمستانی از همین خیابان عبور کردم نه به قصد خرید بلکه رفتم تا ببینم حال و روز بازار چگونه است اگرچه باران نم نمک می‌بارید اما در نگاه اول بازار شلوغ بود بیشتر که مسیر را طی کردم می‌دیدم کمتر کسی با دست پر از مغازه بیرون می‌آیدمردم با فروشندگان بر سر قیمت چانه می‌زدند ومغازه داران از کیفیت بالا و قیمت پایین اجناسشان از هر دری تعریف می‌کردند حس کنجکاوی خبرنگارانه مرا به سمت چند مغازه با ویترین زیبا برد که فروشندگان بیکار که نه با گوشی هایشان سرگرم بودند.
در صحبت را که با آن‌ها باز کردم گفتم حال و روز فروشتان چطور است؟
یکی گفت: همین است که می‌بینید بیکار در مغازه نشسته ایم.
آن یکی گفت::بازار فروش خوب نیست. خودم را معرفی کردم و وقتی فهمیدند که خبرنگارم سفره دلشان باز شد آقای ولدی که بیش از ۲۰ سال کارش فروش پوشاک است گفت: قبلا مشتری قدرت خرید بیشتری داشتند ولی حالا کمتر کسی می‌تواند اجناس ما را که بیشترشان ترک هستند بخرد زیرا قیمت‌ها بالاست به سراغ مغازه‌ای رفتم که مشتری هایش بیشتر از بقیه بود از همان دست مغازه‌هایی که فروشنده وقت سرخاراندن هم ندارد در گیر و دار فروش از او پرسیدم علت این همه شلوغی چیست گفت: قیمت اجناسم مناسب است از همه مغازه داران ارزانتر از چند مشتری خانم پرسیدم اجناسش خوب هست گفتند بد نیست ولی، چون قیمتش پایین است داریم می‌خریم.
کمی به لباس‌های زنانه‌ای که در مغازه بود خیره شدم و آن‌ها را واکاوی کردم دیدم حرف مشتری درست است اجناس بی کیفیت بود از مغازه بیرون آمدم به راهم ادامه دادم خیابان مدرس تا چشم کار می‌کند مغازه‌های پوشاک است مغازه‌های متروک با پنجره‌های کلونی دار..
این طرف و آنطرف خیابان بالای تمام پوشاک فروشی‌ها نوشته‌هایی با عنوان خیاطی/ کارگاه دوزندگی و تولیدی دیدم به پاساژ ولیعصر رسیدم و چشمم به یک مغازه خیلی قدیمی افتاد.
پیرمردی حدود ۶۵ ساله پشت میزی نشسته و زیر چشمی کارگران را که مشغول دوخت و دوز بودند می‌کاوید به داخل این کارگاه تولیدی رفتم و از اوضاع و احوال کار و بار تولید پوشاک از او پرسیدم در جواب گفت: من ۴۰ سال است که چراغ این کارگاه را روشن کرده ام و تا حالا بیش از ۱۰۰ تولید کننده ماهر پوشاک در این استان را آموزش داده ام تا چند سال قبل من بیش از ۳۰ کارگر در این کارگاه داشتم ولی امروزاین تعداد به ۱۰ نفر رسیده پیرمرد که آقای سلیمانی نام داشت ادامه داد ما مدام در حال تولید پوشاک هستیم، اما همه این تولیدات برای بازار کرمانشاه نیست، چون متاسفانه اعتماد مردم به اجناس تولیدی استان وجود ندارد و مسئولان نیز تولید کنندگان پوشاک را حمایت نمی‌کنند.
آقای سلیمانی گفت: اگر فرهنگ سازی شود و مردم ازاین تولیدات خریداری کنند ما می‌توانیم میزان اشتغال استان را بالا ببریم امروز بازار ما تشنه جرعه‌ای از حمایت است.
به سراغ تولید کننده‌ای دیگر رفتم نام او خانم امامی است او در کارگاهش داشت پارچه‌ها را با حضور شاگردانش برش می‌زد و آموزش هم می‌داد پای حرف‌های او نشستم
خانم امامی بیش از ۱۰ سال در زمینه پوشاک کار کرده او گفت: انواع پوشاک را دوخت می‌زند و برای ۱۰ نفرهم شغل ایجاد کرده است خانم امامی ادامه داد از ابتدای سال ۹۸ تاکنون بیش از هزار دست انواع پالتو/کت و شلوار و مانتو و لباس‌های زنانه و مردانه دوخته است که بیشتر آن‌ها به استان‌های تهران و اصفهان ارسال شده او گفت: در استان تولید کننده‌های بزرگی داریم، اما نه بیمارستان‌ها لباس‌های فرمشان را به ما می‌دهند تا بدوزیم و نه آموزش و پرورش برای دانش آموزان استان کار به ما می‌دهد وظیفه ما تولید لباس با کیفیت و وظیفه مسئولین حمایت است تا چراغ کارگاه‌های ما خاموش نشود بر طبق رسالت خبرنگاریم پیگیر علت مشکل تولید کنندگان پوشاک شهرم شدم حسین بیات رییس اتحادیه پوشاک شهرستان کرمانشاه می‌گوید: تولید کنندگان ما تنوع رنگ را در تولید پوشاک خود ندارند و تنها از رنگ‌های تیره استفاده می‌کنند وعلاوه بر آن سفارشات را سر وقت تحویل نمی‌دهند ما تولید کنندگان خوبی دراستان داریم که اگر مورد حمایت مسئولین قرار بگیرند امسال پای کار می‌آییم.
مدیر کل صنعت معدن و تجارت استان در پاسخ به طرح مشکلات تولید کنندگان استان گفت:: خوشبختانه امسال برای حل مشکلات تولید کنندگان پوشاک در استان افزایش اشتغال و خارج نشدن از تولیدات بومی و کوتاه شدن دست دلالان قراردادی مابین اداره کل آموزش و پرورش و تولید کنندگان داخل استان بسته شده تا درماه بهمن و اسفند کار دوخت و دوز لباس‌های فرم برای دانش آموزان ورودی سال تحصیلی ۹۹ آغاز کنند او گفت: با اجرایی شدن این امر علاوه بر اینکه از تولیدکنندگان حمایت می‌شود قیمت تمام شده برای خرید لباس فرم از سوی والدین نیز کاهش می‌یابد
مدیر کل صنعت معدن و تجارت استان نیز گفت: ما در برنامه داریم دوخت لباس فرم دانشگاه علوم پزشکی آتش نشانی شهرداری و نیرو‌های نظامی و انتظامی را نیز به تولید کنندگان استان دهیم.
بر اساس آمار وزارت صنعت معدن و تجارت مجموع مصرف کالا‌های نساجی و پوشاک در کشور ۵۱۰ هزار تن است که ۳۵۰ هزار تن آن از تولیدات داخلی است این گزارش نشان می‌دهد که میزان واردات پوشاک به کشور یک و نیم برابر متوسط جهانی است بطوریکه با رشد قاچاق پوشاک در کشور در دهه هشتاد، ۵۰۰ هزار تا یک میلیون شغل در کشور از بین رفته است و این یعنی گوشه نشینی و بیکار شدن تولیدکنندگان پوشاک ما.
به نظر کارشناسان اقتصادی امروز یکی از عوامل دیگر تعطیلی واحد‌های تولید از ۲۰۰ واحد به ۱۵۶ واحد سرازیر شدن کالا‌های چینی بی کیفیت و با قیمت پایین به کشور و به طبع در استان کرمانشاه است که توانسته گوی بازار تشنه عرضه را در ایران به دست گیرد و مانع اشتغال در استان شود
از سوی دیگر ورود قاچاق وکاهش نظارت در این حوزه نیز نفس تولیدکنندگان بومی را به شماره انداخته است.
با مهار این مشکلات است که می‌توان امیدوار بود کالای ایرانی بتواند حرف‌ها برای گفتن داشته باشد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
سلام من تعجب میکنم که چطور نوشتید خانم امامی تولیدکننده هستش لطفا در تهیه خبر دقت بفرمایید
نظر شما
آخرین اخبار
قضاوت نمایندگان هندبال چهارمحال و بختیاری در مسابقات لیگ برتر کشور
راهکاری برای بهبود متابولیسم و کنترل پیش‌دیابت در زنان
آمادگی و انسجام عملیاتی، کلید پاسخ سریع به حوادث است
مسجد حجازی اهواز، قدمگاه ۱۳۰ شهید گرانقدر
افتتاح چندین طرح به مناسبت ایام الله دهه مبارک فجر در سیستان وبلوچستان
افتتاح طرح‌های مخابراتی در امیدیه همزمان با دهه فجر+فیلم
اعزام بسیجیان سراب به مناطق عملیاتی جنوب کشور
رشد تولید و توسعه زیر ساخت‌ های کشاورزی نیشابور
پایان مسابقات کشتی خردسالان و نونهالان سمنان
نمایشگاه مستندنگاری« زندگی در جنگ»
همایش بانوان انقلاب در کوهدشت لرستان
عیدی کارکنان دولت ۱۰ میلیون تومان تعیین شد
اجرای پویش ایران همدل در خوزستان+فیلم
بانوی هنرمند محمدیه در نقش کارآفرین
برگزاری جشن انقلاب با حضور دانش آموزان مهابادی
افتتاح ۶۴۹ طرح شهری و دهیاری‌ در لرستان
چهار نشان طلا ارمغان دختران نونهال وزنه بردار چهارمحال و بختیاری در رقابت‌های کشور
پرواز قوی سپید در آسمان انزلی پس از شکست پرسپولیس
تبدیل گاز‌های مشعل به ۱۰۰ میلیون دلار سود در شرکت نفت و گاز مارون
توزیع بیش از ۲ هزار بسته‌های بهداشتی و تشک مواج میان بیماران مددجو در خوزستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی آغاز بارش باران از امشب، ۱۸ بهمن ماه در خراسان رضوی
حادثه کارخانه «طلای سفید» در گالیکش یک فوتی و دو مصدوم بجا گذاشت
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید
آماده‌باش دستگاه‌های امدادی در پی هشدار نارنجی هواشناسی
تشریح نقش استان‌ها در پیشبرد شبکه ملی اطلاعات
پیش بینی بارندگی در نیمه غربی کشور
آغاز عملیات اجرایی آزاد راه شیراز بوشهر
ادامه فعالیت سامانه بارشی در فارس تا فردا
عدالت‌ورزی باید در سبک زندگی مسئولان و کارگزاران تجلی یابد
دادگاه رسیدگی به پرونده یکی از تروریست‌های مسلح بهارستان
باران در راه کرمان؛ سامانه‌ی بارشی قدرتمند تا دوشنبه مهمان استان است
افزایش ۴۰ درصدی بارش‌ها در کرمانشاه نسبت به میانگین بلندمدت
باغ‌وحش هویزه با دستور قضایی مهر و موم شد
انتشار تصاویر سارقان طلاجات زنان سالخورده برای شناسایی مالباختگان
سارق باطری‌های خودرو با ۱۵ شاکی به زندان رفت
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)