• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۲۸۰۲۳
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۳:۵۰
اقتصادی » اقتصاد کلان
تیترامشب؛

جلوگیری از فرار مالیاتی لازمه محقق شدن بودجه

کارشناس مسائل اقتصادی: برای محقق شدن عدد‌های بودجه، سازمان مالیاتی باید از فرار مالیاتی جلوگیری کند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، هادی ترابی‌فر درباره تحقق مالیات در بودجه سال ۹۹ گفت: محقق نشدن عدد‌های بودجه در مالیات نیاز به جلوگیری از فرار مالیاتی، کاهش معافیت‌های مالیاتی و گسترش پایه‌های مالیاتی سه راهکار رسیدن به عدد مشخص شده در بودجه است اگر جلوی فرار مالیاتی به خوبی گرفته شود قطعا این عدد در بودجه ۹۹ محقق می‌شود و واقع بینانه است.
وی گفت: طرح جامع مالیاتی سالهاست در انتظار اجرایی شدن است. اجرایی شدن طرح جامع مالیاتی می‌تواند از فرار مالیاتی جلوگیری کند. کاهش شفافیت مالیاتی و افزایش فساد نتیجه اجرا نشدن این طرح است.
او افزود: برای شناسایی فرار‌های مالیاتی احتیاج به اطلاعات و همکاری نهاد‌های ذیربط است. استفاده درست از اطلاعات و لینک اطلاعات نیاز به استقرار کامل طرح جامع مالیاتی در کشور دارد.
دولت در لایحه بودجه ۹۹ علاوه برجلوگیری از فرار مالیاتی می‌تواند با کاهش معافیت مالیاتی اقشار مختلف و ایجاد پایه‌های جدید مالیاتی به تحقق رقم در نظر گرفته شده برای مالیات در سال ۹۹ کمک کند.
غلامرضا کرد زنگنه کارشناس امور مالیاتی گفت: با توجه به اینکه مالیات ۷ درصد تولید ناخالص ملی است و در کشور ما در مقایسه با کشور‌های دیگر سهم پایینی دارد نیاز است که بیشتر به مالیات توجه شود.
او افزود: ۱۷۵ هزار میلیارد تومان در بودجه امسال نرخ مالیات تفاوت دارد و افزایش ۲۰ تا ۳۰ درصدی در بودجه داشته است.
کردزنگنه گفت: به شرط حمایت سازمان مالیاتی با توجه به منابع کشف نشده‌ای که برای دولت وجود دارد دولت می‌تواند بیشتر این مقدار را از طریق جلوگیری از فرار مالیاتی بدست آورد.
وی افزود: سازمان مالیاتی نیاز به ابزار مادی و انسانی دارد. مشوق‌ها و بودجه لازم برای سازمان مالیاتی لازم است به دلیل اینکه سازمان مالیاتی حساس است بنابراین از نظر منابع مالی و تجهیزات و نیروی انسانی نیاز به حمایت و تشویق دولت دارد. هرچه خدمات دولت برای مردم بازگو شود اعتماد مردم بیشتر می‌شود و مردم با اشتیاق بیشتری در پرداخت مالیات خواهند داشت.
او افزود: خوراک مالیات اطلاعات است بنابراین هرچه اطلاعات بیشتر و دقیق‌تر وارد سیستم شود مالیات بیشتر و اصولی‌تر دریافت خواهد شد بنابراین تا زمانی که اطلاعات کامل نباشد نمی‌توانیم مالیات را به حق دریافت کنیم به طور مثال از کل ۳۰۰ میلیون املاک در کشور فقط ۱۰۰ میلیون آن در نظام مالیاتی ثبت شده است بنابراین مشکل اصلی ناتوانی نظام مالیاتی در کشور است.
در طرح جامع نظام مالیاتی ۳۲ طرح تعریف شده، ولی سازوکار شبکه به تنهایی کافی نیست، چون نظام مالیاتی نیاز به خوراک و اطلاعات دارد. اطلاعات ناقص مالیاتی تبعیض ایجاد می‌کند و ریشه در اطلاعات ناقص است.
احمد زمانی رئیس مرکز پژوهش سازمان مالیاتی هم گفت: مقابله با فرار مالیاتی به معنای فشار نیست بلکه به معنی وصول مالیات حقه است بنابراین باید به بخشی از مودیان که اطلاعات خود را ثبت نکرده اند اشراف داشته باشیم، معافیت‌های مالیاتی باید شفاف شود، چون کشور ما نسبت به خیلی از کشور‌ها بیشترین معافیت‌های مالیاتی را دارد همچنین اصلاح بعضی معافیت‌ها با معرفی پایه‌های مالیاتی نیز بخش دیگر است که باید برای افزایش و ارتقای درامد‌های مالیاتی با هدف اینکه به تولید و سرمایه گذاری فشاری وارد نشود انجام شود.
زمانی گفت: برای نوین سازی و نظام هوشمندسازی مالیاتی برنامه ریزی لازم انجام شده است که نظام مالیات بر درامد را ساماندهی خواهد کرد.
رئیس مرکز پژوهش سازمان مالیاتی درباره افزایش مالیات در بودجه ۹۹ گفت: در صورت عملی شدن پیشنهادات تغییر معافیت‌های مالیاتی تا حد درخور توجهی قابل وصول است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
خوبه فقط لطفا مالیات اونهاییکه قبلا هم‌میدادن اصلا زیاد نکنید که به تعطیلی بیکاری و از دست دادن یک منبع مالیاتی برای سال بعد منجر میشود
.
نظر شما
آخرین اخبار
سرشماری ۱۴۰۵ ستون فقرات برنامه‌ریزی، عدالت و حکمرانی هوشمند چهارمحال و بختیاری
تأکید استاندار زنجان بر حرفه‌ای‌سازی سازمان‌های مردم‌نهاد و پایداری مالی آن‌ها
گلخانه‌ها، موتور محرکه امنیت غذایی و ارزآوری پایدار؛ نگاهی به موفقیت هرمزگان و قزوین
گام مشترک ایران و عراق در تقویت امنیت مرزها
ساخت ماکت‌های زیبا با وسایل دور ریختنی
عراقچی: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
اعزام تیم موی‌تای ایران به مسترز ابوظبی ۲۰۲۶
استقرار ۸ تیم راهداری در محور‌های مواصلاتی هشترود
پیام مشترک نماینده ولی فقیه در گیلان و استاندار در پی درگذشت چشم پزشک برجسته کشور و نیکوکار گیلانی
بازگشایی مسیر گردنه سخوید
توسعه زیرساخت‌های آموزشی ، ورزشی ماهنشان در دستور کار
فراجا درصف اول مقابله با فتنه اخیر کشور بود
روایت توطئه شکست خورده آمریکایی–صهیونی در جمع رسانه‌های پاکستان
بر زمین افتادن دومین طشت رسوایی کشته سازی شبکه ایران اینترنشنال درگلستان
هشدار نماینده سنای پاکستان درباره تشدید تنش‌ها در خلیج فارس
توسعه تجارت ملی با اتصال بندر خشک پیشگامان به بندر شهید رجایی
پرداخت تسهیلات به کسب و کار‌های دانش بنیان در کهگیلویه و بویراحمد
ملی‌پوشان مهابادی ترامپولین ایران در اردوی کیش
موکب حسینه اعظم زنجان میزبان عاشقان مهدی
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حکم رئیس جمهور به محمدرضا باهنر و محمد سالاری
شعبه تخصصی پارک فناوری پردیس در شهرستان دماوند ایجاد می‌شود
اجرای طرح «مدیریت محله‌محور» در سه روستای بخش صفادشت ملارد
فروش ۱۳ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی از امروز
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
پاسخ ایران به تهدیدهای ترامپ
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم
پاسخ ایران خودرو به واکنش‌ها: افزایش قیمت قانونی بوده است
اعلام میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند
زخم و آتش بر تن ناجیان جان
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران در حیاط دولت
۸۰ میلیون نفر کالابرگ مرحله نخست را دریافت کردند
استان یزد بارانی ‌می‌شود
بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء در واکنش به فضاسازی دشمن  (۲ نظر)
روایت سازی جعلی این بار به نام سپهر ابراهیمی  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
سردار وحیدی: دشمن در نبرد ۱۲ روزه عقب نشست  (۱ نظر)