• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۳۲۰۷۴
تاریخ انتشار: ۰۸ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۶
اجتماعی » جامعه و شهری
در یکصد و نود و چهارمین جلسه شورا مطرح شد

تشريح عملکرد شورایاری و مشکلات شهروندان منطقه ۱۴

دبیر شورایاری محله سرآسیاب دولاب، عملکرد شورایاری و مشکلات شهروندان منطقه ۱۴ را تشریح کرد.

نقش برجسته حضرت زهرا (س) در تاریخ اسلامبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حسین حاجی قربانی دولابی رابط منطقه ۱۴ و دبیر شورایاری محله سرآسیاب دولاب گزارش عملکرد شورایاری و مشکلات شهروندان این منطقه را در یکصد و نود و چهارمین جلسه علنی شورای شهر تهران ارائه کرد.
دبیر شورایاری محله سرآسیاب دولاب در معرفی منطقه اظهار کرد: مساحت منطقه بالغ بر ۲۲ کیلومتر مربع است که از لحاظ وسعت رتبه ۱۰ را در بین مناطق دارد و در این منطقه ۴۸۹ هزار و ۱۰۰ نفر زندگی می‌کنند که از لحاظ تراکم جمعیتی در بین مناطق رتبه دو را دارد.
وی به تقسیم بندی منطقه ۱۴ به ۶ ناحیه و ۲۰ محله اشاره و اضافه کرد: بافت فرسوده منطقه هم زیاد است.
دبیر شورایاری محله سرآسیاب دولاب در تشریح مراکز مهم و خاص منطقه ۱۴ عنوان کرد: باغ وثوق الدوله، مسجد تاریخی بقیه الله، آرامستان زرتشتیان و ارامنه، بقعه ۴۰ تن و بازار گل شهید محلاتی از مراکز مهم و خاص منطقه است.
حاجی‌قربانی دولابی در تشریح فرصت‌ها و قابلیت‌های کلیدی منطقه، گفت: هویت مذهبی و سنتی منطقه که با عنوان دارالمومنین شهر تهران شناخته می‌شود یکی از فرصت‌های کلیدی منطقه به شمار می‌رود که با تقدیم بیش از دو هزار و ۷۰۰ شهید و دارا بودن چهره‌های ماندگار از ظرفیت‌های بی بدیل این منطقه است که می‌توان مورد توجه قرار داد.
وی ادامه داد: وجود بازار گل شهید محلاتی و مجتمع تفریحی و شهربازی بوستان بسیج، از دیگر ظرفیت‌ها و فرصت‌های کلیدی منطقه ۱۴ است.
دبیر شورایاری محله سرآسیاب دولاب در تشریح چالش‌ها و مشکلات منطقه اضافه کرد: کمبود سرانه‌های ۷ گانه، وجود بافت متراکم و فرسوده، توزیع نامتوازن سرانه فضای سبز، تعیین تکلیف پروژه‌های کلان ترافیکی فرامنطقه‌ای، تصویب طرح موضوعی بلوار شهید گل‌شناس و نحوه بهره برداری از اماکن و فضا‌های ورزشی از چالش‌های منطقه ۱۴ است.
حاجی قربانی دولابی در تشریح راهکار‌ها و پیشنهادات حل مشکل منطقه ۱۴، توضیح داد: در حوزه عمران و ترافیک احداث پل روگذر شهید محلاتی به اتوبان بسیج و همچنین احداث پل عابر پیاده ایستگاه متروی پیروزی، تعیین تکلیف پروژه‌های ترافیکی کلان منطقه، احداث پارکینگ‌های محله‌ای، افزایش سرانه‌های هفت گانه به ویژه خدماتی، درمانی و فرهنگی می‌تواند راهکار‌های مناسبی در حوزه مشکلات عمران و ترافیک باشد.
وی در تشریح راهکار‌های خود برای حل مشکل شهرسازی منطقه، عنوان کرد: ارائه بسته‌های تشویقی برای پلاک‌های فرسوده و گذر‌های فیمابین و تهیه بسته‌های تشویقی برای تجمیع بافت‌های ریزدانه، تعیین تکلیف متولی تیر‌های برق مزاحم در معابر و اصلاح مرزبندی مناطق می‌تواند بسیاری از مشکلات منطقه را در حوزه شهرسازی حل کند. در حوزه خدمات شهری و محیط زیست راهکار‌هایی را که می‌توان ارائه کرد از جمله تملک گلخانه‌های قدیمی، پیش بینی ابزار‌های تشویقی برای نظارت مردم بر ارتقای سطح کیفی نگهداشت شهر، مناسب سازی آرامستان‌های دولاب و تفویض اختیار درباره درختان مزاحم در معابر از دیگر اقداماتی است که می‌توان در دستور کار قرار داد.
حاجی قربانی دولابی در تشریح راهکار‌ها و پیشنهاد‌های خود برای حل مشکلات اجتماعی و فرهنگی تصریح کرد: جلوگیری از واگذاری ورزشگاه آیت الله سعیدی، نامگذاری معابر و اماکن عمومی با نظر شورایاری‌ها، تبدیل تعرفه انشعابات سرا‌ها از تجاری به تعرفه فرهنگی، تعیین تکلیف نحوه مدیریت و جذب پرسنل و تعیین تکلیف مکاتبات واصله مدیریت محله از دیگر اقدام‌هایی است که می‌توان در حوزه حل مشکلات اجتماعی و فرهنگی منطقه ۱۴ انجام داد.

فراهانی، رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران
وجود مشاغل مزاحم یکی از مهمترین شکایت مردم محله دولاب
رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران در یکصد و نود و چهارمین جلسه علنی شورای شهر تهران پس از گزارش دبیر شورایاری این منطقه گفت: منطقه ۱۴ به دارالمومنین معروف اما جزو محروم ترین مناطق تهران است.
آقای فراهانی افزود: منطقه ۱۴ از لحاظ حادثه خیزی در زمره مناطق با بیشترین آسیب پذیری طبقه بندی می شود.
فراهانی تصریح کرد: متاسفانه در این‌ منطقه به ازای هر ساکن، ۲۳۲ کیلوگرم زباله در سال تولید می‌شود که با کسب رتبه بیست و یکم جزو مناطق با بیشترین میزان تولید سرانه زباله است.
عضو شورای شهر تهران با اشاره به بودجه مصوب سال ۹۸ برای شهرداری منطقه ۱۴ گفت : از حیث بودجه مصوب ۹۸ شهرداری، منطقه ۱۴ برابر ۱۸۱ میلیارد تومان بوده که از این میزان فقط ۵۲ میلیارد به عمرانی اختصاص پیدا کرده و ۱۳۰ میلیارد بودجه هزینه ای است که ۸۵ میلیارد فقط برای حقوق و دستمزد و هزینه پشتیبانی شهرداری در نظر گرفته شده است.
او ادامه داد: از مردم منطقه عوارض میگیریم و درآمد کسب می کنیم تا بتوانیم شهرداری منطقه را از حیث پشتیبانی اداره کنیم، بیش از دو سوم بودجه منطقه برای توسعه عمرانی صرف نمی شود و مانند بسیاری از مناطق تهران به سمت کاهش هزینه و صرفه جویی پیش نرفته است و باید بهره وری را افزایش بدهیم.
فراهانی در رابطه با محله دولاب گفت: بحث مشاغل و صنوف مزاحم از مهمترین مشکلات این محله است و بر اساس آمار مرکز ۱۳۷ ، بیشترین فراوانی شکایت مردم در این منطقه در خصوص مشاغل مزاحم است که احداث بازارچه میوه و تره بار با استفاده از سرمایه گذاری بخش خصوصی از جمله راه حل ها است.

سالاری، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران
سامانه ای برای ساماندهی مناسبات شورایاران و اعضای شورا ایجادشود
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران خواستار تعیین تکلیف هرچه سریعتر دستورالعمل‌ها و شرح وظایف شورایاران شد.
محمد سالاری در جلسه امروز شورای شهر تهران پس از گزارش شورایاری منطقه ۱۴ با انتقاد از تعیین تکلیف نشدن دستورالعمل‌ها و شرح وظایف شورایاری‌ها از سوی ستاد هماهنگی شورایاران گفت: چرا ستاد هماهنگی شورایاری‌ها اقدامی نمی‌کند، ما تصمیم گرفتیم که شورایاران دخالتی در تصدی گری‌های مالی نداشته باشند.
وی افزود: ورود به حوزه مالی موجب می‌شود که نهاد مدنی جزيی از ساختار اجرایی شود و هویت اصلی آن زیر سوال برود و اکنون نیز این موضوع از سوی شورایاران پذیرفته شده است، اما این تصمیم به مفهوم بی توجهی به نهاد مدنی نیست، بلکه قرار بود اقتدار آن‌ها زیاد شود تا مدنیت را محقق کنند.
وی ادامه داد: هیئت رئیسه شورای شهر، موضوع تعیین تکلیف دستورالعمل‌ها و شرح وظایف این نهاد را در دستور جلسه هفته آینده شورای شهر قرار دهد.
عضو شورای شهر تهران همچنین درباره نبود سامانه‌ای برای مکاتبه بین شورایاران و اعضای شورای شهر بیان کرد: اکنون انجام مکاتبات بین شورایاران و اعضای شورا به سختی انجام می‌شود و گاهی نامه‌های ما به دست شورایاران نمی‌رسد، لذا ضرورت دارد ستاد هماهنگی شورایاری‌ها نسبت به ایجاد سامانه‌ای برای تسریع وصول مکاتبات اقدام کند.
سالاری با اشاره به برخی پروژه‌های بلاتکلیف در منطقه ۱۴ اظهار داشت: یکی از این طرح‌ها پل خاوران است که از همکاران کمیسیون عمران در خواست دارم رسیدگی کنند. طرح دیگر اتوبان شهید شوشتری است که هم آقای افشانی و هم آقای حناچی قول دادند تکمیل کنند و ما هنوز اقدام شاخصی در این حوزه از سازمان سرمایه گذاری ندیده ایم، این بزرگراه باید با مشارکت بخش خصوصی تکمیل شود.

هاشمی رفسنجانی، رئیس شورای شهر تهران
 نقش برجسته حضرت زهرا (س) در تاریخ اسلام 
رئیس شورای شهر تهران: در شرایط خفقان سیاسی و امنیتی، حضرت زهرا (س) با شجاعانه‌ترین ادبیات، سکوت را شکست و الگوی بزرگی برای مسلمانان شد.
محسن هاشمی رفسنجانی در ابتدای یکصد و نود و چهارمین جلسه شورا ضمن تسلیت فرارسیدن سالروز شهادت کوثر پیامبر، فاطمه زهرا سلام الله علی‌ها اظهار کرد: با وجود زندگی بسیار کوتاه حضرت زهرا (س)، ایشان نقش و اثرگذاری برجسته‌ای در تاریخ اسلام دارند، در جامعه که دختر زنده به گور می‌شد، نقش زن تا اندازه‌ای ارتقا یافت. در شرایط خفقان سیاسی و امنیتی که شخصیت‌های بزرگی نظیر امیرمومنین، سلمان و ابوذر، امکان ابراز نظر و انتقاد نداشتند، زهرای مرضیه با فصیح‌ترین و شجاعانه‌ترین ادبیات، سکوت را شکست و الگویی بزرگی را برای زنان و مردان مسلمان در تاریخ به جا گذاشت.
وی با اشاره به فاصله کوتاه حدود سه ماهه‌ای که از رحلت پیامبر (ص) تا شهادت حضرت زهرا (س) گذشت، اضافه کرد: در این فرصت بار روشنگری و حمایت از حقانیت و عدالت سیاسی و اقتصادی بر دوش فاطمه سلام الله علی‌ها بود و حضرت امام علی (ع) و سایر صحابه برجسته پیامبر، در سایه شجاعت، حکمت و مجاهدت فاطمه (س) حضور داشتند.
رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: این فعالیت اجتماعی ماندگار، در حوزه سیاسی به انتقاد از ظلم به امت در محروم کردن جامعه از رهبری شایسته‌ترین افراد و در حوزه اقتصادی به انتقاد از ظلم در غصب فدک، که میراث پیامبر (ص) برای حضرت زهرا (س) جهت رسیدگی به معیشت مستضعفین جامعه بود، مربوط می‌شد.
هاشمی با بیان اینکه در خطبه تاریخی حضرت زهرا (س) در مسجد پیامبر (ص)، تحلیل عمیقی از مبانی اجتماعی دین ارائه می‌شود، مطالعه و تامل بر این خطبه را به همه نخبگان و پژوهشگران توصیه کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
گذشت اولیای دم از قصاص
برگزاری مراسم تجلیل از ۳۰ گروه جهادی دانشجویی در کهگیلویه و بویراحمد
اهدای عضو دوازدهمین ایثارگر اعزامی از اردبیل در سال ۱۴۰۴
کلاهبردار ۲۵۰ هزار دلاری شناسایی و دستگیر شد
اتمام حجت با نهادهای کم کار در حوزه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت
پیگیری پرداخت مطالبات کارکنان گروه ملی فولاد
تاکید بر اجرای سریع توافقات ۱۲ سند همکاری با پاکستان
میزبانی کیش از دومین جشنواره موسیقی کار و آیین‌های جنوب ایران
مروری بر چند برنامه تلویزیونی
افزایش دمای کمینه در استان همدان
اعمال محدودیت ترافیکی در آزادراه تهران شمال و جاده چالوس
برگزاری رالی تور گردشگری خانوادگی در تهران
دستگیری ۴۴۰ سارق و معتاد متهاجر در کهگیلویه و بویراحمد
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند
اکران دو مستند شگرد و پهلوانان در ساری
سلام سرمای پاییزی به زاهدان
معرفی برگزیدگان مرحله استانی مسابقات قرآن کریم مدهامتان در قزوین
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند 
شمس الدین رحمانی، چهره‌ای جامع در اندیشه ایرانی
شهرک صنعتی ورزنه موتور اشتغال شرق استان خواهد بود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
استعفا در شرایط حساس
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)