• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۳۲۱۵۴
تاریخ انتشار: ۰۸ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۷
سیاسی » انتخابات
ره پیک در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما

آمارِ نزدیکِ تأیید و رد صلاحیت‌شدگان گروه‌های سیاسی

عضو حقوقدان شورای نگهبان گفت: آمار تأیید و رد صلاحیت شدگان گروه‌های سیاسی، نزدیک به هم است.

آقای سیامک ره پیک در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: بنابر آمار‌های مراکز رسمی و دولتی، تفاوت و درصد قابل توجهی میان داوطلبان تأیید و رد صلاحیت شده گروه‌های سیاسی مختلف نیست و نسبت‌ها تقریباً نزدیک است.
عضو حقوقدان شورای نگهبان در پاسخ به ادعای برخورد جناحی شورای نگهبان در بررسی صلاحیت داوطلبان اظهار داشت: طبق قانون در بررسی صلاحیت ها، ماده یا بندی درباره گرایش سیاسی داوطلبان نداریم، زیرا پس از بررسی صلاحیت ها، باید مستند قانونی برای رد یا احراز نشدن داوطلبان اعلام کنیم.
وی افزود: طبعاً آن مستندات مربوط به تخلفات و یا جرایمی است که برخی داوطلبان انجام داده اند و یا شرایطی که باید برای داوطلبان احراز شود.
آقای ره پیک اضافه کرد: در شرایط و موانع مرتبط با بررسی صلاحیت داوطلبان، شاخصی به عنوان گرایشی سیاسی وجود ندارد و طبعاً شورای نگهبان در بررسی هایش به این موضوع بی توجه است.
وی ادامه داد: طبق گزارش‌های دریافتی از مراجع ذیربط نیز، گرایش سیاسی داوطلبان در بررسی صلاحیت داوطلبان، مدنظر قرار نمی‌گیرد.
عضو حقوقدان شورای نگهبان بار دیگر تاکید کرد: همگان باید توجه کنند که اساساً این شورا در بررسی صلاحیت داوطلبان متغیری به نام گرایش سیاسی ندارد که آن را مدنظر قرار دهد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

آقای ره پیک افزود: شاهد مسئله این است که طبق نتایج بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات در دوره‌های گذشته و نیز در این دوره پس از طی شدن مراحل بررسی صلاحیت‌ها می‌شود آمار را بررسی و مشاهده کرد که از گروه‌ها و طیف‌های مختلف سیاسی در مجموعه تأیید، رد و احراز صلاحیت نشدگان حضور دارند.
وی گفت:، چون گرایش سیاسی داوطلبان نقش و تأثیری در بررسی صلاحیت آنان ندارد ما در شورای نگهبان انگیزه‌ای نداریم که آمار این موضوع را استخراج کنیم، اما دیگران این کار را انجام داده اند و اگر لازم باشد در آینده کار‌های دقیق تری می‌شود کرد و این تفکیک را انجام داد.
آقای ره پیک افزود: برخی از مراکز این کار را کرده اند و طبق مقایسه آنان تفاوت بسیار کمی میان آمار تأیید و رد صلاحیت شدگان از گروه‌های مختلف سیاسی وجود دارد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

عضو حقوقدان شورای نگهبان در پاسخ به اینکه چه تعداد از تأیید صلاحیت شدگان مربوط به کدام یک از گروه‌های سیاسی هستند؟ گفت: ما تفکیک نمی‌کنیم که چه کسانی قرار است تأیید یا رد صلاحیت شوند و اساساً فیلتری به نام جناح بندی سیاسی نداریم.
وی افزود: ما برای بررسی صلاحیت داوطلبان فیلتر سابقه مجرمیت و کیفری داریم، مثلاً سابقه برخی اقدامات خلاف حاکمیت و امنیت وجود دارد که دستگاه‌های ذیربط باید در این باره پاسخگو باشند.
آقای ره پیک گفت: از بیش از ۱۵ هزار نفری که برای انتخابات مجلس نام نویسی کردند با این فیلتر مواجه می‌شوند بدون آن که داوطلبان را تفکیک کرده باشیم که وابسته به کدام جناح سیاسی هستند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی در پاسخ به این پرسش که چه تعداد از رد صلاحیت شدگان مربوط به اصلاح طلبان و چه تعداد مربوط به اصولگرایان هستند تاکید کرد: ما بانی این موضوع نیستیم، اما مراکز دولتی این کار را کردند و خوب است افراد این آمار را ببینند و بعد اظهارنظر کنند.
عضو حقوقدان شورای نگهبان همچنین درباره این که ترکیب ۹۲ نماینده رد صلاحیت شده مجلس از نظر وابستگی سیاسی چیست؟ گفت: ما در میان این نمایندگان، افرادی داریم که منتسب به گروه اصولگرایان بودند و رد صلاحیت شدند چنان که برخی از رد صلاحیت شدگان نیز وابسته به گروه دیگرند و تفاوت معناداری میان رد صلاحیت شدگان هر دو گروه سیاسی نیست.
آقای ره پیک تصریح کرد: البته ممکن است در تشخیص اینکه چه کسانی از میان این افراد، اصولگرا یا اصلاح طلب هستند اختلاف باشد، اما نکته مهمتر آن است که واقعاً این تقسیم بندی اصولگرا و اصلاح طلب تحت عنوان گفتمان یا تقسیم بندی سیاسی سالهاست که دیگر کاربرد ندارد و حتی برای مردم نیز مهم نیست.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی افزود: البته ممکن است میان خود جناح‌ها اهمیت داشته باشد، اما آن چه که اکنون مردم انتظار دارند صرف نظر از وابستگی داوطلبان به این گروه‌های سیاسی مطالبه کارآمدی، تدین، پاک دستی، آشنایی به مسائل کشور و بین المللی، توانایی در رفع مشکلات و تدبیر در تصمیم گیری هاست که البته درست هم همین است.
آقای ره پیک گفت: طبق تقسیم بندی سیاسی که مقام معظم رهبری با عناوین انقلابی و غیر انقلابی مطرح فرمودند معنی داوطلبان انقلابی، افرادی است که دارای عقل و تدبیر، پاک دست و حافظ منافع ملی هستند مردم در پی این تقسیم بندی هستند و دیگران هم باید در پی این تقسیم بندی باشند.
عضو حقوقدان شورای نگهبان افزود: این شورا طبق ضوابط قانونی در بررسی صلاحیت‌ها این معیار‌ها را مدنظر دارد که چه کسانی از نظر اقتصادی پاک دست هستند که تأییدشان کنند، اما افرادی که احیاناً مشکل مهمی از نظر اقتصادی دارند نمی‌توانیم تأییدشان کنیم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی گفت: اگر میان داوطلبانی که تاکنون بررسی صلاحیت کردیم مرجع امنیتی اعلام کند که برخی مشکل امنیتی جدی دارند طبعاً مردم نمی‌پذیرند که این افراد تأیید شوند و فرقی نمی‌کند که به چه جناحی وابسته باشند و اساساً این برای مردم دغدغه نیست که از چه جناحی مشکل امنیتی و ارتباط با بیگانه وجود دارد بلکه مردم می‌خواهند که افرادی به مجلس وارد شوند که حافظ منافع شان باشند.
آقای ره پیک افزود: افرادی که جرم مهمی انجام داده اند، مردم نمی‌پذیرند که تأیید صلاحیت شوند فارغ از اینکه وابسته به چه جناحی باشند.
وی تاکید کرد: هم مردم و هم نظام جمهوری اسلامی تا حدی از این دسته بندی‌های مطرح سیاسی عبور کرده اند.
عضو حقوقدان شورای نگهبان، سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی را نمونه واقعی انقلابی گری دانست که همه عمرش را صرف خدمت خالصانه و کارآمد به مردم و تلاش صادقانه برای رفع مشکلات کشور کرد.
آقای ره پیک افزود: مردم آن شهید والامقام را متعلق به هیچ یک از جریان‌های سیاسی نمی‌دانند و به علت همان خدمات خالصانه اش بود که میلیون‌ها نفر به پیکر مطهر ایشان ادای احترام کردند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی بار دیگر تاکید کرد: هیچ معیار و جناح بندی سیاسی در بررسی صلاحیت داوطلبان دخالت نداشته است و تا کمتر از یک هفته آینده تقریباً مشخص می‌شود که داوطلبان تأیید صلاحیت شده دارای چه گرایش سیاسی هستند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

آقای ره پیک همچنین گفت: از میان تأیید صلاحیت شدگان تعداد زیادی مستقل هستند چرا برخی می‌گویند که حتماً باید داوطلبان وابسته به این گروه یا آن گروه باشند که البته همین تقسیم بندی سیاسی نیز اصالت ندارد مستقل‌ها نیز حق دارند که کاندیدا شوند و در معرض انتخاب قرار گیرند.
عضو حقوقدان شورای نگهبان با اشاره به وظیفه قانونی شورای نگهبان در بررسی صلاحیت داوطلبان و مطالبه مردم برای این کار تصریح کرد: وقتی با بررسی دستگاه‌های قضایی و امنیتی مشخص شده است که برخی داوطلبان مرتکب فساد شدند و اطلاعاتش را در اختیار نهاد نظارتی قرار داده اند این خیلی نگاه عامیانه و عوام فریبانه‌ای است که برخی می‌گویند بررسی صلاحیت لازم نیست.
وی افزود: این روند در همه جای دنیا وجود دارد برخی از طریق ترکیبات حزبی و برخی از طریق قوه قضائیه و اساساً هیچ نظامی وجود ندارد که بدون ممیزی، مردم به هر کسی رأی بدهند و خود مردم نیز این را نمی‌خواهند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مازندران در رأس ورزش ایران قرار دارد
سمنان غبارآلود می شود
شب یلدا در نقطه صفر مرزی خوزستان + فیلم
دیدار مسئولان فومن با جانباز ۷۰ درصد به مناسبت شب یلدا
حسین‌زاده: نسخه دو سال اخیر من نتیجه تلاش‌های اسکوچیچ است
کشاورزان پل باباحسین خرم‌آباد میزبان  طرح پایلوت کشاورزی حفاظتی
بسته خبر‌های کوتاه اول دی ۱۴۰۴
اسکوچیچ: تراکتور با بازی جسورانه و نظم تاکتیکی شایستگی پیروزی را داشت
۱۰ کیلومتر از فاز اول خط۲ قطارشهری تبریز سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد
معرفی داوران جایزه شهید آوینی جشنواره سینماحقیقت
برگزاری یادواره شهدای دانشجو در الیگودرز
سرمربی الدحیل: مساوی می‌توانست نتیجه خوبی برای ۲ تیم باشد
کام شیرین کاله مازندران با شکست شگفتی ساز لیگ برتر بسکتبال
رفع بحران برق صنایع معدنی با همکاری ایمیدرو و صندوق توسعه ملی
نجات ۲۲مادر در سیل
نقش مؤثر خیرین و سمن‌ها در کاهش آسیب‌های اجتماعی استان
کشف خودرو سرقتی و دستگیری سارق در کمتر از ۲۴ ساعت در تالش
رایگان شدن معاینه فنی تاکسی‌های تبریز
برپایی بازارچه صنایع دستی و مشاغل خانگی در عباس‌آباد
باخت بانوان والیبالیست مس رفسنجان برابر مدافع عنوان قهرمانی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
داور تاجیکی بازی استقلال- المحرق را سوت می‌زند
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری
آغاز بارش پراکنده برف از امشب در همدان
رشد نقدینگی به ۴۱ درصد رسیده است
امروز؛ پایان مهلت نام نویسی آزمون پذیرش دانشجو معلم
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱ دی
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر
فوتبال باشگاهی اروپا؛ برتری بارسا و بایرن در شب شکست یونایتد
افزایش غلظت آلاینده ها در شهرهای صنعتی
جلال امیدیان: مقابل تیمی پیروز شدیم که در ۱۳ هفته گذشته شکست نخورده
یارانه آذر ماه دهک چهار تا نهم واریز شد
شب چله و حافظ خوانی
دلتنگی سرلشکر موسوی برای فرمانده شهید «محمد باقری»
لزوم جمع آوری تابلو‌های بدون مجوز سطح شهر تبریز
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۲ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
اعلام سامانه ثبت اطلاعات منازل خسارت دیده از سیل در روستا‌های هرمزگان  (۱ نظر)
زنگ خطر همه گیری آنفلوانزا در فارس  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)