• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۳۲۲۲۵
تاریخ انتشار: ۰۸ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۲
بین الملل » غرب آسیا
روزنامه القدس العربی

هدف از طرح معامله قرن، نجات ترامپ و نتانیاهوست

تحلیلگران معتقدند زمان تعیین شده برای رونمایی از معامله قرن، تأمین منافع شخصی و حزبی ترامپ و نتانیاهو و نجات آنها از مخمصه است

هدف از طرح معامله قرن، نجات ترامپ و نتانیاهوست

  به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، روزنامه القدس العربی، هدف آمریکا از رونمایی از توطئه جدید آمریکا و صهیونیسم علیه آرمان فلسطین موسوم به معامله قرن را آن هم در این شرایط و موقعیت زمانی مشکوک، نجات دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از مخمصه‌های گرفتار در آن‌ها و نجات بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در انتخابات آینده پیش روی کنست دانست.
تحلیلگران سیاسی فلسطینی درباره این مسئله اتفاق نظر دارند که زمان تعیین شده برای اعلام طرح موسوم به معامله قرن، مشکوک و هدف از ارائه این طرح نیز در این برهه از زمان تأمین منافع شخصی و حزبی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و بنیامین ننانیاهو نخست وزیر اسرائیل است.
دونالد ترامپ این روز‌ها با پرونده استیضاح خود مواجه است و جلسه دادرسی به پرونده او از سه شنبه گذشته در مجلس سنا آغاز شد و کنست (پارلمان) اسرائیل نیز در جلسه روز سه شنبه درباره درخواست نتانیاهو مبنی بر مصونیت وی در دادگاه به اتهام فساد تصمیم می‌گیرد.
دونالد ترامپ جمعه گذشته از قصد خود برای رونمایی از طرح معامله قرن تا قبل از روز سه شنبه (امروز) خبر داد که قرار است در این روز با بنیامین نتانیاهو و بنی گانتس رهبر مخالفان در اسرائیل (رئیس حزب آبی و سفید اسرائیل) ملاقات کند.
به گفته تحلیلگران، این بیانیه از نظر آمریکا و اسرائیل، تلاشی برای کسب موفقیت و دستیابی به پشتیبانی داخلی برای هر دو طرف است.
دولت آمریکا در ماه‌های گذشته اعلام طرح معامله قرن را به دلایلی که ناظران سیاسی آن را به شرایط انتخابات اسرائیل نسبت داده اند، به تعویق انداخته است.
این طرح (معامله قرن) رؤیای تشکیل کشور فلسطین مطابق با اصل راه حل تشکیل دو کشور مستقل را که تشکیلات خودگردان فلسطینی به آن متعهد است، از بین می‌برد.
تازه‌ترین جزئیات فاش شده از طرح معامله قرن:
بر اساس گزارش روز یکشنبه روزنامه اسرائیلی یدیعوت آحارنوت، در این طرح پیشنهاد شده است کشور فلسطین بدون ارتش و حاکمیت و در مساحت ۷۰ درصد از کرانه باختری رود اردن تشکیل شود و شهرک شعفاط در شمال شرقی قدس پایتخت آن باشد و تونلی که به مثابه گذرگاه امن است، آن را به نوار غزه متصل می‌کند.
این طرح به اسرائیل اجازه می‌دهد ۳۰ تا ۴۰ درصد از زمین‌های منطقه موسوم به منطقه «ج» که ۶۱ درصد از کل مساحت کرانه باختری اردن را تشکیل می‌دهد، به اسرائیل ملحق کند و تحت کنترل امنیتی و اداری اسرائیل در آید و بر این اساس هرگونه اجرای طرح‌ها و اقدامات فلسطینی‌ها در این اراضی مستلزم موافقت مقامات اسرائیل خواهد بود.
ودیع ابونصار نویسنده و تحلیلگر فلسطینی در این باره گفت: زمانبندی تعیین شده برای اعلام طرح معامله قرن برای نجات بنیامین نتانیاهو است و این توافقنامه هیچ حق و حقوقی برای فلسطینی‌ها در نظر نخواهد گرفت.
ابوانصار افزود زمان مشکوک اعلام طرح معامله قرن با آغاز جلسات کنست اسرائیل برای تصمیم گیری درباره مصونیت بنیامین نتانیاهو همزمان شده است. دونالد ترامپ به دنبال کمک به نتانیاهو و خودش است و اینکه به جناج راست گرای تندرو در آمریکا نشان دهد که قادر است هر کاری برای حمایت از اسرائیل انجام دهد.
زمان اعلام طرح معامله قرن در عرصه داخلی شک و تردید‌هایی در میان رهبران احزاب ایجاد کرده است از جمله اینکه اویگدور لیبرمن رئیس حزب اسرائیل بیتنا (اسرائیل خانه ما) اعلام کرد این کار به منزله متوسل شدن (پناه بردن) نتانیاهو به واشنگتن است.
ابونصار افزود: این اقدام احتمالا آینده سیاسی بنیامین نتانیاهو را نجات می‌دهد، چون مخالفان نتانیاهو نیز همان ایده‌هایی را که طرح معامله قرن ارائه می‌کند، اتخاذ می‌کنند.
وی همچنین خاطر نشان کرد مسئله فلسطین نیز به دلیل نبود راهبرد ملی در سخت‌ترین شرایط و وضعیت قرار دارد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
عبور تولید شمش آلومینیوم کشور از مرز ۳۵۰ هزار تن در سال ۱۴۰۴
مهارت‌افزایی نیروی کار، گام مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
برپایی کاروان سلامت در مایان 
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
دستگیری شکارچیان غیرمجاز در چاراویماق
طنین کلام وحی قاریان محفل در پارک ماهیگیر کیش
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
برگزاری هشتمین سالگرد شهید مدافع حرم در تبریز
آغاز رقابت برای بهترین های سال فیفا
احیای زمین‌های بایر پس از ۴ دهه رکود
برگزاری آزمون کارآموزی وکالت، پس از تصویب قانون مجوز‌های کسب و کار
بیروت‌ بدون مقاومت، بدل به شهری بی‌دفاع می‌شود
برنامه شهیدانه در پهندر دودانگه
آغاز روند افزایشی دمای هوا در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
داستان یک نردبان
تقابل گفتمان‌ها؛ از آپارتاید علمی غرب تا زکات‌العلم انقلاب اسلامی
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
هم‌اندیشی طلاب و بانوان زنجانی با محوریت بصیرت فاطمی
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)