• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۳۳۲۳۵
تاریخ انتشار: ۰۹ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۱:۲۰
بین الملل » تحلیلی

آخرین گام اتحادیه اروپا برای جدایی انگلیس برداشته شد

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن؛ پارلمان اروپا در نشستی ویژه، برنامه چگونگی جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا را با اکثریت قاطع آراء تصویب کرد تا آخرین گام و مانع قانونی برای پایان دادن به عضویت ۴۷ ساله انگلیس در نهاد مشترک اروپایی برداشته شود. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، پارلمان اروپا پس از چند ساعت سخنرانی موافقان و مخالفان برگزیت، برنامه چگونگی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا را تصویب کردند.
این نشست در فضایی که بخشی، شادی و بخشی غم و اشک به ویژه از جانب نمایندگان انگلیس در پارلمان اروپا که خواهان ماندن کشورشان در این اتحادیه بودند به ثبت رسید. لایحه توافق خروج انگلیس از اتحادیه اروپا پیش‌تر در پارلمان انگلیس تصویب شد و پس از تایید مجلس اعیان و امضای ملکه انگلیس به قانون مبدل شد.
این توافق پس از امضای روسای کمیسیون و شورای اروپا به امضای بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس رسید و اکنون با تصویب چگونگی اجرای آن در پارلمان اروپا اخرین مانع حقوقی برای جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا برداشته شده است. روند خروج انگلیس از اتحادیه اروپا ساعت ۲۳ جمعه ۱۱ بهمن ماه (۳۱ ژانویه) آغاز و انگلیس وارد یک دوره گذارحدود یک ساله می‌شود تا در این مدت بتواند هماهنگی‌های لازم را برای چگونگی تعامل با اتحادیه اروپا پس از برگزیت انجام دهد، دوره‌ای که برخی مقامات اروپا، آن را برای اجرای هماهنگی های لازم، کافی نمی‌دانند.
۷۳ نماینده انگلیس در پارلمان اروپا هم پس از سخنرانی نایجل فاراژ مشهور‌ترین چهره ضد اتحادیه اروپا که از جمله نمایندگان انگلیس در پارلمان اروپاست با پرچم‌های انگلیس از سالن اصلی این شورا برای همیشه خارج شدند. شورایی که متشکل از ۷۵۱ نماینده از کشور‌های عضو اتحادیه اروپاست. با این مصوبه، پرچم انگلیس هم از همه ارکان این اتحادیه پایین کشیده می‌شود تا این اتحادیه ۲۸ عضوی به ۲۷ عضو تقلیل می‌یابد.
شمار زیادی از کارشناسان این تصمیم انگلیس را اقدامی دو سر باخت هم برای انگلیس و هم برای اتحادیه اروپا توصیف کردند. بر اساس آمار سال گذشته، حجم تجارت میان انگلیس و اتحادیه اروپا سالانه حدود ۶۵۰ میلیارد پوند اعلام شده است که حدود سیصد میلیارد پوند آن، صادرات انگلیس به کشور‌های عضو اتحادیه اروپاست.
انگلیس برای رسیدن به این مرحله ۴۳ ماه پر چالش را پشت سر گذاشت و بی سابقه‌ترین تنش‌ها و بی ثباتی‌های پس از جنگ جهانی دوم را تجربه کرد به گونه‌ای که دیوید کامرون و ترزا می‌، دو نخست وزیر مجبور به استعفا شدند و عمیق‌ترین شکاف‌ها در میان دو حزب عمده انگلیس ایجاد شد. نزدیک ۵۲ درصد مردم انگلیس در همه پرسی تیر ماه سال ۱۳۹۵ به خروج کشورشان از اتحادیه اروپا رای دادند و حدود ۴۸ درصد نیز به ماندن در اتحادیه اروپا رای دادند.
رای نزدیک موافقان و مخالفان برگزیت، این کشور را دو پارچه کرد و به ویژه درخواست‌های جدایی از انگلیس را در اسکاتلند و ایرلند شمالی که بیشتر رای دهندگان به ماندن در اتحادیه اروپا رای داده بودند، جدی‌تر از هر زمان دیگر به صحنه سیاسی انگلیس آورد.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تلاش مضاعف بيش از140 تيم پليس راه در جاده هاي برف گير استان
تاخیر ۸ ساعته پرواز مشهد به شیراز  و سردرگمی مسافران
حمام‌های قدیمی شهر کیلان
نسخه مهار مهاجرت از شهر‌های کوچک به کلانشهر‌ها
نظارت بر بازار میوه و تره بار
برگزاری جشن یلدای فاطمی در ایوانکی
وزیر در میدان، شهید در غربت
جشن یلدا برای خانواده زندانیان شهرستان ورامین
مراقب ویروس آنفلوانزا باشیم
اطلاعیه باشگاه استقلال درباره مشکل قلبی نازون
برپایی اردوی جهادی و ارائه خدمات رایگانِ پزشکی
برگشت 2 ميلياردو 500 ميليون به حساب مالباخته در شهربابک
ماندگاری هوا سرد در استان کرمان تا صبح سه شنبه
حذف حیاتی از بدمینتون بین‌المللی قزاقستان
تأکید رئیس سازمان منابع طبیعی بر مشارکت مردم در حفاظت
«چیله گئجه‌سی» ویژه‌برنامه شب یلدا از رادیو زنجان
تشییع پیکر راهدار خدوم ماسالی بر روی دستان مردم قدرشناس
تقسیم گرمای دورهمی‌های یلدایی قمی ها با نیازمندان
هشدار شرکت آب و فاضلاب درباره یخ زدگیِ کنتورهای آب
جلوگیری از برداشت‌های غیرمجاز شن و ماسه در منطقه حفاظت شده تالاب نوروزلوی میاندوآب
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی
مدارس ۵ شهرستان فارس فردا غیرحضوری است
مدارس کدام استان‌ها، فردا (شنبه) غیرحضوری است
عقیل کشاورز جاسوس موساد اعدام شد
چطور فلش مموری اطلاعات را ذخیره می‌کند؟ | آشنایی با ساختار داخلی USB Flash
اعلام میزان بارش‌های اخیر استان کهگیلویه وبویراحمد
نیرو‌های مسلح به سرعت در حال ترمیم کاستی‌ها هستند
فردا، فعالیت همه مدارس و مراکز آموزشی آذربایجان شرقی
میران بارش‌ها در چهارمحال و بختیاری
تمامی فرودگاه‌های کشور در آماده‌باش کامل قرار گرفتند
ادامه بارش‌ها و کاهش دما در نقاط مختلف کشور
کنفرانس‌های ضدفاشیست در ونزوئلا، آمریکا را عصبانی کرده است
آبگیری سد‌های استان بوشهر در بارش‌های اخیر
دور سوم مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی واریز شد
اعلام وضعیت مدارس استان برای روز شنبه ۲۹ آذرماه
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۴ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۲ نظر)
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور  (۱ نظر)
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۱ نظر)
وزیر دادگستری: قرار نیست مهریه ۱۴ سکه باشد  (۱ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
پزشکیان: طرح راه آهن در خراسان جنوبی را به اتمام می‌رسانیم  (۱ نظر)
فعالیت حضور مدارس فردا شنبه در گلستان  (۱ نظر)