• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۳۴۲۹۳
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۸:۴۱
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس
شاپور محمدی در برنامه رادیویی رهیافت

پیگیر عرضه خرما و کشمش در بورس کالا هستیم

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار تهران از پیگیری‌های جدی بورس برای پای کار آوردن دست اندرکاران خرید و فروش خرما و کشمش در بورس کالا خبر داد.

پیگیر عرضه خرما و کشمش در بورس کالا هستیمبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ شاپور محمدی در برنامه رادیویی "رهیافت" رادیو اقتصاد در خصوص فرآیند عرضه پسته در بورس کالا و همچنین وعده ماه‌های گذشته بورس برای ایجاد زمینه عرضه کشمش و خرما اظهار کرد: پیگیری‌ها سازمان بورس و اوراق بهادار در این زمینه ادامه دارد.
وی افزود: برای عرضه خرما و کشمش چند استان در کشور وجود دارد که می‌توانند این محصولات را در بورس کالا عرضه کنند و البته در این بین نیز دسته‌های مختلفی از جمله کشاورزان و فروشندگان نیز دخیل هستند. خوشبختانه بازار کالا‌های کشاورزی روند مناسبی را طی می‌کند. همانطور که زعفران و پسته با ادوار مختلف شکست بالاخره به بازار مناسبی دست پیدا کرد، خرما و کشمش نیز با همکاری وزارت جهاد کشاورزی جای خود را در سبد عرضه‌های بورس کالا پیدا خواهد کرد.
این مقام مسئول ادامه داد: شرایط نگهداری خرما با کشمش و پسته نیز تاحدودی متفاوت بوده و انبار‌های متمایزی را نیازمند است، به هر حال بورس به دنبال ایجاد شرایط مناسب و پایدار خواهد بود.
رئیس سازمان بورس و ارواق بهادار کشور افزود: برای مثال زعفران را سازمان بورس و بورس کالا با همکاری وزارت جهاد کشاورزی در بورس عرضه کرد و راجع به کشمش و خرما نیز همین مسئله وجود دارد یعنی یک مجموعه‌ای باید اعلام آمادگی کند که حاضر به عرضه مستمر کالا در بورس کالای ایران است.
وی تاکید کرد: بورس کالا به دنبال اینکه اشخاص و عرضه کنندگان عمده خرما و کشمش را پای کار بیاورد تا این دو محصول همانند زعفران و پسته در بورس کالا عرضه شود.
محمدی بیان کرد: خرما و کشمش از حیث نگهداری نسبت به پسته پیچیده‌تر است به یک معنا پسته نسبت به خرما ماندگاری بیشتری دارد بنابراین انبار‌های که برای نگهداری پسته، خرما، زعفران و کشمش نیاز است باید جانمایی و تجهیز شود اگر این مسائل برطرف شود خرما و کشمش هم همانند پسته و زعفران قابلیت عرضه در بورس کالا را خواهد داشت.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار کشور در مورد شرایط عرضه‌ها در بورس انرژی بیان کرد: خوشبختانه در بورس انرژی فرآورده‌های نفتی از معاملات سهل و خوبی برخوردار است. بیشتر فرآورده‌هایی که در بورس عرضه می‌شود از جمله بنزین مورد استقبال و خرید قرار می‌گیرد.
محمدی افزود: بنزین در حال حاضر از نظر معاملات وضع مناسبی در بورس دارد. به طور کلی معاملات در بورس انرژی نسبت به سال قبل از وضعیت بسیار خوبی برخوردار است، سال گذشته ۱۴ هزار میلیارد تومان معامله در بورس انرژی صورت گرفته این در حالی که از ابتدای امسال تا کنون ۴۴ هزار میلیارد تومان معامله در بورس انرژی انجام شده است و تا پایان سال عدد‌های بالاتری را هم تجربه خواهد کرد.
وی همچنین در خصوص عرضه نفت خام در بورس انرژی توضیح داد: نفت خام به لحاظ قابل حمل بودن یک حجم بزرگی است بنابراین تعداد کسانی که بتوانند در حجم قابل عرضه نفت خام را خریداری کنند بطور طبیعی محدود است بدین جهت از سوی وزارت نفت و بورس انرژی تلاش‌های زیادی شد در شکل‌های مختلف عرضه نفت خام را طراحی کنند تا بتوان مورد معامله قرار داد ومحموله‌هایی هم مورد معامله قرار گرفت، اما سیاست کلی کشور بر این بوده که از خام فروشی جلوگیری شود و بیشتر فرآورده‌ها و محصولاتی که ارزش افزوده بالاتری دارد روی ریل صادرات قرار گیرد.
رئیس سازمان بورس و ارواق بهادار کشور گفت: اگر برخی افراد وقت کافی حتی فرصت برای آموزش و تحلیل روزمره بازار را ندارند می‌توانند از طریق صندوق‌های سرمایه گذاری وارد بازار سرمایه شوند، چون ریسک صندوق‌ها کنترل شده است.
وی افزود: بر اساس مدیریت حرفه‌ای که در صندوق‌های شکل گرفته است، اشخاص می‌توانند از مزیت دانش و تخصص مالی مدیران و افراد فعال در صندوق‌ها بهره‌مند شوند بدون اینکه خود این دانش را در اختیار داشته باشند.
محمدی ادامه داد: چه اشخاص حرفه‌ای و چه اشخاصی که تازه وارد بازار سرمایه می‌شوند باید در سرمایه گذاری از اصول مسلمی پیروی کننداز جمله این اصول افق سرمایه گذاری که بطورحتم باید در نظرگرفته شود.
وی گفت: افراد وقتی وارد بازار می‌شوند نباید در کوتاه مدت انتظار داشته باشند که از سود سرشاری بهره‌مند شوند بلکه باید افق خود را سه تا پنج سال انتخاب کنند.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار کشور گفت: نکته دوم اینکه برای ورود به بازار سرمایه بطور حتم باید آموزش‌های لازم را فراگیرند و این آموزش‌ها در سطوح مختلف برگزار می‌شود.
وی افزود: نکته سوم اینکه نباید به شایعات توجه کرد توصیه می‌شود شرکت‌ها به اخبار رسمی که در سامانه کدال انتشارمی یابد به این آمار و اطلاعات توجه کنند.
محمدی بیان کرد: نکته چهارم اینکه به طور حتم باید سبد دارایی تشکیل دهند چرا که تک سهم حتی اگر سودآوری خوبی هم داشته باشد بدون شک استراتژیک مناسبی نیست بلکه باید چند سهم را انتخاب که بتوانند ریسک یکدیگر را خنثی کنند.
وی ادامه داد: نکته پنجم اینکه سودآوری شرکت‌ها را در نظر داشته باشند، شرکت‌هایی که سودآور هستند اگر رشد قیمتی در کوتاه مدت هم نداشته باشند در مجامع سالیانه سود نقدی به این شرکت‌ها تعلق می‌گیرد که می‌تواند به استراتژی موفق مردم در سرمایه گذاری‌ها کمک کند.
رئیس سازمان بورس و ارواق بهادار کشور گفت: نکته ششم اینکه بخشی از منابع خود را در بازار سرمایه و بخش دیگر را در قالب سپرده بانکی سرمایه گذاری کنند حال اگر تمایلی به سپرده گذاری در بانک‌ها ندارند می‌توانند اوراق با درآمد ثابت را در بازار سرمایه خریداری کنند.
وی در ادامه از مردم خواست این نکات را بطور حتم در سرمایه گذاری‌های خود در نظر داشته باشند.
محمدی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص فروش استقراضی توضیح داد: فروش استقراضی همان فروش تعهدی سهام شکل طراحی ابزار مالی اسلامی شده و مبتنی بر دو عقد وکالت است.
وی گفت: فروش استقراضی از نظر شرعی به شکل غربی در ایران قابل پیاده سازی نیست بنابراین با ترکیب دو وکالت این امکان فراهم شده است که فروش استقراضی تحت عنوان «فروش تعهدی» در کشور انجام شود.
رئیس سازمان بورس و ارواق بهادار کشور افزود: این ابزار مالی تا پایان امسال در کشور اجرایی خواهد شد، چون تاییدیه شورایعالی بورس، کمیته فقهی و دیگر زیرساخت‌های لازم در این زمینه فراهم شده است.
وی گفت: تداوم عرضه لازمه معامله هر کالا در بورس کالا یا انرژی است بنابراین کسانی این کالا‌ها را در اختیار دارند تولید کننده یا عرضه کننده عمده آن کالا هستند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سردار مارانی: حاج قاسم شجاعانه به دل دشمن می‌زد
دشمن برای جبران شکست‌ها روی ناامنی ایران تمرکز کرده است
تکذیب شایعه لغو پروازهای امارات به ایران
برگزاری نشست هیئت اتاق بازرگانی ایران با اعضای اتاق اصفهان
بررسی مشکلات ۲۲ پروژه عمرانی در شبستر
کتاب بر شانه‌های کارون، روایت کننده تشییع تاریخی سردار دل‌ها در اهواز
اجرای پویش نه به پلاستیک در بیارجمند
حضور نیم میلیون زائر در آیین سالگرد سپهبد شهید سلیمانی در کرمان
مطالبه گری حق هر ایرانیست، اما درچارچوب قانون
احزاب، موتور محرکه انتخابات
اجتماع مردم بروجرد در محکومیت آشوبگران
۵ مرزنشین مفقودی اشنویه نجات پیدا کردند
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد
سوادآموزی ۲۱۹مددجو در زندان‌های استان کرمان
مادر شهید حسینعلی اصغری آسمانی شد
اتاق بازرگانی روح اقتصاد استان است
یخبندان شبانه در کرمان تا پایان هفته
جدایی فرشاد احمدزاده از پرسپولیس
بیانیه اصناف، کسبه و بازاریان استان چهارمحال و بختیاری
گزینش، نقطه آغاز سلامت نظام تعلیم و تربیت است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا
کالابرگ ۴ میلیونی به چه کسانی اختصاص می‌یابد؟
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها
قطع جریان گاز فردا در بخشی از خیابان‌های شهر اصفهان
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر
کاهش دما در استان کرمان
با معترض حرف می‌زنیم؛ اغتشاش‌گر را باید سر جایش نشاند
هوای خراسان رضوی سردتر می‌ شود
سرمای شدید و یخبندان در زنجان
تجهیز و غرفه بندی روستابازار پارک شهر در اراک
حضور پزشکیان در مجتمع بهزیستی «خانه دختران ایران»
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال 
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۱۴ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۷ نظر)
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۷ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
افتتاح شهربازی در جنوب شهر شیراز  (۲ نظر)
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
مردم ایران دشمنانی به مراتب کارکشته‌تر را ناامید کرده‌اند  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
ایران در نبرد ۱۲ روزه از موشک‌های استراتژیک استفاده نکرد  (۱ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
لاریجانی: مردم آمریکا مراقب سربازانشان باشند  (۱ نظر)
تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت شهادت مرزبان دلیر ایران  (۱ نظر)
وزیر دفاع: بی ملاحظه به تهدیدات پاسخ می‌دهیم  (۱ نظر)