• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۴۷۳۸۹
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۲
اجتماعی » حقوقی و قضایی
معاون حقوق بشر دستگاه قضا در دیدار با هیئت عراقی:

شهید سلیمانی مبتکر امنیت درون‌زای کشور‌های منطقه

راهکار‌های پیگیری و جنبه های حقوقی ترور سردار شهید سلیمانی در دیدار معاون حقوق بشر قوه قضاییه با هیئت عراقی بررسی شد.

شهید سلیمانی مبتکر امنیت درون‌زای کشور‌های منطقهبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، راهکار‌های پیگیری ابعاد حقوقی و کیفری ترور سردار شهید سلیمانی در دیدار معاون امور بین الملل و حقوق بشر قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران با هیأت عراقی بحث و تبادل نظر شد.
 علی باقری کنی معاون امور بین‌الملل و حقوق بشر قوه قضائیه در دیدار با هیئت عراقی، وظیفه اصلی دستگاه قضا را اجرای عدالت دانست و گفت: شرط لازم و قطعی اجرای عدالت رهایی از سلطه بیگانگان و دستیابی به استقلال است و شهید سلیمانی که نقش برجسته‌ای در مقابله با تروریست‌های تهدید کننده امنیت و استقلال عراق داشت، حق پایان‌ناپذیری بر اجرای عدالت ورزی و عدالت گستری دارد و وظیفه ماست که در پیگیری آمران و عاملان این جنایت از هیچ تلاشی فروگذار نکنیم.
وی خاطرنشان کرد: در حالی که امریکایی‌ها درصددند امنیت کشور‌های منطقه را به خود وابسته کنند تا بتوانند از آن‌ها باج‌خواهی کنند، شهید سلیمانی مبدع الگوی امنیت درون‌زا در منطقه بود، تا هر کشور بتواند بدون وابستگی به بیگانگان و بر اساس ظرفیت‌های داخلی خود امنیت ملی خود را تضمین کند.
معاون امور بین الملل قوه قضاییه تأکید کرد: جنایت آمریکا در ترور شهید سلیمانی ثابت کرد افول قدرت آمریکا یک ادعا نیست، بلکه یک واقعیت غیرقابل انکار است، چرا که هیچ یک از ابزار‌های قدرت امریکا نتوانست جلوی امنیت سازی منطقه‌ای شهید سلیمانی را بگیرد و لذا ترامپ تروریست مجبور شد مانند گانگستر‌ها هفت تیرکشی کند.
وی بیان کرد: شهید سلیمانی نه تنها در زمان حیاتش رژیم تروریست آمریکا را تحقیر کرد، بلکه درماندگی آمریکا در مواجهه با هدف قرار گرفتن پایگاه نظامی اش ثمره خون به ناحق ریخته‌ی شهید سلیمانی است.
باقری کنی افزود: جمهوری اسلامی ایران بر اساس قوانین داخلی در حال پیگیری جنایت امریکا در دو عرصه‌ی حقوقی و کیفری است و در عین حال به طور جدی از همه ظرفیت‌های حقوقی و قضایی بین‌المللی برای تعقیب و مجازات آمران و عاملان این جنایت استفاده خواهد کرد.
دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد: آمریکا تنها ناقض حقوق بشر نیست، بلکه بشر هیچ جایگاهی در ساختار سلطه گری آمریکا ندارد. به همین جهت، ترامپ که بار‌ها به شکست طرح‌ها و سیاست‌های آمریکا در منطقه تأکید کرده و اذعان نموده که دولت‌های آمریکا با صرف ۷ هزار میلیارد دلار در منطقه هیچ دستاوردی را کسب نکرده اند تا جایی که وی مجبور است برای سفر به عراق و افعانستان شبانه و به طور مخفی وارد پایگاه‌های آمریکایی در این کشور‌ها شود، ولی در عین حال ترامپ هیچ اشاره‌ای به جنایت آمریکا در عراق و افغانستان و کشتن صد‌ها هزار نفر در جریان اشغال این کشور‌ها نمی‌کند، چرا که در مقابل سیاست‌های زیاده خواهانه امریکا جان انسان‌ها هیچ ارزشی ندارد.
وی تصریح کرد: از آنجا که جنایت امریکا نقض فاحش حقوق بنیادین بشر در منشور جهانی حقوق بشر از جمله نقض آشکار حق حیات و اصل کرامت انسانی است، جمهوری اسلامی ایران از تمام ظرفیت‌های حقوق بشری برای محکومیت رژیم امریکا بهره خواهد برد.

همکاری ایران و عراق در پیگیری جنایت آمریکا

در ادامه مدیر کل حقوق بشر و همکاری‌های بین المللی وزارت دادگستری عراق هم گفت: آن چه که ترامپ انجام داد بیانگر تروریسم دولتی و عملی خطرناک است. این اقدام خارج از چارچوب قانون، تروریسم است. وقتی یک دولت مستقیم اقدام تروریستی انجام می‌دهد برای کل جوامع در عرصه بین المللی خطرناک و قابل پیگیری است.
وی افزود: در نشست آتی شورای حقوق بشر لازم است همکاری‌های گسترده‌ای بین وزارت خارجه دو کشور و مسئولان قضایی ایران و عراق صورت گیرد تا ابعاد این جنایت را در نشست ژنو واکاوی و پیگیری کنیم.
مدیر کل حقوق بشر عراق ادامه تأکید کرد: نتیجه پیروزی خون این شهیدان، تصویب اخراج نیرو‌های آمریکایی از عراق است که از سوی دولت، ملت و پارلمان عراق صورت گرفت و بدون بازگشت است.
وی گفت: هر چند آمریکایی‌ها تمایلی به خروج از عراق ندارند، اما دولت عراق تمام اقدامات دیپلماتیک را در این خصوص انجام خواهد داد.
طرف عراقی ادامه داد: آمریکایی‌ها با استناد به بند ۵۱ منشور سازمان ملل قصد دارند از زیر این جنایت شانه خالی کنند، اما ما با استفاده از میثاق‌ها و دستورالعمل‌های بین المللی این جنایت جنگی را پیگیری می‌کنیم. باید از طریق دادگاه بین المللی کیفری و ارجاع آن به شورای امنیت سازمان ملل این پرونده را نیز پیگیری کنیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تشریح مسائل کلان و راهبردی استان سیستان و بلوچستان
فشار مذاکراتی و جنگ روانی؛ دو دلیل اصلی تحرکات نظامی آمریکاست
دستگیری سه حفار غیرمجاز در سلطانیه
پیش‌بینی تحقق بیش از ۸۰ درصدی اعتبارات عمرانی زنجان تا پایان سال
حادثه برای یک فروند هواپیمای آموزشی در نوبران
درخشش هنرمند زنجانی در جایزه ملی «روایت پیشرفت»
دستگیری عامل آتش سوزی تالاب انزلی
ثبت‌نام بیش از ۴ هزار داوطلب انتخابات شوراهای روستا؛ تمدید مهلت ثبت‌نام تا پایان امروز
یک فروند هواپیمای نهاجا دچار سانحه شد
تشدید نظارت بر بازار توزیع کالا‌های اساسی در دزفول 
آغاز عملیات آسفالت جاده روستای گردشگری دِه‌نو شهرستان هندیجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱ اسفند ۱۴۰۴
تسریع در روند اجرای طرح چندمنظوره نیایش دزفول
اوقات شرعی اهواز، یکم اسفند ۱۴۰۴
دعای هر روز و روز دوم ماه مبارک رمضان
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
تیم کاترینا قهرمان مسابقات فوتسال جام فجر در سراب
پایان اولین دوره مسابقات قهرمانی روستایی ویژه جانبازان و توان‌یابان گیلان در سنگر
آمادگی کامل منطقه اهواز برای تأمین سوخت نوروزی 
چهار خطه شدن مسیر پل مقاومت شهدا تا هریس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز عملیات اجرایی بزرگ‌ترین طرح راهسازی کهگیلویه و بویراحمد
یک فروند هواپیمای نهاجا دچار سانحه شد
سرمایه گذاری روسیه در میادین نفتی ایران
تمدید مهلت ثبت‌نام انتخابات شورا‌های روستایی تا فردا شب ساعت ۲۲
میوه و تره‌بار از ۱۵ اسفند کالابرگی می‌شود
دعای هر روز و روز اول ماه مبارک رمضان
آذربایجان غربی سردتر می‌شود
اوقات شرعی اهواز، ۳۰ بهمن ۱۴۰۴
بازداشت ۳۴ اغتشاشگر و تروریست خیابانی
تمرین آزادسازی کشتی ربوده شده در رزمایش ایران و روسیه
لغو سهمیه ۲۰ روز تردد رایگان در محدوده کاهش آلودگی هوای تهران
یارانه بهمن‌ماه دهک‌های ۴ تا ۹ واریز شد
پایان موفق رزمایش مرکب دریایی ایران و روسیه در جنوب ایران
پیش بینی رگبار باران در برخی مناطق
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف  (۳ نظر)
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است  (۱ نظر)
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود  (۱ نظر)
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم  (۱ نظر)
افزایش سه برابری یارانه فرزندان خانواده‌های دارای حداقل سه فرزند در دهک‌های ۱ تا ۴  (۱ نظر)
دستورالعمل فعالیت صنوف و اماکن عمومی در ماه رمضان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند  (۱ نظر)
افزایش قیمت نان و بنزین در سال آینده صحت ندارد  (۱ نظر)
انتشار آثار جدید از شاعر مشروطه  (۱ نظر)
اطلاعیه استخدام نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
دعوت از ورزشکار مراغه‌ای به اردوی تیم ملی والیبال ساحلی نوجوانان  (۱ نظر)
خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی گیلان روی میز هیئت دولت  (۱ نظر)