• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۴۹۱۱۸
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۳:۲۱
بین الملل » مقاومت
کارشناس شبکه سی ان ان

اگر پمپئو در بغداد ترور شود آمریکا حق شکایت ندارد

جوزف نای: پس از آن که آمریکا سردار سلیمانی را در عراق ترور کرد، اکنون اگر کسی وزیر خارجه آمریکا را در بغداد ترور کند، آمریکا حق هیچ شکایتی ندارد.

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما، کارشناس سی ان ان تأکید کرد  پس از آن که آمریکا سردار سلیمانی را در عراق، آن هم در شرایطی که در حال جنگ نبود، ترور کرد، اکنون اگر کسی وزیر امور خارجه آمریکا را در بغداد ترور کند، آمریکا حق هیچ شکایتی ندارد، زیرا باب ترور شخصیت‌ها را خودش گشوده است. 

فرید زکریا، مجری برنامه جی پی اس شبکه سی ان ان، در بخشی از برنامه خود که درباره نقش اخلاق در سیاست خارجی آمریکا بود، گفت: وقتی ما به دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که وی خودش می‌گوید واقعاً هیچ توجهی به اخلاقیات ندارد و اصولاً نگرانِ این مسئله نیست.
زکریا سپس از جوزف نای (Joseph Nye)، میهمان این برنامه که کارشناس علوم سیاسی است و اخیراً کتابی با عنوان «آیا اخلاقیات اهمیت دارد؟ رؤسای جمهور و سیاست خارجی (آمریکا) از فرانکلین روزوِلت تا ترامپ» منتشر کرده است، پرسید: آیا ترامپ در این زمینه (بی توجهی به اخلاقیات) با تمام رؤسای جمهور پیشین آمریکا فرق دارد؟
جوزف نای پاسخ داد: وی (ترامپ) از هر یک سایر رؤسای جمهور سابق آمریکا (۱۳ رئیس جمهورِ پیش از ترامپ) که در کتابم نامشان فهرست شده و من درباره شان تحقیق کرده ام، غیراخلاقی‌تر است و به اخلاقیات کمتر اهمیت می‌دهد. به عنوان مثال، وقتی ترامپ به ترور جمال خاشقجی، روزنامه نگار منتقد سعودی، به دست سعودی‌ها در کنسولگری عربستان سعودی در استانبولِ ترکیه واکنش نشان داد، وی کم و بیش گفت: شما باید این مسئله را پشت سر بگذارید (زیرا چندان حائز اهمیت نیست). ترامپ معتقد است که دنیا مکانی بسیار خطرناک است و از این نوع اتفاقاتِ فجیع زیاد رخ می‌دهد. حتی روزنامه وال استریت ژورنال که یک روزنامه محافظه کار آمریکایی است، تأکید کرد: «دونالد ترامپ در واکنش به قتل خاشقجی (به جای بی اهمیت جلوه دادنِ آن) می‌بایست سخنان بیشتری درباره "ارزش‌های آمریکایی" بیان می‌کرد (که نکرد).»
فرید زکریا پرسید وقتی شما به واقعه‌ای مانند ترور (سردار) سلیمانی نگاه می‌کنید، آیا به نظر شما، آن اقدامِ آمریکا نشان می‌دهد که ترامپ برخی از قوانین بازی را زیر پا گذشته است؟ آیا شما چنین عملیاتی را یک اقدام غیر اخلاقی توصیف می‌کنید؟
نای گفت: شما (ترامپ) با ترور یک مقام بلندپایه در یک کشور ثالث، آن هم در زمانی که در حال جنگ نیستید، در واقع، فرمان اجرایی جرالد فورد، رئیس جمهور اسبق آمریکا، را ابطال کرده اید، زیرا جرالد فورد، پس از پایان جنگ ویتنام، یک فرمان اجرایی صادر کرد و در آن صراحتاً نوشت که ما (آمریکا) وارد عملیات ترور کردن دیگران نخواهیم شد.
نای افزود: به نظر من، ما نباید این هنجار را کنار بگذاریم. مثلاً اگر مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، به بغداد برود و کسی به او تیراندازی کند (و او را از پای درآورد)، چه اتفاقی خواهد افتاد؟ آنگاه ما (آمریکا) هیچ حقی برای شکایت از آن کار نداریم، زیرا خودمان به (سردار) سلیمانی شلیک کردیم. 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مطالبات مردمی ۲۴ آبان ۱۴۰۴
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۲۴
قطعی خط تلفن درچه اصفهان، دردسر ساز شد
نشان طلای دختر تکواندوکار ایران در بازی‌های همبستگی اسلامی
اختتامیه سومین رویداد تولید محتوای دیجیتال بسیج در دماوند
تخصیص ۷۵۰ میلیارد تومان برای طرح‌های ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)
حضور بانوان برای نخستین بار در ورزشگاه تختی آبادان
دیدار معاون سیاسی رئیس مجلس لبنان با لاریجانی
معرفی برگزیدگان جشنواره تئاتر چهارمحال و بختیاری
پیگیری اختلال در واردات نهاده‌های دامی
برگزاری همایش عهد همدلی در سرخه
لایروبی آب بندان‌های گیلان
چرا بیمه بیکاری پرداخت نمی‌شود؟
خاموشی ۱۰ ماینر قاچاق در گلوگاه
شهداب قهرمان لیگ برتر والیبال نوجوانان شد
تصادف مرگبار در جاده چوکام به خمام
درخشش دانش آموزان اسلامشهری در رقابت های استارتاپی استان تهران
­بازی‌های همبستگی اسلامی؛ صعود عرفان محرمی به نیمه نهایی ووشو
کشاورزی محوری، خط‌مشی اصلی دولت
دیدگاه مثبت مردم گیلان در خصوص اجلاس استانداران کشور‌های حاشیه خزر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد
استقبال از شناگر شیرازی تاریخ‌ساز کشور در فرودگاه شیراز
اصلاح رفتار مدیریتی پیش نیاز رفع مشکلات است
هشدار زرد هواشناسی چهارمحال و بختیاری
مسابقات درگ قهرمانی کشور در جزیره کیش
پویش آبادان را سبز میکنیم
صبر و مقاومت، ضدحمله به جنگ شناختی دشمن است
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود
تجاوز رژیم صهیونی به خاک لبنان با عبور از خط آبی
بارش باران با ورود سامانه بارشی به کشور
برگزاری قرعه کشی فروش فوق العاده سایپا
برگزاری آیین اختتامیه جشنواره بین‌المللی فیلم «شهر» با معرفی برگزیدگان
نگرانی پنتاگون از فروش جنگنده‌های اف-۳۵ به عربستان سعودی
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۳ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های نوین گردشگری در هفته کیش  (۱ نظر)