• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۵۹۶۱۴
تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۹:۴۶
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
با توجه به اشاعه ویروس کرونا ؛

رعایت بهداشت فردی، مهمترین اقدام برای شکست کروناست

دکتر نیک پژوه، متخصص طب پیشگیری و پزشکی اجتماعی در گفتگو با برنامه تهران کلینیک رادیو تهران گفت: رعایت بهداشت فردی، مهمترین اقدام برای شکست کروناست.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، نیک پژوه با اشاره بر اصلی‌ترین راه انتقال این بیماری یعنی دست‌های آلوده و ارتباطات تنفسی بر شست و شوی مکرر دست‌ها و خانه ماندن افراد مستعد از جمله افراد سالمند، بیماران قلبی و عروقی، دیابتی، تنفسی، بیمارانی که به هر دلیل کورتون دریافت می‌کنند یا شیمی درمانی می‌شوند و سیستم ایمنی ضعیفی دارند، تاکید کرد.
وی گفت: پرهیز از سفر‌های غیر ضروری درون شهری و برون شهری نیز موجب کاهش انتقال این بیماری می‌شود.
نیک پژوه افزود: علم پزشکی بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت اطلاعاتی را در خصوص این بیماری در اختیار ما می‌گذارد. حدود ۸۰ درصد از افراد مبتلا به کرونا ویروس، این بیماری را به صورت یک سرماخوردگی خفیف تجربه می‌کنند؛ علایم تنگی نفس، تب و سرفه لزوما به معنی ابتلا به بیماری کرونا ویروس و نیاز به مراجعه به بیمارستان در این شرایط نیست. همانطور که برای مقابله با سرماخوردگی و آنفولانزا با مصرف دارو‌های تجویز شده توسط پزشک و استراحت در خانه، با این بیماری‌ها مقابله می‌شد؛ برای بیماری کرونا ویروس نیز می‌توان درمان مشابه را اتخاذ کرد. اما همچنان لازم است موارد لازم پیشگیری و درمان را رعایت کرد و درصورت ابتلا به این بیماری، ارتباط خود را با دیگران کم کرده و خود را در خانه جدا کنیم.
متخصص طب پیشگیری در ادامه اظهار داشت: تنها ۲۰ درصد از مبتلایان دچار علائم شدید‌تر می‌شوند و از این ۲۰ درصد، حدود ۱۵ درصد در بخش‌های جدا بستری خواهند شد و فقط ۵ درصد نیاز به دستگاه تنفسی پیدا خواهند کرد و متاسفانه تقریبا ۲ الی ۳ درصد دچار مرگ خواهند شد.
نیک پژوه با اشاره به مرگ و میر بیماران حاد کرونایی گفت: این میزان مرگ در سنین مختلف متفاوت است. طبق گفته سازمان جهانی بهداشت تا به این لحظه مرگ در سنین زیر ۱۰ سال رخ نداده است.
وی گفت: تا هنگامی که دارای علائم مشخص نیستیم و با افراد مبتلا به کووید۱۹ در ارتباط نبوده ایم جای نگرانی وجود ندارد. بهتر است تنها از لوازم شخصی خود استفاده و حتما جوانب بهداشتی را رعایت کنیم.
دکتر نیک پژوه درباره شایعات رایج درباره این ویروس گفت: در گرما پایداری این ویروس در خارج از بدن انسان و روی سطوح بسیار پایین می‌آید و به مهار شدن این بیماری کمک کند. در ضمن بخور آب گرم و نگهداری مواد در فریزر به هیچ عنوان توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت نیست و رطوبت و سرما نیز می‌توانند باعث پایداری این ویروس شود.
نیک پژوه در انتهای این گفتگوی رادیویی تاکید کرد بهترین راه جلوگیری از ابتلا به این بیماری شست و شوی مکرر دست هاست.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشف۱۸۵ قطعه شیء تاریخی درنَرماشیر
معرفی برگزیدگان ۳ جشنواره فرهنگی کودک در رشت
مراسم شهادت امام سجاد (ع) در کشمیر
موضع قاطع نخست وزير عراق در حمايت مجدد از ايران
تاکید مالزیائی‌ها بر رد سفیر پیشنهادی ترامپ
آتش سوزی در جنگل‌های ترکیه
تشدید دردسر‌های ترامپ
سفر معاون وزیرخارجه به نیویورک
۲۵ محرم، سالروز شهادت پیام رسان نهضت عاشورا، امام سجاد (ع)
برخورد پژو پارس با نیوجرسی وسط جاده در فریمان
پیگیری ابعاد حقوقی تجاوز دشمن صهیونی
پیام تسلیت آیت الله سید علی اصغر دستغیب در پی شهادت سرلشکر شهید غیب پرور
تاکید استاندار بر لزوم جذب اعتبارات استان در حوزه‌های مختلف
افتتاح نمایشگاه فردخت در میامی
برگزاری نشست شورای هماهنگی ارزش های دفاع مقدس لرستان
دیواری کوتاه برای مقابله با باد‌هایی بلند
افزایش ۴ درصدی مصرف برق در کهگیلویه و بویراحمد
برای سفر اربعین ثبت نام بیش از ۲۶ هزار نفر در خراسان رضوی
روستای تاریخی فهرج، در راه یونسکو
پیمایش رشته کوه دنا در ۲ روز و صعود به ۴۰ قله
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تشکیل یگان‌های جدید «تکاوران تفنگدار دریایی» در کشور
زمین لرزه ۵/۱ ریشتری در فاضل آباد
رزمایش مشترک دریایی ایران و روسیه فردا برگزار می‌شود
زلزله بیش از ۵ ریشتری در فاضل آباد گلستان
وزیر ورزش نایب قهرمانی تیم والیبال نوجوانان ایران را تبریک گفت
شورای نگهبان؛ نهادی حاکمیتی با پشتوانه مردمی و نظارت مستمر قانونی
عرضه امتیاز صادراتی؛ ابزار جدید تسهیل تجارت خارجی
احسان حاج‌صفی به سپاهان بازگشت
جعفری: دختران ایران فراتر از انتظار ظاهر شدند
توصیه‌های ستاد مرکزی اربعین به زائران کربلای معلی
استان تهران چهارشنبه تعطیل شد
سامانه‌های آسیب‌دیده پدافند هوایی جایگزین شدند
مردم ایران باطل السحر نقشه‌های دشمنان ایرانند
نتایج روز چهارم هفته سوم و برنامه آخرین روز مرحله مقدماتی
از دل تهدید تا اوج اقتدار؛ ۱۲ روزی که ایران را دوباره ساخت
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۱ نظر)