• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۶۰۴۵۵
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۰:۰۷
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
تيترامشب؛

علاوه بر رعايت بهداشت بايد به سلامت روان هم توجه کنيم

روانپزشک تاکید کرد: علاوه بر رعایت بهداشت باید به سلامت روانی هم توجه کنیم به خصوص بهداشت روانی کودکان که اهمیت بسیار دارد.


علاوه بر رعايت بهداشت بايد به سلامت روان هم توجه کنيمبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما ملک‌فرهاد ملک در برنامه تیترامشب گفت: از نظر روانی باید کمتر به کودکان از بیماری گفت و به بچه‌ها آرامش دهیم. نکته اول این است که اول والدین آرامش خود را حفظ کنند تا بتوانند به کودکان آرامش دهند نکته دیگر اینکه به حرف‌های کودک گوش دهیم تا ببینیم چقدر اطلاعات دارند و اطلاعات را اگر می‌دهند درست و شفاف باشد، نکته مهم دیگر اینکه اعتمادبخشی زیادی به کودکان ندهند.
در مرحله بعد می‌توان با نزدیک شدن به کودک از میزان ترس کودک بپرسند و راه‌های پیشگیری را به کودک آموزش دهند. در صورت اخلال در خواب و درس کودکان باید به پزشک و روانپزشک مراجعه کرد.
فرهاد ملک در ادامه درباره نوجوانان نیز گفت: ضمن اینکه باید به نوجوان آرامش داد باید زمان‌هایی هم برای تنهایی آن‌ها اختصاص داد.
حضور در منزل از گسترش بیماری جلوگیری می‌کند، اما توصیه می‌شود هرکاری تا قبل از این کار بعنوان سرگرمی تلقی میشده انجام شود نکته دیگر اینکه مردم از میهمانی رفتن و تجمعات خودداری کنند، اما ارتباطات تلفنی می‌تواند حفظ شود، در خانواده می‌توان با مشارکت از استرس جلوگیری کرد. خواب کافی استرس را کاهش می‌دهد و اولویت دارد، نوشیدنی‌های کافئین دار مثل قهوه کم شود، چون موجب اضطراب شود، دوش گرم نیز موجب کاهش استرس می‌شود.
او افزود: روانشناسی مثبت در بحران‌ها اجزا و مولفه‌هایی دارد یکی از مولفه‌ها امید است بنابراین با توجه به اینکه این اولین همه گیری بیماری در دنیا نیست و آخرین هم نخواهد بود و با توجه به تلاش‌ها برای کشف واکسن به تدریج از همه گیری کم می‌شود، اما خود مراقبتی نیز در کنار امید لازم است.
علاوه بر رعايت بهداشت بايد به سلامت روان هم توجه کنيمحسین عرفانی رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت: ۱۰ روز قبل بیماری درقم تشخیص داده شد و همانطور که می‌دانیم دوره کمون این بیماری ۲ هفته است پس این بیماری دو هفته بعد سرایت داشته است و به قبل از تشخیص و کنترل بر می‌گردد.
او افزود: ویروس کووید ۱۹ قدرت سرایت و انتشار فراوانی دارد و هر فرد می‌تواند ۲ یا بیشتر را آلوده کند وراه انتشار آن یا از طریق تنفس و رعایت نکردن بهداشت فردی است البته با رعایت بهداشت فردی این انتظار می‌رود دو تا سه هفته بعد روند نزولی و کاهش بیماری را شاهد باشیم.
در کشور ما به زعم دوست و دشمن و در جهان از نظر ارائه خدمات بهداشتی زبانزد است و آمادگی‌های لازم برای نظام پزشکی کشور از قبل پیش بینی شده است.
عزم ملی وجود دارد تا وزارت بهداشت بتوانداقدامات بهداشتی را عملی کند. انچه در انتشار ویروس نقش دارد افراد آلوده هستند که می‌توانند ویروس را انتقال دهند، این افراد دچار ضعف بدنی، تب و سینه پهلو می‌شوند که ۲۰ درصد جامعه را تشکیل می‌دهند و باید بستری شوند دسته دوم ۸۰ درصد دیگر مردم هستند که با بیماری ساده سرماخوردگی احساس می‌کنند مشکلی ندارد، اما اینگونه نیست باید با شروع سرماخوردگی استراحت داشته باشند و با از بین رفتن علائم بیماری می‌توانند در جامعه حضور یابند این افراد باید ماسک استفاده کنند و از حضور در اجتماع خود داری کنند و دستمال و ماسک مورد استفاده را در ظروف دردار بیندازند، دستی که با سطوح آلوده تماس دارد می‌تواند موجب انتقال بیماری شوند، چون ویروس در سطوح تا ۹ روز باقی می‌ماند پس باید دست‌ها مرتب با آب و صابون شسته شوند و صورت و مخاط چشم نیز مرتب با صابون شسته شود.
رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: ۶۵ کشور در جهان درگیر این بیماری شده است و روند درمان و پیشگیری نیازمند هماهنگی منطقه‌ای دارد. با وجود دو نیمکره در جهان ویروسی می‌تواند حالت اندمی داشته باشد که دو نیمکره را در گیر کند. بیماری سارس به علت اینکه به نیمکره جنوبی سرایت نکرد زود بسته شد، اما با انتشار این ویروس در نیمکره جنوبی شاید شاهد ماندن این بیماری در سال‌های آینده نیز در زمان سرما باشیم، اما قطعا با روش‌های درمان و تولید واکسن از شدت آن کم خواهد شد.
عرفانی گفت: در کشور چین تجربه چندماهه برای فعالیت‌های خوب و اشتباه دارد پس باید از فعالیت‌های خوب استفاده کنیم بنابراین هیچیک از شهر‌های کشور قرنطینه اجباری نمی‌شود، اما قرنطینه‌ها می‌تواند فردی باشد.
علاوه بر رعايت بهداشت بايد به سلامت روان هم توجه کنيمدکتر علیرضا بیگلری رئیس انسیتو پاستور ایران گفت: در روز‌های آغاز این بیماری برای راه اندازی ۲۲ مرکز در کشور کمک کردیم. همه ۲۴ آزمایشگاه نیز با یک پروتکل و مکانیزم واحد کار تشخیص کرونا را انجام می‌دهند.
او افزود: یک ماه قبل از ورود به بحران کیت‌ها تشخیصی آماده شد و بیش از ۵۰ گروه فناور نیز برای همکاری در تولید کیت‌ها اعلام آمادگی کرده اند که بعد از تایید نهایی از کیت‌های تولید داخل استفاده خواهد شد.
او درباره طرح جدید وزارت بهداشت نیز گفت: در تصمیم گیری و آماده شدن برای مطالعات انسیتو پاستور قسمتی از پروژه است تا زودتر از بحران گذر کنیم.
علاوه بر رعايت بهداشت بايد به سلامت روان هم توجه کنيمپاشایی معاون اجتماعی پلیس فتا نیز در ارتباط تلفنی درباره شایعات فضای مجازی گفت: به موازات اخبار رسمی از فضای مجازی نیز شاهد اخبار کذب هستیم. از خواص بد فضای مجازی این است که انتشار شایعات را راحت کرده است بنابراین از مردم درخواست می‌شود اخبار را از مراجع موثق و رسمی کشور پیگیر باشند.
پلیس فتا بر اساس ماده ۱۸ قانون مجازات اسلامی تکالیف تخلف در فضای مجازی را معین کرده است. کارگروهی تشکیل شده و موارد مجرمانه رصد می‌شود. مراحل سیر قانونی انتشار اخبار کذب در فضای مجازی در حال پیگیری است.
علاوه بر رعايت بهداشت بايد به سلامت روان هم توجه کنيمزادبوم رئیس سازمان توسعه تجارت هم گفت: صادرات اقلامی، چون ماسک و منسوجات وابسته به آن را ممنوع کرده ایم، اما صادرات در برخی مرز‌های کشور‌ها مثل عراق و ارمنستان و افغانستان باز است و کالا صادر می‌شود، اما برخی کشور‌ها به دلیل اینکه خودشان صادرات را ممنوع کرده اند راه‌های تجارت بسته شده است.
کالا‌های اساسی امسال به مقدار لازم وارد شده است و تجارت با برخی کشور‌ها مثل امارات نیز همچنان ادامه دارد.
علاوه بر رعايت بهداشت بايد به سلامت روان هم توجه کنيمترفع مدیرعامل شرکت اتوبوسرانی نیز گفت: با دستورالعمل‌های ابلاغی وزارت بهداشت کار ضدعفونی کردن اتوبوس‌ها به صورت شبانه روزی انجام می‌شود.
او افزود: استقبال مردم از حمل و نقل عمومی با توجه به روند شیوع بیماری کرونا کاهش یافته و بیش از نیمی از مردم ترجیح داده اند از اتوبوس استفاده نکنند، اما به مردم توصیه می‌شود اگر علائم سرفه وتب و سرماخوردگی دارند از حمل و نقل عمومی استفاده نکنند یا ماسک بزنند.
علاوه بر رعايت بهداشت بايد به سلامت روان هم توجه کنيمنوبخت مدیر عامل شرکت بهره برداری مترو نیز گفت: آخر وقت قطار‌ها ضد عفونی می‌شود در بین ساعات نیز قطار‌ها چندبار در روز ضدعفونی می‌شوند و ایستگاه‌های مترو نیز برای جلوگیری از شیوع بیماری ضد عفونی می‌شود از مردم نیز تقاضا می‌شود کمتر از مترو استفاده کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ایمن‌سازی نقاط پرتگاهی محور کاج–جونقان
ضرورت واگذاری اختیارات ویژه به استان‌های مرزی برای واردات نهاده های دامی
آغاز طراحی نقاشی دیواری بلند در مسیر ساحلی غربی اهواز
پیش‌بینی کاهش ۳۰ درصدی بارش پاییزی در کردستان
واژگونی و حریق سواری پژو حامل سوخت قاچاق در محور گناباد - قائن
دوری و دوستی قرص آهن و کلسیم
آزادراه تهران-کرج امشب مسدود می‌شود
گرامی داشت یاد و خاطره ۱۶۷ شهید شهرستان باروق
انتشار کتاب ریحانه سادات به خط بریل
برگزاری انتخابات شورای دانش آموزی در ۵۶۰۰ مدرسه
افزایش تعرفه خدمات دامپزشکی
امکان استعلام اصالت کالای استاندارد از طریق سامانه پیامکی
کشف بیش از ۲ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در شهرستان بجستان
برد آبی پوشان گرمسار مقابل تیم شاهین آمل 
امدادرسانی به مصدومان واژگونی خودروی سواری پراید
معرفی فرمانده جدید مرکز آموزش تخصص‌های دریایی باقرالعلوم رشت
هنرنمایی دانش آموزان مدرسه روستای یزدکان خوی درجشنواره غذا‌های سنتی
هفدهمین جشنواره «نخستین واژه آب» در استان اردبیل آغاز شد
راه یابی فیلم «تولد» از مشهد به جشنواره بین المللی نیویورک
انگلیس پشت پرده اجلاس منامه بود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
افشای حمله موشکی ایران به منطقه‌ای سری در سرزمین‌های اشغالی در جنگ ۱۲ روزه
پایان اسکان آسیب‌دیدگان دفاع مقدس ۱۲ روزه در هتل‌ها
افزایش قیمت برخی از داروهای بیماران خاص
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
جایزه صلح نوبل را به حامی جنایات رژیم صهیونیستی دادند
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
فرآیند حذف چهار صفر از پول ملی آغاز شد
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
نشست سران قوا برگزار شد
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)