• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۶۵۷۰۰
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۰
قزوین » اجتماعی

برای پیشگیری از کرونا در محیط کار چه کنیم؟

در روز‌های شیوع ویروس کرونا در جهان ضدعفونی کردن محیط کار لازم و ضروری است.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، امروزه بیشتر افراد ساعات طولانی را بیرون از منزل سپری می‌کنند؛ محل کار، یکیبرای پیشگیری از کرونا در محیط کار چه کنیم؟ از محیط‌های آلوده به انواع ویروس‌ها به خصوص ویروس کروناست، که افراد در طول روز با آن درگیر هستند.
بنا به شغلی که دارید روزانه با افراد زیادی در ارتباط هستید و در این شرایط ویژه که ویروس کرونا در ایران شیوع پیدا کرده است باید نسبت به ضدعفونی کردن محیط کار جهت حفظ سلامتی خود و اطرافیان دقت زیادی به خرج دهید.
تماس با کارتخوان، عابر بانک، آسانسور، اتوبوس، مترو و... سپس حضور در محل کار باعث انتقال این آلودگی‌ها به محل کار می‌شود، در نتیجه باتوجه به افزایش احتمال همه‌گیری کرونا، بهتر است همه افراد علاوه بر رعایت بهداشت در منزل، به اقدامات حفظ سلامت و پیشگیری از ابتلا در محیط کارشان نیز توجه داشته باشند.
وسایل نقلیه عمومی، دکمه‌های آسانسور و دستگیره‌های درب‌های ورودی، گرچه به ظاهر تمیز به نظر می‌رسند، اما محل خوبی برای انتشار انواع ویروس‌ها و باکتری‌ها هستند، زیرا افراد مختلف که ممکن است ناقل بیماری باشند با آن‌ها تماس دارند.
اولین اقدام بعد از ورود به محل کار
پس از ورود به محل کار حتما دست‌های خود را بشویید، زیرا شستن دست‌ها زمینه انتقال عوامل بیماری‌زا را کاهش می‌دهد. انگشتان و بین انگشتان باید ۱۵ تا ۲۰ ثانیه با آب ولرم و صابون شسته شده و در صورت امکان با محلول آنتی باکتریال ضدعفونی شوند، این توصیه را باید پیش از صرف غذا نیز رعایت کرد.
برای کاهش احتمال بیماری در دوره‌های همه‌گیری از دست دادن هنگام احوالپرسی با همکاران خود خودداری کنید.
وسایل محل کار خود را ضدعفونی کنید
صفحه کلید و موس رایانه، تلفن، سطح میز، خودکار و دیگر وسایلی که همه افراد در محیط شغلی استفاد می‌کنند، زمینه آلودگی بسیار جدی به انواع ویروس و باکتری را دارند.
مدیران و کارفرمایان باید این مسئله را کاملا جدی بگیرند و روزانه پس از اتمام کار، از نیرو‌های خدمات بخواهند تمامی این وسایل و همچنین دکمه‌های آسانسور، کلید‌های برق، دستگیره در، نرده‌ها، سرویس بهداشتی و... را ضدعفونی کنند.
از ظروف شخصی استفاده کنید
گرچه استفاده از ظروف شخصی آب و نوشیدنی توصیه همیشگی برای حفظ سلامت افراد در اداره‌هاست، اما در دوران شیوع بیماری‌های واگیر اهمیت بیشتری خواهد داشت؛ هر فردی قندان جداگانه داشته باشد و غذا در ظروف یک بار مصرف صرف شود.
رعایت بهداشت آشپزخانه‌ها در ادارات
یکی از محل‌های مستعد بیماری، آشپزخانه ادارات و سازمان‌ها است که به دلیل حضور چند نفر و طبخ غذا در حجم بالا رعایت نکات بهداشتی لازم در این مکان‌ها ضروری است.
در تهیه مواد غذایی خام و سرو غذای آماده و وسایلی مثل چاقو، قاشق و ... باید وسایل به صورت کامل ضدعفونی شوند. از طرفی، فرآورده‌های گوشتی، لبنیات و تخم‌مرغ از منابع سالم انتخاب شوند و حتما به طور کامل پخته باشند.
تهیه مواد شوینده و دستمال کاغذی
در تمامی سرویس‌های بهداشتی عمومی از جمله اداره‌ها باید مواد شوینده استاندارد برای شستشوی دست‌ها در اختیار کارکنان قرار گیرد، همه افراد باید پس از شستشو، دست‌ها را با دستمال خشک کنند.
همچنین افراد هنگام عطسه و سرفه باید دهان و بینی را با دستمال تمیز کنند و سپس آن را در سطل زباله دردار بیندازند.
در و پنجره‌ها محل کار خود را باز کنید
در اداره‌ها و سازمان‌ها نیز باید مانند منزل، روزانه و ترجیحا صبح، ۱۰ تا ۱۵ دقیقه همه پنجره‌ها باز باشد تا هوا جریان پیدا کند. از آنجا که در روز‌های زمستان معمولا شوفاژ و بخاری روشن است، هوای ساختمان خشک می‌شود که باعث تحریک مخاط بینی و افزایش زمینه ابتلا به بیماری‌های ویروسی خواهد بود.
اگر بیمار هستید مراقب سلامتی دیگران باشید
در صورت داشتن علائم سرماخوردگی، باید از حضور در محل کار خودداری کنید، کارفرمایان و مدیران در این زمینه نباید سختگیری داشته باشند و حتما باید به فرد بیماری مرخصی بدهند.
در شرایط شیوع بیماری‌های همه‌گیر که فرد ناگزیر به حضور در اداره است حتما باید از ماسک مخصوص استفاده کند، هنگام عطسه و سرفه صورت را با دستمال کاغذی تمیز کند و آن را در سطل زباله بیندازد.
لغو جلسات غیرضروری ادارات
توصیه می‌شود در این شرایط از جلسات و دوره‌همی‌های غیرضروری خودداری شود، در غیر این صورت، استفاده از ماسک برای افراد دارای علائم بیماری ضرورت دارد.
دورکاری
در دوران شیوع بیماری کرونا در صورت امکان برای شغل‌هایی که امکان کار از راه دور را دارند برای پیشگیری از شیوع این بیماری مدیران به کارمندان خود اجازه کار در منزل را بدهند.
بسیاری از امور اداری و بانکی را از طریق اینترنت انجام دهید، حتی بهتر است این روز‌ها از اتومبیل شخصی به جای وسایل عمومی استفاده شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برداشت بی رویه آب عامل تشدید بحران دریاچه ارومیه
واگذاری ۴ هکتار زمین به ۲۸۰ خانوار مازندرانی در طرح جوانی جمعیت
اعلام برنامه‌های هفته بسیج در اشنویه
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
امضای تفاهم نامه آموزش و پرورش و اداره کل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
زهرا نجفی در پرتاب نیزه از کسب نشان بازماند
ثبت روزانه ۵۸ ازدواج در آذربایجان‌غربی
گشایش نمایشگاه فرهنگی عفاف و حجاب با عنوان حریم یاس در رشت
بازدید بیش از ۱۰۰ هزار زائر از یادمان‌های دفاع مقدس آذربایجان‌غربی
شکست پسران ایران مقابل برزیل
سوارکاری در هوای با طراوت پاییزیِ گراش
نمایش نقطه عطف این شب ها در حوزه هنری میزبان مخاطبان است
آیین استقبال از ۱۰ شهید گمنام در کرج
رگبار‌های پراکنده شبانه در مازندران و آبگرفتگی برخی خیابان‌ها
اقامه نماز طلب باران در شیراز
پایش دقیق رعایت استاندارد‌ها در ادارات آذربایجان‌غربی
لبخند رحمت الهی در لرستان و خوشحالی مردم
بزرگترین قدرت ایران فرهنگ آن است
دست خالی دامداران از واکسن داخلی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سامانه ای برای بارگذاری اسناد قولنامه ای راه اندازی می شود
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر
مدیرعامل جدید ایران‌ایر منصوب شد
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ فرنگی کاران از فردا به مصاف حریفان می‌روند
نشان خدمت برای فراگیران درجه‌داری فراجا در اراک
مصاف ایران و برزیل در یک چهارم نهایی
اعطای پروانه بهره‌برداری به نخستین شهرک مسکونی دولتی کشور
پیش بینی وقوع مه، غبار صبحگاهی و کاهش دما در خوزستان
تأکید فرماندار ماکو بر بازنگری فوری زیرساخت‌های جاده‌ای در پی افزایش تصادفات
الحاق ۸۷۴۰ هکتار از اراضی استان یزد برای طرح‌های مسکن
ساماندهی ۱۰ هزار و ۲۶۰ متقاضی جوانی جمعیت و تک واریزی در زنجان
لطافت برف و باران در هوای آذربایجان شرقی
امحای ۲۵۱ دستگاه ماینر غیرمجاز در انبار‌های اموال تملیکی آذربایجان غربی
فعالیت ۱۶۰ هزار خادم رضوی در کشور
کاهش تصادفات معطل تکمیل طرح
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران  (۱ نظر)
پرداخت وام برای جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده در یزد  (۱ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
برای جوانان هر کاری انجام می‌دهیم تا با امید زندگی کنند  (۱ نظر)
کشاورزی محوری، خط‌مشی اصلی دولت  (۱ نظر)
افزایش فشار نظامی آمریکا بر ونزوئلا با هدفی مبهم  (۱ نظر)
تشدید فعالیت سامانه بارشی در آذربایجان غربی  (۱ نظر)
رئیس‌جمهور ونزوئلا فرمان بسیج ملی صادر کرد  (۱ نظر)
معامله ۵۹۰ کیلوگرم زعفران در بورس کالا در هفته پایانی آبان  (۱ نظر)
حفاری‌های جدید در زیر و اطراف مسجدالاقصی  (۱ نظر)
وعده افزایش ۵۰ درصدی حقوق و درآمدزایی برای دانشجویان PhD  (۱ نظر)