• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۶۷۷۶۴
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۶:۵۸
علمی و فرهنگی » آموزش عالی، دانشگاه
مسؤول تدوین برنامه مقابله با کرونای معاونت قرآن وزارت ارشاد

فراخوان تولید محتوای قرآنی برای عبور از بحران کرونا

با همکاری برخی نهاد‌ها برای اوقات فراغت شهروندانی که به خاطر کرونا ایام تعطیلات را در منازلشان سپری خواهند کرد، تولیدات قرآنی در فضای مجازی عرضه خواهیم کرد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت ارشاد، آقای محمدمهدی عزیز زاده، با اشاره به جریان مقابله با کرونا و فضاسازی هر کدام از دستگاه‌ها در این باره، گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مأموریت یافته است که در حوزه فعالیت رسانه‌ای صحیح، اطلاع‌رسانی درست و مدیریت فضای مسموم رسانه‌ای برخی جریانات فعالیت‌هایی را انجام دهد که بخشی از این مأموریت‌ها به این معاونت مرتبط است.
مدیرکل دبیرخانه کمیسیون توسعه فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی قرآن به تشکیل ستادی برای این کار در معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد و برگزاری جلسات منظم آن در فواصل زمانی نزدیک، اشاره کرد و افزود: در نهایت یک برنامه‌ریزی صورت گرفته که هدف اصلی آن ارتقا سطح سلامت و بهداشت معنوی و فکری مردم است. همچنین توجه به اهمیت و نقش اساسی نشاط‌آفرینی و امیدبخشی با توجه به در پیش بودن ایام نوروز و اعیاد مبارک ماه‌های رجب و شعبان نیز مورد تأکید قرار گرفته است. علاوه بر این، استفاده از ظرفیت نهاد‌های قرآنی ـ مردمی، شخصیت‌ها و گروه‌های مرجع، تأکید بر رعایت اصول بهداشتی و علمی و پرهیز از اقدامات غیراصولی و غیرصحیح، استفاده از بستر فضای مجازی با توجه به اصل جذابیت و حوزه گسترده اثرگذاری آن و تأکید بر نقش و کارکرد گزاره‌های کلیدی قرآن و ادعیه و زیارات معتبر دینی در ارتقای سطح معنوی جامعه و کاهش دل‌نگرانی‌ها و تشویش‌ها از دیگر اصول و سیاست‌هایی است که این ستاد در طراحی برنامه‌های خود مد نظر قرار خواهد داد.
عزیززاده به طراحی اقدامات عملی برای اجرای این سیاست‌ها اشاره و اظهار کرد: در این طرح سه راهبرد پیگیری می‌شود که یکی از آن‌ها ترویج باور‌ها و اندیشه‌های صحیح دینی در مواجهه با ابتلائات است. یکی از شبهاتی که به طور جدی در فضای مجازی گسترش پیدا می‌کند و طراحی‌های پیچیده‌ای هم برای آن صورت گرفته این است که تقابلی بین فضای معنویت و باور دینی با فضای علمی دامن زده شود که این بسیار خطرناک است؛ لذا یکی از راهبرد‌ها این است که اندیشه‌ها و باور‌های صحیح را برای مواجهه با ابتلائات و بیماری‌ها ترویج دهیم.
وی بیان کرد: برای این موضوع سه کار جدی طراحی شده که محور اصلی آن‌ها تولید آثار و محصولات صوتی و تصویری است این آثار برگرفته از آموزه‌ها و مضامین قرآنی هستند و مروج باور صحیح نسبت به مقوله دعا و توسل و نیایش خواهند بود. جمع‌آوری آثار تجسمی، فیلم کوتاه، کلیپ، آثار صوتی و متنی موجود و مشارکت با رسانه ملی به ویژه شبکه قرآن و معارف سیما و رادیو قرآن برای تولید میان‌برنامه‌های دینی از دیگر کار‌هایی است که در این راهبرد پیگیری خواهد شد.
مدیرکل دبیرخانه کمیسیون توسعه فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی قرآن با اشاره به اینکه راهبرد دیگر ما در این برنامه‌ها ترویج اخلاق‌مداری و ارتقای روحیه صبر، همیاری و تحمل در مواجهه با مشکلات خواهد بود، به تولید و عرضه برنامه‌های ترکیبی و گفت‌وگومحور با بزرگان دینی و قرآنی اشاره کرد و گفت: معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد، پنج استودیو در استان‌های تهران (مؤسسه مهد قرآن)، یزد (مؤسسه ثقلین)، مشهد (جامعه قاریان مشهد)، تبریز (مهد قرآن آذربایجان شرقی) و قم (مؤسسه آفاق نورالمجتبی) دارد. در همین راستا تمام ظرفیت‌های این استودیو‌ها فعال شده و تا شب عید به فعالیت ادامه خواهند داد. ضمن اینکه احتمال فعال بودن در تعطیلات عید نیز وجود دارد.
آقای عزیززاده تصریح کرد: از همین طریق فراخوان داده می‌شود تا تمام مؤسسات و فعالان قرآنی اعم از مؤذنان، گروه‌های تواشیح و هم‌خوانی، مبتهلان، قاریان، حافظان، خطبا، سخنرانان و تمام افرادی که در حوزه قرآن و عترت صاحب کرسی هستند و الان این فضا باعث شده تا از بستر فضای مجازی برای کار‌های خود استفاده کنند و به تولید محتوا بپردازند، این گروه‌ها می‌توانند برای ادامه فعالیت خود در فضای مجازی از ظرفیت این استودیو‌ها استفاده کنند. با توجه به اینکه باید اصول بهداشتی رعایت شود، طبیعتاً فعالان همان استان‌هایی که این استودیو‌ها در آنجا مستقر است، می‌توانند از این ظرفیت استفاده کنند.
وی با تأکید مجدد بر اینکه این استودیو‌ها در شهر‌های تهران، مشهد، تبریز، یزد و قم مستقر هستند، گفت: فعالان قرآنی این استان‌ها چه به صورت فردی و چه گروهی می‌توانند برای تولید محتوا از ظرفیت این استودیو‌ها استفاده کنند. حتی افرادی که تا پیش از این جلسات خود را به صورت حضوری برگزار می‌کردند، می‌توانند از استودیو‌ها برای تولید محتوای آموزشی جهت فعالیت در فضای مجازی استفاده کنند. بنابر این یکی از راهبرد‌های اصلی ما در این شرایط تولید اثر است.
آقای عزیززاده با بیان اینکه تعطیلات نوروزی با مناسبت‌های ماه شعبان همراه شده است، ابراز کرد: از طرف دیگر مردم نیز در خانه به نوعی قرنطینه شده‌اند، در چنین شرایطی هر فعال قرآنی که احساس می‌کند می‌تواند محصولی برای تولید در فضای مجازی داشته باشد می‌تواند با مراجعه به این استودیو‌ها به تولید اثر بپردازد، ما برای راحتی کار و ارتقا این فرایند زمینه انتشار این آثار را نیز فراهم خواهیم کرد تا با بیشترین تأثیرگذاری همراه باشد.
مدیرکل دبیرخانه کمیسیون توسعه فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی قرآن با اشاره به اینکه تلاش خواهد شد تا نخستین خروجی‌های این تولیدات به زودی دیده شود، به همکاری ستاد مقابله با کرونا که در معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد تشکیل شده با جهاد دانشگاهی و شورای عالی قرآن برای تولید محتوای مناسب شرایط فعلی اشاره کرد و افزود: تلاش خواهیم کرد تا در این شرایط که مردم در خانه هستند استفاده بهینه‌تری از حضور تمام وقت در خانه داشته باشند و از این رو از ابتدای فروردین هر شب محافل برخط (آنلاین) قرآنی، سخنرانی، مسابقه خانواده محور و ... را شاهد خواهیم بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
«فواد ۱۲۸» سامانه ای برای شنیده شدن صدای مردم
اعلام ضوابط جدید تسهیلات مسکن
مالکیت سامانه «کاتب» به سازمان ثبت منتقل می‌شود
تأکید شورای‌عالی شهرسازی بر تأمین زمین برای طرح‌های مسکن
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
بازی فوق‌العاده‌ای انجام دادیم
صنایع تولیدی آذربایجان شرقی در تامین سوخت جایگزین مشکلی ندارند
مساوی می‌توانست نتیجه خوبی برای دو تیم باشد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲ دی ۱۴۰۴
آغاز صدور آنلاین معافیت تحصیلی برای مشمولان نظام وظیفه
عیادت معاون استاندار آذربایجان شرقی از دانشجوی حادثه‌دیده دانشگاه تبریز
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۲ دی ۱۴۰۴ به افق قم
مازندران در رأس ورزش ایران قرار دارد
سمنان غبارآلود می شود
شب یلدا در نقطه صفر مرزی خوزستان + فیلم
دیدار مسئولان فومن با جانباز ۷۰ درصد به مناسبت شب یلدا
حسین‌زاده: نسخه دو سال اخیر من نتیجه تلاش‌های اسکوچیچ است
کشاورزان پل باباحسین خرم‌آباد میزبان  طرح پایلوت کشاورزی حفاظتی
بسته خبر‌های کوتاه اول دی ۱۴۰۴
اسکوچیچ: تراکتور با بازی جسورانه و نظم تاکتیکی شایستگی پیروزی را داشت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
داور تاجیکی بازی استقلال- المحرق را سوت می‌زند
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری
آغاز بارش پراکنده برف از امشب در همدان
رشد نقدینگی به ۴۱ درصد رسیده است
امروز؛ پایان مهلت نام نویسی آزمون پذیرش دانشجو معلم
بازگشت حدود ۷ میلیون افغان به کشورشان
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱ دی
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر
فوتبال باشگاهی اروپا؛ برتری بارسا و بایرن در شب شکست یونایتد
افزایش غلظت آلاینده ها در شهرهای صنعتی
نداجا در فاصله ۳ هزار کیلومتری از منافع ایران دفاع می‌کند
جلال امیدیان: مقابل تیمی پیروز شدیم که در ۱۳ هفته گذشته شکست نخورده
یارانه آذر ماه دهک چهار تا نهم واریز شد
لیگ نخبگان آسیا؛ صعود قطعی تراکتور با برتری مقابل الدحیل
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۲ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
اعلام سامانه ثبت اطلاعات منازل خسارت دیده از سیل در روستا‌های هرمزگان  (۱ نظر)
زنگ خطر همه گیری آنفلوانزا در فارس  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)