• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۷۰۵۲۲
تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۶:۲۰
بین الملل » آمریکا
در پی انکار و فریب دولتمردان آمریکایی

آمریکا در مسیر فاجعه ای بزرگ

کارشناسان هشدار دادند با توجه به واکنش دیرهنگام و پیام‌های گمراه کننده دولت ترامپ، آمریکا در مسیر آسیب دیدن شدید از شیوع ویروس کرونا قرار دارد.

آمریکا در آستانه یک فاجعه بزرگ

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، کارشناسان می‌گویند ضعف‌های ترامپ و نبود راهبرد منسجمی برای مقابله با ویروس کرونا، زمینه را برای بروز فاجعه در آمریکا هموار می‌کند.
روزنامه گاردین در مطلبی با این عنوان نوشت، کارشناسان بهداشت عمومی هشدار داده اند، با توجه به واکنش ناکارآمد و دیرهنگام و پیام‌های گمراه کننده دولت ترامپ، آمریکا در مسیر آسیب دیدن شدید از شیوع ویروس کرونا قرار دارد.
تا روز جمعه، بیش از ۱۶۰۰ فرد آلوده به ویروس کرونا در سراسر آمریکا تایید شد و ۴۱ مرگ بر اثر بیماری کوید-۱۹ گزارش شد. هرچند آمار واقعی قطعا بالاتر است.
 
اقدام رئیس جمهور به تحریف و انکار، خطرناک است
منتقدان می‌گویند نبود برنامه ریزی و محدودیت‌ها که مانع از آن می‌شود که افرادِ بدون علائم، تست دهند –در حالی که این ویروس در برخی افراد هیچ علامتی ندارد- اوضاع را به سمت وخیم‌تر شدن پیش می‌برد. مثلا در ایالت واشنگتن که ۳۱ نفر در آنجا از کرونا مردند، مسئولان بهداشتی مجبور بوده اند کیت‌های تست را سهمیه بندی کنند. 
توماس چن چیا سای، عضو موسسه بهداشت جهانی هاروارد، گفت: چین با اقدامات جدی خود در حوزه قرنطینه، زمان را مدیریت کرد، اما ما در آمریکا به جای واکنش نشان دادن، در حاشیه بودیم و فرصت را از دست دادیم.
در سی و یک ژانویه، دولت ترامپ سفر به چین و از چین را محدود کرد، اما بعد در راه اقدامات درخصوص ابزار‌های تست کرونا، سنگ اندازی شد. برای مثال دولت کیت‌های تست سازمان جهانی بهداشت را نپذیرفت تا از تولید آن در داخل حمایت کند؛ اقدامی که بعدا اشتباه بودن آن مشخص شد.
توماس چن چیا سای، یکی از جراحان بوستون و عضو موسسه بهداشت جهانی هاروارد، گفت: "این واکنش ناامیدکننده و نامناسب بود. چین با اقدامات جدی خود در حوزه قرنطینه، زمان را مدیریت کرد، اما ما در آمریکا به جای واکنش نشان دادن، در حاشیه بودیم و فرصت را از دست دادیم. اگر واکنش هدفمند وجود داشت، ما اکنون در موقعیت متفاوتی بودیم. دولت آمریکا نمی‌خواهد وحشت ایجاد کند، اما مردم وقتی می‌بینند برنامه‌ای وجود ندارد، وحشت می‌کنند. این خلاء است که وحشت می‌آفریند. "
 
ترامپ بیشتر نگران تاثیر این بیماری بر بازار سهام و دورنما‌های انتخاب مجدد خودش بود
این واکنش غیرمنسجم با رویکرد دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا که ظاهرا بیشتر نگران تاثیر این بیماری بر بازار سهام و دورنما‌های انتخاب شدن مجدد خودش بود، بدتر شد. ترامپ در آغاز نگرانی‌ها از ویروس کرونا را بی اساس دانست و آن را "فریب" خواند و گفت سطح شیوع این ویروس "بالا نمی‌رود و در مسیر کمتر شدن قرار دارد. " دولت او قول داد میلیون‌ها کیت تست کرونا به سادگی در دسترس آمریکایی‌ها قرار می‌گیرد. همه این حرف‌ها و داوری ها، نادرست از آب درآمد و این امر به انتقاد شدید از ترامپ انجامید.
مشکلات ساختاری نظیر نبود مرخصی‌های باحقوق و مشکلات بیمه ای، موجب شده است مراجعه به پزشک برای میلیون‌ها آمریکایی پرهزینه باشد و در این میان ایالت‌ها و شهر‌ها هم از رعایت اصل "فاصله اجتماعی" و لغو گردهمایی‌های بزرگ بازماندند.
هولدن تورپ شیمیدان و سردبیر مجله ساینس در سرمقاله‌ای نیش دار و غیرمعمول نوشت اقدام رئیس جمهور به "تحریف و انکار، خطرناک است و تقریبا به طور قطع در واکنش نامناسب دولت فدرال نقش دارد. بعد از سه سال بحث درباره موضع گیری‌های این دولت، اکنون موضوع مرگ و زندگی در میان است. "
اینکه اوضاع در آمریکا رو به وخامت است، موضوعی است که حتی متحدان ترامپ هم بدان اذعان دارند. اسکات گاتلیب رئیس سابق اداره غذا و داروی آمریکا، گفت: ما احتمالا فرصت رسیدن به نتیجه‌ای نظیر کره جنوبی را از دست دادیم. " او به اقدام این کشور به تست کردن نزدیک به ۲۰ هزار نفر در روز اشاره داشت.
آنتونی فاوچی رئیس موسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی آمریکا هم در جلسه استماع کنگره که این هفته برگزار شد، تایید کرد که مقامات نتوانستند واکنشی به موقع به گسترش ویروس کرونا داشته باشند. 
وی گفت: "ما کاری را که دیگر کشور‌ها درفراهم کردن دسترسی آسان به تست کرونا انجام دادند، انجام ندادیم. اگر بپرسید از نظر من باید اینکار صورت گیرد، پاسخ می‌دهم، بله. اما ما این کار را انجام نمی‌دهیم. این یک ناکامی است. اجازه دهید به آن اذعان کنیم. "
اقدامات دیرهنگام ترامپ نظیر ممنوع کردن سفر از اروپا، تاثیر کمی در مهار ویروسی دارد که از قبل، قاره آمریکا را در بر گرفته است و بر اساس آن کارشناسان پیش بینی می‌کنند ده‌ها میلیون نفر به آن آلوده خواهند شد.
دولت آمریکا اکنون می‌داند با موج جدیدی از آلودگی‌ها به ویروس کرونا روبروست، اما دولت فدرال واکنش مدون و یکپارچه‌ای را در این خصوص آماده نکرده است.
مشکلات ساختاری نظیر نبود مرخصی‌های باحقوق و مشکلات بیمه ای، موجب شده است مراجعه به پزشک برای میلیون‌ها آمریکایی پرهزینه باشد و در این میان ایالت‌ها و شهر‌ها هم از رعایت اصل "فاصله اجتماعی" و لغو گردهمایی‌های بزرگ بازماندند.
اقدامات دیرهنگام ترامپ نظیر ممنوع کردن سفر از اروپا، تاثیر کمی در مهار ویروسی دارد که از قبل، قاره آمریکا را در بر گرفته است و بر اساس آن کارشناسان پیش بینی می‌کنند ده‌ها میلیون نفر به آن آلوده خواهند شد.
اندی اسلاویت رئیس سابق خدمات درمانی آمریکا در دولت باراک اوباما درپیامی توئیتری نوشت پیش بینی می‌شود با توجه به مهار نشدن ویروس و نبود امکانات تست، بیش از یک میلیون نفر در آمریکا بر اثر این بیماری بمیرند.
از این حادثه بعد‌ها به عنوان یک فاجعه بهداشت عمومی قابل پیشگیری یاد خواهد شد. "
اندی اسلاویت رئیس سابق خدمات درمانی آمریکا در دولت باراک اوباما پیش بینی کرد با توجه به مهار نشدن ویروس و نبود امکانات تست، بیش از یک میلیون نفر در آمریکا بر اثر این بیماری بمیرند.
حتی افزایش ناگهانی کیت‌های تست هم نخواهد توانست فشار شدیدی را که بر سیستم خدمات درمانی از هم پاشیده آمریکا وجود دارد، کاهش دهد؛ سیستمی که در آن، بر اساس امکانات مالی افراد، خدمات کاملا متفاوتی به آن‌ها عرضه می‌کند. متاسفانه در آمریکا در مقایسه با منطقه لمباردی ایتالیا- جایی که شیوع کرونا سیستم بهداشتی و درمانی را درگیر کرده است- تخت‌های بیمارستانی کمتری نسبت به سرانه جمعیت وجود دارد.
جورجز بنجامین مدیر اجرایی انجمن بهداشت عمومی آمریکا گفت: "اگر با شیوع بیشتر این بیماری مواجه شویم، ما تخت کافی نداریم. ما به تدریج با سیستم بهداشت عمومی کاملا فلج شده‌ای مواجه هستیم که سال هاست تامین مالی نشده است و ما می‌دانستیم که مسئله‌ای این چنین، ما را با چالش‌های شدید مواجه‌ می‌کند. ما حالا شاهد آن هستیم. ما خود را برای بدترین‌ها آماده کنیم، اما امیدواریم بهترین اتفاق بیفتد. "
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حضور بوکسور‌های چهارمحال و بختیاری در مسابقات کشوری
تصویب برنامه مقابله با پدیده گرد و غبار در منطقه سراجه قم
ارسالی‌های شما به با مخاطبان
شدت گرما در جنوب وشرق کرمان
آغاز عملیات نورپردازی ایوان کاخ چهلستون اصفهان
معرفی برترین های مسابقات شنای پسران و دختران جام چهلستون
حفظ سنگر تولید به همت تولیدکنندگان قمی
آغاز مرمت گنبد تاج الملک مسجد جامع اصفهان
کرمان آماده پذیرایی از زائران عبوری استان های همجوار و کشورهای همسایه
ملاقات مردمی فرماندار ویژه بروجرد با شهروندان
آغاز ثبت‌نام دوره‌های آموزشی صنایع‌دستی در اصفهان
افزایش ۲۰ درصدی حقوق مستمری‌بگیران صندوق بیمه روستائیان و عشایر 
کشف ۱۴۶ رأس دام قاچاق در آباده
بدرقه ای دیگر به پاس قدرشناسی
پشت پرده خاموشی های بی سابقه در یزد چه می گذرد؟
گلایه مردم از خاموشی‌های بدون اطلاع قبلی برق قم
پایان مرحله نخست اردوی تیم ملی کاراته رده‌های پایه در بندرانزلی
سومین فروریزش خط اصلی انتقال فاضلاب در بهارستان شرقی
خبر‌هایی از هماهنگی برپایی مواکب اربعین
فعالیت مراکز خرید تضمینی گندم تا پایان شهریور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تشکیل یگان‌های جدید «تکاوران تفنگدار دریایی» در کشور
زمین لرزه ۵/۱ ریشتری در فاضل آباد
رزمایش مشترک دریایی ایران و روسیه فردا برگزار می‌شود
زلزله بیش از ۵ ریشتری در فاضل آباد گلستان
وزیر ورزش نایب قهرمانی تیم والیبال نوجوانان ایران را تبریک گفت
عرضه امتیاز صادراتی؛ ابزار جدید تسهیل تجارت خارجی
شورای نگهبان؛ نهادی حاکمیتی با پشتوانه مردمی و نظارت مستمر قانونی
احسان حاج‌صفی به سپاهان بازگشت
جعفری: دختران ایران فراتر از انتظار ظاهر شدند
توصیه‌های ستاد مرکزی اربعین به زائران کربلای معلی
استان تهران چهارشنبه تعطیل شد
سامانه‌های آسیب‌دیده پدافند هوایی جایگزین شدند
مردم ایران باطل السحر نقشه‌های دشمنان ایرانند
نتایج روز چهارم هفته سوم و برنامه آخرین روز مرحله مقدماتی
برخورد قاطع با گرانفروشان و محتکران برنج در دستور کار تعزیرات
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۱ نظر)