• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۷۱۳۵۰
تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۶:۱۵
بین الملل » غرب آسیا
کاهش قیمت نفت

تاثیر منفی بر اوضاع اقتصاد عراق

بحران اخیر نفتی میان عربستان و روسیه بر وضع اقتصادی کشور عراق که به درآمد‌های نفتی متکی است، تاثیر منفی می‌گذارد.

تاثیر منفی بر اوضاع اقتصاد عراقبه گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صداوسیما به نوشته روزنامه الاخبار، «جنگ قیمت ها» در دنیای نفت به ویژه بین روسیه و عربستان بر اقتصاد ضعیف عراق سایه افکنده و آن را در موقعیت سختی قرار داده است و این در حالی است که گره صحنه سیاسی عراق هنوز باز نشده است.
دولت مستعفی عراق به ریاست عادل عبد المهدی، بودجه این کشور را با قیمت میانگین ۵۶ دلار برای هر بشکه نفت بست، قبل از اینکه جنگ قیمت‌ها در جهان نفت، بهای آن را به ۳۰ تا ۳۳ دلار در هر بشکه کاهش دهد.
این اتفاق جدید قطعا خبر خوبی نیست و اگر بهای نفت با همین وضع (تا اواخر سال) و بدون کاهش دوباره باقی بماند، چه بسا دولت عراق قادر به تامین حقوق کارکنان بخش دولتی نخواهد بود، به ویژه اینکه دولت عراق برای پرداخت حقوق‌ها بیش از ۴۰ میلیارد دلار نیاز دارد.
دولت جدید مانند دولت‌های قبلی نتوانست هزینه جاری کشور را کاهش دهد و سهم سرمایه گذاری را بالا ببرد و نیز نتوانست منبع درآمد‌های بودجه عراق را که عمدتا بر درآمد‌های نفتی متکی است، متنوع کند. دولت نتوانست با انجام اقداماتی مانند اعمال تعرفه‌های گمرکی و یا فعال کردن بخش‌های دیگر مانند گردشگری، کشاورزی و صنعت اتکای خود به درآمد‌های نفتی را کم کند.
عراق در جنگ نفتی بی تردید در وسط میدان ایستاده است و بیشترین کاری که می‌تواند صورت دهد، میانجی گری میان طرف‌های بحران است. وزارت نفت عراق می‌گوید این کشور برخورد واقع بینانه‌ای با جنگ نفت‌ها دارد و به دنبال همسو و نزدیک کردن دیدگاه‌های طرف‌های بحران است.
عاصم جهاد سخنگوی وزارت نفت عراق در این باره به الاخبار گفت: بحران در آغاز راهش است و عراق به توافق اخیر کاهش تولید که اواخر امسال پایان می‌یابد، پایبند است.
وی افزود طرف‌های ذینفع با اعضای اوپک برای کنترل بحران و بازگرداندن توازن به بازار جهانی در ارتباط هستند، اما وی یادآور شد تلاش‌های اخیر عراق بی نتیجه بوده است و بیانیه ریاض درباره افزایش تولید نفت خود همزمان با کاهش بهای آن در بازار‌های جهانی ما را متعجب کرد.
در این شرایط، عراق تنها کاری که می‌تواند انجام دهد میانجی گری میان اعضای اوپک است.
احمد حما رشید عضو کمیسیون مالی پارلمان عراق هم درباره تاثیرات اقتصادی این بحران گفت: هزینه‌های جاری سال ۲۰۲۰ عراق تقریبا ۱۶۲ تریلیون دینار معادل ۱۳۵ میلیارد دلار برآورد می‌شود که با این شرایط کسری بودجه به ۴۸ تریلیون دینار، حدود ۴۰ میلیارد دلار می‌رسد.
وی افزود کمیسیون مالی پارلمان قبلا خواستار کاهش هزینه‌های جاری کشور شده بود، اما وزارت دارایی نتوانست به راه حلی در این زمینه برسد.
این عضو پارلمان عراق تاکید کرد اگر بهای نفت ۳۰ دلار در هر بشکه پایدار بماند، دولت عراق قادر به پرداخت حقوق کارکنان بخش‌های دولتی خواهد بود، اما پرداخت هزینه‌های دیگر مانند بدهی‌ها، وام‌ها و ... را باید به تعویق اندازد. عراق حدود ۱۰۵ میلیارد دلار بدهی دارد که شامل ۴۱ میلیارد دلار به کشور‌های حوزه خلیج (فارس) بدون بهره و ۶۴ میلیارد دلار بدهی خارجی و داخلی با نرخ بهره متفاوت است.
علاوه بر این عراق، سالانه باید ۱۶ تریلیون دینار (۱۴ میلیارد دلار) به عنوان سود و اقساط بدهی‌های خود بپردازد.
وی خاطر نشان کرد با توجه به قیمت فعلی نفت، عراق در منطقه خطر است و باید به دنبال درآمد‌های جایگزین مانند کنترل نرخ دلار و اعمال تعرفه‌های گمرکی باشد.
همزمان کمیسیون اقتصادی پارلمان عراق از نبود تحرک و اقدام دیپلماتیک در برابر جنگ قیمتی انتقاد و عملکرد شرکت بازاریابی نفت (سومو) و وزارت خارجه عراق را نامطلوب خواند.
اما احمد الصحاف سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه عراق به الاخبار گفت: این پرونده اصولا به وزارت خارجه عراق مرتبط نمی‌شود، چون مسئله نفتی و اقتصادی است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تامین برق هزارو ۷۰۰ واحد مسکن ملی خراسان شمالی
توقیف ۳۱ هزار لیتر سوخت قاچاق در آب‌های بندرعباس
خط‌کشی حدود ۳ هزار کیلومتر از راه‌های قزوین 
رشد ۵۵ درصدی ارزش معاملات بازار‌های فیزیکی بورس‌های کالایی
اسامی داوران هفته بیستم لیگ یک فوتبال
آغاز نمایش فیلم‌های جشنواره فجر در سینما‌های مردمی از امروز
عرضه «اوراق گام» برای تامین ارز واردات نهاده از امروز
۳ مصدوم در برخورد خودرو با تیر چراغ برق
برنامه‌های شبکه‌های دو، آموزش و امید، در ایام دهه فجر
مهم‌ترین عناوین روزنامه‌های جهان ۱۲ بهمن ۱۴۰۴
چند محور کوهستانی کشور بسته است
افتتاح و بهره برداری از ۵۰ پروژه کشاورزی به مناسبت دهه فجر
به صدا درآمدن سوت قطار در نخستین روز از دهه مبارک فجر
۲۰۰ برنامه فرهنگی - هنری در دهه فجر برای نوجوانان اجرا می‌شود
تاکید معاون وزیر نیرو بر اهمیت اجرای به موقع طرحهای آبرسانی در مشهد
اشتغال‌زایی ۲۰۰۰ نفر در ارومیه
پیرصالحی: ۷۰۰ میلیون دلار ارز دارو همچنان راکد است
خداحافظی با مدارس سنگی و کانکسی در استان کرمان
کشف ۴ قطعه کبک زنده در شهرستان زیرکوه
برگزاری مراسم بزرگداشت آیت الله وحید صحرایی در امیدیه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دبیر شورای امنیت ملی با پوتین دیدار کرد
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات
شنیده شدن صدای مهیبی در بندرعباس
ساترا تحریم شد
خبر ترور فرمانده نیروی دریایی سپاه کذب است
اختصاص بودجه به واحد‌های نهضت ملی مسکن در کهگیلویه و بویراحمد
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز
پرداخت کالابرگ برای حداقل ۷ دهک درآمدی در بودجه
هیچ ایرانی نباید از خرداد ۱۴۰۵ بدون بیمه باشد
حضور رهبر انقلاب در حرم امام خمینی (ره)
اقدام اروپا علیه‌ ایران برای‌‌ جبران تحقیر از سوی آمریکا و روسیه
فرمانده کل ارتش: دست ما روی ماشه است
اتصال چابهار و اردبیل به شبکه ریلی کشور
یک کشته و ۱۴ مصدوم در حادثه انفجار واحد مسکونی در بندرعباس
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
سپاه از قوی‌ترین و مؤثرترین نیرو‌های ضد تروریستی در دنیاست  (۳ نظر)
جابه‌جایی بیش از ۳۰ میلیون تن کالا در محورهای برون‌شهری استان فارس  (۱ نظر)
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر  (۱ نظر)
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات  (۱ نظر)
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم  (۱ نظر)
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز  (۱ نظر)
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه  (۱ نظر)
پاداش پایان خدمت فرهنگیان بازنشسته ۱۴۰۴ کامل پرداخت شد  (۱ نظر)
جشن هلهله فرشتگان در شهرکرد  (۱ نظر)
قالیباف: دیکته کردن را مذاکره نمی‌دانیم و نمی‌پذیریم  (۱ نظر)
اولویت رسیدگی به خانواده‌های شهدا و مجروحین در حوادث دی ماه  (۱ نظر)
اقدام اروپا علیه سپاه، خللی در اراده ملی ایجاد نخواهد کرد  (۱ نظر)
افتتاح بیش از ۲ هزار طرح عمرانی در دهه فجر  (۱ نظر)