• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۷۷۶۵۸
تاریخ انتشار: ۰۷ فروردين ۱۳۹۹ - ۲۰:۱۹
بین الملل » تحلیلی
آخرین خبرها از شیوع کرونا و پیامدهای آن در جهان

افزایش شمار تلفات ویروس کرونا در آمریکا

پایگاه اینترنتی سی ان ان: با مراجعه بیماران مبتلا به کرونا به بیمارستان‌های آمریکا، دروازه‌های جهنم باز شده است.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، آمار ابتلا به ویروس کرونا و برخی پیامدهای شیوع آن در کشورهای مختلف به شرح ذیل است:

بسته پیشین خبرها و پیامدهای شیوع کرونا در جهان را اینجا بخوانید>>>

آمریکا؛ دانشگاه جانز هاپکینز آمار جان باختگان در آمریکا را ۱۲۸۸ نفر اعلام کرد
شبکه تلویزیونی الجزیره در خبری به نقل از دانشگاه جانز هاپکینز در آمریکا اعلام کرد، آمار مرگ ناشی از ویروس کرونا در آمریکا, ۱۲۸۸ نفر و آمار مبتلایان بیش از ۸۵ هزار نفر است.
 
آمریکا؛ سی ان ان: زمانی که دروازه‌های جهنم باز شد
پایگاه اینترنتی سی ان ان در مطلبی نوشت: با مراجعه بیماران مبتلا به کرونا به بیمارستان‌های آمریکا دروازه‌های جهنم باز شده است.
به گزارش این پایگاه اینترنتی، یک پزشک که به دلیل نگرانی از دست دادن شغلش با سی ان ان به شرط ناشناس ماندن صحبت می‌کرد اعلام کرد که بیمارستان‌های نیویورک برای هجوم بیماران مبتلا به ویروس کرونا آماده نبودند و اکنون نیز نیستند. وی افزود بیمارستان‌ها هم اکنون با تجهیزات کم روبرو هستند و این سبب می‌شود که بیمارانی که حالشان وخیم است به دستگاه تنفس مصنوعی نیاز داشته باشند. این پزشک گفت: ما دستگاه نداریم، تخت نداریم. 
وی افزود: فکر کردن به این موضوع که ما در شهر نیویورک هستیم و این اتفاق می‌افتد، بسیار دشوار است. این مانند وضعیت یکی از کشور‌های جهان سوم است. این تعجب برانگیز است. در ابتدا، سن بیماران به سمت گروه سنی ۷۰ و بالاتر بود، اما در یک هفته گذشته تعداد بیشتری از بیماران کمتر از ۵۰ سال بوده اند. من فکر نمی‌کنم جوان‌ها، شدت این بیماری را درک کنند. دو هفته پیش، زندگی برای آن‌ها کاملاً متفاوت بود.
افزایش شمار تلفات ویروس کرونا در آمریکا
کارشناسان بهداشت عمومی، از جمله دکتر جروم آدامز، جراح عمومی آمریکا، هشدار داده اند که وضعیت آمریکا می‌تواند همانند ایتالیا شود، در این کشور، پزشکان بیمارستان‌های مملو از بیماران مبتلا به ویروس کرونا مجبور شده اند که از تنها بیمارانی را که به دستگاه تنفس مصنوعی نیاز داشته اند، بستری کنند. اما آمریکا ممکن است در حال حاضر شاهد آغاز شیوع در برخی مناطق باشد و شواهد موجود مرحله جدیدی از شیوع این ویروس در این کشور را نشان می دهد.
دکتر کریگ اسپنسر مدیر بهداشت جهانی در امر فوریت‌های پزشکی در دانشگاه نیویورک-پرسبستریان و مرکز درمانی کلمبیا گفت: واقعیت این است که آنچه اکنون در اتاق‌های اورژانس کشورمان واقعا می‌بینیم بسیار ناگوار است. هفته گذشته که من به سر کار رفتم، ما درباره اینکه از بین ده‌ها بیمار ممکن است یک یا دو نفر به کرونا مبتلا باشند، صحبت می‌کردیم، اما دیروز زمانی که بر سر کار بودم همه بیماران به ویروس کرونا مبتلا شده بودند و حال بسیاری از آن‌ها وخیم بود و بسیاری از آن‌ها به دستگاه‌های تنفس مصنوعی وصل شده بودند و بسیاری از آنها به سرعت، جان خود را از دست می‌دادند. وضعیت بسیار متفاوتی در این هفته نسبت به هفته گذشته وجود دارد.
فقط نیویورک نیست که فشار را احساس می‌کند. بیمارستان‌های سراسر کشور شاهد افزایش بیماران هستند، کمبود تجهیزات محافظ بهداشت شخصی مانند ماسک و لباس سبب شده است که کارمندان بخش مراقبت‌های بهداشتی احساس کنند خود، خانواده و بیمارانشان در معرض خطر قرار گرفته اند. چندین پرستار در سرتاسر کشور نیز به شرط ناشناس ماندن در این رابطه با سی ان ان صحبت کردند. آن‌ها از اینکه ممکن است به علت این اظهارات، شغل خود را از دست دهند، هراس دارند.
یک پرستار در ویرجینیا وضعیت بیمارستان محل کار خود را بسیار بحرانی توصیف کرد و گفت بیماران مبتلا به کرونا در کنار دیگر بیماران در بخش اورژانس حضور دارند. شما شاهد آن هستید که یک زوج مسن که درد قفسه سینه دارند در کنار کسی که سرفه می‌کند و آنفولانزا دارد و یا ممکن است که به کرونا مبتلا شده باشد نشسته اند. من فکر می‌کنم این بسیار وضعیت بدی است. وی افزود از ابتدای شیوع بیماری، دختر خود را از ترس اینکه ممکن است بیماری را به او منتقل کند در آغوش نگرفته است.
یک پرستار دیگر در جورجیا گفت که وی حتی به دلیل اینکه علائم خودش در طی یک هفته بدتر شده است، نتوانسته که آزمایش بدهد. این پرستار گفت که از چندین بیمار را که بر اثر بیماری ذات الریه درگذشتند و هرگز به دلیل احتمال ابتلا به کرونا مورد آزمایش قرار نگرفتند، مراقبت کرده است. او سرانجام روز سه شنبه مورد آزمایش قرار گرفت و در همان روز، وی در بیمارستان بستری شد و در قرنطینه قرار گرفت.
جودی شریدان گونزالز یک پرستار در مرکز پزشکی مونتی فیور و رئیس انجمن پرستاران ایالتی نیویورک، گفت: همه از ابتلا به بیماری وحشت دارند، زیرا بسیاری از بیمارستان‌ها و پرستاران تجهیزات محافظ بهداشتی مناسب ندارند و به بسیاری از آن‌ها گفته می‌شود که از همان ماسکی که چند بیمار از آن استفاده کرده اند، استفاده کنند. از این می‌ترسم که دستگاه تنفس مصنوعی برای همه بیماران وجود نداشته باشد.
از نظر شریدان-گونزالز، خطر آلوده شدن بر اثر کمبود ماسک و لباس بسیار واقعی است. وی گفت: ما وظیفه خود را برای مراقبت از بیماران خود احساس می‌کنیم. همه این کار را می‌کنند. اما ما نمی‌خواهیم بیمار شویم و همچنین نمی‌خواهیم ناقل شویم. در بیمارستان خودم فکر نمی‌کنم این منحصر به فرد باشد. ما یک پرستار داریم که الان در حال استفاده از دستگاه تنفس مصنوعی است، زیرا که او به ویروس مبتلا شده است. 
دکتر پیتر هوتز استاد و رئیس دانشکده ملی دارو‌های گرمسیری در کالج پزشکی بیلور به سی ان ان گفت: اگر ویروس، کارمندان مراقبت‌های بهداشتی را از بین ببرد، این بازی تمام شده است و همه چیز از بین می‌رود. اگر ما چندین کارمند مراقبت در خط مقدم داشته باشیم و آن‌ها از تجهیزات برخوردار باشند وضعیت تا این حد بد نمی‌شود. ظرفیت سیستم‌های بهداشت آمریکا در تلاش برای از بین بردن منحنی نمودار افزایش مبتلایان و جلوگیری از گسترش تعداد عفونت‌ها به مرور زمان از طریق اقداماتی مانند ایجاد فاصله بین افراد است.
به همین ترتیب، یکی از مسئولان یک بیمارستان خصوصی در نیویورک، که خواست نامش فاش نشود، به سی ان ان گفت: "بسیاری از بیمارستان‌ها معتقدند که آن‌ها دستگاه تنفس مصنوعی ندارند. " با این وجود، کمبود تجهیزات محافظ بهداشت شخصی همچنان بر او و سایر بیمارستان‌ها تأثیر می‌گذارد.
 
آمریکا؛ نشست خبری درباره تازه‌ترین تحولات مربوط به کرونا 
به گزارش آسوشیتدپرس، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در نشست خبری در کاخ سفید، گفت: من می‌خواهم شما را در جریان آخرین اقداماتمان برای مبارزه با ویروس کرونا قرار دهم. من امروز صبح با سران کشور‌های عضو گروه ۲۰ صحبت کردم. آن‌ها ایده‌های مختلف و خوبی داشتند. سران این کشور‌ها مشکلی را که هم اکنون ۱۵۱ کشور را درگیر خود کرده است، بررسی کردند.
ترامپ افزود: علاوه بر گفتگو با سران جهان من همچنین گفتگو‌هایی با فرمانداران ۵۰ ایالت و دیگر مقامات کشور داشتم. برخی با انتشار اخبار جعلی گفته بودند که یکی از فرمانداران گفته که به تجهیزات زیادی نیاز دارد. ما به روشی مثبت و خوشبینانه با هم صحبت کردیم. ما به زمان نیاز داریم و باید اقدامات خود را به روشی بسیار مثبت انجام دهیم. امیدوارم که اخبار مثبت، واقعی و شفاف باشند. اما بسیاری از اخبار هم اکنون ساختگی و جعلی هستند. مایه تاسف است که این حرف را می‌زنم!
 
فرانسه؛ بیکار شدن یک میلیون حقوق‌بگیر؛  ۳۰۰ پلیس، کرونا مثبت شدند؛  جان‌باختن جوان ۱۶ ساله
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از پاریس، ژرارد درمنن وزیر دارایی فرانسه گفت کرونا یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر حقوق بگیر فرانسوی را موقتا بیکار کرده است.
در خبری دیگر؛ آزمایش کرونای بیش از ۳۰۰ پلیس و ژاندارم فرانسه مثبت اعلام شد. همچنین؛ یک جوان ۱۶ ساله به عنوان کم سن‌ترین فرد آلوده به کرونا در فرانسه امروز در پاریس جان باخت.
 
آمریکا؛ اعلام وضعیت فوق العاده در ده ایالت
شبکه تلویزیونی الحدث گزارش داد: کمیته مدیریت بحران کرونا در آمریکا از اعلام وضعیت فوق العاده در ده ایالت این کشور خبر داد.
 
سازمان بهداشت جهانی؛ آمریکا بالاترین آمار ابتلا به کرونا در جهان
شبکه تلویزیونی الحدث گزارش داد؛ سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد، آمریکا بالاترین آمار ابتلا به ویروس کرونا در جهان را دارد.
 
آمریکا؛ ترامپ جزئیات بسته پیشنهادی ۲/۳ تریلیون دلاری را بر شمرد
شبکه تلویزیونی الحدث گزارش داد: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در کنفرانس مطبوعاتی روزانه با اعضای کمیته مبارزه با ویروس کرونا، بسته پیشنهادی برای حمایت از شرکت‌های آمریکایی را به ارزش ۲/۳ تریلیون دلار خواند و افزود، پرداخت حقوق و حمایت از افراد از جمله موارد حمایتی این بسته به شمار می‌آیند.
ترامپ گفت به همراه دوستانمان در جهان برای متوقف ساختن شیوع ویروس کرونا تلاش می کنیم. در اواخر پنج شنبه با رئیس جمهور چین گفتگو می کنم.
 
سازمان ملل؛ درخواست هشت کشور از گوترش برای لغو تحریم‌ها
به گزارش اسوشیتدپرس از سازمان ملل، هشت کشور که تحت تحریم‌های یکجانبه عمدتا آمریکا و اتحادیه اروپا هستند، روز پنجشنبه از آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل خواستند خواستار لغو کامل و فوری این تحریم‌ها شود تا این کشور‌ها امکان پیدا کنند با شیوع ویروس کرونا مقابله کنند.
سفرای چین، کوبا، کره شمالی، ایران، نیکاراگوئه، روسیه، سوریه و ونزوئلا در نامه مشترکی که نسخه‌ای از آن به دست اسوشیتدپرس افتاده است، از دبیر کل سازمان ملل خواستند "با سیاسی شدن چنین همه گیری (شیوع ویروس کرونا) مخالفت کند".
این سفرا، که اعلام کردند دستوراتی از وزرای امور خارجه کشور‌های خود دریافت کرده اند، از هیچ کشوری به عنوان مسئول آن چه آن‌ها "تدابیر قهری و غیرقانونی فشار اقتصادی" خواندند، نام نبردند.
این در حالی است که آمریکا تحریم‌هایی علیه همه این کشور‌ها به غیر از چین اعمال و اتحادیه اروپا تحریم‌هایی علیه همه این کشور‌ها به غیر از کوبا وضع کرده است. گوترش روز پنجشنبه در سخنرانی برای گروه ۲۰ متشکل از کشور‌های بزرگ صنعتی "معافیت از تحریم‌هایی را که ممکن است قابلیت کشور‌ها را برای واکنش به این همه گیری تضعیف کند"، خواستار شد.
این سفرا اعلام کردند دولت هایشان از "اراده اخلاقی و سیاسی" برای مبارزه با این بیماری برخوردار هستند، ولی برای کشور‌هایی که با تحریم رو به رو هستند, "این کاری سخت -اگر نه غیرممکن- است". این هشت کشور افزودند تلاش‌ها برای مبارزه با کووید-۱۹ به علت "تاثیر مخرب" تحریم‌ها در سطح ملی "به علاوه پیامد‌های فراسرزمینی آن‌ها همراه با پدیده تبعیت بیش از حد (از تحریم ها) و نگرانی از «تحریم‌های ثانویه» " مختل می‌شود.
سفرای هشت کشور خاطرنشان کردند کارشناسان مستقل سازمان ملل نتیجه گیری کرده اند که تحریم‌های یکجانبه بر بیش از یک سوم جمعیت جهان تاثیر می‌گذارد.
 
اتحادیه اروپا؛ بررسی اقدامات مربوط به مقابله با کرونا، ظرف ۱۵ روز 
به گزارش خبرگزاری فرانسه از بروکسل، مقامات اتحادیه اروپا ظرف ۱۵ روز برنامه منطقه یورو برای مقابله با ویروس کرونا را بررسی می‌کنند.
 
مصر؛ عملیات ضدعفونی خیابانهای قاهره توسط نیروهای مسلح

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

 

ترکیه‎؛ تعداد مبتلایان به کرونا از مرز ۳۰۰۰ تن گذشت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، فخرالدین کوجا وزیر بهداشت ترکیه گفت: شمار مبتلایان به کرونا در ترکیه به ۳۶۲۹ و قربانیان به ۷۵ تن افزایش یافت.
 
کشورهای منطقه بالکان‎؛ جدیدترین آمار مبتلایان به کرونا
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از سارایوو ابتلای بیماران کووید ۱۹ در کشور های منطقه بالکان همچنان رو به افزایش است. جدیدترین آمارها به صورت زیر است:
- بوسنی ۱۹۰ مبتلا و سه نفر فوتی، کرواسی ۴۹۵ مبتلا و ۲ نفر فوتی، صربستان با ۴۵۷ نفر مبتلا و شش نفر فوتی، مونته نگرو ۶۷ مبتلا و دو نفر فوتی ، مقدونیه ۲۰۱ مبتلا ، کوزوو ۷۹ مبتلا ، آلبانی ۱۷۴ مبتلا و اسلوونی ۵۷۷ مبتلا
- در همه این کشورها تدابیر سختگیرانه تری برای محدودیت تردد و قرنطینه اتخاذ و تدابیر علیه ناقضان این موارد تشدید شده است. بسیاری از شهروندان با جریمه های نقدی بسیار سنگین مواجه شده اند. کلیه مدارس پیش دبستانی، ابتدایی و متوسطه در کلیه مؤسسات آموزش عالی به حال تعطیل درآمده است و فرودگاه ها نیز بسته شده اند و برخی دیگر از 30 مارس بسته خواهند شد.
- نخست‌وزیر کوزوو در پی شیوع ویروس کرونا در این کشور و نداشتن برنامه برای مبارزه با این ویروس، از مقام خود برکنار شد.
 
فرانسه؛ کف زدن فرانسوی ها در قدردانی از کادر درمانی و انتقاد از دولت
فرانسوی ها هر شب ساعت ۲۰ با کف زدن از کادر درمانی فرانسه تشکر و با زدن به قابلمه از عملکرد دولت انتقاد می کنند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
سوریه؛ درخواست لغو تحریم های اقتصادی
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از دمشق، وزیر بهداشت سوریه از سازمان های بشر دوستانه وابسته به سازمان ملل متحد خواست برای شکست تحریم های اقتصادی علیه کشورش به طور جدی وارد عمل شوند.
نزار یازجی این مطلب را در دیدار با عمران رضا هماهنگ کننده برنامه های بشر دوستانه سازمان ملل متحد فعال در دمشق بیان کرد.
وی همچنین از سازمانهای بشر دوستانه زیر مجموعه سازمان ملل متحد خواست در مقابله با ویروس کرونا در کنار سوریه بایستند و کمکهای مورد نیاز را ارایه دهند.
یازجی تصریح کرد: سوریه برای مقابله با شیوع این ویروس مراکز قرنطینه و ایزوله تجهیز کرده و از شهروندان خواسته است در خانه بمانند.
 
سازمان ملل‎؛ گوترش: در وضعیت جنگی برای مقابله با کرونا قرار داریم
آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل در مصاحبه با شبکه تلویزیونی یورو نیوز انگلیسی گفت: در وضعیت جنگی برای مقابله با کرونا قرار داریم.
مجری یورونیوز گفت: آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل گفته است که بحران ناشی از ویروس کرونا همانند دیگر بحران‌هایی که این سازمان در تاریخ ۷۵ ساله خود با آن‌ها روبرو بوده است، نیست. در آستانه برگزاری نشست گروه ۲۰ آنتونیو گوترش خواهان یک طرح جهانی پاسخگو برای کمک به کشور‌های فقیر شده است. وی همچنین خواهان تریلیون‌ها دلار کمک و آتش بس در مناطق درگیری در جهان به منظور از جلوگیری از شیوع ویروس کرونا شده است.
در ادامه مجری یورونیوز از گوترش پرسید: شما اعلام کرده اید که تمامی جهان باید با همه گیری ویروس کرونا مقابله کنند و به میزان توانایی خود سهم خود را انجام دهند. شما خواهان چه اقدامات موثری برای مقابله جهانی با این ویروس شده اید؟
گوترش در پاسخ گفت: به نظرم ما باید در رابطه با راهبرد خود شفاف باشیم. راهبرد ما سرکوب ویروس کرونا است. زمانی ما می‌توانیم این ویروس را سرکوب کنیم که تمامی کشور‌ها در این موضوع مشارکت کنند. سران کشور‌های عضو گروه ۲۰ فردا با هم دیدار می‌کنند. آن‌ها یک برنامه منظم و طرح اقدام شامل آزمایش، قرنطینه و تدابیر محدودیت عبور و مرور افراد و تماس‌های آن‌ها دارند. در هر کشوری این اقداماتی از جمله آزمایش افراد بر حسب توانایی‌های آن کشور و به طور متفاوت انجام می‌شود. ما باید ببنیم که آیا محدود کردن عبور و مرور افراد موثر است و یا اینکه انجام آزمایش موثر است. اما این اقدامات باید به روشی هماهنگ انجام شوند تا ویروس کرونا در جهان پیشرفته سرکوب شود و آنگاه با ظرفیت‌های بیشتر به کشور‌های درحال توسعه کمک شود. ما به یک راهبرد شفاف نیاز داریم. اگر نگاهی به منحنی شمار افراد مبتلا داشته باشید، ما باید این منحنی را از بین ببریم. ما به سرکوب ویروس نیاز داریم. سپس ما باید تمامی امکانات خود را به کار گیریم تا به اقتصاد ملی کشور‌ها و همچنین اقتصاد جهانی برای مقابله با تبعات اجتماعی ناشی از این بیماری کمک کنیم. این همانند بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ نیست. ما باید ارزش شاخص‌های سهام را حفظ کنیم. حمایت از مردم و واحد‌های تجاری هم ضروری است. لازم است که مردم بتوانند زندگی خود را تامین کنند. لازم است که واحد‌های تجاری بتوانند به کار خود ادامه دهند.
وی افزود: این موضوع به حمایت مستقیم نیاز دارد. این موضوعی ضروری است. این موضوع در چندین کشور انجام شده است. اما این اقدامات باید به روشی هماهنگ در قالب گروه ۲۰ انجام شود و آنگاه لازم است که ۲.۵ تا ۳ تریلیون دلار به کشور‌های در حال توسعه کمک کنیم. صندوق بین المللی پول تاکنون یک میلیارد دلار به این موضوع اختصاص داده است. ما باید تمامی نهاد‌های اقتصادی را در کنار هم جمع کنیم. ما باید تبادلات مالی بین بانک‌های مرکزی کشور‌ها را افزایش دهیم تا به اقتصاد‌های در حال ظهور کمک کنیم. ما باید بر روی این منابع عظیم تمرکز لازم را داشته باشیم تا کشور‌های در حال توسعه به چالش‌های پیش روی جوامع خود پاسخگو باشند. در نهایت معتقدم که ما باید یک سیستم احیای اقتصادی را در نظر بگیریم. این سیستم اقتصادی باید برای ایجاد یک اقتصاد بهتر باشد. این اقتصاد باید یک اقتصاد جامع و با دوام باشد. ما نباید سیستم‌های اقتصادی ناکارآمد پیشین را به کار گیریم. ما باید از وضعیت بحرانی کنونی به عنوان فرصتی برای افزایش ظرفیت‌ها استفاده کنیم.
در ادامه مجری شبکه پرسید: اقتصاد جهان در وضعیت کنونی به زانو درآمده است. اقتصاد کشور‌های عضو اتحادیه اروپا در وضعیت بدی هستند، اقتصاد آمریکا هم در وضعیت بسیار بدی است. شما خواهان اختصاص تریلیون‌ها دلار هستید. به نظر می‌رسد که در وضعیت همه گیری این ویروس منابع مالی کمی وجود دارد. آیا معتقدید که هم اکنون به ساز و کار جهانی جدید برای مقابله با همه گیری این ویروس نیاز داریم تا در آینده هم از آن استفاده کنیم؟
دبیر کل سازمان ملل در پاسخ گفت: معتقدم که گروه ۲۰ باید به فوریت ساز و کاری را را به طور هماهنگ برای مقابله با همه گیری این ویروس بر اساس دستورالعمل‌های سازمان بهداشت جهانی به وجود آورد. این اقدام باید به روشی سیستماتیک و هماهنگ انجام شود. ما نمی‌توانیم شاهد اجرای سیاست‌های متفاوت در کشور‌های مختلف برای مقابله با این ویروس باشیم، زیرا این وضعیت نمی‌تواند به هدفی مشترک ختم شود. هدف مشترک ما سرکوب ویروس است. در این حال اگر ما نتوانیم تریلیون‌ها دلار را فراهم کنیم نمی‌توانیم به هدف خود برسیم. همانطور که شاهدید هستید سنای آمریکا درباره اختصاص یک بسته ۲ تریلیون دلاری رایزنی می‌کند. این در حدود ۱۰ درصد از تولید ناخالص ملی آن‌ها را تشکیل میدهد. اگر ما بتوانیم اقدامات را به طور هماهنگ انجام دهیم نشست گروه ۲۰ می‌تواند به منزله جمع آوری همگان در کنار هم باشد. صندوق بین المللی پول هم می‌تواند شرایطی را به وجود آورد تا بانک‌های مرکزی شرایط لازم را برای مقابله با این ویروس فراهم کنند. این موضوع نه تنها نحوه پاسخگویی هرکدام از کشور‌های در حال توسعه را به این وضعیت تقویت می‌کند بلکه شرایطی را ایجاد می‌کند که از آن در تمامی کشور‌های جهان استفاده کرد.
مجری پرسید: اگر کشور‌های پیشرفته به وضعیت کنونی کمکی نکنند آنگاه وضعیت متفاوت خواهد شد. کمیسر سازمان ملل در امور آوارگان درباره وضعیت آوارگان در اردوگاه‌ها ابراز نگرانی کرده است. آوارگان در شرایط غیربهداشتی در اردوگاه‌های پرجمعیت و متراکم زندگی می‌کنند. این آوارگان به چه خدماتی نیاز دارند؟
گوترش در پاسخ گفت: آن‌ها به همه چیز نیاز دارند. یک طرح بین نهاد‌های امدادرسان وجود دارد تا نیاز‌های آن‌ها را به طور دقیق برای مقابله با شیوع ویروس کرونا برآورده کنند. این افراد در وضعیت وخیمی و تحت فشار زندگی می‌کنند. ما شاهد وجود اردوگاه‌های آوارگان در وضعیت شکننده سیاسی در برخی کشور‌ها هستیم. ما باید شرایطی را در این اردوگاه‌ها ایجاد کنیم تا ظرفیت‌های درمانی را افزایش دهیم و کیت‌های آزمایشی و تجهیزات لازم را برای آن‌ها ارسال کنیم. ما باید شرایطی را در این اردوگاه‌ها ایجاد کنیم که آب و صابون را در دسترس همگان قرار دهیم تا دستان خود با بشویند. ما باید بیماران را درمان کنیم. ما باید ظرفیت‌های لازم را برای کمک به کادر درمانی در این وضعیت وحشتناک فراهم کنیم. همه این موارد باید در قالب یک بسته از طرف‌های نهاد‌های امدادرسان فراهم شود. صلیب سرخ و هلال احمر باید در این رابطه همکاری کنند. نهاد‌های غیردولتی مردم نهاد می‌توانند نقش عمده‌ای را ایفا کنند. ما از کشور‌های جهان درخواست اختصاص ۲ میلیارد دلار را برای امدادرسانی به آسیب پذیرترین افراد در کشور‌های جهان داده ایم.
در ادامه مجری شبکه پرسید: افراد آسیب پذیر در خط مقدم بحران ویروس کرونا قرار دارند. آیا معتقدید که سازمان بهداشت جهانی در رابطه به پاسخگویی به این موضوع کند عمل کرده است. آیا این سازمان در رابطه با هشدار درباره شیوع این ویروس که از ماه دسامبر آغاز شد، کند عمل نکرده است؟
دبیر کل سازمان ملل در پاسخ گفت: به نظرم سازمان بهداشت جهانی دستورات شفافی را از زمان آغاز شیوع این ویروس صادر کرده است. به نظرم کشور‌های عضو بسیار کند عمل کرده اند. حالا زمان آن نیست که وارد بازی سرزنش همدیگر شویم. حالا نباید همدیگر را سرزنش کنیم. ما باید همگان را در کنار هم به روشی هماهنگ جمع کنیم تا ویروس را سرکوب کنیم و این موضوع را تضمین کنیم که به افراد و واحد‌های تجاری به روشی موثر و با منابع مالی کافی و موثر کمک شود. این همان چیزی است که در وضعیت کنونی به آن نیازمند هستیم. ما در وضعیتی جنگی ضد این ویروس قرار داریم.
در ادامه مجری پرسید: شما درباره وضعیت جنگی صحبت کردید. شما همچنین خواهان آتش بس در بسیاری از مناطق درگیری شده اید. شما با طرف‌های درگیری در تماس هستید. آیا شما این مطالب را با طرف‌های درگیر در میان گذاشته اید؟
گوترش در پاسخ گفت: تمامی نمایندگان من در رابطه با امور سوریه، یمن، لیبی و دیگر مناطق به دنبال این هستند که صدای سلاح‌ها خاموش شود و چندین طرف پاسخ مثبت به این موضوع داده اند. در برخی بخش‌ها ما شاهد همکاری هم در رابطه با مقابله با ویروس کرونا بوده ایم. متاسفانه در برخی مناطق شاهد پیشرفتی نبوده ایم. ما در کشور چاد شاهد حمله تروریست‌ها و کشته شدن ۹۳ سرباز بودیم. من میخواهم مراتب تسلیت خود را به مردم چاد ابراز کنم. اما معتقدم تنها جنگی که هم اکنون به آن نیاز داریم، جنگ ضد این ویروس است.
مجری یورونیوز پرسید: جنگ ضد ویروس به معنای تغییرات گسترده در زندگی مردم است. نهاد‌های اقتصادی اعلام کرده اند که به خاطر شیوع این ویروس ۲۵ میلیون نفر در جهان کار خود را از دست خواهند داد. این رکود اقتصادی و افسردگی افراد را به همراه خواهد داشت؟
گوترش در پاسخ گفت:به همین خاطر وجود یک راهبرد شفاف ضروری است. ما باید راهبردی داشته باشیم که این ویروس را سرکوب کنیم. ما باید شرایطی را برای احیای اقتصادی کشور‌ها ایجاد کنیم. اگر این اقدام به روشی هماهنگ انجام شود و همگان با هم همکاری کنند آنگاه ما می‌توانیم ویروس را سرکوب کنیم و آنگاه تبعات آن کاهش پیدا خواهد کرد. در این حال باید منابع مالی را به کار گیریم تا از افرادی که شغل خود را از دست داده اند و واحد‌های تجاری که تعطیل شده اند، حمایت کنیم. آنگاه باید به طرف احیای اقتصادی حرکت کنیم. به نظرم همه مردم جهان به این نتیجه رسیده اند که اگر همبستگی و هماهنگی موثر وجود نداشته باشد، آنگاه وضعیت کنونی به مراتب به شدت بسیار جدی و خطرناک خواهد شد. اگر اجازه دهیم که ویروس همچنان به شیوع خود ادامه دهد آنگاه میلیون‌ها نفر از مردم به آن مبتلا خواهند شد و آنگاه میلیون‌ها نفر از مردم خواهند مرد. ما باید از این کار پرهیز کنیم.
دبیر کل سازمان ملل متحد همچنین تاکید کرد باید اقدامات سختگیرانه را به روشی هماهنگ بر اساس راهکار‌های سازمان بهداشت جهانی را با به کار گیری منابع مالی برای سرکوب ویروس اجرا کنیم تا زندگی مردم تامین شود و واحد‌های تجاری احیاء شوند.
 
آمریکا؛ پرستاران بیمارستانی، کیسه زباله می پوشند
کمبود تجهیزات حفاظتی برای پیشگیری از ابتلا به کرونا در یکی از بیمارستان‌های منهتن در نیویورک به اندازه‌ای شدید است که پرستاران را ناچار کرده از کیسه زباله به عنوان پوشش حفاظتی استفاده کنند. وضعیتی که برخی پرستاران آن را عامل ابتلای همکاران خود به کرونا و مرگ آن‌ها می‌دانند.
به گزارش سایت اینترنتی روزنامه نیویورک پست، در شبکه‌های اجتماعی تصویر حیرت آوری به اشتراک گذاشته شده که سه پرستار بیمارستانی در مانت سینای غربی را درحالی نشان می‌دهد که کیسه زباله پلاستیکی مشکی را به عنوان لباس محافظ به تن کرده اند.
در همین حال کارکنان بیمارستانی در نزدیکی میدان کلمبوس نیویورک مرگ معاون سرپرستار این بیمارستان که نتیجه آزمایش او به کرونا مثبت شده بود را با کمبود تجهیزات اساسی مرتبط می‌دانند. بگفته آنها، کِلیِ ۴۸ ساله، هفدهم مارس در بیمارستانی در مانت سینای بستری شد و سه شنبه شب درگذشت. یکی از پرستاران، بیمارستان را مسئول مرگِ کلی می‌داند و می‌گوید: او شایسته این مرگ نبود. بیمارستان او را کُشت و باید پاسخگو باشد.
پرستار دیگری درباره کمبود تجهیزات پزشکی طی حدود یک سال گذشته می‌گوید: کار به جایی می‌رسید که ناچار بودیم تجهیزات خودمان را پنهان کنیم و برای تهیه تجهیزات به سایر واحد‌های بیمارستان برویم، زیرا بیشتر وقت‌ها چیزی در انبار وجود نداشت. اما این وضع زمانی خطرناک شد که ما پذیرش بیماران مبتلا به کووید ۱۹ را آغاز کردیم.
منابع پرستاری گفته اند بین مبتلایان و غیرمبتلایان از تجهیزات حفاظتی شخصی یکسانی استفاده می‌کنند، زیرا جایگزینی برای این تجهیزات در بیمارستان وجود ندارد و آن‌ها برای جلوگیری از گسترش بیماری به پوشیدن کیسه زباله روی آورده اند.
بگفته یکی از پرستاران، آن‌ها ناچارند ماسک ها، لباس‌ها و سپر محافظ صورت خود را دوباره استفاده کنند، زیرا به پرستاران گفته شده این تجهیزات در تمام مدت فقط یک بار به آن‌ها داده می‌شود. این درحالی است که تجهیزاتی مانند ماسک و ژل ضدعفونی کننده دست، هنگام شب ناپدید می‌شوند.
 
کنگو؛ مقامات از اجرای قرنطینه کامل 4 روزه در این کشور خبر دادند
به گزارش خبرگزاری فرانسه از کینشاسا، مقامات دولتی جمهوری دموکراتیک کنگو از اعمال "محدودیت های کامل" چهار روزه در این کشور خبر دادند که از شنبه اعمال می شود.
 
آمریکا؛ شمار قربانیان در نیویورک تا ۱۱۴۳ نفر بالا رفته و مسئولان ناامیدانه کمبود‌ها را تکرار می‌کنند
شمار قربانیان ویروس کرونا در آمریکا به یکهزار و ۱۴۳ نفر افزایش یافته است و بیش از ۷۹ هزار نفر هم تاکنون در این کشور به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شده اند.
به گزارش سی ان ان، روز چهارشنبه مرگبارترین روز از ابتدای شروع همه گیری ویروس کرونا تاکنون در آمریکا بود و در این میان ایالت‌های نیویورک و کالیفرنیا بیشترین آمار تلفات و مبتلایان به بیماری را ثبت کرده اند.
دکتر مارک غالی (Ghaly)، دبیرخدمات بهداشتی و انسانی کالیفرنیا در نشست خبری گفت: تاکنون تصور می‌شد شمار مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ هر شش یا هفت روز یک بار در این ایالت دو برابر می‌شود، اما شاهد هستیم که موارد ابتلا هر سه یا چهار روز تا دوبرابر افزایش می‌یابد.
با وجود اینکه بسیاری از خیابان‌ها در آمریکا خالی از مردم است، اما برخی اداره‌های پلیس در این کشور در نظر دارند افرادی را که از فرمان ماندن در خانه سرپیچی می‌کنند جریمه کنند.
در منهتن، بیمارستان صحرایی بر پا شده، خوابگاه‌های دانشجویی را تغییر کاربری داده اند، بیمارستان‌ها دارند ظرفیت شان را افزایش می‌دهند و ناو بیمارستان نیروی دریایی هم به زودی در ساحل نیویورک لنگر می‌اندازد. با وجود این، نیویورک هنوز هم با کمبود ۲۰ هزار تخت بیمارستانی روبروست.
در نیویورک چهار هزار دستگاه تنفسی ذخیره داشتند، ۷ هزار دستگاه دیگر نیز خریداری کردند، چهار هزار دستگاه هم از آژانس فدرال مدیریت اضطراری دریافت کردند، اما باز هم به ۱۵ هزار دستگاه دیگر نیاز دارند.
به گفته‌ی اندرو کومو، فرماندار نیویورک، امکان استفاده‌ی همزمان یک دستگاه تنفسی برای دو بیمار در دست بررسی است.
هووارد ذاکر، کمیسیونر بهداشت نیویورک در نامه‌ای به همه‌ی کسانی که اعتبار پروانه‌ی پزشکی آنان پایان یافته است تاکید کرد در این موقعیت سرنوشت ساز به همکاری همه‌ی آنان نیاز است.
با توجه به اینکه اقدام‌های کنترل تراکم جواب داده، این امیدواری ایجاد شده است که روند بستری در بیمارستان‌های نیویورک رو به کند شدن باشد.
موارد ابتلا به بیماری کووید-۱۹ از صبح دوشنبه تاکنون در لوئیزیانا دو برابر شده و دست کم ۱۸ نفر دیگر هم در نیوجرسی جان خود را از دست داده اند.
فیل مورفی، فرماندار نیوجرسی گفته شمار افراد مبتلا در این ایالت پس از نیویورک در رده‌ی دوم قرار دارد.
سازمان جهانی بهداشت هم اعلام کرد آمریکا لزوما به کانون گسترش ویروس کرونا در دنیا تبدیل نمی‌شود بلکه با استفاده از ابزار و لوازمی که در اختیار دارد می‌تواند به روند آزمایش، رهگیری تماس‌ها و قرنطینه‌ی افراد مبتلا شدت بخشد و این فرایند را در کنترل بگیرد.
با وجود این شمار مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ در آمریکا رو به افزایش است و این نگرانی وجود دارد که تنها تا چند هفته‌ی آتی به نقطه‌ی اوج برسد.
دکتر سلین گاوندر از کارکنان دانشکده پزشکی دانشگاه نیویورک می‌گوید شاهد هستیم که شمار قربانیان بیماری هم اکنون هر روز دارد تا دو برابر افزایش پیدا می‌کند؛ یعنی آمار تلفات هر روز دو برابر می‌شود و این بدترین نرخ افزایش تلفات در دنیا به شمار می‌آید.
فرماندار کالیفرنیا گفته تاکنون ۲۴ میلیون ماسک N۹۵ در سطح این ایالت توزیع شده و دست کم یکصد میلیون واحد دیگر نیز سفارش داده اند، اما باز هم در مقایسه با نیاز مردم، رقم ناچیزی است.
به گفته‌ی فرماندار کالیفرنیا در ۱۲ روز گذشته بیش از یک میلیون نفر از ساکنان این ایالت برای دریافت حق بیمه‌ی بیکاری ثبت نام کرده‌اند.
 
فرانسه؛ آمار کرونا؛ ۲۹۱۵۵ مبتلا ۱۶۹۶ فوتی
شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا در فرانسه به ۲۹ هزار و ۱۵۵ نفر و فوتی ها به هزار و ۶۹۶ نفر افزایش یافت‌.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از پاریس؛ مدیرکل سلامت وزارت بهداشت فرانسه با اعلام آمار روزانه شیوع بیماری کووید ۱۹ در این کشور گفت: در ۲۴ ساعت اخیر ۳۶۵ نفر در اثر این بیماری در بیمارستان جان باخته اند که یک جوان ۱۶ ساله در استان ایل دو فرانس نیز جزو آنهاست‌.
ژروم سالومون افزود: ۱۳ هزار و ۹۰۴ نفر هم اکنون در بیمارستان بستری اند که ۳ هزار و ۳۷۵ نفرشان در بخش مراقبت های ویژه هستند.
بنابر اعلام وزارت بهداشت فرانسه استان ایل دو فرانس (پایتخت) با ۸ هزار و ۷۶۲ مورد بیشترین آمار مبتلایان به ویروس کرونا را در خود جای داده است که از این تعداد هزار و ۲۹۷ نفر در بیمارستان بستری هستند و ۴۸۳ نفر هم جان باخته اند.
 
مصر‎؛ افزایش شمار جان باختگان بر اثر کرونا به ۲۴ نفر
با فوت سه نفر دیگر از مبتلایان به کووید-۱۹ در مصر شمار فوتی‌ها در این کشور به ۲۴ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از قاهره‏ ‏، وزارت بهداشت مصر اعلام کرد طی بیست و چهار ساعت گذشته همچنین تست کرونای ۳۹ نفر مثبت شد که بجز یک نفر از آن‌ها که شهروند لیبی است بقیه مصری هستند.
بر اساس آمار رسمی وزارت بهداشت مصر تعداد مبتلایان به کووید-۱۹ تا بعد از ظهر پنجشنبه به ۴۹۵ نفر افزایش یافت که ۱۰۲ نفر از آن‌ها بهبود یافتند.
 
انگلیس؛ شمار مبتلایان قطعی به کرونا پنج رقمی شد
شمار مبتلایان به بیماری کووید – ۱۹ در انگلیس بر اساس آمار رسمی دولت با بیش از سه هزار و ششصد نفر افزایش نسبت به دو روز پیش به ۱۱ هزار و ۶۵۸ نفر رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، بنا بر آمار اعلامی دولت انگلیس همچنین تا کنون دست کم ۵۷۸ نفر از مبتلایان به بیماری کووید – ۱۹ در این کشور جان باختند.
شمار افرد مبتلا به بیماری کووید – ۱۹ در انگلیس سرعت گرفته و همزمان با کمبود فضای درمانی، نیرو و امکانات بهداشت و درمان، دولت جریمه رعایت نکردن محدودیت‌های رفت و آمد را که از دوشنبه اجرا کرده است تشدید کرد.
بر اساس مصوبه جدید دولت جریمه افرادی که این محدودیت‌ها را نادیده بگیرند دو برابر شده و از سی پوند به شصت پوند افزایش یافته است که البته تا هزار پوند جریمه قابل اجراست. دولت به منظور حسن اجرای این محدودیت‌ها علاوه بر نیرو‌های پلیس بیست هزار نیروی ارتش را نیز به حال اماده باش دراورده است.
بر اساس محدودیت‌های شدید اعلامی دولت انگلیس برای مبارزه با کرونا که شبیه حکومت نظامی است اجتماع بیش از دو نفر ممنوع اعلام شده است و افراد تنها در چهار مورد خرید ضروری، مراجعه به پزشک، رفتن یک بار بر سر کار‌هایی که مجوز فعالیت دارند همچون فروشندگان مواد غذایی و دارویی و نیزعزیمت نزد افرادی که مسئول نگهداری از اوست مجازند از خانه خارج شوند در غیر این صورت مجازات خواهند شد.
 
یونیسف‎؛ شیوع کرونا مانع واکسیناسیون کودکان در کشورهای فقیر و جنگ زده شده است
یونیسف اعلام کرد، نگرانی از گسترش بحران کرونا مانع از واکسیناسون کودکان در کشور‌های فقیر و جنگ زده شده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از کابل، صندوق کودکان ملل متحد اعلام کرد، همه گیری ویروس کرونا که چند میلیارد نفر را در سراسر جهان خانه نشین کرده سبب شده است والدین مانع از واکسیناسیون کودکان خود شوند.
پدیده ممانعت والدین از دریافت خدمات واکسیناسیون برای کودکان خود در مناطقی بیشتر خود را نشان می‌دهد که امدادگران پزشکی در این گونه نقاط بیشتر سرگرم تلاش برای مقابله با گسترش کووید-۱۹ هستند.
مسئولان یونیسف معتقدند، شماری از دولت‌ها به منظور تلاش برای کاهش سرعت گسترش کووید-۱۹ ناگزیرند حتی عملیات گسترده ایمن سازی واکسیناسیون را به تعویق بیندازند.
هنریتا فوره مدیر اجرایی یونیسف گفت: دستور و توصیه مقامات دولتی به شهروندان برای ماندن در خانه‌ها و همچنین فاصله گیری اجتماعی سبب بروز مشکلاتی برای تصمیم گیری والدین جهت واکسیناسیون و ایمن سازی کودکان آن‌ها شده است.
یکی از مشکلات و نگرانی‌های مهم در کشور‌های جنگ زده و فقیر همچون افغانستان، جمهوری دموکراتیک کنگو، سومالی، فیلیپین، و سودان جنوبی این است که اینگونه مناطق با چالش بیماری‌های سرخک، وبا یا شیوع فلج اطفال نیز روبرو هستند.
وی افزود: در زمان بحران شیوع بیماریها، اینگونه کشور‌های فقیر با شیوع بیماری‌های دیگر روبرو هستند که با واکسینه کردن کودکان می‌توان مانع از ابتلا به آن‌ها شد.
در پی کاهش عملیات حمل و نقل مواد دارویی و امکانات پزشکی، روند تامین و توزیع زنجیره تامین اینگونه مایحتاج ضروری با چالش روبرو شده است.
لغو پرواز هواپیما‌ها و محدودیت‌های معاملات تجاری از سوی کشور‌ها به شدت دسترسی به دارو‌های اساسی شامل واکسن را با مشکل روبرو کرده است.
مسئولان یونیسف با اصرار فراوان از مقامات دولتی می‌خواهند در حال حاضر که ویروس کرونا تحت کنترل است اقدامات و تصمیم گیری‌های خود را برای تقوبت فعالیت‌ها و اقدامات ایمن سازی آغاز کنند.
ان لیندتراند، سرپرست گسترش برنامه ایمن سازی سازمان جهانی بهداشت ضمن موافقت با هشدار‌های یونیسف، سرخک را نوعی نگرانی ویژه و آن را در مناطقی که پوشش واکسیناسیون روبه کاهش است نگرانی و چالشی بزرگ خواند.
وی با اشاره به خطرات مرگ و میر ناشی از تاثیرات غیرمستقیم کووید-۱۹ افزود، زمانی که روند ایمن سازی از طریق واکسیناسیون کاهش می‌یابد مطمئنا آمار قربانیان بیماری سرخک افزایش خواهد یافت.
افغانستان، پاکستان و نیجریه سه کشوری هستند که بیماری فلج اطفال همچنان نوعی بیماری بومی در این گونه مناطق محسوب می‌شود.  حتی پیش از شیوع ویروس کرونا، افغانستان و پاکستان به رغم وجود نوعی نگرانی و شک و تردید از سوی بومیان علیه گروه‌های امدادپزشکی، اما سرگرم تلاش برای ایمن سازی کودکان خود بودند.
شبه نظامیان طالبان هفته گذشته وعده دادند با امدادگران پزشکی جهت مقابله با گسترش ویروس کرونا همکاری کنند.
 
کانادا؛ اوتاوا از واشنگتن خواست نیرو در مرز مشترک مستقر نکند
به گزارش اسوشیتدپرس از تورنتو, در بحبوحه شیوع ویروس کرونا, جاستین ترودو نخست وزیر کانادا روز پنجشنبه اعلام کرد دولتش به دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا اطلاع داده است که از استقرار نیروهای این کشور در مرز کانادا- آمریکا حمایت نمی کند.
ترودو اعلام کرد دولت کانادا در حال گفتگو با کاخ سفید به منظور قانع کردن آمریکا برای خودداری از استقرار نیرو در مرز این دو کشور است.
به گفته ترودو، تعداد کمی از افراد به طور غیرقانونی از کانادا وارد آمریکا می شوند و موارد ویروس کرونا در آمریکا بیشتر از کانادا است.
 
آمریکا؛ اولین ابتلا به کرونا در مقر پنتاگون
مقام وزارت دفاع آمریکا از تایید نخسین مورد ابتلا به ویروس کرونا در مقر پنتاگون خبر داد.
به گزارش شبکه تلویزیونی‌ای پی تی ان، این عضو نیروی دریایی آمریکا از ۱۳ مارس و هنگامی که یکی از اعضای خانواده وی علائم ابتلا به ویروس کرونا را از خود نشان داد در خانه در قرنطینه قرار داشته است.
توماس مودلی (Thomas Modly) گفت: آزمایش ویروس کرونای یکی از اعضای نیروی دریایی آمریکا که در مقر پنتاگون حضور داشت مثبت اعلام شده است. آزمایش وی در ۲۴ ماه مارس مثبت اعلام شده است.
 
جمهوری آذربایجان؛ آزادی ۲۰۰ زندانی در راستای مقابله با کرونا
با توصیه قرارگاه ویژه مبارزه با کرونا در جمهوری آذربایجان و در راستای اجرای توصیه های سازمان بهداشت جهانی، وزارت دادگستری این کشور، ۲۰۰ زندانی را از زندان آزاد کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما از باکو به نقل از وزارت دادگستری جمهوری آذربایجان، در راستای حفظ سلامتی زندانیان و با توجه به سیاست های انساندوستانه دولت برخی از زندانیان بطور مشروط آزاد شده اند یا مدت محکومیت آنها کاهش یافته است.
 
اروپا‎؛ جان باختن بیش از ۱۵ هزار نفر در اروپا بر اثر شیوع کرونا 
خبرگزاری فرانسه در خبری فوری گزارش داد بنابر اعلام منابع آگاه بیش از ۱۵ هزار نفر بر اثر شیوع ویروس کرونا در اروپا جان باختند.
 
آمریکا؛ شمار تلفات ویروس کرونا به ۹۹۴ تن افزایش یافت
به گزارش خبرگزاری رویترز از واشنگتن، مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌ها در آمریکا (سی دی سی) روز پنجشنبه از ۶۸ هزار و ۴۴۰ مورد ابتلا به ویروس کرونا در این کشور خبر داد.
این رقم نشان دهنده افزایشی ۱۳ هزار و ۹۸۷ موردی در مقایسه با آمار قبلی است.
این مرکز اعلام کرد شمار تلفات این بیماری نیز به تعداد ۲۵۷ تن افزایش یافته و به ۹۹۴ نفر رسیده است.
سی دی سی آمار این بیماری تنفسی را که "کووید-۱۹" نام دارد، مربوط به قبل از ساعت چهار بعد از ظهر به وقت شرق آمریکا در بیست و پنجم ماه مارس (شش فروردین) دانست.
موارد ویروس کرونا در هر ۵۰ ایالت آمریکا و ناحیه کلمبیا (دی سی) گزارش شده است.
 
ایتالیا؛ خیز جدید ویروس کرونا 
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در ایتالیا از مرز ۸۰ هزار نفر گذشت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از رم، بر اساس آمار جدید ستاد حوادث غیر مترقبه ایتالیا مجموع افرادی که از ابتدا تا به امروز به ویروس کرونا آلوده شده اند به ۸۰۵۳۹ نفر افزایش یافته است.
با فوت ۶۶۲ نفر در ۲۴ ساعت گذشته شمار قربانیان به ۸۱۶۵ نفر رسید و تعداد افرادی که بهبود یافته اند نیز به ۱۰۳۶۱ نفر افزایش یافت. هم اکنون ۳۶۱۲ نفر نیز در بخش مراقبت‌های ویژه تحت درمان هستند.
 
مغرب؛ آمار مرگ ناشی از ابتلاء به کرونا به ده نفر رسید
شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر به نقل از وزارت بهداشت مغرب از کشته شدن چهار نفر دیگر از مبتلایان به ویروس کرونا خبر داد تا آمار مرگ ناشی از این بیماری در مغرب به ۱۰ نفر برسد.
 
سوریه؛ جدیدترین آمار ابتلا به ویروس کرونا 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
امارات؛ اعمال مقررات منع رفت و آمد شبانه
به گزارش خبرگزاری رویترز از دبی، امارات متحده عربی این هفته به عنوان اقدامی موقت برای مقابله با شیوع ویروس کرونا، مقررات منع رفت و آمد شبانه اعمال خواهد کرد.
امارات قصد دارد از روز پنجشنبه به منظور کنترل این بیماری، عملیاتی در سراسر این کشور برای گندزدایی انجام دهد.
امارات که ۳۳۳ مورد ابتلا به ویروس کرونا و دو مورد مرگ بر اثر این بیماری را تایید کرده، منع رفت و آمد رسمی یا تعلیق کاری اعلام نکرده، ولی بیش از پیش تردد مردم را محدود کرده است.
مقامات امارات همچنین  اعلام کردند از پنجشنبه تا یکشنبه تردد خودرو‌ها و رفت و آمد مردم را در طول شب محدود خواهد کرد.
این محدودیت‌ها از ساعت هشت شب به وقت محلی (۱۶۰۰ به وقت گرینویچ) تا شش صبح ادامه خواهد داشت.
سخنگوی نیرو‌های امنیتی امارات روز پنجشنبه در کنفرانس خبری اعلام کرد فقط کارکنان خدمات ضروری اجازه خواهند داشت بیرون بروند و متخلفان جریمه خواهند شد.
حمل و نقل عمومی از جمله خدمات مترو و اتوبوس به حال تعلیق در خواهد آمد و خودرو‌های شخصی، تاکسی‌ها و پیک‌ها می‌توانند خارج از این ساعات فعالیت کنند.
امارات در زمینه تعلیق پرواز‌های مسافربری و بستن اماکن عمومی همچون رستوران‌ها و مراکز خرید، به کندی از دیگر کشور‌های حوزه خلیج فارس پیروی کرده است.

آلمان؛ اشتاین مایر دعوت به همبستگی کرد
رییس جمهور آلمان خطاب به مردم کشورش تاکید کرد: در شرایط کنونی همبستگی اهمیت حیاتی دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از برلین ، فرانک والتر اشتاین مایر در پیامی ویدئویی خطاب به مردم گفت: افق دید ما باید گسترده از لب مرز کشورمان باشد ، خوب است که بیماران فرانسوی و ایتالیایی در بیمارستانهای آلمان تحت درمان قرار بگیرند.
رییس جمهور آلمان تصریح کرد : ویروس ملیت نمی شناسد و پژوهشگران دنیا باید با هم همکاری داشته باشند تا به واکسن ، دارو و روش های درمان برای مقابله با کرونا دست یابند.
وی افزود: آینده ما در گرو به اشتراک گذاری دانش ماست و نه در جدایی از یکدیگر پس باید از یکدیگر بیاموزیم و درسراسر جهان تجربه ها، دانش، خلاقیت و انرژی مان را همگرا کنیم.
اشتاین مایر گفت: هنوز هفته های سختی را پیش رو خواهیم داشت و حفظ فاصله از همدیگر مهمترین اصل است که باید همه رعایت کنند. بسیاری از افراد به همسایگان سالمندشان کمک می کنند و به جای آنها به خرید می روند یا بسته های مواد غذایی را برای بی خانمانها می برند، آنها زنان و مردان قهرمان دوره بحران کرونا هستند.
 
آلمان؛ افزایش تصاعدی آمار مبتلایان به کرونا 
شیوع کرونا در آلمان رشدی تصاعدی به خود گرفته است و از مرز ۴۱ هزار مبتلا عبور کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از برلین، بیشترین آمار مبتلایان به کووید ۱۹ در آلمان همین روز‌ها رقم می‌خورد به طوریکه روز گذشته پنج هزار نفر به شمار مبتلایان افزوده شد و امروز هم با این آمار انتظار می‌رود رکوردی نسبت به گذشته ثبت شود. آنچه درباره آمار فوتی‌ها اعلام می‌شود ۲۴۱ نفر است.
رییس موسسه روبرت کخ نیز درباره مقابله با کرونا در این کشور می‌گوید: تلاش این موسسه شناسایی افراد آلوده در اسرع وقت و پیگیری ارتباطات و تماس‌های فرد و قرنطینه کردن آن افراد است تا زنجیره سرایت شکسته شود.
لوتار ویلر می‌گوید: تلاش دیگر موسسه روبرت کخ افزایش ظرفیت در تجهیزات و کارکنان پزشکی است و تعداد دستگاه‌های تنفس مصنوعی حداقل باید دو برابر شود.
 
آمریکا؛ بیکار شدن سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در یک هفته به علت شیوع کرونا
شمار افرادی که هفته‌ی گذشته در آمریکا برای دریافت بیمه بیکاری ثبت نام کرده اند با افزایش تاریخی سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفری همراه بود.
به گزارش سی ان ان، بسیاری از افرادی که به علت گسترش همه گیری ویروس کرونا در آمریکا شغل شان را از دست داده اند در کوتاه مدت و شاید حتی در میان مدت نتوانند شغلی برای خودشان دست و پا کنند.
ریچارد کوئست، سردبیر اقتصادی تلویزیون سی ان ان در پاسخ به این پرسش مجری که گفت: «کشور‌های عضو گروه بیست هم اکنون در نشستی تلفنی دارند درباره پیامد‌های بحران کرونا بر اقتصاد دنیا گفتگو می‌کنند، به نظر شما آیا می‌توان به این گروه امیدوار بود؟»، گفت: «نشست کنونی گروه بیست به علاوه‌ی دو نشستی که پیشتر، یکی در لندن در ابتدای سال ۲۰۱۹ و دیگری در حومه واشنگتن در همان سال برگزار شد، در سطح ریاست نشست، هدر دادن وقت به معنای واقعی کلمه است و متاسفانه من به ناچار این نشست‌ها را پوشش خبری داده ام.
وی افزود: در درجه‌ی نخست، وزرای دارایی کشور‌های عضو گروه بیست از کاهش شدید رشد و رکود اقتصادی سخن می‌گویند؛ گروه بیست هیچ نقشی در این بحران نمی‌تواند ایفا کند جز این که شاید - تاکید می‌کنم شاید - بتواند هماهنگی‌های جزئی سیاست‌های ثانوی را انجام بدهد. تازه توانایی این کشور‌ها در هماهنگ کردن سیاست‌ها هم جای بحث دارد. چگونه کشور‌هایی مستاصل و ناامید همچون آمریکا، چین، روسیه، عربستان سعودی، اتحادیه اروپایی و استرالیا می‌توانند سازمانی معنی دار و کارآمد ایجاد کنند در حالی که سیاست‌های داخلی خودشان زمین تا آسمان با هم فاصله دارد؛ لذا قطعا هیچ اعتمادی به نشست گروه بیست نمی‌توان داشت جز این که سبب خواهد شد قبض تلفن سر به فلک بکشد»!
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
آمریکا؛ نزدیک به ۷ میلیون نفر از شاغلان در رستوران‌ها با خطر بیکاری روبرو شده اند
فعالان بخش رستوران در آمریکا می‌گویند همه گیری ویروس کرونا در این کشور سبب شده نزدیک به ۷ میلیون شغل در معرض خطر جدی قرار بگیرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، رستوران‌ها در ۴۲ ایالت آمریکا دست از کار کشیده اند. این در حالی است که دست کم یک میلیون رستوران در این کشور فعالیت دارند و بیش از ۱۵ میلیون نفر هم در این رستوران‌ها مشغول به فعالیت هستند.
مدیران بخش تهیه و توزیع غذا‌های آماده به تازگی با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا دیدار داشتند و درباره‌ی ادامه‌ی فعالیت رستوران‌ها به شرط تحویل درب منزل مشتری، بحث و تبادل نظر کردند.
خوزه سیل مدیرعامل شرکت رستوران‌های برند بین المللی در پاسخ به این پرسش که چه اقدام‌هایی برای جلوگیری از توقف کار رستوران‌ها و اخراج کارکنان صورت گرفته است گفت: «در چند هفته‌ی گذشته در دیدار‌هایی که با مقام‌های دولت مرکزی در آمریکا و کانادا و نیز با مقام‌های محلی داشتیم درباره‌ی نقش بسیار مهم و حیاتی رستوران‌ها در وضعیت کنونی گفتگو و تبادل نظر شد. 
 
روسیه؛ پوتین: برای مبارزه با کرونا باید به دور از تحریم و جنگ اقتصادی، کریدورهای سبز ایجاد شود
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در سخنرانی خود در اجلاس گروه ۲۰ با موضوع کرونا، بر اهمیت برداشتن تحریم ها علیه کشورها تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از مسکو، در این نشست که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، ولادیمیر پوتین با اشاره تلویحی به تحریم های آمریکا گفت: در این شرایط باید کریدورهای سبز به دور از تحریم و جنگ اقتصادی ایجاد شود.
ولادیمیر پوتین خطاب به رهبران کشور‌های عضو گروه ۲۰ تحریم‌ها را موضوع مرگ و زندگی خواند و خواستار کاهش تحریم‌ها در زمان همه گیری ویروس کرونا شد.
پوتین با اشاره به اهمیت مشکلات و چالش کشور‌هایی که به شدت تحت تاثیر مشکلات همه گیری کرونا قرار دارند، تحریم‌ها را موضوع مرگ و زندگی خواند که باید جدای از موضوعات سیاسی در نظر گرفته شوند.
رئیس جمهور روسیه ضمن تاکید بر اهمیت راه اندازی کریدور‌های سبز و دور از جنگ‌های تجاری و تحریم‌ها گفت: این اقدام می‌تواند سبب اطمینان از تامین مواد دارویی و پزشکی، مواد غذایی و همچنین تجهیزات فن آوری شود.
پوتین خاطر نشان کرد، بحران کنونی کرونا چه بسا سخت‌تر از بحران مالی ۲۰۰۸-۲۰۰۹ خواهد بود وپیش بینی کرد مناقشات تجاری و تحریم‌ها صرفا روند این بحران را تشدید خواهد کرد.
روسیه پس از الحاق کریمه در ۲۰۱۴ و نقش این کشور در بحران اوکراین، تحت تحریم‌های مختلف کشور‌های غربی قرار گرفت.
این کشور همچنین متحد کشور‌های دیگر شامل ایران و کره شمالی است که تحت تحریم‌های غرب قرار گرفته اند.
ولادیمیر پوتین بر اهمیت پیوستن کشور‌ها به روند تولید واکسن و درمان‌های دارویی (برای کرونا) تاکید کرد.

آمریکا؛ تعداد جان باختگان شیوع کرونا در نیویورک به ۳۸۵ نفر رسید
آندرو کومو فرماندار نیویورک روز پنجشنبه اعلام کرد تعداد جان باختگان ناشی از ویروس کرونا در نیویورک، کانون شیوع این ویروس در آمریکا، به ۳۸۵ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از نیویورک، فرماندار نیوریورک با بیان این که تعداد جان باختگان کرونا در نیویورک در فاصله زمانی ۲۴ ساعت به شدت افزایش پیدا کرده است از جان باختن ۱۰۰ نفر دیگر در این فاصله زمانی خبر داد که با احتساب آن‌ها تعداد کل جان باختگان در این ایالت به ۳۸۵ نفر رسید.
اندرو کومو در کنفرانسی مطبوعاتی که پنجشنبه صبح برگزار شد از به ثبت رسیدن بیش از ۳۷ هزار مورد ابتلا به کرونا در ایالت ۲۰ میلیون نفری نیویورک خبر داد. این در حالی است که تعداد جان باختگان ناشی از شیوع کرونا در آمریکا چهارشنبه شب از مرز ۱۰۰۰ نفر گذشته بود.
 
آلمان؛ کمک ۲۰ میلیون یورویی باشگاه‌های آلمانی برای حل بحران کرونا
چهار باشگاه بزرگ آلمانی ۲۰ میلیون یورو برای کمک به باشگاه‌های کم بضاعت این کشور در بحران کرونا اختصاص دادند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از برلین، باشگاه‌های بایرن مونیخ، بایر لورکوزن، بورسیا دورتموند و لایپزیک چهارنماینده آلمان در لیگ قهرمانان اروپا این مبلغ را به باشگاه‌هایی که به خاطر بحران کرونا دچار ضرر مالی شده اند کمک می‌کنند.
این باشگاه‌ها ۱۲ و نیم میلیون یورو از این پول را از طریق تبلیغات رسانه‌ای به دست آورده و مابقی را هم خودشان اختصاص داده اند.
 
چین؛ نفوذ نرم پکن در قالب کمک برای مهار کرونا 
پایگاه اینترنتی شورای آتلانتیک نوشت: در شرایطی که کشور‌های اروپایی تلاش می‌کنند ویروس مرگبار کرونا (کووید-۱۹) را مهار کنند، پکن به شکل یک شریک مشتاق ظاهر شده است که می‌خواهد کمک‌های مورد نیاز را برای آن‌ها تامین کند. تا ۲۵ مارس، کشور‌های اروپایی، از جمله ایتالیا با ۶۹ هزار مورد، اسپانیا با ۴۷ هزار مورد و آلمان با ۳۵ هزار مورد، بیشترین تعداد افراد مبتلا به این ویروس را در سراسر دنیا به خود اختصاص دادند. همچنین در اروپا میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری بسیار بالا است به گونه‌ای که تاکنون در ایتالیا بیش از ۷۵۰۰ نفر و در اسپانیا ۳۴۰۰ نفر جان خود را از دست داده اند.
 
روسیه؛ گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما از بی توجهی مردم به خطر کرونا
باوجود افزایش مبتلایان به ویروس کرونا در روسیه، مردم این کشور همچنان به خطر شیوع این ویروس بی اعتنا هستند، از اینرو درپی نطق تلویزیونی رئیس جمهور و اعلام تعطیلی سراسری یک هفته ای از روز دوشنبه آینده، نیروهای مسلح این کشور نیز آماده اجرای طرح کنترل تردد در کلانشهرها می شود.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
آلمان؛ خلوت شدن خیابان ها پس اجرای مقررات جدید مقابله با کرونا
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
روسیه؛ آمادگی ارتش برای اجرای طرح محدودیت تردد شهروندان روسی
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
لبنان؛ مقررات منع آمد و شد از امشب به اجرا در می آید
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
لبنان؛ پیشنهاد تعطیلی دو هفته ای برای مقابله با کرونا
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
با صداها: 
۱ – سرلشکر محمود الاسمر دبیرکل شورای عالی دفاع لبنان
۲ – سخنگوی وزارت کشور عربستان سعودی
۳ – سید هاشم صفی الدین رئیس شورای اجرایی حزب الله لبنان
 
افغانستان؛ در راستای مقابله با کرونا ۱۰ هزار زندانی آزاد می‌شوند
در پی شیوع بیماری کووید ۱۹ در افغانستان، حدود ۱۰ هزار زندانی از زندان‌های دولت این کشور آزاد می‌شوند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از کابل، احمد راشد طوطاخیل رئیس کل زندان‌های افغانستان امروز اعلام کرد: براساس فرمان رئیس جمهور افغانستان، نزدیک به ۱۰ هزار زندانی تا ۱۰ روز دیگر آزاد می‌شوند. هدف از این اقدام جلوگیری از گسترش ویروس کرونا است.
فرید حمیدی دادستان کل افغانستان هم گفت: افرادی که به جرم ارتکاب اعمال تروریستی و جرائم علیه امنیت ملی زندانی هستند شامل این فرمان نیستند و آزاد نخواهند شد.
شمار افراد مبتلا به کرونا در افغانستان به ۸۴ نفر و تعداد فوتی‌های این بیماری نیز به چهار نفر رسیده است. شش نفر از اعضای تیم‌های پزشکی نیز در میان افراد آلوده به این ویروس هستند.
 
پاکستان؛ عارف علوی: مردم از علما برای برگزار نشدن نماز جماعت پیروی کنند
رئیس جمهور پاکستان از مردم این کشور خواست از فتوای علمای برای برگزار نشدن نماز جمعه در مبارزه با بیماری کرونا پیروی کنند.
به گزارش خبرگزرای صدا وسیما از اسلام آباد، شورای علمای الازهر مصر در پاسخ به درخواست عارف علوی رئیس جمهور پاکستان برای تعلیق اقامه نماز جماعت در این کشور فتوا صادر کرد.
به گفته منابع خبری عارف علوی رئیس جمهور پاکستان روز پنجشنبه طی پیامی از شورای علمای الازهر مصر به دلیل صدور فتوای مجاز بودن تعلیق اقامه نماز جماعت با هدف جلوگیری از شیوع کرونا قدردانی کرد.
وی در توییتی با اشاره برگزار نشدن نماز جمعه و جماعت در کشور های ایران، عربستان، سوریه، ترکیه و کویت به دلیل جلوگیری از شیوع کرونا، از مردم پاکستان خواست از فتوای علما مبنی بر لزوم برگزار نشدن نماز جمعه در شرایط کنونی پیروی کنند.
این درحالی است که احزاب و گروه های مذهبی شیعه پاکستان امروز (پنجشنبه) با صدور بیانیه ای اعلام کردند: اقامه نماز جماعت در همه مساجد و حسینیه ها تا اطلاع ثانوی برگزار نمی شود.
 
انگلیس؛ دو برابر شدن حداقل جریمه نقض مقررات آمد و شد 
پلیس انگلیس اعلام کرد هر فردی که محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های شرایط جاری را نقض کند، به جای دستکم ۳۰ پوند، از امروز ۶۰ پوند جریمه می‌شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، دولت انگلیس از دوشنبه شب، به منظور پیشگیری از همه گیری بیماری کووید ۱۹، علاوه بر بستن مدارس و دانشگاه‌های این کشور اعلام کرد شهروندان فقط در چهار مورد خرید مایحتاج ضروری، رفتن بر سر مشاغلی که ضروری اند، دسترسی به خدمات درمانی و کمک به فردی که تحت مراقبت آنان است و یک بار نرمش روزانه، مجازند از منزل خارج شوند.
همه فروشگاه‌ها و محل‌های کار غیر ضروری تعطیل شدند و اکنون فقط داروخانه‌ها و فروشگاه‌های مواد غذایی، بازند. همچنین تجمع بیش از دو نفر ممنوع اعلام شده است، افراد در بیرون از منزل باید دستکم دو متر از یکدیگر فاصله بگیرند و در زمان سرفه و عطسه، سر خود را در آستینشان قرار دهند تا در صورت مبتلا بودن مانع انتشار ویروس و گسترش بیماری شوند.
اکنون پلیس انگلیس در ایستگاه‌ها و جاده‌های این کشور مستقر شده است تا علت بیرون آمدن مردم را بپرسد و در صورت لغو مقررات جاری، افراد را ۶۰ پوند جریمه می‌کند.
در صورتی که متخلفان به تخلف خود ادامه دهند، مجازات تا هزار پوند و اعزام به دادگاه و سپس زندان در انتظار آنان است.
پلیس انگلیس همچنین اعلام کرده است افرادی که به سمت صورت نیرو‌های پلیس، نیرو‌های امدادی و یا دیگر شهروندان، سرفه یا عطسه کنند، بلافاصله ۶۰ پوند جریمه و روانه دادگاه می‌شوند.
به گزارش رسانه‌های انگلیس، در صورت ناتوانی پلیس این کشور از حسن اجرای محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های دولت، ارتش این کشور روانه شهر‌ها خواهد شد تا به پلیس کمک کند مردم را در منازل نگاه دارد. دولت انگلیس بیست هزار نیروی ارتش این کشور را به حال اماده باش دراورده است.
شیوع ویروس کرونا در انگلیس سرعت گرفته و دیروز رکورد ابتلای قطعی بیش از هزار و پانصد نفر به بیماری کووید – ۱۹ را شکست.
 
هند؛ امروز سه نفر از مبتلایان به ویروس کرونا جان باختند
به گزارش خبرگزاری صداوسیما دهلی نو و بر اساس اعلام وزارت بهداشت هند از آغاز تاکنون تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در هند ششصد و نود و چهار نفر رسیدند. در بین مبتلایان چهل و هفت تبعه خارجی حضور دارند.
تاکنون چهل و پنج نفر از بیمارستان مرخص شدند و شانزده نفر جان باختن
 
مقررات منع رفت و آمد در سوریه برای مقابله با کرونا
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
سازمان جهانی بهداشت؛ نمی توان زمان پایان کرونا را پیش‌بینی کرد
نماینده سازمان جهانی بهداشت در روسیه گفت: این سازمان نمی‌تواند پیش‌بینی کند که شیوع ویروس کرونا در جهان چه زمانی به پایان خواهد رسید.
به گزارش خبرگزاری ایتارتاس از مسکو، وی خاطر نشان کرد: ”هیچ کس این موضوع را نمی‌داند. با این حال امیدوارم با پایبندی ما به قوانین، این ویروس به سرعت مردم را رها کند“.
شیوع ویروس کرونا که از ماه دسامبر در ووهان در چین آغاز شد، تاکنون در بیش از ۱۵۰ کشور جهان گزارش شده است.
روز یازدهم ماه مارس، سازمان جهانی بهداشت ویروس کرونا را یک ویروس همه گیر جهانی اعلام کرد.
 
گروه بیست؛ تصمیم به تزریق ۵ هزار میلیارد دلار در اقتصاد جهان
خبرگزاری فرانسه گزارش داد: گروه بیست در بیانیه‌ای اعلام کرد در پی شیوع کرونا و عواقب ناشی از آن به زودی در اقتصاد جهانی ۵ هزار میلیارد دلار پول تزریق می‌کند.
سران گروه بیست همچنین اعلام کرد علیه ویروس کرونا جبهه ای واحد ایجاد خواهند کرد.
 
چین؛ ممنوعیت ورود بسیاری از شهروندان خارجی به کشور 
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پکن، وزارت امور خارجه چین اعلام کرد، به منظور ریشه کن کردن گسترش همه گیری ویروس کرونا، پکن مانع از ورود اکثر شهروندان کشورها اعم از دارندگان روادید معتبر و مجوز اقامت، به این کشور می شود.
منابع دیپلماتیک چین با اشاره به اینکه اتخاذ این اقدام جهت مقابله با وضعیت کنونی شیوع کرونا به صورت موقتی انجام خواهد شد افزودند، موضوع ممنوعیت ورود شهروندان خارجی از نیمه شب شنبه اجرا خواهد شد.
 
سازمان ملل؛ اختلاف نظر در شورای امنیت بر سر قطعنامه مرتبط با ویروس کرونا
شبکه تلویزیونی ان بی سی در گزارشی به فعالیت های آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل متحد پرداخت و نوشت دیپلمات های آمریکایی, روس و چینی به سبب رویکردهای متضادشان نتوانستند سبب تصویب قطعنامه ای در ارتباط با ویروس کرونا شوند.
بر اساس این گزارش, چهار دیپلمات که در سازمان ملل کار می کنند در گفتگو با ان بی سی نیوز اعلام کردند دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در حال تحت فشار قرار دادن شورای امنیت سازمان ملل متحد به منظور درخواست برای توجه نشان دادن به مسئله منشأ ویروس کرونا در چین است. به گفته این دیپلمات ها, این مسئله سبب ایجاد یک بن بست شده است زیرا این نهاد جهانی در تلاش برای در پیش گرفتن یک واکنش واحد در قبال این بیماری همه گیر است.
گفتگو در میان کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد بر سر صدور یک قطعنامه مشترک در ارتباط با ویروس کرونا به سبب تأکید آمریکا در این باره که این ویروس نشأت گرفته از ووهان چین است و دقیقا از همین نقطه شیوع پیدا کرد, به بن بست رسید.
به گفته این دیپلمات ها, این موضوع سبب خشمگین شدن دیپلمات های چینی شد و این در حالی است که خود آنها نیز در تلاش برای گنجاندن لحن مورد نظر خود در این قطعنامه و تمجید از تلاش های پکن برای مقابله با این ویروس بودند.
این مناقشه در سازمان ملل متحد در حالی رخ داد که اتهامات متقابل بین واشنگتن و پکن بر سر این ویروس بالا گرفته است. دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا بارها چین را عامل شیوع این ویروس خواند و پکن را به پنهان کردن اخبار مرتبط با شیوع این ویروس در مراحل اولیه اش متهم کرد. اما پس از آن که گزارش هایی در ارتباط با افزایش نژادپرستی و حملات علیه آمریکایی های آسیایی تبار منتشر شد, ترامپ هفته گذشته در توئیتر خود نوشت: "تقصیر آنها نبود". وی همچنین نوشت: او دیگر این ویروس را "ویروس چینی" نخواهد نامید.
ترامپ روز سه شنبه اعلام کرد: "همگان می دانند که این ویروس از چین آمده است." وی گفت: "اما من به این نتیجه رسیدم که ما نباید این موضوع را بزرگ کنیم."
با این حال, دولت ترامپ همچنان این بحران را ساخته و پرداخته دست چین می داند و مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا بار دیگر در روز چهارشنبه به این موضوع اشاره کرد که این "ویروس ووهان" است و "این بحران از ووهان چین آغاز شد."
او همچنین گزارش های خبری از آلمان را به چالش نکشید که او رهبران گروه هفت را برای گنجاندن عبارت "ویروس ووهان" در بیانیه مشترک آنها تحت فشار قرار خواهد داد.
تلاش های دولت آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل متحد برای اشاره به چین به عنوان منبع شیوع این ویروس طی هفته های اخیر آغاز شد, زمانی که استونی -که عضو دوره ای شورای امنیت است- شروع به تدوین بیانیه ای برای این شورا کرد.
با آن که سازمان ملل متحد یک نهاد جداگانه در زمینه بهداشت عمومی -سازمان جهانی بهداشت- دارد, شورای امنیت تلاش کرد در این باره هشدار دهد که این درگیری ها و مناقشات جهانی چگونه می تواند سبب تشدید این بحران و تضعیف فرآیند نشان دادن واکنش به آن شود.
فرانسه، عضو دائم این شورا- نسخه‌ای را پیشنهاد کرد که در آن خواستار "برقراری آتش بس فوری در همه کشورها" از جمله توقف ۳۰ روزه درگیری‌ها به دلایل بشردوستانه شده است تا بتوان تجهیزات مورد نیاز برای مقابله با ویروس کرونا را به مناطق مختلف منتقل کرد.
اما آمریکا -در پیش نویس‌های مختلفی که در میان کشور‌های عضو توزیع شده است- برای گنجاندن عبارت "شیوع بیماری کرونا (کووید ۱۹) در ووهان در استان هوبی در جمهوری خلق چین در نوامبر سال ۲۰۱۹ " تلاش کرد.
در یک پیش نویس دیگر ارائه شده از سوی آمریکا از سازمان ملل متحد خواسته شده است تا از رویداد‌های گذشته درس بگیرد, "به ویژه از سندروم سارس که از استان گوآنگ دونگ در چین در سال ۲۰۱۱ نشأت گرفت. "
این درخواست‌ها با مخالفت چین مواجه شد که یکی از اعضای دارای حق وتو در شورای امنیت است و دیپلمات‌های این کشور آمریکا را به در پیش گرفتن "اقدامات بی مسئولانه" و ارسال ایمیل به دیپلمات‌های دیگر کشور‌ها در این هفته متهم کردند.
دفتر نمایندگی چین در سازمان ملل متد در بیانیه‌ای اعلام کرد: "ما به سبب انتخاب آمریکا برای استفاده از این فرصت به منظور سیاسی کردن شیوع این بیماری و مقصر دانستند چین متعجب شده ایم و ما شدیدا با این موضوع مخالفیم. " در این بیانیه همچنین آمده است: " هدف از اتهامات بی اساس و دستکاری‌های بدخواهانه آمریکا کاهش مسئولیت‌های خودش است که به شدت سبب مسموم شدن فضای همکاری‌های جهانی به منظور مقابله با شیوع این بیماری شده است. "
یک دیپلمات آمریکایی مطلع از این موضوع در سخنانی اعلام کرد شورای امنیت ملی به دفتر نمایندگی آمریکا در سازمان ملل متحد دستور داد تا از اینلحن حمایت کند و این مسئله از حمایت پمپئو هم برخوردار است.
دفتر نمایندگی آمریکا به درخواست‌ها برای اظهار نظر در این باره پاسخ نداد. اما یک مقام بلندپایه دولت ترامپ اعلام کرد یک عنصر کلیدی در تلاش‌های ترامپ برای مقابله با ویروس کرونا شامل دور هم جمع کردن کارشناسان جهانی می‌شود تا بتوان به "درک بهتری از ویروس کرونا" رسید.
این مقام گفت: "هدف ما جمع کردن اطلاعات، داده‌ها و نمونه‌های مورد نیاز برای درک منشأ تکاملی این ویروس است تا بتوانیم به صورتی موثر با این بیماری همه گیری مقابله کنیم و خود را برای شیوع چنین بیماری‌هایی در آینده آماده نماییم. "
دیپلمات‌ها در شورای امنیت اعلام کردند تأکید روسیه در این باره که سفرای کشور‌ها باید شخصا با حضور در شورای امنیت به این قطعنامه رأی دهند سبب بروز پیچیدگی‌هایی بیشتری شد، زیرا این موضوع با دستورالعمل‌های بهداشتی تناقض داشت که از مردم خواسته شده است در خانه بمانند و در تجمعات حضور پیدا نکنند.
به مدت بیش از یک هفته، دیپلمات‌های روس در دفتر نمایندگی خود در سازمان ملل متحد حضور یافتند. آن‌ها در همین حال با اشاره به موضوعات فنی اعلام کردند امکان برگزاری نشست‌های مجازی وجود ندارد.
دفتر نمایندگی روسیه در سازمان ملل به درخواست‌ها برای اظهار نظر در این باره واکنش نشان نداد. چندین دیپلمات اعلام کردند، اما روز سه شنبه، روس‌ها دست از تأکید خود برای برگزاری نشست‌های حضوری برداشتند. این تغییر رویکرد در همان روزی رخ داد که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در حالی که لباس محافظتی مخصوص بر تن داشت از یک بیمارستان بازدید کرد و شهردار مسکو به او گفت: روسیه فراتر از ارقام رسمی شاهد شیوع ویروس کرونا است.
 
آلمان؛ به‌کارگیری دانشجویان و بازنشستگان برای مقابله با کرونا
آلمان برای تامین کارکنان بخش درمان خود دانشجویان پزشکی و بازنشستگان حوزه درمان را به کار می گیرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از برلین، مدیر بخش عفونی بیمارستانی در آلمان گفت: افراد حوزه درمان که در دوران نگهداری از نوزاد هم به سر می برند برای مقابله با کرونا به کار دعوت می شوند.
سوزانه هرولد افزود: به دانشجویان پزشکی پس از به کارگیری، آموزش کار با دستگاههای تنفسی داده می شود.
 
آلمان؛ کمبود دستمال توالت و تبلیغ شلنگ دستشویی
کمبود دستمال توالت در فروشگاههای آلمان باعث شده تا تولید کنندگان لوازم بهداشتی در فضای مجازی شلنگ دستشویی را با نشان دادن موارد کاربرد آن تبلیغ کنند. شلنگ دستشویی به طور معمول تنها در خانه مسلمانان در آلمان استفاده می شود.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
ترکیه؛ شرکت اردوغان در نشست سران کشور‌های جی ۲۰ از طریق ویدیو کنفرانس
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه از طریق ویدیو کنفرانس در نشست فوق‌العاده سران کشور‌های عضو گروه جی بیست شرکت کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، در این نشست ویدیو کنفرانسی که با محور بررسی راه‌های افزایش همکاری کشور‌های عضو جی بیست برای مقابله با کرونا ویروس برگزار شد و دو ساعت و پانزده دقیقه طول کشید، اردوغان را مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه، برات آلبایراک وزیر اقتصاد و خزانه داری، فخرالدین آلتون رئیس اداره اطلاع رسانی نهاد ریاست جمهوری ترکیه و ابراهیم کالین سخنگوی ریاست جمهوری همراهی کردند.
 
ایتالیا‎؛ شهر ارواح به وسعت ایتالیا
تصاویر ارسالی خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از شهرهای خالی از جمعیت در ایتالیا در پی شیوع کرونا:
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
اسپانیا؛ تصاویری از برخورد خشن پلیس با افرادی که مقررات قرنطینه را نقض می کنند
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
ارمنستان؛ اولین قربانی ویروس کرونا
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما از ایروان، ویروس کرونا اولین قربانی خود را در ارمنستان گرفت. وزارت بهداشت ارمنستان‌ امروز با اعلام این خبر افزود: این فرد که مبتلا به ویروس کرونا بود ۷۲ سال داشت.
هم اکنون حدود ۳۰۰ نفر در ارمنستان مبتلا‌ به کرونا هستند و در کشور، وضعیت اضطراری اعلام شده است.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مقاومت در غزه نابود شدنی نیست
بررسی ابعاد حقوقی مجروحان و شهدای دفاع مقدس 12 روزه
سوختن ۱۵۰ اصله نخل خرما در شهرستان شادگان
تقویم روز اوقات شرعی گیلان ، ۳۱ تیر ۱۴۰۴
ایرانشهر، بدون مرگ مادر در سه ماه نخست امسال
اختتامیه همایش ملی شعر قدسیان
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۴ به افق قم
مراسم گرامیداشت سرلشکر شهید غلامحسین غیب‌پرور
نصب پنل خورشیدی بر پشت بام های خانه های روستایی
پرچم متبرک حرم مطهر درمنزل شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه
کشف و جمع آوری ۹۱۶ دستگاه ماینر غیر مجاز در تبریز
اعزام هواپیمای آبپاش برای مهار حریق در بخش عراقی تالاب هورالعظیم
وزش باد تهدیدی بر جان جنگل های ابر شاهرود
پبش بینی تداوم هوای گرم و وزش باد در سمنان
کاشت کنجد در مزارع جنوب فارس
میزبانی کیش از اردوی پیش‌فصل تیم فوتبال سایپا
تغییر ساعات کاری ادارات کردستان در روزهای سه شنبه و چهارشنبه
انفجار کنترل‌ شده در تبریز حین عملیات خنثی‌سازی مهمات
اخبارنقاط مختلف چهارمحال و بختیاری در یک نگاه
استقبال خانواده‌ها از کلاس‌های تابستانی فرهنگسرا‌های کیش
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان؛ ۲۷ مرداد
تامین کالا‌های اساسی در دوران دفاع مقدس ۱۲ روزه
ایران در جمع ۷ کشور دارای دانش فنی ساخت پوشش نانویی مقره‌های برق درجهان
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۱ نظر)