به گزارش
خبرگزاری صداوسیما،مرکز فارس،فراگیر شدن بیماری کرونا در اغلب شهرها و استانها موجب شد تا برخی توصیههای تغذیهای از سوی کارشناسان و متخصصان برای مقابله با این بیماری ارائه شود، اغلب این توصیهها بر اینکه چه بخوریم و چه نخوریم تا در دام کرونا گرفتار نشویم تاکید دارد و راهکارهایی برای تغذیه بهتر برای پیشگیری از کرونا ارائه داده است.
آنچه از سوی این متخصصان مورد تاکید قرار میگیرد آن است که در هنگام مواجهه با بیماریهای تنفسی لازم است همه ویتامینهای موردنیاز بدن برای افزایش سطح ایمنی و مقابله با بیماری و بهبودی از طریق منابع غذایی آن تامین شود و منابع غذایی حاوی ویتامینها و املاح هیچ گونه ارجحیتی بر یکدیگر ندارند.
یادمان باشد مصرف دوزهای بالای ویتامین و مواد معدنی اثر محافظتی ثابت شدهای در پیشگیری از بیماریهای عفونی ندارد و برنامه مکمل یاری فقط بر اساس دستور العمل پزشکی انجام میشود.
متخصصان علوم تغذیه معتقدند در برنامه غذایی روزانه دو اصل تعادل و تنوع باید رعایت شود. تعادل به معنی مصرف مقادیر کافی از مواد موردنیاز برای حفظ سلامت بدن است و تنوع یعنی مصرف انواع مختلف مواد غذایی که در ۶ گروه اصلی غذایی مانند نان و غلات، سبزی ها، میوه ها، شیر و فرآوردههای آن، گوشت و تخم مرغ و حبوبات و مغز دانهها قرار دارند.
مواد غذایی در هر گروه غذایی، دارای ارزش غذایی مشابه هستند و میتوان از یکی به جای دیگری استفاده کرد، به عنوان مثال میتوان از ماست به جای شیر و از حبوبات و تخم مرغ به جای گوشت استفاده کرد. برای افزایش سطح ایمنی بدن روزانه از منابع غذایی ویتامین C شامل انواع میوهها و سبزیها از جمله سبزیهای برگ سبز مانند سبزی خوردن، انواع کلم، گل کلم، گوجه فرنگی، جوانههای گندم، ماش و شبدر، انواع مرکبات مانند لیمو ترش، لیمو شیرین، پرتقال، نارنگی و نارنج، کیوی و دیگر میوهها و سبزیها استفاده شود.
با توجه به این که پیاز خام حاوی ویتامین C است میتوان روزانه همراه با غذا استفاده کرد. در تهیه سوپ یا آش از شلغم که حاوی ویتامین C است، استفاده شود. با توجه به نقش ویتامینهای E و A در تقویت سیستم ایمنی بدن، روزانه از منابع غذایی ویتامین A منابع گیاهی شامل انواع سبزیها و میوه های زرد و نارنجی مانند هویج، کدو حلوایی، موز و انواع مرکبات و منابع حیوانی مانند زرده تخم مرغ، شیر و لبنیات) و منابع غذایی ویتامین E نظیر روغنهای مایع مانند کانولا، گلرنگ، آفتابگردان و ذرت) استفاده شود.
این متخصصان توصیه میکنند از خوردن غذاهای چرب و شور مانند انواع تنقلات شور، انواع کنسروها و شورها و انواع سوسیس و کالباس به دلیل تحریک سیستم ایمنی بدن تا حد امکان خودداری شود. روزانه میتوان با استفاده از منابع غذایی ویتامین D (ماهیهای چرب، لبنیات و زرده تخم مرغ) به افزایش سطح ایمنی بدن کمک کرد. برای تقویت سیستم ایمنی بدن روزانه از منابع غذایی حاوی آهن و روی (گوشت قرمز، مرغ و ماهی، تخم مرغ، انواع سبزی ها، حبوبات، میوههای تازه و خشک شده و غلات کامل) استفاده شود.