• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۷۹۹۶۲
تاریخ انتشار: ۱۱ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۷:۱۸
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
برای تقویت سیستم ایمنی بدن

لزوم رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه

ویتامین C هم برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی مفید است، اما این ویتامین باید از طریق مواد غذایی دریافت شود.

لزوم رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانهبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت؛ خانم دکتر زهرا عبداللهی، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، ظهر امروز در نشست خبری که با حضور خبرنگاران به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، گفت: در روز‌هایی که با شیوع کروناویروس مواجه هستیم، توجه به نوع تغذیه در طول روز، به تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از این ویروس کمک می‌کند.
وی افزود: نکته مهمی که باید رعایت شود این که مجموعه‌ای از مواد مغذی شامل ویتامین‌ها و املاح معدنی مانند آهن، روی، سلنیوم و پروتئین ها، زمانی که با مصرف انواع مواد غذایی همراه باشد و اصل تنوع و تعادل نیز در برنامه غذایی روزانه رعایت شود، می‌تواند به سیستم ایمنی کمک کند؛ بنابراین تاکیدی بر یک نوع ماده غذایی وجود ندارد و مجموعه مواد غذایی مانند، مصرف کافی غذا‌ها و سبزی‌ها و پروتئین‌ها و حبوبات به عنوان منابع پروتئین، اگر به میزان کافی مصرف شود، می‌تواند منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن شود.
وی ادامه داد: انواع ریزمغذی‌ها مانند، ویتامین A در انواع سبزی‌ها و میوه‌ها وجود دارد و هر نوع سبزی و میوه به رنگ زرد و نارنجی مانند، هویج و کدو حلوایی می‌تواند ویتامین A را در بدن تامین کند. ویتامین C هم نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد. در نتیجه، مجموعه سبزی‌ها و میوه‌های در دسترس اگر به صورت سالاد و سبزی مصرف شود، می‌تواند ریزمغذی‌ها را تامین کند. املاح معدنی مثل روی و سلنیوم هم در غلات وجود دارد و توصیه اصلی رعایت تنوع و استفاده از همه گروه‌های مواد غذایی است.
خانم دکتر عبداللهی گفت: مکمل‌هایی را برخی گروه‌های خاص مثل مادران باردار و کودکان زیر دو سال باید مصرف کنند و این مصرف باید به صورت جاری ادامه داشته باشد. مصرف قطره A و D و قطره آهن باید بر اساس بخشنامه‌های وزارت بهداشت و بر اساس برنامه جاری ادامه داشته باشد. یکی از برنامه‌های وزارت بهداشت استفاده از مکمل یاری ویتامین D است که هر ماه یک مکمل ۵۰ هزار واحدی برای همه گروه‌های سنی باید استفاده شود.
وی ادامه داد: افرادی که دوران نقاهت بعداز کرونا را می‌گذرانند نیز باید از مایعات به اندازه کافی استفاده کنند. چای کم رنگ، انواع مایعات گرم دیگر مثل شیر کم چرب و سوپ باید در دستور کار قرار گیرد. مصرف فست فود و غذا‌های چرب توصیه نمی‌شود و بهتر است در دوران نقاهت از غذا‌های ساده استفاده کرد.

*تهیه پروتکل تغذیه برای بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان‌ها
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درباره برنامه تغذیه برای بیماران بستری در بیمارستان‌ها گفت: برای بیماران بستری در بیمارستان، پروتکل‌هایی تهیه شده که بر این اساس، کارشناسان تغذیه به برنامه غذایی بیماران توجه می‌کنند.

*حمایت تغذیه‌ای از گروه‌های در معرض خطر کرونا
خانم دکتر عبداللهی گفت: برای اقشار آسیب پذیر و کم درآمد ممکن است به خاطر مشکلات اقتصادی از نظر تغذیه مشکلاتی پیش بیاید و برنامه وزارت بهداشت، درخواست حمایت تغذیه‌ای از اقشار آسیب پذیر است که در این زمینه مکاتبات لازم با ریاست جمهوری انجام شده است تا اقشار آسیب پذیر را به شکل‌های مناسب حمایت کنیم. این حمایت‌ها ممکن است به صورت یارانه نقدی یا توزیع سبد‌های تغذیه‌ای برای مادران باردار مبتلا به سوتغذیه نیازمند حمایت، باشد. در این برنامه توزیع سبد‌های رایگان غذایی رایگان یا سبد غذایی فوق العاده در نظر گرفته شده که این هماهنگی‌ها با کمیته امداد و بنیاد مستضعفان و بنیاد علوی انجام می‌شود.

*مواد غذایی مناسب برای پیشگیری از کرونا
وی اظهار کرد: مصرف غذا در بیرون از منزل باید با دقت انجام شود. فست فود و غذا‌های پرچرب و سرخ شده که هضم سختی دارند، مناسب نیست و توصیه نمی‌شود. توصیه می‌شود غذا‌ها با روش‌های بهتر طبخ مثل بخارپز و آب پز تهیه شود.
خانم دکتر عبداللهی گفت: مصرف نمک و نوشیدنی‌های شیرین نیز توصیه نمی‌شود. زیرا ممکن است، سیستم ایمنی بدن تحریک شود؛ بنابراین رعایت برنامه غذایی سالم و اجتناب از مصرف فست فود و غذا‌های سنگین باید انجام شود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی افزود: در مورد تخم مرغ یکی از سیاست‌های ما، ترویج مصرف آن است. زیرا تخم مرغ منبع بسیار خوب پروتئین با ارزش بالاست. در این زمینه با سازمان دامپزشکی هماهنگی کاملی وجود دارد. تخم مرغ جایگزین مناسب و خوبی برای گوشت است و می‌تواند به روش بهداشتی و سالم در سبد غذایی مردم قرار بگیرد.

*استفاده از تجربه جهانی تغذیه درباره کرونا
خانم دکتر عبداللهی در پاسخ به سوالی درخصوص استفاده از تجربه‌های جهانی تغذیه درباره کرونا، گفت: تجربه‌های جهانی در این زمینه در حال جمع آوری است. سازمان جهانی بهداشت این تجربه‌ها را جمع آوری کرده و به راهنما‌ها و پروتکل‌هایی برای استفاده کشور‌ها تبدیل شده است. ما نیز از این تجربه‌ها که در سایت سازمان جهانی بهداشت قرار گرفته جهت پیشگیری استفاده می‌کنیم.
وی ادامه داد: این موارد مطابق با فرهنگ غذایی ایران ترجمه و به راهنما‌های آموزشی تبدیل شده که در اختیار رسانه‌ها و کارکنان بهداشتی و درمانی قرار گرفته است.

*مصرف سبزی و میوه کاهش یافته است
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار کرد: گزارش‌هایی مبنی بر کاهش مصرف سبزی و میوه دریافت کرده‌ایم و مردم می‌ترسند از سبزی و میوه استفاده کنند. در حالی که با شست وشوی دقیق سبزی و میوه، هیچ خطری در این زمینه وجود ندارد. ترس از کرونا باعث این مشکل شده است.
وی ادامه داد: توصیه ما این است که مردم مثل همیشه از سبزی و میوه استفاده کنند و مصرف آن را در وعده‌های غذایی خود داشته باشند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: مصرف خودسرانه مکمل‌ها اگر بدون توصیه پزشک یا کارکنان بهداشت انجام شود می‌تواند مشکلاتی ایجاد کند. در نتیجه هیچ توصیه‌ای برای مصرف هیچ مکملی به صورت خودسرانه وجود ندارد، مگر اینکه موارد کمبودی وجود داشته باشد و پزشک تشخیص داده شود که باید مصرف شود. این کار باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود. وقتی یک مکمل یا ویتامین بیش از حد مصرف شود، به بدن استرس وارد می‌شود و در نتیجه در مقابل ویروس‌ها نمی‌تواند به خوبی مقابله کند.

*مصرف مکمل ویتامین D طبق روال ادامه دارد
خانم دکتر عبداللهی گفت: ویتامین دی می‌تواند روی سیستم ایمنی بدن موثر باشد. مطالعاتی که انجام شده نشان داده که کمبود ویتامین D در بسیاری از کشور‌ها از جمله ایران وجود دارد. بر اساس بخشنامه‌های وزارت بهداشت، توصیه شده که افراد هر ماه یک قرص ۵۰ هزار واحدی ویتامین دی مصرف کنند. این اقدام از ۳ تا ۴ سال قبل اجرایی شده است؛ بنابراین مصرف مکمل ویتامین D طبق روال عادی ادامه دارد.
وی افزود: کسانی که کمبود ویتامین D دارند و این کمبود با آزمایش تشخیص داده شده، کمبود آن‌ها با دوز درمانی طبق نظر پزشک تامین می‌شود.

*ویتامین C از طریق سبزی و میوه تأمین شود
خانم دکتر عبداللهی درباره مصرف ویتامین C نیز اظهار کرد: ویتامین C هم برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی مفید است، اما این ویتامین باید از طریق مواد غذایی دریافت شود. همه میوه‌ها وسبزی‌ها که به صورت تازه و خام مصرف می‌شوند دارای ویتامین سی هستند. برخی فکر می‌کنند فقط لیمو ترش دارای ویتامین سی است، اما این طور نیست و همه سبزی‌ها و میوه‌ها ویتامین سی دارند؛ بنابراین ویتامین سی باید با مصرف کافی سبزی و میوه تامین شود و هیچ توصیه‌ای برای مصرف مکمل ویتامین سی وجود ندارد.

*غنی سازی مواد غذایی با ریز مغذی‌ها
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: غنی سازی مواد غذایی با ریزمغذی‌ها یکی از اولویت‌های ما در تغذیه جامعه است. افزودن ویتامین D به آرد علاوه بر آهن و اسید فولیک هم در دستور کار قرار دارد و اجرای این کار در حال شروع در یکی از استان‌ها بود که با بحران کرونا مواجه شدیم و با عادی شدن شرایط باید اجرایی خواهد شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پیروزی استقلال بجنورد در والیبال دسته اول کشور
ورزشی‌های شانزدهم آبان ماه در استان سمنان
بررسی قضایی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
آسمان صاف تا قسمتی ابری در چهارمحال و بختیاری
سقوط پاراگلایدر در منطقه جنگلی سوردار نور
بابل فاتح جایزه بزرگ والیبال دودانگه
نمایشگاه رنگارنگ پاییزه با دست پُر به مهران آمد
پیروزی خانگی شوکاشور آمل 
آغاز ثبت‌نام رویداد سرمایه‌گذاری پویانمایی کوتاه
شکار حیوانات با دوربین تله‌ای در متراکم‌ترین جنگل مازندران
جشنواره مجسمه‌های شنی در ساحل خلیج فارس
خبر‌هایی از برگزاری جلسه هماهنگی اعزام دانش آموزان دامغانی به مناطق عملیاتی جنوب کشور
برگزاری مسابقه خانوادگی پدل بورد گرامیداشت روز کیش
مهدی رحمتی: به هیچ تیمی باج نمی‌دهیم
معابر زرنه ایوان، نونوار شد
اجرای ۲۵ طرح آبرسانی در تربت حیدریه
برداشت سیب‌زمینی
اجرای نخستین قفس تمام‌فلزی پرورش ماهی در دریا
آسفالت معابر ۳ روستای دهلران
ساخت حسینیه ای مردمی در خوشاب به همت گروه های جهادی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
برپایی کاروان سلامت در مایان 
عبور تولید شمش آلومینیوم کشور از مرز ۳۵۰ هزار تن در سال ۱۴۰۴
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با دبیر کل سازمان ملل
ساعت ۲۰ امشب افتتاح دوره ششم
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)