آخرین خبرها از شیوع ویروس کووید ۱۹
بیش از ۱۰۰ هزار نفر، شمار قربانیان کرونا در جهان
بر اساس آخرین آمارها، شمار قربانیان ویروس کرونا در آمریکا از ۱۸ هزار نفر عبور کرده است.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صداوسیما، اخبار مربوط به شیوع ویروس کرونا در کشورهای مختلف جهان و همچنین اقدامات کشورها برای جلوگیری از همهگیری و راههای مقابله با آن، به شرح ذیل است:
»»» بسته خبری پیشین مربوط به کرونا
آمریکا
آلودگی بیش از ۵۰۰ هزار فرد مبتلا به ویروس کرونا در آمریکا
خبرگزاری فرانسه در خبری فوری اعلام کرد موسسه جانز هاپکینز از آلودگی بیش از ۵۰۰ هزار فرد مبتلا به ویروس کرونا در آمریکا خبر داد.
آمریکا
بر آشفتگی ترامپ از سوال خبرنگار سی ان ان
خبرنگار CNN پرسید: آیا تست کافی برای مبتلایان کرونا موجود است؟
پاسخ ترامپ: «شما نباید از این نوع سؤالات بپرسید ... برای بسیاری از افراد بزرگ، بسیار اهانت آمیز است.»
عربستان
هواپیمای حامل اتباع سعودی از جاکارتا به ریاض رسید
اولین هواپیمای حامل شهروندان عربستانی از جاکارتا پایتخت اندونزی وارد ریاض شد و سرنشینان هواپیما بلافاصله به مرکزی برای قرنطینه منتقل شدند.
به گزارش شبکه تلویزیونی اسکای نیوز عربی، تعداد افرادی که با این هواپیما از اندونزی خارج شدند و به عربستان رسیدند حدود ۲۵۰ نفر اعلام شده است.
این افراد بلافاصله پس از فرود هواپیما در فرودگاه بین المللی ملک خالد ریاض، با چند دستگاه اتوبوس به هتلی که برای قرنطینه آنان در نظر گرفته شده انتقال داده شدند.
الجزایر
افزایش موارد مرگ ناشی از ویروس کرونا در الجزایر و مغرب
به گزارش شبکه تلویزیونی اسکای نیوز عربی، وزارت بهداشت الجزایر از ۲۱ مورد مرگ جدید در این کشور خبر داد تا آمار کلی مرگ و میر ناشی از کرونا در این کشور به ۲۵۶ نفر برسد.
در این کشور با شناسایی ۹۵ مورد دیگر آلودگی، تعداد افراد مبتلا به کرونا به ۱۷۶۱ نفر رسید.
وزارت بهداشت مغرب نیز با اعلام ۷۴ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا، آمار کلی افراد مبتلا در این کشور را ۱۴۴۸ نفر اعلام کرد.
محمد الیوبی مدیر بخش بیماریهای واگیردار در وزارت بهداشت مغرب از ده مورد مرگ ناشی از این بیماری خبر داد تا تعداد افرادی که بر اثر ابتلا به کرونا در مغرب جان باخته اند به ۱۰۷ نفر برسد.
آمریکا
شمار افراد آلوده به ویروس کرونا از نیم میلیون فراتر رفت
به گزارش پایگاه اینترنتی ورلد میتر، با تایید آلوده شدن ۳۳ هزار و ۴۸۳ نفر دیگر به ویروس کرونا در آمریکا، تعداد موارد آلودگی به این ویروس در آمریکا به ۵۰۲ هزار ۴۹ مورد رسید. از این تعداد، تاکنون ۱۸ هزار و ۷۱۹ نفر جان خود را از دست داده و ۲۷ هزار ۲۳۹ نفر بهبود یافته اند.
آمریکا
دفن قربانیان کرونا در گورهای جمعی بینشان در جزیرهای در نیویورک
به گزارش خبرگزاری فرانسه از نیویورک، مقامات در آمریکا روز جمعه اعلام کردند قربانیان ویروس کرونا که کسی برای تحویل گرفتن اجسادشان نیامده در گورهای جمعی بی نشان در جزیرهای در نیویورک دفن میشوند.
هارت آیلند یکی از بزرگترین گورستانهای عمومی آمریکاست و بیش از یک میلیون نفر در آن دفن شده اند. مقامات نیویورک به مدت بیش از ۱۵۰ سال از این مکان برای خاک سپاری اجسادی که کسی برای تحویل گرفتنشان حضور نیافته، افرادی که هویتشان مشخص نشده و ساکنانی که خانواده شان توان مالی مراسم تدفین خصوصی را نداشتند، استفاده کرده اند. سخنگوی شهرداری نیویورک به این خبرگزاری گفت: "ما به استفاده از این جزیره به همان شیوه طی این بحران ادامه خواهیم داد و احتمال آن وجود دارد که افرادی که بر اثر ویروس کرونا جان باخته اند و همان وضع و شرایط را دارند، در روزهای آینده در این جزیره دفن شوند".
بر اساس گزارش نیویورک تایمز، از آغاز بحران ویروس کرونا در ماه گذشته، روزانه حدود ۲۵ جسد در هارت آیلند دفن میشوند. این در حالی است که پیش از شیوع ویروس کرونا، هر هفته ۲۵ جسد در این جزیره دفن میشد. حدود ۱۶۰ هزار مورد آلودگی به ویروس کرونا در نیویورک ثبت شده است که این رقم از هر کشوری در جهان از جمله اسپانیا و ایتالیا بیشتر است. هفت هزار و ۸۴۴ نفر در ایالت نیویورک بر اثر ویروس کرونا جان باخته اند که این رقم حدود نیمی از موارد مرگ و میر در آمریکا بر اثر این ویروس است.
هر سال تقریبا ۱۲۰۰ نفر در جزیره هارت آیلند دفن میشوند. اداره زندانهای شهر نیویورک مدت هاست مسئولیت اداره این مرکز را بر عهده داشته است. زندانیان ریکرز آیلند، معمولا با دریافت پول اموات را دفن میکنند، هر چند طی همه گیری ویروس کرونا اینگونه نبوده است. این سخنگو گفت:" ما از کارگر قراردادی استفاده میکنیم ".
این گورستان در دهههای گذشته از دسترس عموم دور بود، اما در سالهای اخیر خویشاوندان دفن شدگان اجازه یافته اند در روزهایی مشخص به آنجا بروند. در اواخر سال گذشته، شورای شهر نیویورک، به منظور تسهیل شرایط برای بازدید عموم، مدیریت و کنترل هارت آیلند را به اداره پارکها واگذار کرد. این جزیره همچنین به "جزیره مردگان" یا " زندان اموات" نیویورک مشهور است.
آمریکا
شصت هزار بی خانمان خیابان خواب در لس آنجلس
جان هاچکیس خبرنگار کانال "بی لس استیوپید"، در گزارشی از حومه شهر لس آنجلس در ایالت کالیفرنیای آمریکا، گفت: به بخش ویژه لس استیوپید، خوش آمدید. اسم من جان هاچکیس است. من مجری این برنامه هستم. من در اینجا در حومه شهر لس انجلس هستم. امروز بیست و چهارمین یا بیست و پنجمین روز قرنطینه است، اما همه در این شهر خانه ندارند تا در آن قرنطینه شود. از شما میخواهم ببینید، بی خانمان بودن در لس آنجلس به چه صورت است.
هر روز خیابانها پر از هزاران نفر است. ۶۰ هزار بی خانمان در خیابانهای لس انجلس زندگی میکنند.۶۰ هزار نفر. این بیش از هر شهر دیگری در آمریکا است. ده درصد بی خانمانهای لس آنجلس، زیر ۱۸ ال هستند.۳۱ درصد آنها زن هستند و ۷ درصد آنها را کهنه سربازان تشکیل میدهند. ۳۸ درصد بی خانمانها، سیاه پوست هستند، ۳۴ درصد آنها، لاتین تبار هستند ۲۲ درصد را سفیدپوستان تشکیل میدهند. در سال ۲۰۰۹ تعداد بی خانمانها در لس آنجلس ۳۸ هزار نفر بود. بی خانمانهای لس آنجلس، یک درصد کل جمعیت این شهر را تشکیل میدهند و ۱۷ درصد از خودکشی هم متعلق به آنهاست.
فرانسه
برگزاری مراسم جشن نیمه شعبان از طریق فضای مجازی به دلیل کرونا
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از پاریس؛ مراسم جشن نیمه شعبان (ولادت منجی عالم بشریت حضرت مهدی عج) برای اولین بار به دلیل شیوع کرونا از طریق فضای مجازی در فرانسه برگزار شد. در این مراسم که به همت مرکز اسلامی فرانسه برپا گردید جمع کثیری از دوستداران اهل بیت عصمت و طهارت از طریق گیرندههای شبکههای اجتماعی به طور مستقیم در این مراسم شاد و معنوی شرکت کردند.
در ابتدای این مراسم که با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید آغاز گردید؛ دعای هفتم صحفیه سجادیه برای رفع گرفتاری مربوط به ویروس کرونا و شفای بیماران قرائت گردید. مولودی خوانی و ذکر منقبت حضرت امام مهدی (عج) و پخش سرود مربوط به ظهور آن امام همام از دیگر برنامههای این مراسم برخط بود.
در ادامه این مراسم مولودی که به دو زبان فارسی و فرانسه پخش شد؛ حجت الاسلام مکی رئیس مرکز اسلامی فرانسه به ذکر ویژگیهای عصر غیبت پرداخت و گفت: در حال حاضر که به دلیل کرونا در قرنطینه خانگی بسر میبریم بسیار مغتنم است که بیش از گذشته نسبت به اعمال و رفتارمان بیاندیشیم و با بهره گیری درست از فضای مجازی، اصلاح امور و دعای برای یکدیگر زمینه ظهور امام زمان (عج) را فراهم کنیم.
همچنین در این مراسم شاد و معنوی، نتایج مسابقه نیمه شعبان قرائت و به شرکت کنندگان به قید قرعه جوایزی اهدا شد. برپایی مراسم جشن نیمه شعبان از طریق فضای مجازی و به همت جوانان مرکز اسلامی فرانسه با استقبال گرم خانوادهها و دوستداران مهدی موعود (عج) از ملیتهای مختلف همراه شد.
انگلیس
دیلی میرور: کادر پزشکی در انگلیس به پردههای بیمارستان متوسل شدند
به گزارش دیلی میرور، کادر پزشکی که مشغول مداوای بیماران مبتلا به بیماری کووید- ۱۹ هستند، میگویند به علت کمبود تجهیزات محافظت کننده پزشکی، با برش پردههای بیمارستان برای خود لباس محافظتی دوخته و از تکههای پلاستیکی به عنوان ماسکهای استفاده میکنند. این در حالی است که به بیمارستانهای لندن هشدار داده شده حداقل در چند روز آینده انتظار تحویل لباس را نداشته باشند.
آلمان
مرکل: با اندکی غفلت، همه دست آوردمان را به سرعت از دست میدهیم
به گزارش دفتر صدراعظم آلمان، آنگلا مرکل، صدراعظم این کشور، در نشست خبری گفت: ما دوباره کابینه کرونا را تشکیل دادیم. کانون مباحث این نشست را بررسی این مساله تشکیل میداد که طی روزهای آتی باید چه کنیم. نکتهای که به ویژه، محوری بود، مساله تامین ماسک و تجهیزات حفاظتی و مراقبتی بود.
صدراعظم آلمان افزود: میدانیم که با اندکی غفلت و بی احتیاطی، همه آنچه را که تاکنون بدست آورده ایم، به سرعت از دست میدهیم. ما باید برای مواجهه با «عید پاک» و روزهای پس از آن به فعالیتهایمان ادامه دهیم. چون خیلی سریع، همه آنچه را که تاکنون بدست آورده ایم، میتواند از بین برود. این یعنی آنکه تمرکز و انضباط را نباید فراموش کنیم. حفظ فاصله (فیزیکی)، مراقبتی است که بعد از بحران نیز به آن نیاز داریم.
ترکیه
صفهای طولانی در استانبول پیش از اجرای قانون منع رفت و آمد
وزارت کشور ترکیه در اطلاعیهای اعلام کرد، از ساعت ۲۴ امشب تا پایان روز یکشنبه قانون منع رفت و آمد در ۳۰ کلانشهر ترکیه اعمال می شود. شهروندان به هیچ عنوان حق تردد در شهرها را ندارند.
آمریکا
شمار قربانیان کرونا از مرز ۱۸ هزار نفر گذشت
خبرگزاری رویترز گزارش داد: آخرین آمارها حاکی از آن است که تلفات آمریکاییها به علت شیوع ویروس کرونا روز جمعه از ۱۸ هزار و ۱۰۰ نفر عبور کرد. مقامات آمریکا همچنین به مردم هشدار داده اند انتظار تعداد نگران کنندهای از تلفات ویروس کرونا را در هفته آتی داشته باشند.
آفریقا
۶۶۶ فوتی بر اثر ابتلا به کرونا
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از ابیجان، مسئولان بهداشتی، شمار فوتیهای ویروس کرونا در آفریقا تا روز جمعه را ۶۶۶ نفر اعلام کردند. بر این اساس، شمار مبتلایان به ویروس کرونا تا روز جمعه ۱۲۶۹۲ نفر بوده است.
ساحل عاج
۳۶ مورد ابتلای جدید به کرونا
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از ابیجان، با شناسایی ۳۶ مورد ابتلای جدید، شمار مبتلایان به کووید ۱۹ در ساحل عاج به ۴۸۰ مورد افزایش یافت. وزارت سلامت و بهداشت عمومی ساحل عاج در عین حال، شمار افراد معالجه شده ۵۴ و فوتیها را سه نفر اعلام کرد.
افغانستان
قدردانی وزارت خارجه افغانستان از اقدامات بشردوستانه ایران
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از کابل، وزارت امور خارجه افغانستان امشب با صدور بیانیهای، اعلام کرد: از دولت جمهوری اسلامی ایران در رابطه با اقدامات بشردوستانه آنها در زمینه رسیدگی به مهاجرین افغان مقیم آن کشور تشکر و قدردانی میکند.
وزارت امور خارجه افغانستان در این بیانیه، آورده است: همه اقدامات بهخصوص صدور حکم اخیر رئیس محترم جمهوری اسلامی ایران به دلیل مداوای رایگان مهاجرین افغان در بیمارستانهای دولتی ایران، موجب خاطرجمعی رئیس جمهور افغانستان شد.
وزارت امور خارجه افغانستان در این بیانیه آورده است: ایجاد تسهیلات در رفت و آمد وسایل ترانزیتی و فراهم کردن مساعدتهای لازم بهداشتی و درمانی برای مهاجرین در مناطق آسیب پذیر آن کشور، اقداماتی هستند که از جانب دولت افغانستان به چشم قدر نگریسته میشوند.
وزارت امور خارجه افغانستان افزود: با توجه به شیوع ویروس کرونا در جهان و کشور دوست و همسایه ایران، دولت افغانستان برای دولت و مردم دوست و برادر ایران در راستای مبارزه و مهار نمودن این بحران آرزوی موفقیت کرده و امیدوار است تا جهان ھر چه زودتر از شر این مصیبت رهایی یابد.
تاکید دبیرکل ناتو بر اهمیت کمکهای روسیه و چین در قیاس با متحدان در ناتو
به گزارش شبکه تلویزیونی بی بی سی، ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو در مصاحبه با برنامه هارد تاک (گفتگوی صریح) بی بی سی به پرسشهای مختلف درباره کرونا و عواقب آن بر ائتلاف ناتو پاسخ داد.
مجری بی بی سی پرسید: نظر شما درباره برداشت دشمنان احتمالی ناتو از وضع ناو هواپیمابر معروف «تئودور روزولت» آمریکا چیست؟ این ناو عملا از دایره عملیاتی خارج شده، چون ویروس کرونا در میان خدمه این ناو گسترش یافته است. کاپیتان این ناو خواستار کمک اضطراری شد، اما وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) او را به علت نقض قوانین برکنار کرد. به نظر میرسد که مهمترین کشور عضو ناتو و ارتش آن (آمریکا)، به علت هراس از ویروس کرونا فلج شده است!
دبیرکل ناتو در واکنش، گفت: من نگفتم که ویروس کرونا هیچ پیامدی ندارد بلکه گفتم ناتو قادر است آمادگی بالای خود را حفظ کند. ناو هواپیما بر آمریکایی در حیطه مسئولیتهای ناتو قرار ندارد بنابر این من هیچ اظهار نظری به طور خاص درباره این ناو هواپیمابر نمیکنم. تنها چیزی که من میگویم این است که ما سالها کار کردیم تا مطمئن شویم ناتو در بحرانهای مختلف کارایی خواهد داشت. خشنودم که میبینم ما میتوانیم به وظیفه اصلی خود عمل کنیم.
وی افزود: اکنون شاهدیم که متحدان در ناتو با وجود این بحران (کرونا) دارند از یکدیگر حمایت بسیار مهمی میکنند. ما دیدیم که ناتو چگونه از تواناییهای خود برای انتقال هوایی تجهیزات در سراسر جهان و برای حمایت از متحدان ناتو استفاده کرد و اینکه متحدان در ناتو چگونه از یکدیگر حمایت میکنند.
مجری بی بی سی گفت: با همه احترامی که قائل هستم باید بگویم که چنین چیزی صحت ندارد. یک شبکه رادیویی فرانسه در تاریخ دوم آوریل گزارش داد «ماسکهای صورت که از چین در حال انتقال به فرانسه بودند هدف سرقت آمریکا قرار گرفتند». آمریکا در لحظات پایانی وارد معاملهای شد که بین فرانسه و چین در حال انجام شدن بود و برای خرید ماسکهای صورت قیمت بالاتری را به چینیها پیشنهاد کرد. فرانسه و آمریکا قرار است شرکایی در ناتو باشند. واقعا چه خبر است؟
استولتنبرگ در پاسخ گفت: واقعیت این است که میزان کمکی که متحدان در ناتو به یکدیگر کردند قابل مقایسه با کمکی نیست که چین یا روسیه ارائه کرده اند. بار دیگر تاکید میکنم که رقابت بر سر این نیست که چه کسی میتواند بیشترین کمک را ارائه کند. این بحران یک بحران جهانی است که مستلزم پاسخ جهانی است. ما باید به یکدیگر کمک کنیم.
برزیل
ادامه بحران شیوع کرونا؛ ۱۰۵۷ نفر فوتی و ۱۹۶۳۸ مبتلا
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از سائوپائولو، طبق آخرین گزارش وزارت بهداشت برزیل، ۱۰۵۷ نفر در این کشور بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست دادند و ۱۹۶۳۸ نفر به کرونا مبتلا شدهاند.
استان سائوپائولو با ۵۴۰ نفر کشته، بیشترین تعداد تلفات را نسبت استانهای دیگر برزیل ثبت کرده است. با توجه به روند روبه افزایش تلفات کرونا در برزیل، اما رئیس جمهور این کشور از مردم خواسته به سرکار بازگردند، این در حالی است که هم وزارت بهداشت و برخی فرمانداران ایالتهای برزیل با این موضع گیری بولسونارو مخالف هستند.
کشورهای منطقه بالکان
افزایش تصاعدی مبتلایان و فوتیهای کرونا
تعداد مبتلایان و فوتیهای ویروس کووید ۱۹ در کشورهای منطقه بالکان همچنان رو به افزایش است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از سارایوو بر اساس منابع بیمارستانی بوسنی، ۹۰۱ مبتلا و ۳۷ نفر فوتی، کرواسی ۱۴۹۵ مبتلا و ۲۱ نفر فوتی، صربستان با ۳۱۰۵ نفر مبتلا و ۷۱ نفر فوتی. مونته نگرو ۲۵۵ مبتلا و دو نفر فوتی، مقدونیه شمالی ۷۱۱ مبتلا و ۲۳ نفر فوتی، کوزوو ۲۲۴ مبتلا و ۷ نفر فوتی، آلبانی ۴۱۶ مبتلا و ۲۳ نفر فوتی و اسلوونی ۱۱۶۰ مبتلا و ۴۵ نفر فوتی است.
درمجموع تا ساعت ۲۲ روز جمعه دهم آوریل، ۹۰۱ نفر در بوسنی و هرزگوین به کرونا ویروس آلوده شدند که تا به امروز ۱۲۹ بیمار بهبود یافته است و ۳۷ نفر نیز فوت کرده اند. همچنین ۴۵ دانشجوی بوسنیایی شاغل به تحصیل در اتریش دیروز پس از ورود به این کشور در مرز ایزاچیج در نزدیکی شهرستان بیهاج در قرنطینه قرار گرفتند.
براساس اعلام وزیر کار و سیاست اجتماعی بوسنی، کانتون سارایوو، از ۱۸ مارس ۲۰۲۰ یعنی زمان اعلام «وضعیت فجایع طبیعی» تا کنون تعداد ۱۳۳۹ نفر کار خود را از دست داده اند. همچنین هواپیمای حامل تجهیزات پزشکی و گروهی از متخصصین پزشکی از روسیه وارد فرودگاه بانیالوکا مرکز جمهوری صربسکا شد. این اقدام بخشی از اقدامات روسیه برای کمک به مقابله با ویروس کرونا است.
آمریکا
ترامپ بار دیگر سازمان بهداشت جهانی را متهم کرد
شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر گزارش داد: دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در نشست خبری گفت سالانه به سازمان جهانی بهداشت مبلغ ۵۰۰ میلیون دلار کمک میکنیم، قرار است هفته آینده بیانیهای را در این زمینه صادر کنیم.
وی مدعی شد با آنکه کمکهای سالانه ما به سازمان جهانی بهداشت به مراتب بیش از کمکهای چین به این سازمان است، اما سازمان جهانی بهداشت همواره به سمت مواضع چین گرایش داشته است.
ترکیه
ممنوعیت تردد در کلانشهرها
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، وزارت کشور ترکیه در اطلاعیهای اعلام کرد، از ساعت ۲۴ امشب تا پایان روز یکشنبه، قانون منع رفت و آمد در ۳۰ کلانشهر ترکیه اعمال می شود. شهروندان به هیچ عنوان حق تردد در شهرها را ندارند.
مصر
روند صعودی فوتی های کرونا
وزارت بهداشت مصر اعلام کرد در شبانه روز گذشته ۱۷ نفر بر اثر ابتلا به کرونا فوت کردند و شمار جانباختگان تا کنون به ۱۳۵ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از قاهره، خالد مجاهد سخنگوی رسمی وزارت بهداشت مصر گفت ۳۰% از فوتیهای کرونا پیش از رسیدن به بیمارستانها، جان خود را از دست داده اند.
مجاهد افزود با مثبت شدن تست ۹۵ نفر دیگر به کووید-۱۹ تعداد کل مبتلایان به این ویروس تا بعد از ظهر جمعه به ۱۷۹۴ نفر افزایش یافت و تعداد بهبود یافتگان نیز به ۳۸۴ نفر رسید.
فرانسه
افزایش جهشی فوتی های کرونا به ۱۳ هزار و ۱۹۷ نفر
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از پاریس؛ آمار مبتلایان و فوتی های کرونا فرانسه فقط در یک شبانه روز ۸ هزار و ۱۰۷ نفر به صورت جهشی افزایش یافت. مدیرکل سلامت وزارت بهداشت فرانسه در یک نشست خبری گفت: با افزایش ۷ هزار و ۱۲۰ فرد جدید آلوده به ویروس کرونا طی یک شبانه روز گذشته؛ آمار مبتلایان فرانسه در مجموع به ۱۲۴ هزار و ۸۶۹ نفر رسیده است.
ژروم سالومون افزود: همچنین با فوت ۹۸۷ نفر در ۲۴ ساعت اخیر ، مجموع درگذشتگان ناشی از بیماری کووید ۱۹ در فرانسه به ۱۳ هزار و ۱۹۷ نفر رسیده است. ۳۱ هزار و ۲۶۷ نفر در حال حاضر در بیمارستان بستری هستند که ۷ هزار و ۴ نفرشان در بخش مراقبت های ویژه اند.
به گفته این مقام مسئول وزارت بهداشت فرانسه ؛ یک کودک زیر ۱۰ سال نیز به تازگی بر اثر کرونا جان باخته است.
تونس
آمار مبتلایان به بیش از ۶۷۰ نفر رسید
شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر به نقل از وزارت بهداشت تونس اعلام کرد، با اثبات ابتلای ۲۸ نفر دیگر به ویروس کرونا، آمار کل مبتلایان در کشور به ۶۷۱ نفر رسید.
امارات
آمار مبتلایان به ۳۳۶۰ نفر رسید
شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر به نقل از خبرگزاری امارات اعلام کرد، با ثبت ۳۷۰ مورد دیگر از ابتلا به ویروس کرونا در کشور، تعداد کال مبتلایان به ۳۳۶۰ نفر رسید. با مرگ دو نفر دیگر از مبتلایان، آمار مرگ ناشی از کرونا در کشور به شانزده نفر رسید.
روسیه
کمک ۲۲ میلیارد ریالی کارگزاران کشورمان در روسیه به هموطنان
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از مسکو، جمعی از کارگزاران جمهوری اسلامی ایران در روسیه شامل دیپلماتها و کارکنان سفارت جمهوری اسلامی ایران و نهادهای ایرانی مستقر در مسکو کمک نقدی به ارزش ۲۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال جمع آوری کردند تا سهمی در کمک رسانی به مردم مظلوم کشورمان که درگیر مقابله با بیماری فراگیر کرونا هستند، داشته باشند.
در این روزها که با وجود تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه مردم ایران ارسال تجهیزات پزشکی و بهداشتی به ایران برخلاف ادعای دولت مردان کاخ سفید شامل تحریم است و دشوارتر از هر زمانی شده است، آحاد ملت ایران به مانند همیشه با همت و غیرت خویش تلاش میکنند تا بر این بیماری فراگیر غلبه کنند.
بی شک در این روزهای سخت، دلهای خدمتگزاران نظام در خارج از کشور علی الخصوص کارگزاران جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه با مردم ایران در سرتاسر کشورمان است و این حرکت تلاشی در جهت نشان دادن همبستگی ملت ایران در اقصی نقاط جهان است.
سفارت جمهوری اسلامی ایران در تلاش است تا کمکهای نقدی جمع آوری شده در کوتاهترین زمان ممکن به دست هموطنان عزیز کشورمان در ایران برسد.
آمریکا
ترامپ: آمار مرگ کرونایی در آمریکا زیر صد هزار نفر خواهد بود
شبکه تلویزیونی العربیه به نقل از رئیس جمهور آمریکا، که در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با اعضای کمیته بحران سخنرانی می کرد اعلام کرد، پیش بینی ها نشان می دهد آمار مرگ ناشی از کرونا در آمریکا زیر صد هزار نفر است در شرایطی که بر اساس پیش بینی های گذشته این رقم صد هزار تا صد و بیست هزار نفر اعلام شده بود.
ترامپ افزود: تا به الان بیش از دو میلیون تست کرونا در آمریکا داشتیم که به صورت میانگین صد هزار تست در روز را شامل می شود.
سنگاپور
۱۹۸ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا
به گزارش خبرگزاری فرانسه از سنگاپور، مقامات بخش بهداشت سنگاپور روز جمعه با اشاره به شناسایی حدود ۲۰۰ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا و یک مورد مرگ بر اثر این ویروس، از موج دوم شیوع آن در این کشور خبر دادند.
این در حالی است که سنگاپور پیشتر به عنوان الگویی برای مقابله با شیوع ویروس کرونا شناخته شده بود. در پی شیوع ویروس کرونا در چین، اگرچه سنگاپور از جمله اولین مناطقی بود که کووید ۱۹ در آن شیوع یافت، اما مقامات این منطقه توانستند با اعمال محدودیتها و آزمایشها آن را کنترل کنند.
بر اساس گزارش ها، در پی افزایش شمار مبتلایان به کرونا در ماه آوریل، مقامات سنگاپور تدابیر شدید محدود کنندهای شامل تعطیلی اکثر اماکن عمومی را اعمال کردند.
به گفته مقامات بخش بهداشت سنگاپور، با شناسایی ۱۹۸ مورد جدید آلودگی و یک مورد مرگ ناشی از ویروس کرونا، تاکنون ۲ هزار و ۱۰۸ نفر به این ویروس آلوده و هفت نفر نیز جان خود را از دست داده اند.
شماری از کشورهای آسیایی که در مراحل اولیه شیوع این بیماری آمار بالایی نداشتند اکنون با بازگشت شهروندان بیمار از خارج به کشور خودشان مواجه هستند و به این ترتیب با موج دوم این ویروس روبرو شده اند.
لی هسین لونگ نخست وزیر سنگاپور با بیان اینکه کارگران خارجی برای زندگی و کار و تامین معیشت خانواده شان به سنگاپور میآیند، بر توجه دقیق به رفاه و ساماندهی آنان تاکید کرد.
انگلیس
۹ پزشک خارجی بر اثر کرونا جان دادند
به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه، با درگذشت فایز عیاش پزشک سوری مقیم انگلیس به دلیل ابتلا به ویروس کرونا، آمار پزشکان خارجی مقیم انگلیس که تاکنون به دلیل ابتلا به این بیماری جان داده اند به ۹ نفر رسید. اتباع سوری مقیم انگلیس درگذشت فایز عیاش را تسلیت گفتند، عیاش ده روز قبل به دلیل تبعات بیماری کرونا جان داد.
روزنامه نیویورک تایمز در این باره نوشت: در انگلیس غالبا پزشکان مهاجر در مناطق و سمتهایی به کار گرفته میشوند که گرفتاری و سختی بیشتری دارد به همین دلیل پزشکانی که در انگلیس بر اثر ابتلا به کرونا جان داده اند غیر انگلیسی هستند.
العربیه افزود: همه پزشکانی که تاکنون در انگلیس بر اثر ابتلا به کرونا جان داده اند، خارجی هستند که امجد حورانی و عادل طیار از سودان، محمد سامی شوشه از مصر و پزشکانی از هند، پاکستان، نیجریه، سریلانکا و سوریه، در میان آنها دیده میشوند. در شرایطی آمار صددرصدی متوفیان کادر پزشکی از غیرانگلیسیها هستند که پزشکان مهاجر ۴۰ درصد آمار مجموع پزشکان در انگلیس را به خود اختصاص داده اند.
براساس نوشته نیویورک تایمز، مرگ این پزشکان بیانگر رویکردی نژاد پرستانه است، زیرا غالبا پزشکان سفید پوست انگلیسی در مناصب و مسئولیتها و یا در مناطق بهتر به فعالیت مشغول هستند، اما پزشکان مهاجر باید در خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا فعالیت کنند.
کنگو
تائید مورد جدید ابتلا به ویروس ابولا در کنگو
به گزارش خبرگزاری فرانسه از کینشازا، مقامات سازمان ملل متحد شناسایی یک مورد جدید از بیماری ابولا در مناطق شرقی جمهوری دموکراتیک کنگو را تایید کردند.
این در حالی است که انتظار میرفت مقامات کنگو در سه روز آینده پایان همه گیری طولانی این بیماری را رسما اعلام کنند.
تدروس ادهانوم گبریسوس مدیرکل سازمان جهانی بهداشت در پیام توئیتری خود نوشت: متاسفانه خبر شناسایی ابولا به این معناست که مقامات این کشور نمیتوانند آنگونه که انتظار میرفت پایان رسمی «شیوع ابولا» را دوشنبه در کشور اعلام کنند.
وزیر بهداشت کنگو اعلام کرد اولین مورد ابولا در ۵۲ روز گذشته مربوط به مردی ۲۶ ساله است.
چین
ارسال کمک پزشکی به ۱۳۱ کشور و سازمان
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از پکن، سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت: این کشور ضمن حفظ روند کنونی مهار شیوع ویروس کرونا در داخل کشور سعی میکند تا حد امکان از جامعه بینالمللی پشتیبانی و به کشورهای دیگر کمک کند.
جائو لی جیان با بیان اینکه تاکنون چین محمولههای پزشکی نظیر ماسک، لباس محافظ و تست تشخیص کرونا به ۱۲۷ کشور و ۴ سازمان بینالمللی ارسال کرده و یا در حال ارسال آن است تصریح کرد: همچنین دولتهای محلی، مؤسسات و گروههای غیر دولتی چین نیز محمولههای پزشکی را به بیش از ۱۰۰ کشور و سازمان بینالمللی اهدا کردهاند.
این مقام چینی افزود: برخی کشورها از طریق مجاری دیپلماتیک درخواست هماهنگی برای خرید چنین کالاهایی از چین را مطرح کرده اند چین ضمن معرفی صادرکنندگان و ارائه فهرستی از موسسات تولیدکنندگان کالاهای پزشکی مورد تأیید نهادهایی نظارتی کشور، تسهیلاتی را برای ترخیص این محمولهها و ارسال آن به کشورهای دیگر در نظر گرفته است.
وی گفت: چین همانند گذشته به همکاری با کشورهای دیگر و کمک رسانی و مقابله مشترک با کرونا ادامه می دهد و برای حفظ امنیت بهداشت عمومی در جهان تلاش خواهد کرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به اظهارات اخیر وزیر خارجه آمریکا گفت:«انگ زدن و متهم کردن دیگران» نمی تواند ویروس کرونا را از بین ببرد.
«مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا بار دیگر مدعی شده بود که ویروس کرونا از شهر ووهان مرکز استان هوبی چین به دیگر نقاط جهان سرایت کرده است.
ایتالیا
تمدید قرنطینه ملیتا نیمه اردیبهشت ماه
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از رم، دولت ایتالیا، قرنطینه سراسری و تدابیر شدید محدود کننده را در این کشور با هدف مقابله با شیوع ویروس کرونا برای ۳ هفته دیگر تمدید کرد.
جوزپه کونته نخست وزیر ایتالیا در نشست مطبوعاتی اعلام کرد که تدابیر سخت گیرانه برای مهار کرونا تا ۳ میاینده (۱۴ اردیبهشت ماه) ادامه خواهد داشت.
کونته افزود: من همه مسئولیتهای سیاسی این تصمیم را بر عهده میگیرم. نخست وزیر ایتالیا ۲ هفته پیش ممنوعیت و محدودیتهای شدید ترددی را در این کشور تمدید کرده بود و قرار بود روز دوشنبه قرنطینه ملی به پایان برسد.
کونته در عین حال گفت: از روز دوشنبه به تدریج به کتابفروشی ها، مغازه لوازم التحریر و فروشگاههای لباس کودکان با رعایت کامل نکات بهداشتی و فاصله اجتماعی اجازه فعالیت میدهیم.
در همین حال، ستاد مقابله با حوادث غیر مترقبه در ایتالیا جمعه شب، جدیدترین آمار مبتلایان و قربانیان کرونا را در این کشور اعلام کرد. بر اساس این گزارش، تعداد مبتلایان به این ویروس در ایتالیا به ۱۴۷ هزار و ۵۷۷ نفر رسیده است و شمار قربانیان نیز به ۱۸ هزار و ۸۴۹ نفر افزایش یافته است.
فنلاند
ادامه بحران کرونا؛ ۲۷۶۹ مبتلا و ۴۸ قربانی
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از هلسینکی، ۱۶۴ نفر در بیست و چهار ساعت گذشته، به تعداد بیماران کرونایی کشور فنلاند اضافه شد، که به این ترتیب، تعداد مبتلایان به ویروس کووید ۱۹ در این کشور به ۲۷۶۹ نفر رسید.
امروز نیز در این کشور شش نفر از بیماران کرونایی جان خود را از دست دادند. ویروس کرونا در فنلاند تاکنون ۴۸ قربانی گرفته است. همچنین، حال حدود ۱۰۰ نفر از مبتلایان به ویروس کووید ۱۹ در این کشور به شدت بحرانی اعلام شده است. دولت هلسینکی از هجدهم ماه مارس (اواخر اسفند ماه) وضع اضطراری سراسری اعلام کرده است.
انگلیس
افزایش چند باره شمار مبتلایان به ویروس کرونا
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، شمار مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ در انگلیس، با ۵۱۹۵ نفر افزایش در شبانه روز گذشته تا صبح جمعه به هفتاد هزار و ۲۷۲ نفر رسید و به این ترتیب، تاریکترین هفته در این کشور، از زمان آغاز همه گیری ویروس کرونا در انگلیس شکل گرفت.
مت هنکوک، وزیر بهداشت و درمان انگلیس، در غیاب بوریس جانسون، نخست وزیر این کشور که به علت ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در بیمارستان سنت توماس در لندن بستری است، اطلاعات درباره شمار جدید مبتلایان را اعلام کرد. وی ابتدا گفت که حال نخست وزیر رو به بهبود است و در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۹ هزار تست ویروس کرونا انجام شده است.
وزیر بهداشت و درمان انگلیس همچنین از راه اندازی ۱۵ آزمایشگاه دیگر در سراسر این کشور خبر داد و افزود: اکنون میتوان همه کارکنان اصلی وزارت بهداشت و درمان را که مشغول درمان بیماران کرونایی اند، مورد آزمایش قرار داد.
مت هنکوک افزود اکنون ۱۹ هزار و ۳۰۴ نفر به علت ابتلا به ویروس کرونا در بیمارستانهای این کشور بستری اند و همه کارکنانی که در درمان بیماران کرونایی دست دارند، وسایل حفاظتی از قبیل ماسک، دستکش و لباس حفاظتی دریافت خواهند کرد، زیرا این موارد، اکنون تامین شده است.
شمار جان باختگان از بیماری کرونا در بیمارستانهای انگلیس با ۹۵۳ نفر افزایش در شبانه روز گذشته تا صبح جمعه به ۹۰۱۶ نفر رسید. این هفته معلوم شد در آمار رسمی دولت انگلیس، شمار قربانیان ویروس کرونا در بیرون از بیمارستانها منظور نمیشود و احتمالا آمار واقعی، صدها نفر بیشتر از آمار رسمی دولت این کشور است. مرکز ملی آمار انگلیس، این هفته و پس از تشکیکها درباره آمار دولت و استعلامها به ویژه درباره شمار قربانیان کرونا در این کشور اعلام کرد امار مرگ صدها نفر از مبتلایان به کرونا، در اطلاعیههای دولتی اعلام نمیشود.
به گزارش مرکز ملی آمار انگلیس، در آمار وزارت بهداشت و درمان، فقط شمار قربانیان ویروس کرونا در بیمارستانها گزارش میشود و آمار جان باختگان از این ویروس در منازل، آسایشگاهها و خانههای سالمندان، منظور نمیشود. مقامات وزارت بهداشت و درمان انگلیس هشدار داده اند تا دو هفته آینده، اوج همه گیری بیماری کووید ۱۹ در این کشور فرا خواهد رسید و شماری از رسانهها و کارشناسان معتقدند مرگ مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور حتی تا ۲۰ هزار نفر، خبر خوبی خواهد بود.
کشورهای حوزه دریای بالتیک
ادامه بحران ناشی از شیوع ویروس کرونا
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از سن پترزبورگ، ویروس کرونا در سه جمهوری حوزه دریای بالتیک همچنان قربانی می گیرد. تعداد بیماران کورونایی در جمهوری بسیار کم جمعیت استونی به ۱۲۵۸ نفر رسید. این در حالی است که طی شبانه روز گذشته در این کشور، یک میلیون و سیصد هزار نفری، ۵۱ نفر به تعداد بیماران ویروس کوید ۱۹ اضافه شده است.
۲۴ نفر از مبتلایان به این ویروس خطرناک نیز تا کنون جان باخته اند. در جمهوری لیتوانی تعداد مبتلایان به ۹۹۹ نفر یعنی مرز ۱۰۰۰ نفر رسید. ۲۲ نفر هم در این جمهوری، قربانی ویروس کرونا شده اند. در لتونی مبتلایان بیماری کووید ۱۹ به ۶۱۲ نفر رسید. در این جمهوری کم جمعیت دریای بالتیک، سه نفر از کرونا جان باخته اند.
تعداد قربانیان ویروس کرونا در جهان، از مرز یکصد هزار نفر گذشت
پایگاه اینترنتی ورلد میتر در آخرین آمار خود اعلام کرد: تعداد قربانیان ویروس کرونا در جهان به رقم ۱۰۰ هزار ۳۷۱ نفر رسید. بر اساس آخرین آمار این پایگاه، تاکنون ۱ میلیون و ۶۵۲ هزار و ۶۵۵ نفر در جان به ویروس کرونا مبتلا شده اند که از این تعداد ۳۶۹ هزار ۹۳۸ نفر بهبود یافته اند.
ترکیه
افزایش جانباختگان کرونایی
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، فخرالدین کوجا وزیر بهداشت ترکیه اعلام کرد با فوت ۹۸ تن از بیماران کرونایی در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان به ۱۰۰۶ تن افزایش یافت.
بر اساس آخرین آمار رسمی منتشره از سوی وزیر بهداشت ترکیه، از ۳۰ هزار و ۸۶۴ آزمایش کرونایی به عمل آمده در ۲۴ ساعت گذشته، نتیجه چهار هزار و ۷۴۷ مورد مثبت شده و بدین ترتیب شمار مبتلایان به ۴۷ هزار و ۲۹ تن افزایش یافته است. کوجا افزود تا کنون دو هزار و ۴۲۳ بیمار کرونایی معالجه و از بیمارستان مرخص شده اند.
براساس این آمار، هم اکنون هزار وو۶۶۷ بیمار در بخش مراقبت ویژه بستری و هزار و ۶۲ بیمار به دستگاه تنفس مصنوعی متصل هستند. وزیر بهداشت ترکیه با بیان اینکه ترکیه از نظر امکانات بهداشت و درمان در مقایسه با کشورهای اروپایی از مزیتهای بسیاری برخوردار است از مردم کشورش خواست تا به کادر درمانی اعتماد کرده و با رعایت تدابیر کرونایی در شکست دادن این ویروس سهیم شوند.
مدیرکل سازمان جهانی بهداشت: انتقال (سرایت) بیماری کرونا باید تحت کنترل درآید
به گزارش شبکه تلویزیونی رویترز؛ تدروس آدهانوم گبریسوس مدیرکل سازمان جهانی بهداشت در نشست خبری در مقر این سازمان، گفت: ابتلای حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر به کووید-۱۹ تایید و به سازمان جهانی بهداشت گزارش شده است. بیش از ۹۲ هزار نفر هم فوت کردند. در هفته گذشته شاهد کُند شدن (شیوع ویروس کرونا) در برخی از کشورهای اروپایی - مثل اسپانیا، ایتالیا، آلمان و فرانسه - بودیم که به شدت به ویروس کرونا آلوده شده بودند.
ما در عین حال شاهد افزایش نگران کننده بیماری در سایر کشورها هستیم. میخواهم دقایقی را برای صحبت کردن درباره قاره آفریقا اختصاص دهم، قارهای که در آن شاهد گسترش ویروس کرونا به مناطق روستایی هستیم. ما اکنون شاهد گسترش بیماری در محلات و مناطق در بیش از ۱۶ کشور هستیم. پیش بینی میکنیم که نظامهای درمانی به خصوص در مناطق روستایی - که هم اکنون هم کاستیهای زیادی دارند - با دوره دشواری روبرو شوند. در این مناطق در حالت عادی منابع شان در حد منابع مراکز درمانی شهرها نیست. معنی این گفته این است که کشورها باید با تقویت زیرساختهای بهداشت عمومی و مراکز درمانی اولیه (درمانگاههای) به این مشکل پاسخ دهند.
وی افزود: در اجلاس اخیر گروه ۲۰ حمایت قوی از آفریقا ابراز شد. حمایت از آفریقا باید سرعت بگیرد، چون در غیر این صورت، هرچند تعداد مبتلایان در آفریقا نسبتا اندک است، اما درحال افزایش است. اطلاع دارم که برخی کشورها از هم اکنون دارند برای گذار از دوره «در خانه بمانید» (قرنطینه خانگی) برنامه ریزی میکنند. سازمان جهانی بهداشت نیز مثل همه خواستار آن است که این محدودیتها برداشته شوند، اما در عین حال باید گفت رفع شتابزده محدودیتها ممکن است باعث اوج گیری مجدد بیماری شود. اگر مدیریت خوب اعمال نشود ممکن است ادامه مسیر خطرناک باشد. سازمان جهانی بهداشت با کشورهایی که تحت تاثیر ویروس کرونا واقع شدند در مورد راهبردها کار میکند تا این کشورها به تدریج و به روشی ایمن محدودیتها را کاهش دهند.
عوامل مهمی باید در نظر گرفته شوند. اولین مطلب این است که انتقال (سرایت) بیماری تحت کنترل درآید. دومین مطلب این است که خدمات بهداشتی و درمانی کافی در اختیار مردم قرار گیرد. سومین نکته این است که ریسک شیوع بیماری در مکانهای خاص - مثل تاسیساتی که افراد برای مدت زمان زیادی در آنجا نگهداری میشوند - به حداقل برسد. چهارمین نکته این است که اقدامات پیشگیرانه در محل کار، مدارس و یگر مکانها برقرار باشد.
مدیر کل سازمان جهانی بهداشت در توضیح پنجمین عامل گفت: باید مدیریت بر ریسک ورود (ویروس از سایر کشورها) فراهم شود. ششمین مطلب این است که مردم باید در مرحله گذار کاملا در جریان باشند و نقش داشته باشند. تک تک افراد در پایان دادن به این بیماری همه گیر نقش دارند. ما به طور خاص درباره تعداد زیاد الودگیها که در میان کادر درمانی گزارش میشود، نگران هستیم. در برخی کشورها گزارشهایی وجود دارد که نشان میدهد حدود ۱۰ نفر از کادر درمانی به ویروس کرونا آلوده میشوند. این روند بسیار نگران کننده است. وقتی کارکنان بخش درمان در معرض خطر باشند همه ما در معرض خطر خواهیم بود.
مدارک از چین، ایتالیا، سنگاپور، اسپانیا و آمریکا به ما کمک میکند تا درک کنیم چرا این اتفاق رخ میدهد و ما چه کار میتوانیم بکنیم؟ این مدارک نشان میدهد برخی کارکنان بخش درمان خارج از مراکز درمانی آلوده میشوند، یعنی در خانهها یا در محله سکونت شان آلوده میشوند. در مراکز درمانی مشکل اصلی تشخیص دیرهنگام بیماری کووید-۱۹ یا عدم آموزش یا بی تجربگی در زمینه برخورد با پاتوژنهای تنفسی است. بسیاری از کارکنان بخش درمان با تعداد زیادی از بیماران مواجه هستند و شیفتهای طولانی را بدون داشتن استراحت کافی سپری میکنند. مدارک همچنین نشان میدهد که وقتی کارکنان بخش درمان از تجهیزات حفاظت فردی استفاده کنند میتوان جلوی عفونتها را گرفت.
بسیار اهمیت دارد که کادر درمانی به ماسک، دستکش، گان (لباس حفاظتی یکپارچه) و دیگر تجهیزات حفاظت فردی (PPE) دسترسی داشته باشند تا وظایف شان را به صورت ایمن و موثر انجام دهند. سازمان جهانی بهداشت برای حمایت از کشورها سه ابزار را بکار گرفته است که به مدیران و برنامه ریزان در زمینه محاسبه نیازهای تدارکاتی و تجهیزاتی کارکنان بخش درمان کمک میکند. با افزایش شمار مبتلایان به کووید-۱۹ نیاز به این تجهیزات نیز افزایش مییابد.
سوییس
مرگ بیش از هزار سوییسی بر اثر ابتلای به کرونا
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما از وین؛ براساس تازهترین آمار رسمی ایالتهای مختلف سوییس، یک هزار و یک نفر به دلیل ابتلای به ویروس کرونا جان باختند. نتایج آمار عصر روز جمعه نشان می دهد که شمار مبتلایان به ویروس کرونا در سوییس به ۲۴هزار و ۳۰۸ نفر رسیده است.
از سوی دیگر؛ نتایج تست کرونای اهالی یک خانه سالمندان در ایالت گلاروس سوییس مثبت اعلام شده است و یازده تن از سالمندان و هشت تن از کارکنان این خانه به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
هند
زنان باتوم بدست به کمک اجرای قرنطینه خانگی آمدند
بیش از ۱۰۰ هزار نفر، شمار قربانیان کرونا در جهان بیش از ۱۰۰ هزار نفر، شمار قربانیان کرونا در جهان بیش از ۱۰۰ هزار نفر، شمار قربانیان کرونا در جهان
آمریکا
فرماندار نیویورک: تعداد قربانیان ویروس کرونا به بیش از 8700 نفر رسید
به گزارش شبکه خبری سی بی اس، اندرو کومو فرماندار نیویورک در نشست خبری روزانه خود با خبرنگاران گفت: در ۲۴ ساعت گذشته در نیویورک ۷۷۷ نفر در اثر ابتلاء به ویروس کرونا جان خود را از دست داده اند که با احتساب این تعداد، آمار تلفات در این ایالت به بیش از ۸۷۰۰ نفر رسیده است.
انگلیس
کمبود آرد به کاستیها در فروشگاهها افزود
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، افزایش تقاضا برای خرید آرد و پخت خانگی نان از بیم کرونا فروشگاههای انگلیس را با کمبود آرد مواجه کرده است. بر اساس گزارشهای منتشر شده، میزان فروش آرد در فروشگاههای انگلیس، از زمان کاهش ترددها در این کشور، دو برابر شده است. کرونا همچنین بر شمار افرادی که خود به پخت نان اقدام میکنند، افزوده است.
موسسه تحلیل خرید کانتار (Kantar) نوشت در چهار هفته پیش از ۲۲ ماه مارس برابر سوم فروردین که همه گیری ویروس کرونا در این کشور اعلام شد، در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، فروش آرد در انگلیس، ۹۲ درصد بیشتر شده است.
روزنامه گاردین نوشت: انجمن ملی آسیاب داران بریتانیا و ایرلند اعلام کرده است که تولید آرد در هفتههای اخیر، دو برابر شده است، اما هنوز نمیتواند از پس افزایش تقاضا بر آید. به نوشته گاردین، آسیاب ویسکس (Wessex Mill) در منطقه آکسفوردشایر (Oxfordshire) شبها نیز در حال کار است و نخستین بار در ۱۲۵ سال گذشته، این آسیاب از زمان راه اندازی تاکنون، به صورت شبانه روزی کار میکند تا بتواند به افزایش تقاضا پاسخ مثبت دهد. این آسیاب به علت افزایش تقاضا، روزانه فقط ده دقیقه به صورت اینترنتی، درخواست آرد میپذیرد.
فروشگاههای انگلیس فقط با کمبود آرد مواجه نیستند بلکه کمبود اقلام ضروری بهداشتی همچون مایع دستشویی، دستمال کاغذی، مواد ضدعفونی کننده، ماسک و دستکش که از روزهای نخست همه گیری ویروس کرونا در این کشور پدید آمد، همچنان پا برجاست.
ایتالیا
تعداد قربانیان کرونا به ۱۸ هزار و ۸۴۹ نفر رسید
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از رم، مسئولان بهداشتی ایتالیا، تعداد کل مبتلایان به ویروس کرونا تا به امروز جمعه را ۱۴۷ هزار و ۵۷۷ نفر اعلام کردند. همچنین تعداد کل قربانیان تا به امروز ۱۸ هزار و ۸۴۹ نفر و تعداد کل بهبودیافتگان ۳۰ هزار و ۴۵۵ نفر اعلام شد.
ابراز نگرانی سازمان جهانی بهداشت از روند ابتلای کادر درمان به کرونا
سازمان جهانی بهداشت در حساب توئیتری این سازمان نوشت: دکتر تدروس آهانوم مدیرکل این سازمان در نشت خبری روزانه خود گفت: ما به طور ویژه، نگران گزارشهای موجود در زمینه تعداد زیادی ابتلاء به ویروس کرونا در میان کادر درمان هستیم. بطوریکه در بعضی از کشورها گزارشها از ابتلای حدود ۱۰ ٪ از کادر درمان به این ویروس حکایت دارد، که این روند، نگران کننده است.
ایرلند
محدودیتهای کرونایی تا ۵ مه ادامه مییابد
به گزارش خبرگزاری فرانسه از دوبلین، نخست وزیر ایرلند اعلام کرد، محدودیتهای اجتماعی ویروس کرونا در این کشور تا ۵ میادامه خواهد یافت.
ایتالیا
تاکید کونته بر تقسیم بدهی کشورها میان کشورهای اتحادیه اروپا
به گزارش شبکه تصویری "نستیلیونو" ایتالیا، نخست وزیر ایتالیا در خصوص تامین منابع مالی لازم برای مقابله با ویروس کرونا در این کشور بر تقسیم بدهی کشورها میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا تاکید کرد.
جوزپه کونته، در این باره گفت: ما استفاده از کمکهای مالی "ساز و کار ثبات مالی اتحادیه اروپا" در کمک به کشورهای دچار بحران مالی را رد میکنیم. اما به طور یقین با تقسیم بدهیها میان دیگر اعضای اتحادیه اروپا مواق هستیم. ما بارها این مطلب را تکرار کرده ایم که این ساز و کار ثبات بخش مالی اروپا بدون هیچ گونه تردیدی، ساز و کار مناسبی نیست. اما در عوض، تقسیم بدهیها میان دیگر اعضای اتحادیه اروپا، یک راه حل و پاسخی جدی و مناسب به شرایط اضطراری است که در حال حاضر در این شرایط قرار گرفته ایم.
وی افزود: من و "روبرتو گوآرتیئری"، وزیر اقتصاد (ایتالیا) به طور کامل موافق آن هستیم. زمانی که ما در این مسیر در سطح اروپایی شروع به بحث و تبادل نظر کردیم برخیها به من پیشنهاد کردند، وارد این کارزار نشویم! چرا که به نظر، یک کارزار غیر واقعی میآمد. اما بر این باورم که تاریخ با ما است. در پایان نیز خواهیم دید، تاریخ کدام مسیر را انتخاب خواهد کرد.
ایتالیا
مونی: تعطیلیها در ایتالیا هر ماه حدود ۴۷ میلیارد یورو هزینه در بردارد
به گزارش شبکه تصویری "مونی" ایتالیا، گسترش ویروس کرونا در ایتالیا به همراه اقدامات دولت این کشور در خصوص تعطیلی تعداد قابل توجهی از مشاغل، از جمله کارخانجات، هزینههای سنگین اقتصادی بر این کشور، تحمیل کرده است.
هزینه تعطیلیهای ناشی از گسترش ویروس کرونا در ایتالیا، اندک اندک در حال نشان دادن آثار خود است. زمانی که به نظر میرسید ویروس کرونا فرسنگها از ایتالیا دور است، مرزهای ملی، این کشور را در نوردید و دولت ایتالیا را مجبور به اعمال اقدامات سختگیرانه به منظور نجات سلامت شهروندان کرد. تعداد قابل توجهی از شرکتها و موسسات، فعالیتهای خود را متوقف کرده اند که این موضوع، تاثیر قابل توجهی بر تولید در این کشور داشته است.
این در حالی است که تعداد زیادی از کارگران نیز در شرایط استفاده از بیمه بیکاری قرار گرفته اند. همزمان با تعطیلی بنگاهها اقدامات پیشگیرانه مردمی با هدف جلوگیری از آلودگی به کووید-۱۹ نیز بر اقتصاد ایتالیا تاثیرگذار بوده است. براساس برآوردهای به عمل آمده، تعطیلیها در ایتالیا در هر ماه مبلغ ۴۷ میلیارد یورو برای این کشور هزینه داشته که معادل ۳ ممیز ۱ دهم درصد تولید ناخالص داخلی ایتالیاست.
از این مبلغ، ۱۰ میلیارد یورو برای جنوب و ۳۷ میلیارد یورو برای شمال ایتالیا هزینه درست شده است. در این میان، بیش از همه، کارگران خویش فرما آسیب جدی دیده اند. در مجموع، ۳۴ ممیز ۳ دهم درصد از کارکنان شرکتها و ۴۱ ممیز ۵ دهم درصد از کارکنان مستقل و به اصطلاح خویش فرما آسیب جدی دیده اند. طی ماه اخیر، هزینه اقتصادی تعطیلیهای ناشی از گسترش ویروس کرونا در ایتالیا، بسیارقابل توجه بوده است. زمانی که سخت گیریها تمام شود، کشور نیز میتواند فعالیتهای اقتصادی خود را از سر گیرد.
انگلیس
مرگ پزشکی که درباره کمبود وسایل حفاظتی هشدار داد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، دکتر عبدالمعبود چودری (Abdul Mabud Chowdhury) که به نخست وزیر انگلیس درباره کمبود وسایل حفاظتی پزشکان در مواجهه با بیماران کرونایی در بیمارستانهای این کشور هشدار داده بود به علت ابتلا به بیماری کرونا، جان باخت. دکتر چودری، پزشک کلیه و مجاری ادرار که که ۵۳ سال سن داشت، ۵ روز پیش از بستری شدن در بیمارستان به علت ابتلا به بیماری کووید ۱۹ هشدار داده بود که در درمان بیمارانی کرونایی، نیروی انسانی بهداشت و درمان انگلیس، با کمبود ماسک، دستکش و لباس حفاظتی روبروست.
وی که در بیمارستان هومرتون (Homerton) در شرق لندن کار میکرد، ۱۷ روز پیش به علت ابتلا به ویروس کرونا، در بیمارستان کوئین در شرق پایتخت انگلیس، جان باخت. روز پنج شنبه، شمار افرادی که به علت ابتلا به بیماری کرونا در انگلیس جان باختند با ۸۸۱ نفر افزایش در شبانه روز گذشته به ۷۹۷۸ نفر رسید و امروز جمعه هم، شمار جان باختگان از بیماری کرونا در بیمارستانهای انگلیس با ۹۵۳ نفر افزایش به ۹۰۱۶ نفر رسید و هفته تاریکی را از ابتدای همه گیری ویروس کرونا در این کشور پدید آورد.
در آمار رسمی دولت انگلیس، شمار قربانیان ویروس کرونا در بیرون از بیمارستانها منظور نمیشود و آمار واقعی، صدها نفر بیشتر از آمار رسمی دولت این کشور است. مرکز ملی امار انگلیس، این هفته و پس از تشکیکها درباره آمار دولت و استعلامها به ویژه درباره شمار قربانیان کرونا در این کشور اعلام کرد امار مرگ صدها نفر از مبتلایان به کرونا، در اطلاعیههای دولتی اعلام نمیشود.
به گزارش مرکز ملی آمار انگلیس، در آمار وزارت بهداشت و درمان این کشور، فقط شمار قربانیان ویروس کرونا در بیمارستانها گزارش میشود و آمار جان باختگان از این ویروس در منازل، آسایشگاهها و خانههای سالمندان، منظور نمیشود. این در حالی است که مقامات وزارت بهداشت و درمان انگلیس هشدار داده اند تا دو هفته آینده، اوج همه گیری بیماری کووید ۱۹ در این کشور فرا خواهد رسید و شماری از رسانهها و کارشناسان معتقدند مرگ مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور حتی تا ۲۰ هزار نفر، خبر خوبی خواهد بود.
بر اساس گزارشهای منتشر شده تاکنون، دستکم ۱۴ کادر درمانی از جمله شش پزشک در انگلیس به علت ابتلا به بیماری کووید ۱۹ جان باختند. نگرانی از بیم جان کادر درمانی شماری از پزشکان و پرستاران را بر آن داشت تا در فضای مجازی از افراد و موسسات خیریه بخواهند وسایل حفاظتی لازم برای کادر درمانی در مواجهه با بیماران کرونایی تهیه کنند.
ارمنستان
پیشنهاد ادامه وضعیت اضطراری
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما از ایروان؛ وزارت بهداشت ارمنستان به دولت این کشور پیشنهاد کرده تا وضعیت اضطراری ادامه یابد. آرسن توروسیان وزیر بهداشت ارمنستان امرور در جمع خبرنگاران با اشاره به این که به دولت پیشنهاد کرده ایم تا وضعیت اضطراری در کشور ادامه یابد، گفت: هر چند اتخاذ این تصمیم به عوامل مختلفی بستگی دارد، اما برای رسیدن به نتیجه دلخواه این کار ضروری است.
وی با اشاره به این که کنترل ویروس کرونا از اختیار ما خارج شده است، افزود: زمانی که دیگر توانمان برای مقابله با ویروس کرونا به پایان رسید کادر پزشکی کشور، بسیاری از خدمات جانبی را انجام نخواهد داد و فقط به نمونه برداری و معالجه اکتفا خواهد کرد.
تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در ارمنستان ۹۳۷ نفر است.
آمریکا
دفاع ترامپ از برگزاری نشستهای خبری روزانه خود درباره کرونا
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در حساب توئیتری خود، نوشت: از آنجا که رتبه بندیهای تلویزیونی نشستهای خبری کاخ سفید در بالاترین رتبه قرار دارد، حزب مخالف (رسانه جریان مسلط)، چپ افراطی، دموکراتهای بی مصرف و البته معدودی از بقایای جمهوریخواه نماها، همه تلاش خود را به کار میگیرند تا این کنفرانسهای خبری را دستکم گرفته و به آن پایان دهند. صدای مردم!
این اظهارنظر ترامپ در واکنش به انتقادهای متعددی صورت میگیرد که معتقدند ترامپ از این خبری برای تبلیغ خود برای انتخابات ماه نوامبر در آمریکا استفاده میکند.
مصر
تعطیلی بیمارستانی در قاهره به علت شیوع کرونا میان کادر پزشکی
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از قاهره، دبیرخانه مراکز تخصصی پزشکی وزارت بهداشت مصر با صدور حکمی، بیمارستان تخصصی الزیتون را به علت آلودگی تعدادی از کادر پزشکی بیمارستان تعطیل کرد، و تمامی پرسنل و کارکنان پزشکی، اداری، نظافتی و حراست بیمارستان را برای ۱۴ روز قرنطینه کرد.
روز گذشته تست ۲۴ نفر از کادر پزشکی بیمارستان الزیتون واقع در منطقه الامیریه در قاهره به کووید-۱۹ مثبت شد. در همین حال، امروز انستیتوی قلب "مجدی یعقوب" در استان اسوان در جنوب مصر نیز اعلام کرد تست کووید-۱۹ یکی از بیماران و سه تن از پرسنل امنیتی بیمارستان مثبت شده است.
بر اساس آمار اتحادیه پزشکان مصر، تا کنون بیش از ۵۰ پزشک و پرستار به کووید-۱۹ آلوده شده اند و یک پزشک جان خود را از دست داد.
مصر
تعطیلی مساجد تا پایان بحران کرونا
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از قاهره، وزارت اوقاف مصر در بیانیهای اعلام کرد: بازگشایی مجدد مساجد به از بین رفتن خطر ویروس کرونا بستگی دارد و تا زمانی که امکان انتقال ویروس کرونا در تجمعات وجود دارد هیچ نمازی در مساجد برگزار نمیشود.
روز گذشته، گفته شد وزارت اوقاف با وزارت بهداشت مصر در حال بررسی امکان برگزاری نماز شبهای ماه رمضان در مساجد است، با این حال، محمد مختار جمعه وزیر اوقاف مصر امروز گفت وزارت بهداشت تأکید کرده است ویروس همچنان در حال گسترش است و برگزاری هر گونه تجمعات عمومی برای زندگی مردم خطر بزرگی در پی دارد.
وی افزود با توجه به ارزش جان انسانها نزد دین مبین اسلام تا زمانی که اطمینان پیدا کنیم دیگر خطری جان مردم را تهدید نمیکند مساجد همچنان بسته میمانند.
جمهوری آذربایجان
افزایش تعداد مبتلایان به کرونا به ۹۹۱ نفر
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از باکو به نقل از قرارگاه ویزه مبارزه با کرونا در جمهوری آذربایجان؛ با ابتلای ۶۵ نفر دیگر به کرونا در این کشور، مجموع مبتلایان به این ویروس در این کشور به ۹۹۱ نفر و با مرگ یک نفر دیگر تعداد جان باختگان به ۱۰ نفر رسید.
از مجموع ۹۹۱ مبتلا ۱۵۹ نفر بهبود یافته، ۱۰ نفر جان باخته و ۸۲۲ نفر دیگر در بیمارستانها بستری هستند. از مجموع مبتلایان بستری حال ۲۶ نفر وخیم، ۳۳ نفر نسبتا وخیم و بقیه پایدار است. براساس این گزارش تا کنون ۶۱۳۴۲ مورد تست کرونا در این کشور انجام گرفته است.
انگلیس
گزارش نشدن مرگ صدها بیمار کرونایی
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، دولت انگلیس، مرگ صدها نفر از بیماران کرونایی را که در خانههای سالمندان و آسایشگاههای بیماران و معلولان جان میبازند، در آمار روزانه اعلام نمیکند.
نهاد ناظر بر آسایشگاهها و خانههای سالمندان در انگلیس براورد میکند از زمان همه گیری بیماری کووید ۱۹ در انگلیس، تاکنون یکهزار نفر به علت ابتلا به این بیماری در خارج از بیمارستانهای این کشور جان باخته اند، اما آمار آنان در گزارشهای رسمی دولت انگلیس، لحاظ نشده است.
روزنامه گاردین به نقل از گزارش یک سازمان خیریه که به خانههای سالمندان و آسایشگاههای سالمندان بیشترین کمک را ارائه میدهد نوشت بیش از ۱۲۰ ساکن این آسایشگاهها و خانههای سالمندان، به علت ابتلا به ویروس کرونا جان باخته اند.
این نشریه به نقل از یک موسسه خیریه دیگر نوشت: تاکنون ۸۰ نفر از ساکنان خانههای سالمندان این خیریه نیز به علت ابتلا به کووید ۱۹ جان باخته اند.
سازمان خیریه مراقبت در انگلیس (Care England) گزارش داده است حدود هزار نفر از ساکنان خانههای سالمندان و آسایشگاههای مراقبت از بیماران و معلولان، قربانی همه گیری ویروس کرونا شده اند، اما در آمار رسمی، شمار واقعی قربانیان مشخص نمیشود.
مرکز ملی آمار انگلیس این هفته اعلام کرد در آمار دولت انگلیس، شمار جان باختگان از ویروس کرونا در منازل، آسایشگاهها و خانههای سالماندان، ملحوظ نمیشود و به همین علت، آمار واقعی جان باختگان از ویروس کرونا، به مراتب بیشتر از آمار رسمی دولت این کشور است.
گاردین نوشت از آنجایی که اعضای هیات دولت به آمار رسمی معتقدند، اثر واقعی همه گیری ویروس کرونا را بر جامعه، در نظر نمیگیرند و به همین علت، از کمک به آسایشگاههای بیماران و خانههای سالمندان، باز مانده اند. در هفتههای اخیر، نبود ماسک، دستکش و لباس حفاظتی در آسایشگاههای سالمندان و بیماران انگلیس، مورد انتقاد فراوان قرار گرفته است.
انجمن آلزایمر (Alzheimer’s Society) در انگلیس هشدار داده است ویروس کرونا در حدود نیمی از آسا یشگاهها و خانههای سالمندان در این کشور، فعال است در حالی که پروفسور کریس ویتی (Chris Whitty)، مدیر امور پزشکی این کشور در هفته جاری گفت در حدود ۹ درصد از این آسایشگاه ها، ویروس کرونا مشاهده شده است. حدود چهار صد هزار نفر در آسایشگاهها و خانههای سالمندان انگلیس، زندگی میکنند و به شدت در برابر عوامل بیماری زا، از جمله ویروس کرونا، آسیب پذیرند.
اتحادیه اروپا
بیانیه رئیس شورای اروپا درباره پاسخ به شیوع کرونا
به گزارش سایت اتحادیه اروپا، شارل میشل رئیس شورای اروپا بیانیهای درباره توافق گروه یورو در خصوص پاسخ جامع سیاستهای اقتصادی به همه گیری بیماری کووید-۱۹ (بیماری ناشی از ویروس کرونا) و بسته کمک نیم تریلیون یورویی برای محافظت از کشورها، کارگران و مشاغل اتحادیه اروپا صادر کرد.
در بیانیه میشل آمده است: توافق گروه یورو یک موفقیت مهم است. هم اکنون بیش از نیم تریلیون یورو برای محافظت از کشورها، کارگران و مشاغل اتحادیه اروپا در دسترس است. با این بسته بی نظیر، بار بحران را همراه یکدیگر تحمل میکنیم. این مصالحه با هدف تسکین سریع و هدفمند انجام میشود.
توافق وزرای دارایی بر حمایت از اقتصادهای اروپا متمرکز است. ساز و کار ثبات اروپا، پشتیبانی از بحران بیماری همه گیر را در قالب خطوط اعتباری پیشگیرانه ارائه میدهد.
در ادامه این بیانیه آمده است: دوم، باید یک ابزار همبستگی موقت ایجاد شود تا وامهای اتحادیه با شرایط مطلوب به کشورهای عضو اتحادیه اروپا با هدف حمایت از کارگران و مشاغل در زمان بحران فعلی اعطا شود؛ و سوم آنکه بانک سرمایه گذاری اروپا پیشنهاد خود را برای ایجاد یک صندوق ضمانت در سرتاسر اروپا، برای حمایت از مشاغل اتحادیه اروپا، به ویژه شرکتهای کوچک و متوسط، در طول مدت این بحران اجرایی خواهد کرد.
همچنین برای تأسیس صندوق بازیابی موقت با هدف اطمینان از بهبود اقتصادی اروپا در همه کشورهای عضو، توافق شده است.
رئیس شورای اروپا با توجه به برگزاری کنفرانس ویدئویی بعدی با اعضای این شورا در روز پنجشنبه ۲۳ آوریل ۲۰۲۰، این تلاش را پیش خواهد برد.
در ادامه بیانیه رئیس شورای اروپا آمده است: زمان آن رسیده است که زمینه را برای بهبود اقتصادی مناسب فراهم کنیم. این طرح ضمن ترویج همگرایی اقتصادی در اتحادیه اروپا، باید اقتصادهای ما را دوباره از نو شروع کند. بودجه اتحادیه اروپا باید در اینجا نقش معنا داری داشته باشد. من به همراه رئیس کمیسیون در حال کار کردن بر روی نقشه راه و برنامه عملیاتی برای اطمینان از رفاه همه اروپاییها و بازگرداندن اتحادیه اروپا به رشد قوی، پایدار و فراگیر بر اساس یک راهبرد دیجیتالی و سبز هستم.
آکسفام: احتمال فقیر شدن نیم میلیارد نفر از مردم جهان
روزنامه دیلی میل چاپ انگلیس نوشت: موسسه امدادرسانی آکسفام هشدار داده است همه گیری ویروس کرونا میتواند نیم میلیارد نفر از مردم جهان را به ورطه فقر بکشاند و زنان، بیش از مردان آسیب خواهند دید.
آکسفام در گزارشی، تاثیر این بحران بر کاهش درآمد یا مصرف خانوادهها در سراسر جهان را بررسی کرده است. در این بررسی مشخص شده است "بحران اقتصادی که به سرعت در حال روی دادن است، نسبت به بحران مالی جهان در سال ۲۰۰۸، عمیقتر است. برآوردها نشان میدهند صرفنظر از این وضعیت، فقر در جهان ممکن است برای نخستین بار از سال ۱۹۹۰ افزایش یابد. "
این گزارش افزود این شرایط میتواند به معنای آن باشد که برخی کشورها به سطوحی از فقر خواهند رسید که آخرین بار، سه دهه قبل مشاهده شده است.
تهیه کنندگان گزارش، برخی وضعیتها را بررسی کرده اند تا نحوه تغییر سطوح فقر را تعیین کنند. جدیترین وضعیت، موجب وارد آمدن فشار ۲۰ درصدی به درآمدها خواهد شد.
این وضعیت به معنای آن خواهد بود که تعداد افرادی که در فقر مطلق یعنی با درآمد یک دلار و ۹۰ سنت یا کمتر در روز زندگی میکنند، ۴۳۴ میلیون نفر افزایش مییابد و تعداد این افراد در سراسر جهان به حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون نفر میرسد. زنان نسبت به مردان با خطر بیشتری روبرو هستند، زیرا زنان بیشتر احتمال دارد در اقتصاد غیررسمی کار کنند و از حقوق کمتری برخوردار باشند، یا اصلا حقوقی دریافت نکنند.
بر همین اساس، تعداد افرادی که پنج و نیم دلار یا کمتر در روز درآمد دارند، ۵۴۸ میلیون نفر افزایش مییابد و به حدود چهار میلیارد نفر میرسد. در گزارش آکسفام هشدار داده شده است فقیرترین افراد که به صورت روزانه، گذران زندگی میکنند توانایی استفاده از مرخصی یا انبار کردن مواد غذایی را ندارند. این گزارش افزود بیش از دو میلیارد نفر از افراد شاغل در بخش غیررسمی در سراسر جهان به مرخصی استعلاجی دسترسی ندارند.
عراق
فعالیتهای نیروهای بسیج مردمی در مبارزه با کرونا
به گزارش شبکه تلویزیونی الاتجاه عراق؛ نیروهای بسیج مردمی عراق (حشد شعبی) علاوه بر فعالیتهای امنیتی اقدامات جدیدی را در زمینه مبارزه با کرونا انجام میدهند. این نیروها علاوه بر حضور در میدان دفاع امنیتی از میهن، هم اکنون گامهای تازهای را برای دفع خطر ویروس کرونا از شهروندان عراقی برمی دارند. مردم عراق از اینگونه فعالیتها استقبال و آن را مورد تمجید قرار دادند. فرماندهان نیروهای بسیج مردمی عراق نیز تاکید کردند این تلاشها تا پایان بحران کرونا ادامه خواهند داد.
علاء الحدیدی خبرنگار شبکه تلویزیونی الاتجاه در گزارشی گفت: دوازده ساعت پیاپی این تجهیزات و لودرها پایگاه نظامی الرشید را از چندین تن زباله پاکسازی میکنند. بسیج مردمی عراق اقدام به انتقال انواع زبالههای این پایگاه و تمیز کردن آن کرده اند.
در بحران کرونا اولویتها تغییر میکنند. از این رو، بسیج مردمی عراق تلاشهای خود را برای مبارزه با ویروس کرونا و جلوگیری از انتشار آن به کار گرفته است. با توجه به اینکه زبالهها میتواند محیط مناسبی برای انتشار این ویروس باشد این تجهیزات و لودرها خدمات جدیدی را برای از بین بردن چند تن زباله در پایگاه الرشید ارائه میدهند تا بغداد را از شر این زبالهها راحت کنند.
نعمه الکوفی مسئول یگان مهندسی در بسیج مردمی عراق گفت: همانطور که در جبهههای نبرد مناطق خود را با ایستادن در مقابل گروه تروریستی داعش آزاد کردیم امروز نیز در مقابل این ویروس و بیماری میایستیم و موفقیتهایی را محقق خواهیم کرد. از مهمترین مسائلی که وجود دارد محیط زیست اطراف بغداد است که زمینه مساعدی را برای رشد میکروبها و ویروسها دارد از اینرو چهار میلیون تن زباله از اردوگاه الرشید برداشته شد. ما هم اکنون در نیمه جنوبی این پایگاه هستیم و تقریبا ۲۵ درصد از آن را پاکسازی کردیم و ۷۵ درصد باقی مانده را نیز پاکسازی خواهیم کرد.