• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۸۷۵۷۱
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۸
صفحه نخست » عمومی

آیا تنقلات می‌تواند ناقل کرونا باشد؟

یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره ناقل کرونا بودن مواد خوراکی مانند چیپس، پفک و لواشک توضیحاتی داد.

آیا تنقلات می‌تواند ناقل کرونا باشد؟نرگس جوزدانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی، درباره تقویت سیستم ایمنی بدن در روز‌های کرونایی توضیحاتی را بیان کرد: باتوجه به بروز ویروس کرونا برای تقویت سیستم ایمنی بدن نیازمند یک رژیم غذایی سالم هستیم.
وی گفت: در این روز‌های کرونایی یا روز‌های عادی وقتی که تنقلات را در رژیم غذایی جایگزین می‌کنیم به این معناست که یا داریم میزان بیشتری انرژی علاوه بر نیاز بدن دریافت می‌کنیم یا اگر این طور نباشد جایگزین مواد غذایی سالمی می‌شود که باید در میان وعده‌ها مصرف شوند.
جوزدانی تصریح کرد: برای مثال افراد در میان وعده‌ها به طور معمول از شیر، میوه جات، انواع مغز‌ها استفاده می‌کنند، اما اگر تنقلاتی مانند چیبس، پفک و ... را جایگزین کنیم قطعا داریم از مواد غذایی سالم کمتر استفاده می‌کنیم یا بیشتر از نیاز بدن مصرف می‌کنیم که در نهایت باعث افزایش وزن بدن و چاقی خواهد شد.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی اظهار کرد: افزایش وزن و چاقی عاملی است که سیستم ایمنی بدن را ضعیف می‌کند، به این علت که در واقع اضافه وزن یکی از عواملی است که باعث می‌شود فاکتور‌های التهابی به خصوص بافت چربی در بدن ترشح کنند که این فاکتور‌های التهابی خودشان در واقع می‌توانند عاملی باشند که بدن را در برابر بسیاری از بیماری‌ها تضعیف کنند.
جوزدانی ادامه داد: یکی دیگر از مضرات چاقی و مصرف تنقلاتی مانند چیبس و پفک می‌تواند باعث سوق دادن فرد به سمت فشار خون بالا و بقیه بیماری‌های خطرناک شود. در این روز‌ها مخصوصا اگر کسی فشار خون لب مرزی داشته باشد با مصرف این تنقلات به علت نمک و چربی، فشار خون آن‌ها بالا می‌رود و سیستم ایمنی بدنشان به شدت کاهش پیدا خواهد کرد.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به ناقل بودن تنقلاتی مانند چیبس و پفک گفت: تنقلاتی مانند چیپس و پفک نمی‌توانند باعث انتقال بیماری کرونا شوند، اما مواد غذایی که در کارخانه‌ها بسته بندی می‌شوند در طول تولید وارد چرخه تولید شده و با انجام شدن فرآوری و بسته بندی روی آن‌ها ممکن است کرونا طی جا به جا شدن، روی بسته بندی‌ها بنشیند.
جوزدانی افزود: مواد خوراکی مانند پفک تا زمانی که باهم ترکیب، پخت و بسته بندی می‌شوند دیگر دست انسانی داخل آن‌ها دخالت نداشته و تمامی آن‌ها توسط ماشین آلات انجام می‌شوند؛ بنابراین ویروس کرونا از این طریق به هیچ عنوان منتقل نخواهد شد.
وی ادامه داد: چیبس و پفک باید همانند برخی موادغذایی یا سایر موادی که از بیرون خریداری می‌کنیم و ظروف آن‌ها را می‌شوییم این مواد را هم حتما بعد از تهیه و خرید شستشو دهیم؛ البته توصیه می‌شود تا ۲۴ ساعت خرید‌ها را وارد خانه نکنیم و داخل پارکینگ و جای مطمئن و پاکیزه قرار دهیم و بعد داخل خانه بیاوریم و ضدعفونی شان کنیم تا باعث انتقال ویروس کرونا نشوند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی اظهار کرد: بنده توصیه می‌کنم اگر افراد تمایل به مصرف تنقلات دارند از ذرت‌های بو داده استفاده کنند؛ چرا که میزان انرژی دریافتی از این مواد به مقدار چیبس و پفک بسیار کم بوده و سالم‌تر از آنهاست؛ البته این ذرت‌های بود داده را می‌توان در خانه هم آماده کرد و نمک و روغن کافی هنگام پخت به‌ آن‌ها اضافه کرد.
جوزدانی درباره صحت داشتن یا نداشتن لواشک‌های ناقل ویروس کرونا گفت: اگر لواشک معمولا به صورت کارخانه‌ای و مکانیزه تولید شود همانند چیبس و پفک دیگر دست انسانی داخل آن دخالت نداشته و باید به خوبی بعد از خرید شسته شوند.
وی گفت: بنده به افراد توصیه می‌کنم به هیچ عنوان در این روز‌ها از مواد غذایی باز استفاده نکنند یا در صورتی که تهیه می‌شوند حتما آن‌ها را گرم کنیم تا اگر آلودگی دارند باعث انتقال ویروس کرونا نشوند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی اظهار کرد: مواد خوراکی مانند آجیل بعد از تهیه و خرید مجدد روی گاز یا داخل فر گرم می‌شوند، اما مواد بازی مانند لواشک یا سایر مواد غذایی دیگر بهتر است به هیچ عنوان تهیه و مصرف نشوند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
انتقاد تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه شهرکرد و شهرداری شهرکرد
جشن وصال زوج‌های جوان در کبودراهنگ
دعوت از ۳۸ بازیکن به اردوی تیم واترپلو جوانان ایران
کرمان امروز در مسیر توسعه متوازن شهری و روستایی قرار گرفته است
افت گلبول‌های سفید؛ هشداری جدی برای ابتلا به عفونت‌ها
درمان بیماری‌های استخوانی با کمک سلول‌های بنیادی
اختصاص بودجه به واحد‌های نهضت ملی مسکن در کهگیلویه و بویراحمد
سپاه پاسداران؛ بازوی اقتدار ملی در برابر انتحار سیاسی اروپا
آغاز برنامه توانمندسازی استانی در ثبت اختراعات خارجی
بررسی صلاحیت ۲۴ داوطلب مجلس خبرگان رهبری
خدمات رایگان دامپزشکی به جامعه روستایی و عشایری بوشهر
اجرای بیش از ۴۵۰ برنامه در استان همدان
کردستان میزبان ۷۰ عنوان برنامه شاخص در ایام الله دهه فجر
امدادرسانی به ۵ مصدوم حادثه رانندگی در محور اردل به شهرکرد
بیمارستان سینای زرند مجهز به پد هلیکوپتر می‌شود
دهه فجر؛ آغاز بهره برداری از ۲۱۴ طرح در ایلام
تأکید بر ضرورت تقویت امیدبخشی در جامعه در دهه فجر
برگزاری طرح «ورزش، نشاط و معنویت» در ۸ روستای مشهد
از «خانواده بی‌نظیر» تا «نبرد دریاچه چانگجین» در شبکه نمایش
سلاح‌های غیرمجاز؛ اصلی‌ترین چالش امنیتی جنوب کرمان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
صدور مجوز ۸۵ هزار ردیف استخدامی جدید در آموزش و پرورش
دبیر شورای امنیت ملی با پوتین دیدار کرد
ایران آمادگی کامل برای مقابله با تهدید‌ها را دارد
آغاز روند گرمایش هوا در مازندران
تداوم فعالیت سامانه بارشی در خراسان جنوبی
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر
ثبت بارش باران و برف در ۸۰ ایستگاه هواشناسی خراسان جنوبی
جابه‌جایی بیش از ۳۰ میلیون تن کالا در محورهای برون‌شهری استان فارس
مشروح اظهارات عراقچی در نشست با فیدان و پاسخ به سئوالات خبرنگاران
شنیده شدن صدای مهیبی در بندرعباس
ساترا تحریم شد
ایران به جمع کشور‌های تکثیر صنعتی اسبک دریایی پیوست
ورود سامانه جدید بارشی به جنوب آذربایجان غربی
شمخانی: جغرافیای جنگ فقط به دریا محدود نخواهد شد
ترافیک سنگین در برخی محور‌های شمالی کشور
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر  (۱ نظر)
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم  (۱ نظر)
جابه‌جایی بیش از ۳۰ میلیون تن کالا در محورهای برون‌شهری استان فارس  (۱ نظر)
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه  (۱ نظر)
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
پاداش پایان خدمت فرهنگیان بازنشسته ۱۴۰۴ کامل پرداخت شد  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
سپاه از قوی‌ترین و مؤثرترین نیرو‌های ضد تروریستی در دنیاست  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
قالیباف: دیکته کردن را مذاکره نمی‌دانیم و نمی‌پذیریم  (۱ نظر)