• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۹۴۱۷۱
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۴
علمی و فرهنگی » علم و فناوری
رئیس گروه علم و فناوری اطلاعات جایزه مصطفی (ص)

عرضه سامانه تشخیص کووید ۱۹ «آی مد» به جهان

سامانه هوشمند تشخیص کووید ۱۹ «آی مد» به مراکز درمانی و تحقیقاتی سراسر دنیا با همکاری بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) رایگان عرضه خواهد شد.

عرضه سامانه تشخیص کووید ۱۹ «آی مد» به جهانبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما به نقل از ستاد ارتباطات و اطلاع‌رسانی بنیاد مصطفی (ص)، حمیدرضا ربیعی، استاد دانشگاه صنعتی شریف، عضو گروه علمی هوش مصنوعی در سلامت سازمان جهانی بهداشت (WHO) و رئیس گروه علم و فناوری اطلاعات و ارتباطات جایزه مصطفی (ص) درخصوص سامانه هوشمند تشخیص کووید ۱۹ «آی مد» افزود: روش‌های مختلفی برای تشخیص کووید ۱۹ وجود دارد؛ اما یکی از بهترین روش‌ها که دقت بالایی دارد، استفاده از تصاویر سی‌تی اسکن قفسه سینه توسط پزشک متخصص است و تاکنون چندین فعالیت در راستای استفاده از هوش مصنوعی به منظور کمک به تشخیص این بیماری انجام شده است.
وی گفت: کشور چین از هوش مصنوعی برای تشخیص این بیماری استفاده کرده است و یک شرکت برخاسته از دانشگاه استنفورد آمریکا نیز فعالیت‌هایی را در این زمینه انجام داده است. ما نیز با تمرکز روی کاربرد هوش مصنوعی در سی تی اسکن، با نوآوری سامانه‌ای را برای تشخیص سریع و با دقت کووید ۱۹ طراحی کرده ایم که قابلیت تخمین حجم ناحیه عفونی را نیز داراست.
رئیس گروه علم و فناوری اطلاعات و ارتباطات جایزه مصطفی (ص) همچنین افزود: سامانه‌هایی که در کشور چین یا آمریکا استفاده می‌شود، دقتی بالای ۹۰ درصد دارند. سامانه «آی مد» که حاصل نبوغ جوانان دانشمند کشور ماست. با پیش پردازش نوآورانه روی تصاویر سی‌تی اسکن و استفاده از راهکار‌های توصیف پذیری در یادگیری ماشین، سامانه‌ای با دقت و حساسیت بالاتری را به وجود آورده است. سامانه‌ای که این تیم تحقیقاتی براساس هوش مصنوعی طراحی کرده است با نوآوری در پیش پردازش و پردازش تصاویردر شبکه‌های عمیق توصیف پذیر، توانسته است به صورت پایدار و در زمانی کمتر از یک دقیقه، نتایج خوب و با دقت و حساسیت بالای ۹۷ درصد را به دست آورد؛ علاوه بر این سامانه حجم نواحی عفونی را نیز محاسبه می‌کند. این سامانه رایگان در اختیار پزشکان و مراکز درمانی جهان قرار می‌گیرد تا با توجه به تعداد زیاد بیماران بتواند به پزشکان در تشخیص این سریع و با دقت این بیماری کمک کند.
وی با بیان اینکه کووید ۱۹ در برخی از تصاویر در مراحل اولیه بیماری با چشم غیرقابل مشاهده است، تاکید کرد: از بیمارستان‌های مختلف، نمونه‌هایی را داشته‌ایم که امکان تشخیص این بیماری برای آن‌ها از مشاهده تصاویر وجود نداشته است، اما سامانه هوشمند «آی مد» باتوجه به طراحی مناسب آن توانسته است بیماری را در مراحل اولیه تشخیص دهد.
ربیعی گفت: این سیستم با مدیریت بنده و همکاری دکتر حسین قناعتی استاد رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران، گروه تحقیقاتی آی مد و همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، ایران، اصفهان وکرمان انجام شده و مرکز رادیولوژی تهران و بیمارستان بقیه الله نیز تصاویر ارزشمندی را برای طراحی سامانه به تیم ما ارائه داده اند. قطعا بدون وجود رادیولوژیست‌ها و پزشکان متخصص طراحی این سامانه غیر ممکن بود و امیدواریم این سامانه به عنوان یک دستیار هوشمند در اختیار رادیولوژیست‌ها و پزشکان در ساسر جهان قرار گیرد.
وی افزود: برای اطلاعات بیشتر به نشانی «آی مد» در تارنمای http://aimed-sharif.ir مراجعه کنند.
ربیعی با اشاره به اینکه در حال حاضر از کشور‌هایی مثل کانادا، رومانی و اندونزی درخواست‌هایی را برای استفاده از این محصول داشته‌ایم، گفت: استفاده از سامانه‌های پزشکی، نیازمند انجام یکسری تمهیدات قانونی، حقوقی و اخلاقی است که این اقدامات از هفته پیش در حال انجام است و به زودی ارسال این محصول به متقاضیان آغاز می‌شود؛ سامانه‌ای که توسط تیم تحقیقاتی ما طراحی شده است قابل نصب بر روی دستگاه‌های پکس بیمارستانی، دسکتاپ و وب است و هر سه نوع راهکار در دسترس است و از هفته آینده این سامانه در بیمارستان‌های یزد، قم، قزوین و تهران نصب و راه‌اندازی خواهد شد و برای عرضه سامانه به خارج از کشور نیز برنامه داریم.
ربیعی همچنین افزود: امیدواریم این سامانه هوشمند را به سرعت در اختیار کشور‌های اسلامی قرار دهیم و آماده تبادل علمی با کشور‌های اسلامی هستیم و مطالعات انجام شده برای تحقیقات بیشتر در اختیار این کشور‌ها قرار می‌گیرد.
رئیس کارگروه علم و فناوری اطلاعات و ارتباطات جایزه مصطفی (ص) گفت: مسلما یکی از مباحث مهم برای گسترش همکاری بین کشور‌های اسلامی، اطلاع‌رسانی است؛ بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) با شبکه گسترده‌ای که در کشور‌های اسلامی دارد می‌تواند ارتباط خوبی با آن‌ها برقرار کند و ما از این موضوع استقبال می‌کنیم و امیدواریم بتوانیم این سامانه را در اسرع وقت در اختیار کشور‌های اسلامی قرار دهیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دعوت سه فوتبالیست چهارمحال و بختیاری به اردوی تیم ملی
دستاورد‌های انقلاب اسلامی ایران در فجر ۴۷
پیش بینی افزایش تولید دانه های روغنی با حذف ارز ترجیحی
جمع‌آوری ۲۴ معتاد متجاهر در الیگودرز
دستگیری ۷ حفار غیرمجاز در دامغان
رونمایی کمپرسور جدید نماد همکاری موفق برای ارتقای توان فنی کشور
سرویس‌دهی رایگان اتوبوسرانی و قطار شهری مشهد در نیمه شعبان
سه‌شنبه‌های مردمی ملاقات چهره به چهره با مسئولان در کرج
برگزاری اختتامیه جشنواره شعر مهدوی اقوام ایرانی در یاسوج
افتتاح طرح ملی سلام محله در خراسان جنوبی
رویداد ملی «سلام محله» در ۷۴ کانون استان اردبیل آغاز شد
تصویب مزایده ۱۳ پلاک املاک مازاد دستگاه های اجرایی در سمنان
افتتاح و آغاز عملیات اجرایی ۲۰ طرح صنعت برق در فارس و بوشهر
استاد محمد علی سادات درگذشت
قم آماده اعزام به مسابقات کشتی فرنگی قهرمانی کشور
جشنواره شعر فجر در ایستگاه آخر
افتتاح ۴۲۳ طرح با ۸ همت اعتبار در فردیس به مناسبت دهه مبارک فجر
تجدید میثاق رئیس، مدیران و کارکنان بنیاد شهید با آرمان‌های امام راحل
آغاز به کار رشته المپیکی لاکراس
دستگیری ۱۳۸ نفر از اغتشاشگران در رودسر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جشنواره تئاتر فجر به ایستگاه پایانی رسید
سامانه بارشی جدید در راه است
تجدید میثاق رئیس قوه قضائیه با آرمان‌های امام و شهدا
اعلام جرم علیه مدیر وقت شبکه افق و عوامل برنامه توهین‌آمیز
تشدید سامانه بارشی در ۲۵ استان
حل مسائل و مشکلات مردم اولویت اصلی دستگاه قضا است
قوانین حوزه رمزارز تخصصی نیست
صدور سند برای بیش از ۸۰۰ هزار هکتار از تالاب‌های ایران
دریافت ۵ هزار تومان از خریداران کالابرگ، کارمزد نیست
آماده‌باش کامل در همه استان‌ها از ۱۴ تا ۱۶ بهمن
کشف مواد مخدر و داروی قاچاق در مرز‌های سیستان و بلوچستان
ثبت ترافیک سنگین برای ۳ آزادراه کشور
شهرداری‌ها، حقوق اشخاص را در اجرای طرح‌های عمرانی رعایت کنند
رفع تصرف بیش از ۱۰۰ قطعه از اراضی شورکاب
آغاز برنامه‌های مردمی شعبان و دهه فجر در تهران
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات  (۲ نظر)
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود  (۲ نظر)
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
ایران قوی و مستقل مانع اصلی برنامه‌های استکباری است  (۱ نظر)
بیانیه جامعه ورزش در حمایت از مقام معظم رهبری  (۱ نظر)
مروری بر ابعاد فکری امام خمینی (ره)، بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
بهینه‌سازی از راهکارهای اصلی کاهش مصرف انرژی کشور است  (۱ نظر)
۷۰ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
حملات رژیم اسرائیل به لبنان مصداق بارز جنایت جنگی است  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)