• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۹۷۳۱۲
تاریخ انتشار: ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۶
علمی و فرهنگی » میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
آقای محمدحسن طالبیان

صندوق امن برای میراث دیجیتال کشور

معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از آرشیو میراث دیجیتال کشور در صندوقی امن همانند ثبت اسناد خبرداد.

صندوق امن برای میراث دیجیتال کشورآقای محمدحسن طالبیان در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از میراث دیجیتال کشور که هم اکنون بخش زیادی از آن تهیه شده و مابقی نیز به سرعت درحال آماده سازی است در صندوقی امن ذخیره شده و چندین بک آپ (پشتوانه و کپی) گرفته می‌شود.
وی افزود: حفظ میراث فرهنگی هر کشور بسیار ارزشمند است و امروزه بخشی از مستندسازی از میراث فرهنگی در قالب دیجیتال صورت می‌گیرد.
آقای طالبیان گفت: میراث دیجیتال به حفظ و مرمت میراث فرهنگی کمک کرده و برای تمام کشور‌ها بسیار ارزشمند است، زیرا برخی از میراث فرهنگی همواره در معرض تهدید‌های مختلف از جمله رویداد‌های طبیعی (سیل و زلزله) است.
وی افزود: باغ دلگشای شیراز با استفاده از فتوگرام‌های موجود از آن بازسازی شد و اکنون نیز لیزراسکن، فتوگرام و دیگر فناوری‌ها در خدمت ثبت دیجیتال اشیاء متنوع میراث فرهنگی است.
معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: میراث فرهنگی ایران بسیار متنوع است از جمله کتاب ها، اشیای تاریخی، یافته‌های باستان شناسی (نمونه‌های جانوری و گیاهی دوران‌های مختلف تاریخی) همچنین شهر سوخته است.
آقای طالبیان افزود: ۱۵۰ موزه در اختیار بخش خصوصی است و ۳ هزار مجموعه دار در کشور داریم که می‌توانند از میراث دیجیتالشان برای درآمدزایی و حق اشتراک از کاربران درآمدزایی کنند.
وی اضافه کرد: سازمان اسناد و کتابخانه ملی نیز دارای اشیاء فرهنگی فراوانی است که می‌تواند به طول مستقل میراث دیجیتال خود را تهیه کند.
معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: میراث دیجیتال در مالکیت وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و آیین نامه‌های سطح دسترسی و استفاده از آن تدوین می‌شود.
آقای طالبیان افزود: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ۲ بتابایت ظرفیت برای میراث دیجیتال کشور در نظر گرفته است که با توجه به نیاز‌های فعلی کافی است.
وی ادامه داد: میراث دیجیتال برای حفظ، مرمت و نگهداری میراث فرهنگی و انتقال آن به نسل‌های آینده بسیار ارزشمند تلقی می‌شود.
آقای طالبیان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به مشکل پیش آمده بر اثر شیوع بیماری کرونا گفت: بازدید از محوطه‌های تاریخی و موزه‌ها متوقف شده، اما از این فضا و ظرفیت استفاده شد تا گردشگری در فضای مجازی فعال شود.
وی افزود: در هر روز از ایام نوروز ۹۹ یک موزه به صورت برخط برای گردشگری در فضای مجازی در نظر گرفته شد.
معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: باهمکاری برخی تشکل‌های مردم نهاد و بخش خصوصی طرح «یازده هزار کیلومتر در ایران» برای ایام ماه مبارک رمضان در نظر گرفته شده است.
آقای طالبیان با اشاره به وجود ۲۴ اثر جهانی در کشورمان گفت: این برنامه از استان خوزستان با سه اثر چغازنبیل، شوش و شوشتر آغاز شده و به سمت استان فارس سپس اصفهان، یزد، کرمان، سیستان و بلوچستان و خراسان ادامه می‌یابد و هر شهر یک اثر میراث فرهنگی به صورت برخط برای مخاطبان ارایه می‌شود.
وی افزود: این برنامه به گونه‌ای ارایه می‌شود که در ایام شب‌های قدر در حرم رضوی که خود جزو فهرست موقت میراث جهانی است و به زودی ثبت جهانی خواهد شد، می‌رسد.
آقای طالبیان گفت: در بخش میراث معنوی نیز آیین‌های زیارت رضوی نوروز امسال برای ثبت میراث معنوی جهانی به یونسکو ارایه شده است که تا دو سال آینده به تصویب خواهد رسید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
درخشش دانشجویان دانشگاه پیام نور شهرکرد در مسابقات تیراندازی
چهارمین جلد «حماسه سجادیه» منتشر شد
حضور باشکوه مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن نماد ایستادگی و وحدت ملت ایران است
حمایت مصر از بازگشت مذاکرات بین تهران - واشنگتن
هشدارنارنجی تشدید فعالیت سامانه بارشی در آذربایجان غربی
افزایش پنج برابری شمار پناهندگان بی خانمان در انگلیس
هوای بیشتر شهر‌های بزرگ در وضعیت سالم
ممنوعیت اسپانیا برای دسترسی کودکان به شبکه‌های اجتماعی
رقابت آلومینیوم، ذوب آهن در اراک
افتتاح ۴۰ پروژه مدیریت بحران در مازندران با اعتبار ۱۶۰۰ میلیارد ریال
مردمی بودن شاخصه اصلی انقلاب اسلامی ایران
برد خارج از خانه هندبال بانوان نفت و گاز گچساران
حضور فعال ایران در نمایشگاه گردشگری EMITT ۲۰۲۶
اهدای عضو نوجوان اهل کریم آباد بهادران
تشکیل سپاه پاسداران؛ یکی ازدستاوردهای انقلاب اسلامی
آخر هفته در بهشت زهرا
ابراز امیدواری کرملین به موفقیت مذاکرات ایران و آمریکا
دوومیدانی داخل سالن آسیا، صعود صفری و زارعی به دیدار پایانی
برگزاری نمایشگاه عرضه‌ی کالا دربخش رودخانه شهرستان رودان
حضور استاندار آذربایجان‌غربی در جمع مردم شهر محمدیار
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جنگ با آمریکا، بعید است، اما اگر رخ دهد، ما نمی‌ترسیم
ایران در آستانه کسب نشان طلای فوتسال جام ملت‌های آسیا
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان
دشمن با بزرگ‌نمایی سایه جنگ در پی عملیات روانی است
باران و برف در نوار ساحلی خزر، شمال شرق و شرق کشور
ساخت ۸۰ واحد مسکونی برای مددجویان کمیته امداد
اعطای ۱۰ روز مرخصی به مناسبت دهه فجر به مددجویان زندان نقده
تسریع در ترخیص کالا‌های فاسدشدنی و رسوبی در انبار‌های گمرکات کردستان
افتتاح و توسعه مراکز انتظامی گامی مؤثر در ارتقاء خدمات رسانی به مردم
استرداد متهم کلاهبردار به کشور
توسعه خدمات الکترونیک قضائی در زمینه خدمت‌رسانی به مردم
کشف کالای قاچاق در مرز‌های سیستان و بلوچستان
آزادی ۱۳ مددجوی زندان مرکزی ارومیه در جشن نیمه شعبان
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۲ نظر)
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۵۴ روستای خراسان رضوی از راه آسفالت بهره‌مند شدند  (۱ نظر)